Levyraati #9

Nuorgam

Sydän, sydän – Ducato

Kimurantin suomirockin mestarit Helsingin Herttoniemestä julkaisevat neljännen albuminsa ensi vuoden tammikuussa. Levyn ensimmäisen singlelohkaisun video syntyi niin, että kitaristi Juho kuvasi televisiosta satunnaisen mainoskatkon, jolla esitetyt mainokset bändi sitten näytteli uudestaan. Olkaa hyvä, Ducato – maailmanensi-illassa!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

First Aid Kit – The Lion’s Roar

Ruotsalaisten Johanna, 21, ja Klara, 18, Söderbergin muodostama folkduo julkaisee tammikuussa toisen albuminsa The Lion’s Roarin, jonka nimikappale on valittu levyn videobiisiksi. Albumin on tuottanut Bright Eyesista ja Monsters of Folkista tuttu Mike Mogis.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

BMMB – Follow Your Nightmare

”Alaston Saana Parviainen tapetaan musiikkivideolla!” Kohujulkisuuttakin saanut BMMB on eräänlainen suomielektron superkokoonpano, sillä sen muodostavat Imatran Voimasta ja Itäväylästä tuttu Perttu ”Randy Barracuda” Häkkinen ja Ceebrolisticsin Pijallina tunnettu Janne Hyttinen alias Michael Black Electro. Albumi Dirty Seconds kaupoissa nyt!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Chromatics – Killing for Love

Italodiskoa Oregonista, olkaa hyvä! Chromatics on kypsytellyt neljättä studioalbumiaan pitkään ja julkaisee sen vihdoin ensi vuoden tammikuussa, yli neljä vuotta läpimurtoalbumi Night Driven ilmestymisen jälkeen. Killing for Love -singlen videon on ohjannut Alberto Rossini.

http://youtu.be/LR87ol1G6NI

Korn feat. Skrillex – Get Up

Nu metal -jättiläinen sukeltaa kymmenennellä albumillaan valtavirran dubstepin ihmeelliseen maailmaan. The Path of Totalitylle ovat kappaleita tuottaneet muun muassa Noisia, Datsik, 12th Planet, Excision ja, kuten tässä tapauksessa, Skrillex. Nuorgam ei tiedä mitä ajatella – ja se on aina hyvä merkki!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Ville Anttonen
BMMB – Follow Your Nightmare skweeetä tylsimmillään
5
Sydän, sydän – Ducato mielenkiintoinen
8
First Aid Kit – The Lion’s Roar symppis
7
Chromatics – Killing for Love ihan perkeleen tylsä
3
Korn feat. Skrillex – Get Up hämmentävä.
6
Jaakko Tikari III
BMMB – Follow Your Nightmare Tää ei kyllä nyt lähteny vaikka Pjallin ääni onkin itseä aikasemmissa tapauksissa miellyttänyt. Ja tuo video.. siitä tuli miinuspisteitä heti parikin kappaletta.
3
Sydän, sydän – Ducato Vähän erilainen meno mitä on Sydän, sydämeltä aikasemmin kuullut. Ei ole niin ärtsy. Hyvältä kuitenki kuulosti.
8
First Aid Kit – The Lion’s Roar Kiva folkkiääni kummallakin naislaulajalla. Toimii. Kappale ja video on kyllä hyvin tehty.
7
Chromatics – Killing for Love Ihan kiva. Vähän neutraali. Ei herättänyt suurempia tunteita. Tästä varmaan irtoaisi hyvät remixit.
4
Korn feat. Skrillex – Get Up Kuuntelematta paskaa.
1
Petri Mäkelä
BMMB – Follow Your Nightmare Unohdin kuunnella biisin, sori. Videosta nelonen.
4
Sydän, sydän – Ducato Sydän, sydän on sellainen bändi, jonka kuunteleminen on ajatuksen tasolla aivan huippua mutta käytännössä joku lässähtää. Silti kakkosena!
6
First Aid Kit – The Lion’s Roar Kuuntelen mielelläni. Riittää seiskaan.
7
Chromatics – Killing for Love Tykkäisin enemmän "ticket to ride" -lainista. Todella masentava laulaja, biisi aivan tyhjänpäiväinen.
2
Korn feat. Skrillex – Get Up Douche-step ja nu-metal ne yhteen sopii! Ei se kyl biisistä hyvää tee.
