Levyraati #7

Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt

Muun muassa Goldfrappin ja Depeche Moden kotipesänä toimiva Mute Records odottaa paljon tältä 21-vuotiaalta newcastlelaisartistilta. Ben Hillierin (Blur, Elbow) tuottama esikoisalbumi Yours Truly, Cellophane Nose ilmestyy ensi vuoden alussa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s

Koria Kitten Riot on Johnny Superhero -yhtyeestä tutun Antti Reikon sooloprojekti. Kakkosalbumi The Lows & The Highs julkaistaan lähikuukausina myös Keski-Euroopan saksankielisissä maissa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Jonathan Johansson – Stockholm

Ei, Johansson ei ole Charltonin ja Malmön jalkapallojoukkueille maaleja paukuttanut ex-maajoukkuehyökkääjä vaan The Knifen Tomorrow in a Year -oopperasta tuttu ruotsalainen laulaja-lauluntekijä. Miehen toinen sooloalbumi Klagomuren ilmestyy 31. lokakuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Liz Green – Displacement Song

Green on 28-vuotias manchesterilainen blues- ja folklaulaja, jonka esikoislevyä on odoteltu jo vuoden 2007 erinomaisesta Bad Medicine -singlestä lähtien. O’Devotion!-albumin julkaisee marraskuun puolivälissä Play It Again Sam.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Canyons – See Blind Through

