Levyraati #8

Pepe Deluxé – The Storm

The Storm on toinen maistiainen Pepe Deluxén tulevalta, neljänneltä albumilta. Jari “James Spectrum” Salon ja Paul Malmströmin muodostaman elektropsykedeliaduon edellinen albumi Spare Time Machine ilmestyi neljä vuotta sitten.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The Black Keys – Lonely Boy

Huimaan suosioon viimevuotisella Brothers-levyllään noussut amerikkalainen bluesrockduo julkaisee jo seitsemännen studioalbuminsa El Caminon. Lonely Boy on ensimmäinen single Danger Mousen tuottamalta levyltä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Rival Sons – All Over the Road

Vai maistuuko sittenkin tämän nousevan kalifornialaisyhtyeen tulkinta samasta iättömästä bluesrockaiheesta tuoreemmalta? Rival Sonsin kakkosalbumi Pressure & Time ilmestyi jo kesällä, mutta ajankohtaiseksi bändin tekee käynnissä oleva Euroopan-kiertue, joka tuo kvartetin Tampereen Klubille 20.11. ja Helsingin Tavastialle 21.11.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Ting Ting Tings – Hang It Up

Muistatteko vielä The Ting Tingsin? Yli kaksi miljoonaa kappaletta We Started Nothing -esikoisalbumiaan (2008) kaupaksi saanut brittiduo julkaisi viime vuonna Hands-singlen tulevalta kakkosalbumiltaan, mutta sen menestyttyä varsin heikosti palasi maan alle punomaan juoniaan. Hang It Up on toinen single Kunst-nimiseltä albumilta, joka ilmestyy näillä näkymin ensi vuoden tammikuussa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend

Akustista ja elektronista musiikkia kiehtovasti yhdistelevä saksalaistrio on juuri julkaissut toisen albuminsa Mr. Machinen. Pretend-kappaleella vierailee dubstepiä ja triphop-tunnelmia yhdistelevä berliiniläisartisti Emika, jonka nimetön esikoisalbumi julkaistiin lokakuun alussa.