4
Minna Suhonen
BMMB – Follow Your Nightmare Hyvin tylsä kappale. Videokin aika, öh, koskettava.
3
Sydän, sydän – Ducato Jee, uutta Sydäriä! Rules tottakai. Pitää kuunnella vielä muutama (sata) kertaa.
8
First Aid Kit – The Lion’s Roar Ei vaikuta. Tämmöstä keskiyöllä Radio Aallosta mahdollisesti kuultavaa kauraa.
5
Chromatics – Killing for Love Vähän laiska ja intohimoton. Hississä menis mut muuten vois skipata.
4
Korn feat. Skrillex – Get Up Aina sitä vähän yllättyy et Kornkin tekee vielä musaa. No ei tää täyttä paskaa mut vähän vaivaannuttavaa.
4
Janne Liuhtonen
BMMB – Follow Your Nightmare Höhö. BMMB. Ei ole minun juttuni tämä alkuunkaan.
2
Sydän, sydän – Ducato Nosti mielenkiintoa bändin paluuta kohtaan. Ei parasta Sydänsydäntä, mutta aiheuttaa varovaista nyökyttelyä.
7
First Aid Kit – The Lion’s Roar Paperilla kivaa indiefolkia. Biisillä on hetkensä, mutta menee loppua kohti vähän tylsänpuoleiseksi.
5
Chromatics – Killing for Love Cut Copy goes Cocteau Twins? Kuulosti BMMB:n jälkeen oikein hyvältä. Kalibroituani korvat voin todeta, että ihan jees edelleen.
6
Korn feat. Skrillex – Get Up Pelkäsin pahinta, mutta ei ollut niin huono kuin pelkäsin. Hyvin keskinkertainen Korn-biisi Skrillex-välisäksätyksillä.
3
Lauri Ojanen
BMMB – Follow Your Nightmare Tekijät antaa kyllä odottaa enemmän. Aika perusskweetä, joka tuskin klubilla saisi liikkumaan baaritiskiltä tanssilattialle. Pijallin falsetti on tosin aina todella eroottinen.
5
Sydän, sydän – Ducato Aika tylsä Sydän, Sydämen biisiksi. Skopan sanoitukset ovat ihan hauskat, mutta biisi ei oikein tunnu lähtevän missään vaiheessa käyntiin. Vihellysmelodia on kyllä ihan ok.
6
First Aid Kit – The Lion’s Roar Ei tää runotyttöhippifolk vaan uppoa muhun millään. Ei tästä olisi edes krapulaisen sielun hivelijäksi.
3
Chromatics – Killing for Love Jos tässä olisi kunnon laulaja, eikä darrainen viime yön pano, jolla ei ole himpunkaan vertaa lauluääntä, niin ehkä tästä biisistä olisi jopa johonkin. Nyt järkyttävää kuunneltavaa, vaikka tausta onkin ihan kelpo.
3
Korn feat. Skrillex – Get Up Virkeintä Kornia, öö, kymmeneen vuoteen. Onhan nuo Skrillexin trademark-wobblet aivan järkyttävää kuunneltavaa, mutta sopivat tähän biisiin yllättävän hyvin.
6
Antti Lähde
BMMB – Follow Your Nightmare Pijallin falsetti ihan hilpeää kuultavaa. Hätäisesti kompastelevasta taustasta en saa kauheasti irti.
4
Sydän, sydän – Ducato Varsin nätti biisi bändiltä, joka on ollut aina kaikkea muuta kuin "mun musaa". Video on hypnoottinen, pidin.
7
First Aid Kit – The Lion’s Roar Ihailtavan vahva ja ryhdikäs lauluääni, hyvät stemmat. Varsin perinteinen biisi, jossa vangitseva tunnelma ja ilmava, toimiva sovitus. Pidän paljonkin. Suunnilleen kaksinkertaistaa kiinnostuksen bändiä kohtaan
8
Chromatics – Killing for Love Ensimmäisen 15 sekunnin aikana antaa odottaa vaikka mitä mahtavuutta – mutta sitten itse biisi alkaa. Lattea laulusuoritus ja pelkistetty biitti eivät pelaa dreampop-taustan kanssa kyllä millään tavalla yhteen. Biisi itsessään voisi olla kiva (varsinkin puolivälissä alkava soolo-osa), mutta sovitus ja tuotanto on epäonnistunut lähes täydellisesti.
