Viimeiset virret

Aloha, So Hammered by Joni Kling

Tiki.

Tonga Hut hiljenee, mutta ilta ei ole vielä ohi.

Last call, Tonga Hut, 12808 Victory Blvd, North Hollywood, 1976.

Valomerkin aikaan Tonga Hutissa on tyhjää. Olen istunut täällä keskiyöstä saakka, tilannut drinkkejä aakkosjärjestyksessä ja ottanut välillä mai tain pitämään asiat järjestyksessä. Toisin sanoen olen organisoinut. Imitaatiobambulla verhoillulla seinällä beachcomber-krääsän keskellä oleva taulu luettelee Uskollisten Kuolaavien Paskiasten Killan jäsenet Polaroid-kuvilla varustettuna. Nimeni tulee seisomaan siinä vasta kun jonain päivänä pääsen drinkkimenun loppuun: ”Gator.” Joku vitsiniekka on liimannut sanomalehdestä revityn Lester Maddoxin kaljun joukon jatkeeksi.

Mutta nyt musiikki hiljenee, olutmerkin valokyltti, Bolsius-lyhdyt ja pienoisvesiputous sammutetaan. Avoimesta ovesta virtaa aamuyön hikistä ilmaa. Muistini mukaan elokuvassa Hustle Burt Reynolds kertoo Catherine Deneuvelle, että kun Roomassa kapuaa Trinità dei Montin portaille, voi tuntea Afrikan tuoksun sieraimissaan. Kun pasaatituuli täällä tuo kosteaa ilmaa Tyyneltämereltä ylös kukkuloille, se tuoksuu Havaijilta. Tussulta. Minut ohjataan ulos ja tervehdin mennessäni ovea vartioivaa valtavaa täytettyä sinikelta-araa. Se vaikenee uskollisesti.

Tonga Hut hiljenee, mutta ilta ei ole vielä ohi. Kukaan Kuolaava Paskiainen ei lopeta näin aikaisin. Minulla on edessäni vielä mittava taival kotiin. Toivon että matkan varrella on avoin kalaravintola tai edes siunattu kultakaari, josta voin poiketa hakemaan kassillisen Filet-O-Fishejä.

Ohjastan vuoden ’73 New Yorkerin kohti El Segundoa, mietin kuinka bungalowin kokolattiamatto tuoksuu turvalliselta ja televisiossa pyörii aamuyön elokuvana Hell and High Water, kun sekoitan daiquiri-kannullista ämpärilliseen jäitä. Tuuletin pyyhkii seisovaa ilmaa. Asetan kasiraituriin kokoelman parasta tietämääni musiikkia rentoutumiseen. Hetkeksi puupaneloitu luola muuttuu trooppiseksi paratiisiksi. Tiki-musiikin soidessa sammuminen on autuasta.

Aloha, So Hammered

 1. Elliot Easton’s Tiki Gods – Tiki Gods Theme
 2. Martin Denny – My Little Grass Shack In Kealukekua
 3. Martin Denny – The Enchanted Sea
 4. Arthur Lyman – Hawaii 5-0
 5. Andy Williams – The Hawaiian Wedding Song
 6. Basil Henriques – Stranger On the Shore
 7. The Surfers – Song of Old Hawaii
 8. Arthur Lyman – Hawaii Tattoo
 9. Arthur Lyman – Hilawe
 10. Elliot Easton’s Tiki Gods – Blue Lava
 11. Jimmy Buffett – Volcano
 12. Jimmy Buffett – Cheeseburger Paradise
 13. Elvis Presley – Ku-U-I-Po
 14. Elvis Presley – Hawaiian Sunset
 15. The Surfaris – Wipe Out
 16. Arthur Lyman – Blue Hawaii
 17. Andy Cummings & His Hawaiian Serenaders – Kauai Beauty
 18. Les Baxter – Jungle Flower
 19. Milt Raskin & His Exotic Percussion Orchestra – Kapu
 20. John McFarland – Head Hunters

Kuuntele soittolista tästä.