http://youtu.be/wrzm7dNLw2U

Raadin tuomiot

Antti Soukka
Pepe Deluxé – The Storm Jylhä, yllättävä ja hauska.
9
The Black Keys – Lonely Boy Perussvengi toimii, mutta muuten aika mitäänsanomatonta. Silti jäi hyvä fiilis.
6
Rival Sons – All Over the Road Pitäisi olla tosi hyvä, että saisi näin kuluneessa genressä jotenkin perustelluksi olemassaolonsa.
2
Ting Ting Tings – Hang It Up Biisi jäi tekemättä.
3
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Muuttui paljon paremmaksi loppua kohti. Ehkä alun hiljainen johdattelu kesti minuutin-pari liikaa.
7
Antti Lähde
Pepe Deluxé – The Storm 3 Äh. Tätä jo melko tutuksi käynyttä Istanbul-meininkiä. Taitavasti rakennettua musiikkia, mutta itselleni on täysin mahdotonta keksiä tälle minkäänlaista käyttöä.
3
The Black Keys – Lonely Boy 5 Black Keys on parhaimmillaan aivan mahtava bändi, mutta ei todellakaan vahvimmillaan näissä kolmen soinnun suoraviivaisissa tamppauksissa. Tavallaan aika isokin pettymys, mutta ymmärtäähän sen, että tällainen ralli on singlebiisiksi valittu.
5
Rival Sons – All Over the Road 8 Parempaa Black Keysiä kuin Black Keys itse! Hieno sävellys, todella svengaavasti jankkava rytmi ja hymyilyttävän kliseinen, pakasta vedetty sisäavaruudellinen psykedeliaoutro.
8
Ting Ting Tings – Hang It Up 8 Kuulostaa siltä, että taas samplattu Billy Squierin The Big Beatia (99 Problems, Fix Up Look Sharp ja n. 73 000 muuta biisiä) - ja sehän on aina hyvä idea! Myös huono räppäys toimii aina. Biisi toimii varmasti daiskoun tanssilattialla kuin tauti, ja siitä on kerta kaikkiaan annettava pisteitä, vaikka The Ting Tings on järjellä ajateltuna jotain siis ihan hirveetä.
8
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend 7 Suvereeni saksalaisbändi Hauschkan ja Penguin Cafe Orchestran hengessä, arvostan! Mutta pakko verottaa yksi piste Emikan tympeän huokailun takia. Youtubesta kannattaa vilkaista myös Bop-kappaleen video, se on ziljoonasti hauskempi!
7
Tanja Oksa
Pepe Deluxé – The Storm Tätä on soitettu Radio Helsingissä jo jonkin aikaa, mutta ei se silti mulle aukene. Tiluttelut+junttaava laulutyyli ei miellytä yhtään.
2
The Black Keys – Lonely Boy Tämän kuulin ensimmäistä kertaa eilen ja biisistä jäi hyvä fiilis. Pää nytkyy mukana nytkin ja tapailen päässäni sanoja. Ei ihan mun ominta musiikkityyliä eikä mitenkään tajunnan räjäyttävä biisi, mutta kyllä tästä Pirkko-nassu silti lähtee.
7
Rival Sons – All Over the Road Kyllä minä kallistun tuon Black Keysin puolelle, jos äskeistä verrataan tähän biisiin. Tämä jää jotenkin ontoksi ja laulajan äänessäkin on häivähdys kasariheviä. Nyt ei liikkunu pää eikä jalka ja ilmekin muuttui vähän myrtsiksi.
4
Ting Ting Tings – Hang It Up Yhden hitin ihme - tämä ei päässyt lähellekään That's Not My Name:n tarttuvuutta. Yllätyksetön, kuin tylsä versio LCMDF:stä varustettuna yhdellä miesäänellä.
5
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Ensireaktio: biisin pituus on 7:37!!! Harva biisi pystyy ylläpitämään mielenkiinnon yli 7 minuutin ajan ja 2 minuutin kohdalla olen jo vähän kyllästynyt. Laulajasta tosin tulee vähän Van Shen solisti mieleen (mikä saa allekirjoittaneen miettimään, että koska ko. poppoo julkaisee uutta materiaalia), mikä on ihan hyvä juttu. Biisi paranee edetessään ja yllättävän helposti tämän jaksaa kuunnella loppuun saakka. Mutta olisi sitä voinut pikkasen typistää, kun lauluosuudetkin olivat yhtä ja samaa. Kiva biisi, mut pituudesta rokotetaan.
6
Jari Mäkelä
Pepe Deluxé – The Storm Pepe Deluxésta olen tykännyt pitkään, eikä bändi petä nytkään. Kuin Love Sculpturen moderni versio.
7
The Black Keys – Lonely Boy Maailman paras rokkibändi juuri nyt.
10
Rival Sons – All Over the Road Ei pärjää äskeiselle. Ihan mukavaa matskua silti.
5
Ting Ting Tings – Hang It Up Tämähän on vaihteeksi varsinainen rokkiraati. Tämäkin biisi toimii tavallaan, vaikka ei mitään mieleen jää.
6
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Ei jaksa.
4
Jaakko Tikari III
Pepe Deluxé – The Storm Hauskan kuuloinen, yllättävä. Kuulostaa joltain leffan soundtrackilta. Positiivista settiä.
8
The Black Keys – Lonely Boy Ei mitenkään erikoinen, muttei millään tavalla ärsyttäväkään.
5
Rival Sons – All Over the Road Vähän sama kuin tuo the Black Keys (ei erikoinen), mutta tämä on ärsyttävä. Orangen kamoista kuitenkin plussaa.
3
Ting Ting Tings – Hang It Up Herranjumala, ottakaa joku näiltä hipstereiltä soittimet pois.