3
Korn feat. Skrillex – Get Up Aijaijai. Tässä yhteistyössä on jotain liikuttavan vääjäämätöntä! Pisteet siitä, että toimii taatusti ns. kohdeyleisölle, johon en koe millään muodoin kuuluvani.
4
Tanja Oksa
BMMB – Follow Your Nightmare En yleensä katso näitä videoita, vaan kuuntelen pelkät biisit. Mutta olihan tuo kohuvideo sitten katsottava - tosin toivon, että olisin jättänyt katsomatta. Barokkimies keskellä suomalaista metsää hukuttamassa naista ammeessa... Ihme naaman lääsintää, reilu 3 minuuttia elämästäni meni ihan hukkaan. Eikä biisi ollut yhtään sen parempi. Lauluosuuksien falsetit karmivat selkäpiitä ja ei siitä itse biisistäkään ollut mitään iloa. Kamala.
1
Sydän, sydän – Ducato Videossa kiva idea, toteutus on vähän niin ja näin... Viheltely kuulostaa hauskalta ja muutenkin ihan letkeä rytmi. Sanat menee jotenkin ihan ohi, johtuisikohan laulajan monotonisesta äänestä. Mutta hetkinen, laulettiinko siinä jotain Big Tastysta? N. 2 min kohdalla biisi lähti hienosti laukkaan, mutta lauluosuus latisti innostukseni. Jostain syystä lauluosuudet tökkii. Ei ihan Pirkko-nassu, mutta melkein.
5
First Aid Kit – The Lion’s Roar Tykkäilen kyllä folkista ja tytöillä on kummallakin kaunis lauluääni, mutta joku tästä biisistä jäi puuttumaan. Ei löytynyt sitä kaipaamaani tarttumapintaa, biisi oli jopa liian pitkä. Mielessä pyörii laiskat leijonat, mutta ei paljon muuta. Ei kantautunut mun korviin se karjunta. Mutta kyllä tästä alimman Pirkko-nassun saa, kuuntelin kumminkin kaksi kertaa.
6
Chromatics – Killing for Love Sana italodisko pelästytti aluksi, mutta tämähän oli ihan positiivinen yllätys. Laiska laulu yhdistettynä pehmeään pörinään - tykkään! Paras näistä ja veikkaan, ettei Korn pääse lähellekään tätä.
8
Korn feat. Skrillex – Get Up Voi voi... Korn kuulostaa ihan samalta kuin silloin 12 vuotta sitten, jolloin olin vihainen teinityttö ja kuuntelin Jonathanin rääkymistä kannettavalta cd-soittimeltani. Nyt oli vaikeuksia kuunnella tätä loppuun asti. Skrillex teki biisistä vielä kamalamman kuuloisen. 2 pistettä siitä, että tämä toi muistoja omista teiniajoistani.
2
Tim Isokivi
BMMB – Follow Your Nightmare Olisin odottanut tekijämiehiltä jotain vähän kovempaa kamaa. Toi falsettolaulu ei toiminut meikäläiselle alkuunkaan. Ja videon ainoa pointti tuntui olevan toi gimmick että hankitaan Saana Parviainen siihen ja kuristetaan se (vieläpä todella epäaidon näköisesti) niin siitä kirjoitellaan paskalehdissä. Muuten video näyttikin sitten (barokkivaatteita ja hevosta lukuunottamatta) todella halvalta, metsässä haahuilusta ja tökeröistä ristileikkauksista tuli mieleen joku lukion av-kurssin ensimmäinen musavideotyö.
3
Sydän, sydän – Ducato En oikein tiedä miten Sydän Sydämeen pitäisi suhtautua, toimii kyllä livenä yleensä ihan mukavasti, mutta levyltä kuunnellessa tulee väkisinkin sellaiset "artsya artsyn vuoksi"-vibat. Plus tää on Sydän Sydämeksi muutenkin aika pliisu biisi. En tykkää laulajan artikuloinnista ja sanoituspuoli on varmasti joidenkin mielestä tosi diippiä kamaa mutta mun mielestä ne kuulostaa sellaiselta paskalla istuessa kirjoitetulta ajatusvirralta, vähän niinkuin jotain indieporukalle suodatettua Zen Cafe:ta.
