Nyt puhuu todistaja: Iron & Wine tulee Suomeen!

Nuorgamin Iron & Wine -uutinen on aiheuttanut kohua sosiaalisessa mediassa. Tuleeko yhtye oikeasti Flow-festivaaleille?  Nuorgam sai suostuteltua haastatteluun kohua herättäneen Iron & Wine -gaten avainhenkilön Jean Ramsayn, joka kertoo nyt, miten asiat ovat.

Nuorgamin Iron & Wine -uutisen lähde, Jean Ramsay, mikä on totuus? Tuleeko Sam Beam eli Iron & Wine tulevan kesän Flow-festivaaleille?

”En saisi kertoa. Lupasin Samille etten puhu tästä, mutta… Sanotaanko näin, että on todennäköistä, etten ole ainoa todella partainen ihminen Suvilahdessa ensi kesänä.”

Miten voit olla siitä niin varma?

”No, kuulin sen suoraan lahjahevosen suusta.”

Siis itse Sam Beamilta?

”Kyllä.”

Miten? Missä olet tavannut Samin viimeksi?

”Olin kuukausi sitten Tukholmassa käymässä ihan muissa hommissa ja Sam oli kaupungissa. En ehtinyt Iron & Winen keikalle, koska minun piti palata Suomeen, mutta kävimme lounaalla Folkungagatanin Folkets kebabissa (loistavat uppopaistetut munakoisot, muuten!) ja harmittelin siinä, etten ole vähään aikaan nähnyt Samia livenä ja että huomisen keikkakin jää väliin. Silloin Sam lipsautti vahingossa tuon Flow-homman.”

Miksi tämä tieto oli alkujaan salainen?

”Näillä hommillahan on julkistuspäivät ja näitä pantataan, kyllä sä tiedät. Ei tämä nyt maailmoita kaada, niin kai sen nyt voi ainakin huhuna päästää ilmoille, kun nuo Flow’n viralliset julkistupäivätkin lähestyvät.”

Flow kuitenkin kiistää uutisen – mitä sanot siihen?

”En pysty kommentoimaan.”

Millainen on sinun ja Samin välinen suhde? Mistä tunnette toisenne?

”Opiskelin Miamissa kirjallisuutta yhden lukukauden samaan aikaan, kun Sam oli siellä opettamassa. Yritin alun perin iskeä Samin siskoa, mutta ystävystyin lopulta Samin kanssa paremmin ja päädyin soittamaan banjoa yhdelle demolle, joka ei sitten päätynytkään The Creek Drank The Cradlelle. Ollaan oltu siitä asti yhteydessä toisiimme. Sam itse asiassa aloitti kasvattaa partaa vasta sen jälkeen, kun oli nähnyt minun partani. Kerroin sille suomalaisen sananlaskun ’ei parta pahoille kasva’, ja se innostui siitä.”

Miten sananlasku sanotaan englanniksi?

”No, mä käänsin sen Samille ’bad guys can’t grow beards’”.