2010-luvun popklassikot

#68 The Rapture – How Deep Is Your Love (2011)

”The Rapture onnistui jokaisella kolmesta studioalbumistaan tekemään vähintään yhden täsmähitin indiediskoihin.”

Laitetaan diskopallo pyörimään, sheikataan persettä, helisytellään tamburiineja ja, noh, ihan vaan bailataan lumoavan diskon tahtiin kuin olisi vuosi 2011.

”Let me hear that song”

Vuonna 2014 hajonnut newyorkilaisyhtye The Rapture julkaisi 1990-luvun lopulla alkaneen uransa aikana kolme studioalbumia. Jokaisella niistä se onnistui tekemään vähintään yhden täsmähitin indiediskoihin.

Ensimmäisellä albumilla Echoes (2003) se oli House of Jealous Lovers. Toisella levyllä Pieces of the People We Love (2006) täsmähitiksi nousi Get Myself Into It.

Kolmannella ja viimeiseksi jääneellä albumillaan In the Grace of Your Love (2011) The Rapture onnistui julkaisemaan vielä yhden kuusi- ja puoliminuuttisen tanssilattiat täyttävää tanssipoptäydellisyyttä. Sen nimi on How Deep Is Your Love.

How Deep Is Your Loven tahtiin tuli tanssittua paljon kesällä 2011, kenties enemmän kuin minkään muun kappaleen tahtiin tuona kesänä. Huojuvan ja jämäkän rajamailla tasapainoileva poljento, handclapsit, saksofonisoolo, hallelujahit, yksinkertaisuudessaan järkyttävän tarttuvat kertosäe ja housepiano sekä laulaja Luke Jennerin sopivan tunteikas tulkinta pitivät tiukasti otteessaan ja sulivat indiediskohitiksi.

The Rapturen lopettaminen ei ollut lopulta minkäänlainen pettymys, sillä In the Grace of Your Love on How Deep Is Your Lovea lukuun ottamatta melko kehno levy.

”On this journey you’ve given me
I’m walking off the time
Now you’re walking right next to me
The mountains we will climb”

Ennen viimeisiä elonmerkkejään The Rapture oli natissut jo pitkään liitoksissaan. Vuonna 2008 nokkamies Jenner erosi bändistä vain palatakseen parin kuukauden jälkeen takaisin yhtyeen riveihin. Lopulta nelimiehisenä toiminut kokoonpano teki viimeiseksi jääneen studioalbuminsa kolmen miehen voimin basisti Mattie Saferin lähdettyä yhtyeestä.

How Deep Is Your Lovella trioksi supistunut yhtye onnistui kuitenkin osumaan vielä kerran napakymppiin. Kappale on soinniltaan sopivasti kolkko, mutta silti se sykkii elämää, saa pään nykimään väkisin tahdissaan ja jalan tamppaamaan lattiaa.

Viimeisestä studioalbumistaan ei ollut likimainkaan merkkiteokseksi, mutta levyn ykkössinglellä The Rapture sai vielä suvereenisti houkuteltua tanssilattiat täyteen. How Deep Is Your Love on vastustamaton osoitus siitä, mitä yhtye parhaimmillaan oli.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!