Levyraati #9 -tulokset

Mistä löytyy Virtasen Jukkeli, sun oma ukkeli! Oma ukkeli! Hyvän Levyraadin antaja, Virtasen Jukkeli!

Moikkeli lapsoset. Nuorimmat teistä ei varmaan muista menneisyyden Leijona-pastillimainosta, jonka mainosmelodian tahtiin äsken kirjoittamani sanat pitää laulaa. Oli hetki tylsää täällä Uuden iloisen teatterin takahuoneessa, niin raapustin noi sanat pöytäliinaan.

Mun takintaskusta löytyi Levyraadin tulokset. Katsotaan niitä.

5 . BMMB – Follow Your Nightmare – 3.38

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Ei auttanut edes ”alaston Saana Parviainen”. Suomielektron superkokoonpano jäi viimeiseksi. Tässä raadin sanoja:

Arttu Ala-Jokimäki – 6
”Tämä oli kyllä melkoinen pettymys. Vokaalit tasapainoilivat ärsyttävän rajamailla alusta loppuun, ja vaikka taustoissa ei suoranaisesti ole mitään vikaa, vaikuttaa BMMB olevan vähemmän kuin osiensa summa.”

Aleksi Lehti – 5
”Nyt oli iso pettymys. Vokaalisuoritus veti koko biisiltä täysin maton alta. Hirveää kuraa tuota falsettijodlaus ja video se vasta ärsyttävä olikin, tottakai tarkoituksella, mutta nyt ei vaan toimi.”

Tanja Oksa – 1
”En yleensä katso näitä videoita, vaan kuuntelen pelkät biisit. Mutta olihan tuo kohuvideo sitten katsottava – tosin toivon, että olisin jättänyt katsomatta. Barokkimies keskellä suomalaista metsää hukuttamassa naista ammeessa… Ihme naaman lääsintää, reilu 3 minuuttia elämästäni meni ihan hukkaan. Eikä biisi ollut yhtään sen parempi. Lauluosuuksien falsetit karmivat selkäpiitä ja ei siitä itse biisistäkään ollut mitään iloa. Kamala.”

Vähän paremmin kävi tälle:

4. Chromatics – Killing for Love – 4.48

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LR87ol1G6NI

Jukka Niittymaa – 9
”Rakastan italodiskoa. Sitä tämä ei ollut, vaan Mazzy Star-New Order hybridin demo. Hyvä sellainen. Eli tykkäsin tosi paljon.”

Janne Liuhtonen – 6
”Cut Copy goes Cocteau Twins? Kuulosti BMMB:n jälkeen oikein hyvältä. Kalibroituani korvat voin todeta, että ihan jees edelleen.”

Jussi Mäntysaari – 3
”No tämähän oli tylsä.”

Sovitaanko hei, että kukaan ei sitten enää hauku Kornia. Niillä on tulevaisuus! Tulivat kolmanneksi meidän Levyraadissakin!

3. Korn feat. Skrillex – Get Up – 4.57

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Jukka Niittymaa – 10
”Kun tämän joskus vuonna miekka ja kilpi kuulin, olin että ”w00t” NYT on Kornilla soundi isossa pykälässä. Meni hyvä tovi kunnes kuulin, että ihmepoju Skrillex oli tuotannon pääarkkitehti ja sehän selitti kaiken. On tämä edelleen ihan TÖRKEÄN kova sarallaan. Se onko tämän diggailu koolia hipsteripiireissä on mulle ihan sou fakin seim. (Oli muuten toka biisi NRGM:in levyraatihistoriassa minkä kuuntelin 2 kertaa peräkkäin. Edellinen oli muistaakseni Snow Patrollin kappale.)”

Markus Kahila – 7
”Tätä olisi niin muodikasta vihata, mutta ei vaan voi. Bändi apinoi omia maneerejaan hillittömällä itsevarmuudella ja pöristää dubsteppiä päälle peittääksen samaa kaavaa millä ollaan laitettu voita leivän päälle jo toistakymmentä vuotta. Siltikin, biisi potkii ja kaava pätee. Hyvä kertosäe ja naurettava hokema. Toimii.”

Ilari Kivelä – 2
”Menisivät pois. Molemmat. Dubstep kuoli, kun joku sanoi mulle, ettei Burial sittenkään oo sitä. Skrillex hyi helvetti. Varmaan aika hyvä vääntään potikkaa toi jätkä. Tai jotain Logicia. Hirveetä kalastelua. Sanoituksista: Jonathan Davis on 40-vuotias ihminen. Mieti, nelkyt. Piste serkkupojalle, joka Saabissaan soitti mulle c-kassulta KoRnin(haa) ekaa joskus ysärin puolivälissä. Kruisattiin Järvenpäässä, olin innoissani.”

Meillä maailmanensi-illassa ollut ”Sydäreiden” video tuli toiseksi. Hyvä ”sydärit”!

2. Sydän, sydän – Ducato – 6.52

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Samuli Virtanen – 9
”Jes! Tässä oli niin kivaa fiilistä ja aivan maaginen video.”

Antti Lähde – 7
”Varsin nätti biisi bändiltä, joka on ollut aina kaikkea muuta kuin ”mun musaa”. Video on hypnoottinen, pidin.”

Olli Timonen – 7
”Kimuranttia tosiaan. Bändi varmasti lukeutuu niihin, joita täytyy kuunnella enemmän kuin yhden kerran. Sain tästä kuteinkin jotain irti ja se oikeuttaa numeroon 7. Siisti äänimaailma ja rauhallisen tasaisesti etenevä kappale.”

Tim Isokivi – 4
”En oikein tiedä miten Sydän Sydämeen pitäisi suhtautua, toimii kyllä livenä yleensä ihan mukavasti, mutta levyltä kuunnellessa tulee väkisinkin sellaiset ”artsya artsyn vuoksi”-vibat. Plus tää on Sydän Sydämeksi muutenkin aika pliisu biisi. En tykkää laulajan artikuloinnista ja sanoituspuoli on varmasti joidenkin mielestä tosi diippiä kamaa mutta mun mielestä ne kuulostaa sellaiselta paskalla istuessa kirjoitetulta ajatusvirralta, vähän niinkuin jotain indieporukalle suodatettua Zen Cafe:ta.”

Niin kuin urheilumaailmassakin aina (paitsi viime keväänä, kun päästiin rillaamaan), ruotsalaiset veivät voiton:

1. First Aid Kit – The Lion’s Roar – 6.86

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Jukka Kuusisto – 10
”Hieno laulusoundi, komeat taustat, hyvä biisi. Mitä muuta voi toivoa?”

Valtteri Vääri – 8
”Hieman liian midlakemainen kappale mun makuun, mutta ziisus mitkä lauluäänet! Toivottavasti levyltä löytyy parempiakin veisuja.”

Minna Suhonen – 5
”Ei vaikuta. Tämmöstä keskiyöllä Radio Aallosta mahdollisesti kuultavaa kauraa.”

Siinä se! Huomenna taas mennään. Onnittelut kaikille isille ja itsensä sellaisiksi tunnustaville!