Ultimaattinen jatkojen upottaja

Kirsi Ranto oli tälläkin kertaa viimeinen niitti.

Tilanne on monelle piinallisen tuttu. Jatkoilla porukka näyttää zombielaumalta, joka yrittää pysyä pystyssä myrskyn riepottelemassa laivassa auringon ensimmäisten säteiden paljastaessa koko tilanteen brutaaliuden, karummin kuin yksikään valomerkki. Tästä huolimatta baarista helmoihin tarttunut seurue ei tunnu tajuavan väistämätöntä, vaikka kuinka asiasta yrittää sarkastisesti huomautella. Ainahan sitä voi huutaa kitarisat lepattaen tai riuhtaista porukkaa käytävään yksi kerrallaan, mutta näin rakkauden mediana Nuorgam suosii pehmoilua, puiden halailua, vauvojen pussailua ja soittolistoja, jotka hoitavat vieraiden karkottamisen tehokkaammin kuin pohjalaiset painiotteet.

Ennen listan polkaisemista käyntiin on hyvä varautua vastalauseiden lisäksi pienimuotoiseen kapinaan. Kuten vallankumouksissa yritetään ensiksi kaapata tv-torni, niin tässä tapauksessa moni tulee yrittämään dj:ksi dj:n paikalle. Tämän takia on syytä nakutella AV-osaston ympärille pieni barrikadi. Viimeisten valmistelujen aikana voi listan laittaa jo päälle, sillä alkuun lähdetään liikkeelle varsin sovittelevasti Supergrassin Time to Gon ja John Denverin Take Me Home, Country Roadsin tahdissa.

“Thanks to everyone for everything you’ve done but now
It’s time to go
You know it’s hard
We’ve had some fun
But now the moment’s come
It’s time to go”

Porukka, jolla tuntosarvet nappaavat vielä jotain signaaleja, ymmärtävät kellon lyöneen ja poistuvat. Oma haasteensa on lemmenkipeät leppäkertut, joilla on harhaisia suunnitelmia sinun suhteesi. Todellisuuteen näitä liihottelijoita voi herätellä Let’s Call the Whole Thing Offilla ja Hit the Road Jackilla. Sanoma alkaa jo mennä perille, mutta valitettavasti lannistuneet ja osittain ärsyyntyneet yön yksinäiset seuraavat luontoäidin kelmeää kutsua ja suuntaavat jääkaapille, jonka sisällön olet toivon mukaan ymmärtänyt piilottaa.

Sori, No More Booze ja No More Beer. Kyllä, paska meininki. Kun kiepautat ilmoille Juicea, homman pitäisi taipua jo omalla painollaan. Viimeistely hoituu kappaleilla Aika lähteä ja Sammuttakaa kaikki valot.

”Sammuttakaa kaikki valot
Täällä on liikaa säpinää
Sammuttakaa kaikki valot
Hetkemme ei saa ohi vain välähtää
Tällaisena toivon meidän muistavan tän”

Ilma seisoo paikallaan, matala örinä on laantunut ja kukaan ei enää lorota pönttösi ohi? Ei? On aika kaivaa esiin vaalea pitkä takki, Spede-tukka ja mursu-viikset. Ota avuksi käänteispsykologia ja iske porukka maihin Mikko Alatalon pyynnöllä Viivy vielä hetki. Kivuissaan kouristelevat voi sitten pehmittää lopullisesti surkeimmalla coverilla koskaan eli Kirsi Rannon Ei jaksa kiinnostaa -karmeudella. Jos sattuu oikein julmalle päälle, voi hommaa tehostaa laulamalla mukana Katkeraan loppuun saakka.

”Ei jaksa kiinnostaa mua
on sulla otsaa muhun liimautua
Sä oot jees, kaikin puolin alright
mut pelkkää pikaruokaa sä minusta kai hait
Ei jaksa kiinnostaa mua”

Tässä vaiheessa iltaa kommunikointi on lähinnä jankkaamista. Valitettavasti sille tasolle on alennuttava, jotta osa porukasta saadaan takaisin tälle galaksille ja sen jälkeen ovesta ulos. On aika selkeyttää sanomaa, on aika get out ja end -biisien kolmen suoralle. Jos tämä ei vielä jollekin sohvanuokkujalle tai sängyssäsi röhnöttävälle avaudu, niin viiden perättäisen Fuck off -biisin pitäisi kristallisoida sanoma. Varmuuden vuoksi vielä suomeksi eli Menkää pois.

”Jos te vihdoinkin tajuaisitte mennä kauas pois
Täällä kaikilla paljon hauskempaa ja mukavampaa ois
Menkää pois, menkää pois
Menkää pois, menkää pois
Menkää pois, menkää pois
Menkää pois, menkää pois”

Kämppä lienee tämän jälkeen melko apokalyptisessa kunnossa ja hiljenemään päin. Pölyn laskeutuessa pyörähtää Vangeliksen Blade Runner (End Titles) ja perään Mogwain End. Homma on hoidettu, on aika päästä nukkumaan. Jos joku sietämätön urpo on kuitenkin sammunut olohuoneesi lattialle, eikä lähde edes kaapimalla, tee seuraava: Kanna kaiutin kummallekin korvalle, basso sydämen kohdalle ja pistä soittolistan viimeinen biisi eli noise-artisti Prurientin Ashen Morning Glory luuppaamaan. Parin kierroksen jälkeen joko kaveri juoksee ulos tai naapurisi tulevat kiepauttamaan kaverin kierreportaista kierteellä ulos.

Kuuntele soittolista tästä.

Ultimaattinen jatkojen upottaja

 1. Supergrass – Time to Go
 2. John Denver – Take Me Home, Country Roads
 3. Ray Charles – Hit the Road Jack
 4. Fred Astaire – Let’s Call the Whole Thing Off
 5. Ed McCurdy – No More Booze
 6. Michael Kenzik – No More Beer
 7. Juice Leskinen – Ihmiskunnan jatkot
 8. Kaarina Salonen band B Aika lähteä
 9. Jonna Tervomaa – Sammuttakaa kaikki valot
 10. Mikko Alatalo – Viivy vielä hetki
 11. Kirsi Ranto – Ei jaksa kiinnostaa
 12. Reilukerho – Katkera loppu
 13. Archive – Get Out
 14. Kate Bush – Get Out of My House
 15. Thin Lizzy – Get Out of Here
 16. She Wants Revenge – This Is the End
 17. Sleigh Bells – End of the Line
 18. The Brian Jonestown Massacre – End of the Day
 19. The Meteors – Fuck Off
 20. Blood on the Wall – Get the Fuck Off My Cloud
 21. Jute Musikka – Menkää pois
 22. Condemnatory – Fuck Off!
 23. Killer – Fuck Off
 24. Grave Babies – Fuck Off
 25. Vangelis – Blade Runner (End Titles)
 26. Mogwai – End
 27. Prurient – Ashen Morning Glory

Linkki soittolistaan tässä