Kuka breikkaa seuraavaksi Virosta?

Candy Empiren kissanaamion takaa löytyy multi-instrumentalisti Ervin Trofimov.

Virolaisen rockmusiikin maailmanvalloitus on pääsyt hyvään alkuun. Metsatöll ei ole enää ainoa Suomessa tunnettu virolaisbändi, nyt radiossa soivat Iiriksen, Kerlin ja Ewert & the Two Dragonsin hitit. Britanniassa virolaisista tunnetaan poplaulaja Hannah Ild ja house-pumppu Rulers of the Deep.

Kuka murtautuu Virosta seuraavaksi kansainväliseen tietoisuuteen? Nuorgamin vedonlyöntianalyytikko Markus Kuokkanen tarjoaa kertoimet vientitoivojen kisaan.

MIMICRY

Mimicry villitsee yleisöä kotikentällä, vaikka vieraissa onkin vaikeampaa. Elektroryhmä on livenä niin viileä ja badass, että siihen on vaikea olla ihastumatta. Uusien, vähäeleisten kappaleiden myötä Mimicrystä on ehkä tulossa Viron Ladytron. Mimicryn mystinen lavakarisma voi johtua siitä, että Kene Vernik on oikeasti ihmishusky.

Breikkaustodennäköisyys: 62 %

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

CANDY EMPIRE

Tolkuttoman tyylikäs Candy Empire on saanut vahvan startin kisaan. Savuinen, käheä pörinä riittää jonnekin paalupaikan tuntumaan. Joku on kuvannut karkki-imperiumia futuristiseksi Blondieksi, jota säestää Neil Young. Se kertoo jotain kuvailemisen vaikeudesta.

Breikkaustodennäköisyys:58 %

SIBYL VANE

Sibyl Vane on turvallisen tuntuinen vetokohde. Bändi likkuu jossain vaihtoehtorockin, bluesin ja popin maastoissa. Monissa kappaleissa on imua. Sibyl Vane löytänee paikkansa radioiden soittolistoilta.

Breikkaustodennäköisyys: 70 %

http://www.youtube.com/watch?v=MsALQufDC-I

LAIKA VIRGIN

Kuulaan elektroninen Laika Virgin taitaa olla Viron Cut Copy. Bändi teki äskettäin raikkaan videon, jossa on paljon kivoja värejä ja villavaatteita. Villapaitaromantikkojen ketsuppipullo on nyt avattu.

Breikkaustodennäköisyys: 52 %

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

TALBOT

Talbotilla on kisassa ennakkosuosikin paineet. Viron doom-duo sai huhtikuussa Tallinn Music Week -tapahtumassa Go Change the World -palkinnon. Se on siis maansa virallinen vientitoivo.

Breikkaustodennäköisyys: 60 %

VÄLJASÕIT ROHELISSE

Väljasõit rohelisse on aika jännä bändi. Varsinkin bändin keikat ovat kuulemma jänniä. Hankalan niminen orkesteri hiipii salakavalasti suosikkien peesiin. Bändin nimi viittaa Arkadi ja Boris Strugatskin tieteisromaaniin Stalker: Huviretki tienpientarelle, johon perustuva Andrei Tarkovskin elokuva kuvattin Talinnassa. Ja kyllähän bändin musiikissa voi kuulla Stalker-elokuvan tunnelmia. Bändi kuvaa musiikkiaan yhden soinnun psykedeliaksi, jossa on hitaan bluesin, surfin ja krautrockin sävyjä.

Breikkaustodennäköisyys: 40 %

FORGOTTEN SUNRISE

Forgotten sunrise on parhaimmillaan, kun se tunnelmoi romanttisesti ranne otsalla. Tallinnan Von Krahlissa tehty hieno keikkataltiointi on tyylikkäässä jyhkeydessään kuin päivitettyä Bauhausia.

Breikkaustodennäköisyys: 50 %

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

FREAKANGEL

Freakangel on kisan musta hevonen, jota ei löydy vienninedistämissivustoilta. Sen nokkamies Dmitry Darling on Tallinnan pimeissä lepakkoluolissa lymyävä hottis, jolla on pousaukset hallussa. Se voi viedä pitkälle, eihän musiikissa ole kyse vain musiikista. Freakangel kurkottaa EBM-kellareista kohti valtavirtaa. Uusi levy on välillä silkkaa Marilyn Mansonia.

Breikkaustodennäköisyys: 66,6 % – tietysti

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Freakangel Tampereen Redemption-festivaalilla 8.9. Festivaali järjestetään Klubilla ja Dog’s Homessa. Lisätietoja tästä.