1
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Vähän ehkä liian pitkä biisi, mutta näin minimalistisessa meiningissä se ei välttämättä haittaa. Ihan jees, vaikka joskin ei herättänyt mitään suurta mielenkiintoa.
5
Vilungin Koirakoulu
Pepe Deluxé – The Storm laulattaa
9
The Black Keys – Lonely Boy naurattaa
9
Rival Sons – All Over the Road vituttaa
2
Ting Ting Tings – Hang It Up sylettää
1
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend hohhoijjaa
1
Aki Pyykkö
Pepe Deluxé – The Storm Hyvä meininki.
8
The Black Keys – Lonely Boy Taas hyvä meininki. Tanssivideot on aina parhaita.
8
Rival Sons – All Over the Road Vähän liikaa yritystä hyvän meiningin saralla, videossa varsinkin.
6
Ting Ting Tings – Hang It Up Hyvä poppimeininki, vaikka eihän tätä vuoden kuluttua muista kukaan. Kuten energistä, mutta uuveloa videotakaan.
7
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Todella hypnoottinen meininki. Tämähän oli täysin Pirkon heiniä koko kimara.
9
Olli Timonen
Pepe Deluxé – The Storm Eeppisen mahtava. Nostaa samalla tavalla ihokarvat pystyyn, kuin lapsena katsoessa suosikki action piirretyn alkutunnaria. Näin silmissäni prätkähiiret, He-manin ja katuhait. Biisi sopisi täydellisesti kliseisen sankarisarjan tunnusbiisiksi. Paljon yksityiskohtia ja koukkuja viljelty ympäri biisiä.
9
The Black Keys – Lonely Boy Tasapaksun mielikuvitukseton numero viisi. Meininki oli ihan kohdallaan, mutta kokonaisuus jäi yllätyksettömäksi. Tuttu ja turvallinen rakenne simppelillä melodialla. Tykkäisin tästä taustamusiikkina olutbaarissa.
5
Rival Sons – All Over the Road Biisistä kuului musiikin soittamisen ilo. Vahvaa soittotaitoa jokaisella jätkällä ja laulukin toimivaa ja energistä. Jotenkin kuitenkin biisiin pitäisi saada jotain omaa lisää ja yllätyksellisyyttä muutoinkin kuin soolojen osalta. Jostain syystä jäi kuitenkin hyvä fiilis päälle tästä.
7
Ting Ting Tings – Hang It Up Jossain määrin energisyys ja soundit vakuuttivat, mutta jokin ei kyllä iskenyt tässä meikäläiseen. Laulajan ääni oli ihan toimiva, vaikka aluksi hieman ärsyttikin. Biisi oli ehkä turhan pitkä siihen nähden, miten vähän sen aikana mitään tapahtui.
4
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Biisin alkupuolella ajauduin selaamaan muita sivuja ajatuksissani ja vasta myöhemmin mielenkiintoni palasi. Hämmentävää äänimaailmaa, johon helposti eksyy. En oikeestaan missään vaiheessa tiennyt mihin biisin piti edetä ja mitä tulee seuraavaksi tapahtumaan. Videossa oli kauhua ja naisen alastonta ruumista, joten biisinkin täytyi olla taiteellista. Siitä päätellen video ansaitsee sen kahdeksan pistettä.
8
Ville Anttonen
Pepe Deluxé – The Storm Jänskää ja tiettyyn pisteeseen asti mielenkiintoista
8
The Black Keys – Lonely Boy Ei niin kovaa meininkiä kuin edellisellä levyllä, mutta toimii kuitenkin. Hieno video myös
8
Rival Sons – All Over the Road jaa-a
5
Ting Ting Tings – Hang It Up joopa joo
4
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend mainio groove. hypnoottinen, minimalistinen. paras näistä
9
Samuel Abaijon
Pepe Deluxé – The Storm Briquetin oireyhtymäni puhkesi.
7
The Black Keys – Lonely Boy Euforiani yltyi!!!
10
Rival Sons – All Over the Road Heppini heilahti...vähän.
5
Ting Ting Tings – Hang It Up Mikään ei tunnu miltään.
4
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Keskittymiskykyni herpaantui.
3
Jukka Niittymaa
Pepe Deluxé – The Storm Hieno osoitus siitä, että pojat osaavat tehdä 70-luvun elokuvamusiikkia. Tunnelmallinen joo, mutta mihin tätä tunnelmaa tarvitaan?
2
The Black Keys – Lonely Boy Video vaikutti kiinnostavalta. Odotin, että kohta se lähtee. Ei lähtenyt. Kuten ei biisikään. 50-luvulla tämäkin olisi ollut todella edistyksellistä ja päräyttävää uutta musiikkia. Ei enää.
4
Rival Sons – All Over the Road Tässä oli jotain samaa kuin Austin Powers elokuvissa. Onko se hyvä vai huono on jokaisen henkilökohtainen helvetti.
3
Ting Ting Tings – Hang It Up "No nyt meillä olis tämmönen nätti laulajatyttö, mut ei se laulaa osaa." "Ei se mitään, kuhan laittaa mikrot jalkaan ni kyl se myy." Ts. jos ihan rehellisiä ollaan, ja ollaanhan me, niin tämä oli tylsää kuraa. Piste.
1
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Erikoisuuden tavoittelu on pilannut hienon idean. Hyviä kohtia löytyy, mutta höttö kohtien ympärillä on kuolettavan tylsää. Ehkäpä tämä rokkaisi paremmin livenä?
