Flow-lähtölaskenta!

Nuorgamin valintaopas Flow-päällekkäisyyksiin

”Tule tai itket ja tulet.”

Flow-festivaali on taas ovella. Ihanaa!

Flow’n sankassa tarjonnassa useat kiinnostavat artistit esiintyvät aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan samaan aikaan. Kamalaa!

Sirpaloituneessa maailmassa valintoja on liikaa, ja Flow’n päällekkäiset esiintyjät ovat musiikkifanille silkkaa Sophien valintaa. “Miksen voi säästää artesaanikakkuni ja syödä sen myös”, fani huutaa Suvilahden alueen pimentyvään yöhön.

Surullista kyllä, ennen merkittävää harppausta kloonauksen alalla kahdessa paikassa ei tiettävästi voi olla samaan aikaan.

Mutta ei hätää! Nuorgamilla on ratkaisu tähänkin Flow-kävijän mieltä kaihertavaan dilemmaan.

Nuorgamin lahjomaton, monialainen raati äänesti kirjattujen kirjeiden välityksellä siitä, mitä Flow’ssa oikeasti kannattaa mennä katsomaan. Tulokset ovat tässä.

(Sivunoottina mainittakoon, että oman päällekkäisyysryppäänsä voitti yksimielisesti – keräten samalla äänestyksen huippupisteet – Bobby Womack, joka perui kaikki elokuun keikkansa heti, kun äänestyskuorista viimeinen oli kolahtanut Nuorgamin antiikkiseen postilaatikkoon. Nuorgam on syvästi pettynyt, mutta toivottaa voimia syövän kanssa viime vuosina pystypainia käyneelle soul-legendalle.)

Amélie-säveltäjän ranskistunnelmaa vai purppurakannabisräppiä?

#1: ASAP Rocky. Tämän hetken ehkä kuumimman nuoren räppärin maailmanvalloitus yltää Pohjolan perukoille. Nokia Blue Tent. Pe 19:00.

#2: Korallreven. The Radio Dept. -yhtyeen Daniel Tjäder tekee kaverinsa kanssa unipoppia, joka ei uneta. Black Tent. Pe 19:15.

#3: Yann Tiersen. Monipuolinen pitkähkön linjan ranskalaismuusikko muistetaan eritoten Amélie-elokuvan soundtrackista. Päälava. Pe 19:30.

Ketä mennä katsomaan?

ASAP Rockya, joka on se räppäri, josta kaikkien kuuluu tykätä juuri nyt. Tai kuului joskus viime vuonna. Se on joku homomyönteinen tyyppi, joka hokee ’swagia’. En tiedä, menen silti keikalle näyttäytymään.” (Oskari Onninen)

Korallreveniä ei suositellut Nuorgamin kirjoittajista kukaan.

Yann Tierseniä, sillä säveltäjä-multi-instrumentalisti kuulostaa harvoin samalta kuin levytyksillään, mutta on neroudessaan silti aina kokemisen arvoinen.” (Tuomo Yrttiaho)

Nuorgamin torin tuomio:

Eniten ääniä saanut artisti: ASAP Rocky, 85,7 %

Toiseksi eniten ääniä saanut artisti: Yann Tiersen, 14,3 %

Kolmanneksi eniten ääniä saanut artisti: Korallreven, 0 %

http://www.youtube.com/watch?v=ofoIMg76Sng

Kohtalokasta Skandinaviaa vai suosikkibändien dj-settiä?

#1: Lykke Li. Ruotsin wannabe-dustyspringfield vaikutti taannoisessa tv-keskustelussa Arja Saijonmaan rinnalla juuri niin nuorelta kuin on, mutta miltä hän vaikuttaa Flow’n lavalla? Päälava. Pe 23:00.

#2: Africa Hitech. Elektronisen musiikin monipuolinen noutopöytä. Voimala-klubi. Pe 23:00.

#3: Four Tet & Caribou DJ Set. Flow-kansansuosikit hylkäävät bändihommat ja soittavat dj-setit ns. Human Centipede -tyyliin – eli peräperää. Black Tent. Pe 23:15.

Ketä mennä katsomaan?

Lykke Litä, sillä hän on ilmiö Suomessa. Se mielipaha, jonka naisen viime vuotinen Flow-keikan peruminen yleisössä aiheutti, oli suuruudessaan yllättävä. Nyt pettyneet saavat päälavabalsamia kelvosta melankolisesta popista, taitavista tanssiliikkeistä ja synkistä sävyistä.” (Joonas Kuisma)

Africa Hitechia ei suositellut Nuorgamin kirjoittajista kukaan.

Four Tetia ja Caribouta, sillä he soittavat viikonlopun kiinnostavimman dj-setin, jota on taatusti hauskempi seurata kuin Lykke Lin teennäistä teatraalisuutta.” (Tuomas Kokko)

Nuorgamin torin tuomio:

Eniten ääniä saanut artisti: Lykke Li, 57,1 %

Toiseksi eniten ääniä saanut artisti: Four Tet & Caribou, 42,9 %

Kolmanneksi eniten ääniä saanut artisti: Africa Hitech, 0 %

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Eloisaa indiepoppia vai Myllypuron rääväsuiden paluu?

#1: Friends. Tyttölaulajan vetämä brooklyniläisyhtye (kyllä, taas yksi) kallistuu indiepop-spektrin rytmikkäämpään laitaan muistuttaen hieman Tom Tom Clubia. Black Tent. Su 18:30.

#2: Memmy Posse. Likilegendaariset kaikkien suosikkitörkyturvat palaavat suomiräpin kaukalolle. Open Source Stage. Su 18:45.