4
First Aid Kit – The Lion’s Roar Uusi tuttavuus itselleni, täähän kuulosti oikein hyvältä! Juurikin mainiota folkmeininkiä syksyn alkuiltoihin. Tämänkin videossa haahuiltiin metsässä mutta ainakin ammattilaisemman näköisesti ja kyllä mä näitä eteerisiä taidekoulu-wiccatyttöjä mielummin katselen kuin Saana Parviaista.
8
Chromatics – Killing for Love Ei tää oikein lähtenyt, vaikka italodisko-termin perusteella melkein jo ehdin innostua. Ponnetonta kamaa ja tylsä laulu. Mun käsittääkseni discomusan pitäis olla tanssittavaa, mutta meikä ainakin poistuis tän biisin aikana tanssilattialta.
4
Korn feat. Skrillex – Get Up Onhan tässä vähän sellaiset "vanhat ja ajan armottomasti taakseen jättämät nu-metallistit haistelee nykytrendejä uudelle levylleen"-fiilis, mutta tottapuhuenhan kornin junnaava pomppumetalli ja dubstep naittuvat aikalailla saumattomasti yhteen. Ihan helposti mielenkiintoisinta kamaa mitä tämä bändi on tehnyt yli vuosikymmeneen ja niitä harvoja kertoja, kun kehtaan sanoa mitään positiivsta Skrillexista. Vähän miinusta melodisesta kertsistä jossa oli liian Nickelback-meininki muuhun biisiin verrattuna.
7
Aki Pyykkö
BMMB – Follow Your Nightmare Argh, taidetta, en ymmärrä. Videon idea kuulostaa mainiolta, toteutuskin ihan ok.
4
Sydän, sydän – Ducato Kaunista fiilistelyä, ei kai tätä kukaan voi aidosti vihata.
7
First Aid Kit – The Lion’s Roar Hyvää elektroa vääntävät superkokoonpanossaan. Piti kyllä googlata, että kuka hemmetin Saana Parviainen.
9
Chromatics – Killing for Love Ennen tehtiin italodiskokin paremmin. Miellyttävää, mutta tylsää.
5
Korn feat. Skrillex – Get Up Muistan Kornilta kuulleeni hyvän biisin tai kaksi. Lista ei kasvanut tämän kuuntelusta.
3
Jukka Kuusisto
BMMB – Follow Your Nightmare En pitänyt taustasta. Epäkiinnostava.
2
Sydän, sydän – Ducato Paljon hyviä aineksia. Pidän tämän tyyppisestä ei-suoraviivaisesta musiikista, mutta jostain syystä tämän yhtyeen kohdalla sanoitukset kuulostavat hieman ulkokohtaisilta (esim. Au-levy ei kolahtanut yhtään). Nytkään sanat eivät olleet musiikin tasolla. Vika saattaa olla myös minussa.
7
First Aid Kit – The Lion’s Roar Hieno laulusoundi, komeat taustat, hyvä biisi. Mitä muuta voi toivoa?
10
Chromatics – Killing for Love Tämä kappale voisi toimia huomattavasti paremmin jossain muussa kuin italodiskoformaatissa.
4
Korn feat. Skrillex – Get Up Melko yhdentekevä.
5
Olli Timonen
BMMB – Follow Your Nightmare Ömm... Plussaa hupsusta falsettiäänestä.
2
Sydän, sydän – Ducato Kimuranttia tosiaan. Bändi varmasti lukeutuu niihin, joita täytyy kuunnella enemmän kuin yhden kerran. Sain tästä kuteinkin jotain irti ja se oikeuttaa numeroon 7. Siisti äänimaailma ja rauhallisen tasaisesti etenevä kappale.
7
First Aid Kit – The Lion’s Roar Kauniit lauluäänet tytöillä. Musiikkikin oli mukavan rentouttavaa ja fiilis kappaleessa jotenkin luonnonläheinen. Useat tauot piti mielenkiintoa yllä, vaikka ehkä loppu puolella olisi voinut tulla vielä jokin suurempi huipennus. Kiva kappale joka tapauksessa.
7
Chromatics – Killing for Love Olipas tylsä kappale. Soundit tasapaksua ja laulu juuri ja juuri siedettävää. Biisin aikana ei oikeestaan edes tapahtunut mitään mielenkiintoista. Ja tämäkö on diskomusiiki? Missä kaikki meno ja meininki? Surullinen pop-kappale tämä oli.
