2000-luvun emo – epäcoolin viimeinen linnake

Meidän emo on parempaa kuin teidän emo!

Meidän emo on parempaa kuin teidän emo!

Erehdyin vastikään sanomaan Nuorgam-kollegoilleni, että My Chemical Romance on hieno yhtye ja Billy Talentin Red Flag mielettömän hyvä biisi. Jouduin vittumitäpaskaa-myrskyn keskukseen. Genre tuntuu olevan punainen vaate jopa niille, jotka eivät pidä Sugababesiakaan guilty pleasurena.

Kun Jimmy Eat Worldin The Middle -single rikkoi ensimmäisenä emon ja kaupallisuuden raja-aidan vuonna 2001, genre erkani hiljalleen menneisyydestään. Ennen kaikki oli aidompaa ja epäkaupallisempaa ja nyt kaikki pilalla. Siksi 2000-luvun emo on niin monelle musiikillinen turn-off.

Kun vuosikymmen ehti puoliväliinsä, My Chemical Romancen ja Fall Out Boyn johdolla emosta tuli suurempi kuin koskaan aiemmin. Bändi myi areenoja ympäri maailman ja aiheutti teinitytöille voimallisia sekoamisreaktioita. Emosta oli tullut lähes täysi vastakohta Rites of Springin diy-juurille, vaikka ylitunteellisuus ei ollut kadonnut mihinkään. Sitä stigmaa nämä bändit kantavat yhä.

Ohessa on nyt 20 erinomaista kappaletta 2000-lukulaista emoa niille, joista Gerard Way on kova jätkä ja hieno muusikko siinä missä Ian MacKayekin.

Tarkkojen raja-aitojen määrittely on tietty hankalahkoa ja siksi mukana on niin Billy Talentia ja Panic! at the Discoa, jotka ovat enemmänkin My Chemical Romancen nostattaman buumin sisarbändejä kuin suoraa jatketta emon perinnölle. Toista ääripäätä edustavat listasijoituksille noussutta screamoa tekevät Thursday ja Funeral for a Friend.

Kommenttilaatikkoon voitte huomauttaa puuttuvista olennaisuuksista ja ihmetellä, miten voin laittaa Appleseed Castia tai Saves the Dayta tällaisen paskan sekaan.

 1. Jimmy Eat World – The Middle
 2. My Chemical Romance – I’m Not Okay, I Promise
 3. Saves The Day – At Your Funeral
 4. Panic! At The Disco – I Write Sins Not Tragedies
 5. The All-American Rejects – Dirty Little Secret
 6. The Red Jumpsuit Apparatus – Face Down
 7. Fall Out Boy – Dance, Dance
 8. Brand New – Archers
 9. New Found Glory – My Friends Over You
 10. Motion City Soundtrack – L.G. FUAD
 11. Taking Back Sunday – Cute Without the ”E” (Cut From the Team)
 12. Latterman – Doom! Doom! Doom!
 13. Billy Talent – Red Flag
 14. AFI – Girl’s Not Grey
 15. Paramore – That’s What You Get
 16. Silverstein – Smile In Your Sleep
 17. Thursday – Understanding In a Car Crash
 18. Funeral For A Friend – Juneau
 19. Dashboard Confessional – Screaming Infidelities
 20. The Appleseed Cast – On Reflection

Kuuntele soittolista tästä.