#3: Dâm-Funk. Los Angelesin vaihtoehto-funk-mestari. Nokia Blue Tent. Su 19:00.

Ketä mennä katsomaan?

Friendsiä, joka vyörytti kesäkuussa julkaistulle Manifest-debyytilleen kattavan vaikutekatraan, jonka pienimpänä yhteisenä nimittäjänä on iloinen tanssittava yksinkertaisuus ja nuoruuden vahva elämäntuntu. I’m His Girlissä bändillä on hitti, jonka bassoriffiä kannattaa odottaa.” (Joonas Kuisma)

Memmy Possea, jonka comeback-keikka on tuntunut epätodennäköiseltä ajatukselta, mutta nyt voi nähdä, miksi kokoonpanon kaljoitteluläpät olivat vuosituhannen alussa monien mielestä sitä kovinta suomiräppiä.” (Tuomas Kokko)

Dâm-Funkia. Pidätkö funkista? Kammoatko konservatorion nuottipapereista puristettua groovea ja retrosoitinökyilyä? Silloin Dam-Funkin pölyinen kirpputorifunk on valintasi.” (Oskari Onninen)

Nuorgamin torin tuomio:

Eniten ääniä saanut artisti, Memmy Posse 50 %

Toiseksi eniten ääniä saanut artisti, Friends 33,4 %

Kolmanneksi eniten ääniä saanut artisti, Dam-Funk 16,6 %

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Drive-elokuvan tunnelmaa vai dubstep-klubitusta?

#1: Chromatics. Eräs Flow’n odotetuimmista esiintyjistä tarjoilee hiilihappojäänviileää post-italoa. Black Tent. La 00:00.

#2: Pinch. Samalle merkille Kuudes aistissa vierailleen Shackletonin kanssa äänittävä brittiläinen dubstep-dj. Voimala-klubi. La 00:00.

#3: Sleep Over. Texasilainen yhtye tekee haurasta ja yhdentekevähköä eksperimentaalipoppista. The Other Sound @ Cirko. La 00:00.

Ketä mennä katsomaan?

Chromaticsia, sillä sen hieman narkoleptinen ja juuri sopiva pehmeys on täydellinen lopetus ja rohkaisu sunnuntaita varten, kun kaksi ensimmäistä päivää on saatu päätökseen ja epäilys viimeisen päivän jaksamisesta on noussut.” (Antti Piirainen)

Pinchiä ei suositellut Nuorgamin kirjoittajista kukaan.

Eikä suositellut sen koommin Sleep Overiakaan.

Nuorgamin torin tuomio:

Eniten ääniä saanut artisti: Chromatics 100 %

Toiseksi eniten ääniä saanut artisti: Pinch, 0 %

Kolmanneksi eniten ääniä saanut artisti: Sleep Over, 0 %

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

BRR-ZNGGGG-DU-DU-DU-SCREECH!!! vai bum-bum-tsih-bumbedibum?

#1: Huoratron. Aku Raskin auditiivinen elektrosirkkeli kuuluu Flow’n lauantaiperinteisiin. Black Tent. La 22:30.

#2: The Splits. Hehkeiden suomalaisneitojen garage-rockia. The Other Sound @ Cirko. La 22:30.

#3: The Black Keys. Viraaleiksi tähynneillä videoillaan kansan vakuuttanut The Black Keys saattaa olla uusi Kings of Leon. Päälava. La 22:45.

Ketä mennä katsomaan?

Huoratronia, sillä miksi kärsiä autotallirockista, jos samaan aikaan voi tanssia perseensä ruvelle Huoratronin raivoisan rytkeen tahtiin?” (Teemu Purhonen)

The Splitsiä, sillä tähän päällekkäisyyteen kiteytyy Flow’n tämän vuoden perusaltsuja kosiskeleva linja.” (Oskari Onninen)

The Black Keys olisi toki pitänyt nähdä vuosituhannen alussa suttuisella pikkuklubilla The Dirtbombsin lämppärinä, mutta 2000-luvun epätodennäköisin valtavirtasuksee on varmasti elämys myös suosionsa kukkuloilla.” (Antti Lähde)

Nuorgamin torin tuomio:

Eniten ääniä saanut artisti: The Black Keys 57,1 %

Toiseksi eniten ääniä saanut artisti: Huoratron: 28,6 %

Kolmanneksi eniten ääniä saanut artisti: The Splits 14,3 %

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Makuuhuonediskoa vai klassista tanssipoppia?

#1: Kindness. Brittiläinen yhden miehen bändi tekee sympaattisen kömpelöä, nukkavierun ja fantsun rajalla tasapainoilevaa lofi-diskopoppia. Black Tent. La 20:45.

#2: Saint Etienne. Uuden levyn tehneiden indie-legendojen klassinen pop ei esittelyjä kaipaa. Päälava. La 21:00.

Ketä mennä katsomaan?

Kindnessia, sillä Adam Bainbridgen funkkaava ja maailmoja syleilevä disko on taatusti mieluisa yllätys, nautit musiikkisi sitten mieluiten tanssien tai seipään nielleenä seisten.” (Tuomo Yrttiaho)

Saint Etienneä, sillä joojoo, hauskaa voi pitää ilman viinaakin, mutta tuskin niin hauskaa kuin Saint Etiennen keikalla, täydelliseksi optimoidussa humalatilassa.” (Oskari Onninen)

Nuorgamin torin tuomio:

Eniten ääniä saanut artisti, Saint Etienne 71,4 %

Toiseksi eniten ääniä saanut artisti, Kindness 28,6 %

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!