2
Korn feat. Skrillex – Get Up Mielenkiintoinen yritys. Harmi vain, että ainakin kertosäe on täysin perus, mitään sanomaton. Odotin dub-step breakdowneilta enemmän päräyttävää vaikutusta. Nyt dub-step esiintyy tässä kappaleessa täysin samalla tavalla kuin missä tahansa keskiverto core -biisissä. Ideassa on potenttiaalia, mutta toteutus jäänyt vähän pehmoksi.
4
Aleksi Lehti
BMMB – Follow Your Nightmare Nyt oli iso pettymys. Vokaalisuoritus veti koko biisiltä täysin maton alta. Hirveää kuraa tuota falsettijodlaus ja video se vasta ärsyttävä olikin, tottakai tarkoituksella, mutta nyt ei vaan toimi.
5
Sydän, sydän – Ducato Hauska video. Vihellys osat ovat todella ärsyttäviä, muuten ihan kohtalaisessa kappaleessa. Ei tämä minua vieläkään Sydän, Sydämestä erityisemmin innostumaan saa.
5
First Aid Kit – The Lion’s Roar Todella hyvin tehtyä musiikkia. Video oli aika hämmentävä, varsin pohjoismaalainen. Ensimmäisen kerran tämän kuullessani meni vähän ohi. Mutta tänä pikkulauantain aamuna tajusin biisin hienouden. Ei tässä mitään uutta ole, eikä tarvitsekaan olla.
9
Chromatics – Killing for Love Hyvin toimii. Sopii lauantai-iltaan ja sunnuntaiaamuun. Hieman monotoninen laulutapa sopi biisiin täydellisesti.
9
Korn feat. Skrillex – Get Up Korn oli mielestäni "hyvä bändi" joskus ala-asteella, eikä se silloinkaan suosikkeihini lukeutunut. Tänään Korn ei mielestäni ole hyvä bändi. Biisin perusteella Kornin rumpalia ja basistia taitaa vituttaa, kun skrillexi painelee Akaistaan pihalle perus dubstep wobblet ja helvetin ärsyttäväksi käyvän rumpukuvion. Ei kiitos enempää tätä.
1
Valtteri Vääri
BMMB – Follow Your Nightmare Tämä herätti pelkästään ärsyyntyneitä tuntemuksia. Raivostuttavan huono. Aaargh!
1
Sydän, sydän – Ducato Jotenkin halvalta kuulostaa. Ja vaikkei sekään joka kerta ole huono asia, niin tässä kyllä oli. "Rinnassani sykkii lämmin sydän" -kohdasta pidin.
5
First Aid Kit – The Lion’s Roar Hieman liian midlakemainen kappale mun makuun, mutta ziisus mitkä lauluäänet! Toivottavasti levyltä löytyy parempiakin veisuja.
8
Chromatics – Killing for Love No ei tää hassumpi ollut!
7
Korn feat. Skrillex – Get Up Onhan tää Korn nyt jo aika nähty ja kuultu. Skrillexin suoltamat lisukkeet ärsyttivät eniten tässä kuitenkin. Kertsi oli jopa ihan ok siihen "shut the f*ck up" -kohtaan saakka.
5
Jukka Niittymaa
BMMB – Follow Your Nightmare Biisi on ihan kvasikiva. "Laulajalle" antaisin miinuspisteitä, jos olisi mahdollista.
2
Sydän, sydän – Ducato Videon konsepti oli kiehtova. Sen voimin jaksoin kuunnella tätä musiikkihirviötä kaksi minuuttia. Ansaitsevat Niittymaan valistuneen diktaattorin "kauheaa paskaa" -leiman.
1
First Aid Kit – The Lion’s Roar Genressään okkelis pokkelis biisi ja visuaalisesti stimuloiva video. Valitettavasti vaan hiukan liian tylsää jopoilua makuuni.
5
Chromatics – Killing for Love Rakastan italodiskoa. Sitä tämä ei ollut, vaan Mazzy Star-New Order hybridin demo. Hyvä sellainen. Eli tykkäsin tosi paljon.
