Kumipallona luokses pompin – 20 bounce-kappaletta pyllyn pompottamiseen

Jollet pidä varaasi, Big Freedia valjastaa sinunkin ruumiisi seksin, hauskanpidon ja fyysisen potentiaalin lihalliseksi sukkulaksi

Jollet pidä varaasi, Big Freedia valjastaa sinunkin ruumiisi seksin, hauskanpidon ja fyysisen potentiaalin lihalliseksi sukkulaksi

”Shake that ass like a salt shaker” komensivat MC T. Tucker ja DJ Irv vuonna 1992. Ikoniseksi sittemmin muodostunut käsky oli alkulaukaus bounce-musiikille, joka yksinkertaisilla hokemillaan ja hyperseksuaalisella attityydillään haluaa ennen kaikkea saada kuulijansa liikkeelle. New Orleansissa syntynyt, memphisiläistä crunkia tietyiltä osiltaan muistuttava bounce valjastaa ihmisruumiin seksin, hauskanpidon ja fyysisen potentiaalin lihalliseksi sukkulaksi.

Genren suurimpiin soihdunkantajiin lukeutuu debyyttialbuminsa 1995 julkaissut Juvenile, jonka kappaleessa Back That Azz Up toinen New Orleansin kasvatti, Lil’ Wayne, lausui ensi kertaa Snoop Doggin sittemmin domestikoiman fraasin ”drop it like it’s hot”. Juvenilen saavutti ainoan Billboardin ykkössijansa maaliskuussa 2004 kappaleella Slow Motion, jonka kirjoitti Soulja Slim. Jälkimmäinen ammuttiin kuoliaaksi ennen kappaleen julkaisua.

Sissy bounce on 1990-luvun lopulla syntynyt alagenre, jonka suurimpia nimiä ovat Katey Red ja Postal Servicen kanssakin kiertänyt Big Freedia. Heidän musiikilleen on leimallista edeltäjiä nopeampi tempo ja aggressiivisempi ulosanti. Paino on biletyksessä ja pepun heilutuksessa sekä sellaisessa queer-estetiikassa, jonka newyorkilaisia vastineita ovat Le1fin, Mykki Blancon ja Zebra Katzin kaltaiset esiintyjät.

Katey Rediä ja Big Freediaa nähdään myös HBO:n tuottamassa, YLEllä parhaillaan pyörivässä televisiosarjassa Treme. Sarja on pakkokatseltavaa kaikille alueen rikkaasta musiikkiperinteestä kiinnostuneille, sekä toki David Simon -faneille muutenkin. Bouncesta innostuneille voi suositella myös oheista minidokumenttia, jonka jälkeen Helsingin tanssiskene tuntuu entistä kankeammalta.

NRGM goes Bounce

 1. MC T. Tucker & DJ Irv – Where Dey At?
 2. Juvenile (feat. Mannie Fresh, Hot Boy & Lil Wayne) – Back That Azz Up
 3. Juvenile (feat. Soulja Slim) – Slow Motion
 4. Kane & Abel – Shake It Like A Dog
 5. Choppa – Choppa Style
 6. DJ Jubilee – Bootin’ Up
 7. KK – Barack That Ass and Make It Go Obama
 8. Magnolia Shorty – New Dip
 9. Gotty Boy Chris – Wiggle Low
 10. Katey Red – Melpomene Block Party
 11. Fly Boy Keno – Climb On Dat Dick
 12. Monsta Wit Da Fade – Autozone
 13. Sissy Nobby – Gitty Up
 14. Katey Red & Big Freedia (with Akron/Family) – Sally Racket
 15. Big Freedia – Washing Machine
 16. Rupaul (feat. Big Freedia) – Peanut Butter
 17. Keedy Black – Hammer
 18. Messy Mya – Iberville (4th Ward)
 19. Ms. Tee – F**k All Nite
 20. Kreyashawn ft. Diplo – Twerkin (Nola Bounce Remix)

Kuuntele soittolista tästä.