6
Janne Samuli Sirviö
Pepe Deluxé – The Storm Tää oli kova! Muistutti siitä Ankronikan jaksosta, missä ne löytää Minotaurin. Sitä tuli katottua junnuna ja tää teema vei suoraan niihin tunnelmiin. Loistava biisi ja eeppinen riffi. Pepet toimii aina! Toivottavasti tulee 7"
9
The Black Keys – Lonely Boy Olihan se tommonen. Ei se päätä räjäyttänyt mutta toimi hyvin ja kertosäe on tarttuva. Ainahan tämmönen musiikki lämmittää!
7
Rival Sons – All Over the Road Ihan hyvä. Tuntuu et tässä oli vähän liikaa yritystä joka saralla. Biisi oli hyvä, joskin se viimeinen potin räjäyttävä koukku puuttui. Laulajasta tuli hetkittäin mieleen Wolfmother.
7
Ting Ting Tings – Hang It Up Aluksi tuli mieleen, että kuulostaapa huonolta Uffielta Ting Tingsin uusi single. Loppua kohti aloin päästä biisin fiilikseen kiinni, mut ei tää totisesti mikään uusi That´s Not My Name ole. Laulettu kertsi ois voinut pelastaa paljon.
4
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Periaatteessa tää kiinnosti, mut oli myös samalla aika helvetin tylsä ja mitäänsanomaton biisi. Tykkään periaatteessa tällaisesta musiikista, mut tässä ei kyllä todellakaan ollut lihaa luiden ympärillä koko seitsemäksi ja puoleksi minuutiksi. Tuotanto ei myöskään miellyttänyt. Yritys oli hyvä.
3
Minna Suhonen
Pepe Deluxé – The Storm Menevä ja vauhdikas, mutta siinä se sitten vähä onkin.
5
The Black Keys – Lonely Boy Asiavideo, pakko jorailla samalla lailla tahdissa. Biisistäkin groovea löydettävissä. Kuuntelisin.
7
Rival Sons – All Over the Road Ok. Siinä moniulotteiset mietteeni.
5
Ting Ting Tings – Hang It Up Ilman puhelaulua ois varmaan parempi, mut kyl tää tällasenaankin hei toimii. Paitsi et meniks multa jotain ohi vai miks tää on "Ting Ting Tings"?
6
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Ei oikeen ala. Sit unohtaa jo kuunnella. Jäi meh-tasolle.
4
Jukka Kuusisto
Pepe Deluxé – The Storm Ei huono, mutta ei myöskään herättänyt minkäänlaista halua kuunnella kappaletta uudestaan.
5
The Black Keys – Lonely Boy Menevä biisi. Tuotannosta en niin hirveästi innostunut. Koko albumillinen tuota soundia saattaisi olla liikaa.
8
Rival Sons – All Over the Road Ehkä olen dinosaurus, mutta tämä oli niin monella tavalla pielessä, etten jaksa sen kummemmin eritellä. Turhauttavaa on, että näilläkin kavereilla ilmiselvästi olisi taitoa tehdä oikeasti kiinnostavaakin musiikkia.
3
Ting Ting Tings – Hang It Up Yo, man. But no, thanks.
1
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Loppujen lopuksi äänimaailmassa tapahtuneet pienet mutta mielenkiintoiset asiat käänsivät tuloksen voiton puolelle.
9
Valtteri Vääri
Pepe Deluxé – The Storm Oliks tää jotain leffamusaa? En mä tätä kotona jaksais kuunnella. Enkä baarissa. Biisi poukkoili niin perhanan moneen suuntaan ettei ehtiny saada otetta.
3
The Black Keys – Lonely Boy Todella keskinkertainen biisi. Eikä mikään yksittäinen elementti nostanut tätä sävellystä keskinkertaista paremmaksi.
5
Rival Sons – All Over the Road Tästä tykkäsin ekan kuuntelun perusteella. Mutta jo toisella kuuntelulla aistin häivähdyksiä kulumisesta. Mutta koska en vielä täysin kyllästynytkään biisiin ja koska loppunostatus oli hauska, puen Pirkko-naamarin päähäni.
6
Ting Ting Tings – Hang It Up Ois varmaan paremmilla sanoilla ja paremmalla kertsillä toiminu jollain Peppersien 90-luvun levyllä. Tällaisena ei.
2
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Pidin tunnelmasta. Tän kierroksen paras.
8
Markus Kahila
Pepe Deluxé – The Storm Puhdasta kikkailumusiikkia, ja ylpeä siitä. Sopisi mainiosti jonkun modernin grindhouse-elokuvan taustalle; muuta käyttötarkoitusta tälle en ainakaan itse keksi. Ihan kiva™.
5
The Black Keys – Lonely Boy Jaahas, näin vähin eväin voidaan siis nousta musiikkilehtien sydänkäpyseksi, ja samaan aikaan esim. Sweatmaster kuolee marginaalissa. Lasku, kiitos.
3
Rival Sons – All Over the Road Jos lähtee pykäämään pastissia, kannattaisi ehkä tähdätä tekemään homma paremmin kuin esikuvansa. Ei näin.
3
Ting Ting Tings – Hang It Up Tulee vanha Beastie Boys mieleen, on lehmänkellot ja kaikki. Biisi vain puuttuu. No, ainakin intoa tuntuu riittävän!
4
The Brandt Brauer Frick Ensemble – Pretend Biisi kasvaa omassa rauhassaan ja lopputulos on aika hieno, vaikka ei ihan kannakaan loppuun asti. Kummallisia äänimaisemia ja kunnon musiikkia - raadin lopussa kiitos seisoo. Kiitos; tähän pitää tutustua tarkemmin.
8