9
Korn feat. Skrillex – Get Up Kun tämän joskus vuonna miekka ja kilpi kuulin, olin että "w00t" NYT on Kornilla soundi isossa pykälässä. Meni hyvä tovi kunnes kuulin, että ihmepoju Skrillex oli tuotannon pääarkkitehti ja sehän selitti kaiken. On tämä edelleen ihan TÖRKEÄN kova sarallaan. Se onko tämän diggailu koolia hipsteripiireissä on mulle ihan sou fakin seim. (Oli muuten toka biisi NRGM:in levyraatihistoriassa minkä kuuntelin 2 kertaa peräkkäin. Edellinen oli muistaakseni Snow Patrollin kappale.)
10
Arttu Ala-Jokimäki
BMMB – Follow Your Nightmare Tämä oli kyllä melkoinen pettymys. Vokaalit tasapainoilivat ärsyttävän rajamailla alusta loppuun, ja vaikka taustoissa ei suoranaisesti ole mitään vikaa, vaikuttaa BMMB olevan vähemmän kuin osiensa summa.
6
Sydän, sydän – Ducato Säkeistön junnaava melodia toimii meikälle pirun hyvin, ja olisin antanut vieläkin paremman arvosanan jos biisi olisi maltettu jättää yksinkertaisemmaksi. Kokonaisuus jää tällä kertaa kuitenkin sen verran hajanaiseksi, etten pysty parempaa numeroa laittamaan.
8
First Aid Kit – The Lion’s Roar Olisin antanut seiskan mutta pistin ekstrapisteen koska Mike Mogis. Komeat lauluäänet mimmeillä, ja meininki muutenkin kaikin puolin varsin kohdillaan, mutta lisäpisteet jää saamatta koska kokonaisuus on kuitenkin vähän turhan harmiton ja tylsä. Lisää särmää tähän mikstuuraan niin avot.
8
Chromatics – Killing for Love Tässähän syntyy kyllä mukavan unelias tunnelma, mutta laulajan passiivinen ulosanti vaatisi kyllä toimiakseen koukumpaa melodiaa. Tällä kertaa jäi turhan mitäänsanomattomaksi, vaikka äänimaailma ihan miellyttikin.
6
Korn feat. Skrillex – Get Up Jaksoin vähän alusta jne. Uudelleenlämmitys ei näillä eväillä kyllä onnistu.
5
Markus Kahila
BMMB – Follow Your Nightmare Kun falsettiääni alkaa pulista hölynpöllyä elektrionisten pierujen päälle, huomaan ilahtuvani että tämä ei ainakaan ole siitä tutuimmasta pakasta vedetty. Hörhöily jatkuu synasooloilla ja omituisilla rakenneratkaisuilla. Kuriositeettina tämä menee, mutta eihän tätä vapaaehtoisesti laittaisi soimaan.
5
Sydän, sydän – Ducato Grizzly Bear taitaa olla lähellä poikien sydäntä, sydäntä - melkoisen tutun kuuloisia sovitus / äänitysratkaisuja, joka hieman syö pois arvomerkkiä "kokeellinen pop". No, ainakin discohenkinen c-osa tuo muutamia yllätyksiä. Kokeilkaa lisää.
6
First Aid Kit – The Lion’s Roar Eihän tämä tarjoa yhtään mitään uutta tai erilaista, mutta onpa aika hyvin tehty. Tällaiselle herkistelylle kyllä aika kallistan korvaani, vaikka onkin sääli että biisi oli nytkytetty ja venytelty täysin ylimittaiseksi.
7
Chromatics – Killing for Love Hittolainen, enpä ole aikoihin kuullut näin huonoja sanoituksia levyttävältä artistilta jonka myyntiluvut eivät ole miljoonaluokkaa. Muovisten taustojen pikkukiva ensivaikutelma särkyy välittömästi kun raportti alkaa. Kaipa tälle voi camp-arvoa laittaa…hankkikaa nyt kuitenkin uusi tekstittäjä.
4
Korn feat. Skrillex – Get Up Tätä olisi niin muodikasta vihata, mutta ei vaan voi. Bändi apinoi omia maneerejaan hillittömällä itsevarmuudella ja pöristää dubsteppiä päälle peittääksen samaa kaavaa millä ollaan laitettu voita leivän päälle jo toistakymmentä vuotta. Siltikin, biisi potkii ja kaava pätee. Hyvä kertosäe ja naurettava hokema. Toimii.
7
Jussi Mäntysaari
BMMB – Follow Your Nightmare Ilman Hzän laulusuoritusta tämä olisi huomattavasti kalpeampi. Tai ainakin odotin enemmän, vaikka biisi ihan toimiva onkin.
