Alkuvuoden top 50

#25 Radio elää, sittenkin

The Buggles tunnetusti nielaisi ennen kuin tipahti; video ei tappanut radiotähteä.

Radiota ei ole tappanut myöskään c-kasetti, cd, minidisc, internet, mp3 eikä Spotify. Itse asiassa radio voi monella tapaa paremmin kuin koskaan – ainakin Suomessa.

Yle otti alkuvuodesta ohjelmistoonsa Uuden musiikin aamuvuoron. Se tarkoittaa sitä, että Suomen kansa saa päivässä tunnin lisää hyvin toimitettua, soittolistatonta musiikkiohjelmaa.

Helmikuun puolessa välissä valtioneuvosto myönsi Bassoradiolle luvan kuulua pääkaupunkiseudun lisäksi Jyväskylässä, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Se tarkoittaa puolelle Suomen kansasta 24 h päivässä lisää reippaalla otteella toimitettua urbaania musiikkia.

Radiosta löytyi lopulta kotipesä Suomen viralliselle listallekin, jota on voinut kuulla Radio Aallon aalloilta torstaisin maaliskuun alusta alkaen.

Suorastaan kauhea uutinen radiorintamalta oli sen sijaan Helsingissä ja Tampereella hyvän maun aikuismusiikkiotteella piristäneen Radio Asian lopettaminen taloudellisesta syistä. Radio Asian viimeisenä kappaleena 31. maaliskuuta kuultiin Lynyrd Skynyrdin Freebird.

http://www.youtube.com/watch?v=8dalWyLzEr0

Lausukoon Queenin Freddie Mercury jäähyväissanat Asia-ystävällemme: ”Radio, someone still loves you…”