6
Sydän, sydän – Ducato Ah, Sydän, Sydän on takas. Odotan heiltä edelleenkin sitä mestariteosta. Ehkä tämä on sen mestariteoksen eka single. Hieno laulu.
8
First Aid Kit – The Lion’s Roar Aikuistumista, HYVÄ. Söpöilyä ei olis enää jaksanutkaan. KUulostaa Amerikalta, miellyttävällä tavalla.
7
Chromatics – Killing for Love No tämähän oli tylsä.
3
Korn feat. Skrillex – Get Up Joo, ei voi mitään, Korn kuulostaa taas freeshiltä ja Skrillex tulee villitsemään ensi kesän Provinssirockissa nuorison täysin. Hyvä biisi.
7
Timo Klimoff
BMMB – Follow Your Nightmare Olihan tää aika sietämätöntä ininää, mutta taisi olla huumoria koko biisi. Pluspiste Saanasta.
4
Sydän, sydän – Ducato Samaan aikaan yksinkertaista ja monimutkaista. Kauko Röyhkä tapaa Ville Leinosen. Tai päinvastoin. Pituutta oli ehkä turhan paljon näin yksinkertaiselle kappaleelle.
5
First Aid Kit – The Lion’s Roar Lumoavan persoonallinen lauluääni. Ruotsalaiset bändit ne osaa olla kuulostamatta ... suomalaisilta?
8
Chromatics – Killing for Love Mitä ihmeen Italodiskoa? Ja tähänkö vasemalla kädellä huitaistuun biisiin on mennyt neljä vuotta? Regina tekee tällaiset kiljoona kertaa paremmin!
3
Korn feat. Skrillex – Get Up Tämä pomppubiisi on kuultu niin monta kertaa aiemminkin. Dubbia tai ei.
3
Samuli Virtanen
BMMB – Follow Your Nightmare Varmaan tehty kieli poskessa ja hyvällä huumorilla mutta oli tämä nyt kyllä aika hirveää.
1
Sydän, sydän – Ducato Jes! Tässä oli niin kivaa fiilistä ja aivan maaginen video.
9
First Aid Kit – The Lion’s Roar Tämä nyt oli aika mitätön sävellys, laulajan äänestä plussaa.
4
Chromatics – Killing for Love Soljui aivan ohi korvien vaikka koitti kuunnella.
3
Korn feat. Skrillex – Get Up Kyllä tää on ihan hyvä tässä kuitenkin soundit matchaa ja muistaa kuunnella sopivan vastaanottavaisessa tilassa.
7
Ilari Kivelä
BMMB – Follow Your Nightmare No jöö. Ei juokse mahla. Missä biisi? Onks tää sitä, missä Randy on Hesan paras? Pijallikin vetää samalla fingelskalla aina vaan. Ihan kiva falsetti, though.
3
Sydän, sydän – Ducato Täällähän se biisi on. Tarpeeton yhden pisteen videolisä, mutta kuitenkin: hirmu hyvä, hirmu hyvä. Levystä tullee Sydäreiden paras. Sydän.
10
First Aid Kit – The Lion’s Roar Parempi ku Midlake ja Fleet Foxes yhteensä ja keskimäärin, ei silti mitenkään liian hyvä. Hyvää laulantaa.
6
Chromatics – Killing for Love Yhhyh. Drive:n soundtrack-hetki taisi olla näiden Se Hetki. Kiitos ei kiitos. Ja tohon italo-määreeseen voinee tarttua joku vihkiytyneempi. Ahdistavaa ja biisivapaalla vyöhykkeellä nuppiluut jäätä viistäen luistelevaa. Yksi chauvin-piste söpöstä laulajasta.
2
Korn feat. Skrillex – Get Up Menisivät pois. Molemmat. Dubstep kuoli, kun joku sanoi mulle, ettei Burial sittenkään oo sitä. Skrillex hyi helvetti. Varmaan aika hyvä vääntään potikkaa toi jätkä. Tai jotain Logicia. Hirveetä kalastelua. Sanoituksista: Jonathan Davis on 40-vuotias ihminen. Mieti, nelkyt. Piste serkkupojalle, joka Saabissaan soitti mulle c-kassulta KoRnin(haa) ekaa joskus ysärin puolivälissä. Kruisattiin Järvenpäässä, olin innoissani.
2