Muun muassa The Juan Macleania ja !!!-yhtyettä remixannut australialaisduo sykkii psykedeelisesti ja elektronisesti. Modular julkaisee yhtyeen Keep Your Dreams -esikoisalbumin bändin kotimaassa jo lokakuun lopussa ja muualla maailmassa marraskuun puolivälissä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Tommi Mäkelä
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Huonoin päivä moneen vuoteen. Uplifting.
7
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Huno kappale.
1
Jonathan Johansson – Stockholm Vieläkin huononpi.
1
Liz Green – Displacement Song
5
Canyons – See Blind Through
1
Tanja Oksa
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Miksi bändeillä (tai artisti+bändi) pitää nykyään olla ärsyttävän pitkä huuhaa-nimi? Ironisella tavalla hauskaa? Ei naurata ja siitä lähti heti ekat pisteet. Biisin alun "ooohaaaht" puolestaan kuulostivat Goldfrappin ekalta levyltä (sattumaako?). Ehdin miettiä, että tyttösen ääni on pikkasen liian korkea allekirjoittaneen makuun ja yht'äkkiä biisi muuttuikin raviksi nopean nostatuksen jälkeen. Sitten mukaan tulivat vielä jousetkin ja soppa (köh, biisi) oli valmis. En tykännyt; kuuntelin kaks kertaa, mutten kolmatta.
5
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Perusturvallinen biisi, mutta myöskin tylsä. Lallattelu-laulutyyli ja "woo-ooo-oo"-kertsi. Huoph, kuultu on ja parempina versioina. Tarinaa yritin kuunnella, mutta lopussa lopahti innostus senkin suhteen. Tää on kuin vedelle jatkettua Pepsiä eikä Pepsikään ole kovin hyvää. En kuunnellut edes toista kertaa.
4
Jonathan Johansson – Stockholm Ruotsin Coldplay? Alun urut lupasivat jotakin vähän erilaista, mutta aika perusmötkö se tämäkin oli. Plussaa siitä, etten aluksi huomannut laulajan laulavan ruotsiksi, mutta vähän miinusta siitä, että kumminkin lauloi ruotsiksi. Alkupuolen vähän odottelin, että biisi lähtisi käyntiin ja lähtihän se, mutta aika laihoin tuloksin. Tääkin oli minusta tylsä, mutta parempi kuin äskeinen.
5
Liz Green – Displacement Song Aluksi tuli mieleen Ane Brun, mutta laulajan ääni tulikin enemmän kurkusta kuin Anella. Tykkään biisin valssimaisuudesta, kyllä tämä oli paljon parempi kuin kolme edellistä. Tässä pysyi mielenkiinto yllä, vaikka biisi itsessään onkin melko yksinkertainen. Kyllä tälle lähtee Pirkko-nassu!
8
Canyons – See Blind Through Tää pörinä meni multa kyllä ihan ohi. Enkä jaksa kuunnella toista kertaa. Mitäänsanomaton.
3
Olli Timonen
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Biisin alku antoi odottaa tavanomaisen tylsää lauluntynkää ilman jännitystä, mutta onneksi tunnelma kohosi lähes heti epäilyksen synnyttyä. Nopeatempoinen rytmi toi mieleen villiä länttä, vaikka biisin tunnelma muuten on varsin kaukana sieltä, lähinnä jostain pimeästä keskiaikaisesta huoneesta. Tykkään biisin eri vaiheiden välisistä kontrasteista. (Beherit bongattu)
8
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Tavallista. En pahemmin kuuntele musiikkia lyriikoiden takia, mutta tässä kappaleessa ne taisivat olla erittäin suuressa osassa ja vielä varsin hyvät. Hyvin tehtyä, persuvarmaa ja yllätyksetöntä. Todennäköisesti biisin idea olikin kierrättää kliseitä.
3
Jonathan Johansson – Stockholm Ruotsin Coldplay? Tai ainakin sellainen fiilis jäi. Ekalta kuulemalta kappaleesta ei oikein jäänyt mitään koukkua mieleen. Varsin tasapaksusti etenevä kappale hyvällä laululla. Ei herätä mielipiteitä puoleen eikä toiseen. (Näköjään edellinenkin komentoija oli ehtinyt aloittaa perustelut samalla tavalla ":D").
4
Liz Green – Displacement Song Pisteitä pärähtää ehkä eniten videon ansiosta. En ole juuri kuullut tälläistä musiikkia, joten on vaikea saada otetta tästä. Tasaista musiikkia ilman sen kummempia koukkuja tai hämmennyksiä.
5
Canyons – See Blind Through Retrohkoa disco fiilistelyä. Ei tämäkään kipale kovin kummoinen ollut, mutta ihan mukavaa taustajytkettä. Jotenkin jännästi yhdistetty haikeutta ja iloisuutta keskenään.
6
Aleksi Lehti
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Jos nimesi on Beth Jeans Houghton, älä nimeä taustabändiäsi The Hooves of Destinyksi. Biisin parani loppua kohti, mutta 4 minuuttisenakin kuulosti liian pitkältä. Beherit-selkälipusta plus 7 pistettä!
8
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Tylsä. Huonosti tuotettu Viron euroviisubiisi. Ärsyttävä. Varmaan Keski-Euroopan saksankielisillä alueilla tykätään kun siellä jollain toisellakin suomalaispoppoolla menee lujaa.
1
Jonathan Johansson – Stockholm Parempi kuin edellinen, muttei kovin paljoa, Ruotsi-asteikolla yhtä tylsä. Biisin nimi antoi odottaa jotain mahtavaa, kaupunki kun on varsin upea. Parempi nimi olisi ollut vaikka Nyköping.
2
Liz Green – Displacement Song Hieno video. Naisen ääni on ihan hauska. Ei tämäkään tarpeeksi iskenyt Pirkko-naamaa ansaitakseen. Ehkei olisi pitänyt kuunnella näitä maanantaina.. Oli tämä siltä paras biisi tähän mennessä.
5
Canyons – See Blind Through Loppu pelasti videon. Oli se silti aika ärsyttävä. Biisistä en muista mitään, enkä aio toista kertaa kuunnella. Smurffi-tyyppi nakutteli jotain pyykkinarun näköistä, minkä lasken Cleaning Women-vaikutteeksi, josta plus 1. Yritättekö te masentaa ihmisiä näin huonoilla biiseillä?
2
Niko Laaksonen
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Aivan huippu. Pirteä ja pelottava. pomppuhyppylaukka.
9
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Ei huono ralli. En tiedä montako kertaa tätä jaksais, jos sois jatkuvasti radiossa. We never feel alright -iskulause uppoaa ainakin tähän päivä päivältä enemmän nostalgiassa rypevään kolkytjarisat-sukupolven edustajaan.
7
Jonathan Johansson – Stockholm Aika blaah. En tiedä miksi, mutta tuli leijonakuningas mieleen.
3
Liz Green – Displacement Song Kiva video ja iha jees tuubavalssi. Vähän vaihtelevuutta olisin biisiin kaivannut.
6
Canyons – See Blind Through Toimii motarilla ajaessa pimeellä sadekelillä lisäämään hypnoosin syvyyttä ja varmistamaan reaktionopeudettomuuden.
2
Jukka Kuusisto
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Ei koskettanut millään tavalla.
4
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Sanoitukseltaan mielenkiintoinen, sovitukseen olisi kaivattu jotain koukkua lisää.
7
Jonathan Johansson – Stockholm Ei herättänyt mielenkiintoani.
3
Liz Green – Displacement Song Hyvä! Hieman tomwaitsmäinen tausta, hyvät sanat ja kokonaisuudessaan kiinnostava artisti. Voisin harkita levyn ostamista.
9
Canyons – See Blind Through Tylsä.
2
Niina Virtanen
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Harvinaisia biisejä, jotka lupaavat vähemmän kuin antavat. Kuivahkon alun jälkeen alkaa hölkkä Emilie Autumn -henkisen cabaret-popin parissa, eikä tämä ollut ollenkaan niin tylsää kuin juokseminen yleensä. Sopraanolaulajatarkin toimii paremmin kuin uskaltaisi toivoa, kaikin puolin biisin lopussa on parempi fiilis kuin alussa. Hyvältä maistuu.
7
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Kaunis ajatus, tylsähkö toteutus. Kipaleen sanoitukset ovat yksinkertaisuudessaan tämän raadin parhaimmistoa, sävellys turhan tyypillinen folk-renkutus, vaikka yksinkertainen rumpupauke tuokin biisiin mukavasti dynamiikkaa. Sävellys ei jää mieleen hyvänä päivänäkään, mutta totuudenmukaisista ja samastuttavista lyyrikoista jää hyvä mieli. Ainahan me länkkärit valitetaan vaikka asiat olisi hyvin, true dat.
6
Jonathan Johansson – Stockholm Vai saa ruotsalainen kaupunki taas oman biisin, eikö niitä ala olla jo aika läjä? Geneeristä teflonmusaa josta on vaikea pitää tai olla pitämättä. Siinähän se meni, ohikulkumatkalla. Johansson lausuu niin ruotsalaista svenskaa, ettei Suomen sisämaan kasvatilla valitettavasti ole tarpeeksi ruotsipäätä lyriikoiden sisäistämiseen. Kun sanat eivät aukene eikä biisi todennäköisesti tule jäämään musiikkihistoriaan muuta kuin Tukholmasta kertovana kappaleena, on tästä vaikea olla mitään mieltä.
5
Liz Green – Displacement Song Niin kuin Feistin ollessa raadissa jo totesin, naiset ne vaan jyrää. Taas tulee kuningatarkunnasta komeaääninen ja karismaattinen nainen, joka tarjoilee Adele-Amy-Duffy-putken jälkeen mukavan omaleimaista ja sopivasti kieroilevaa folkpoppia. Oikealla tavalla väärin soivat sirkustorveilut hivelevät korvia ja potkivat rallia kivasti eteenpäin. Vähän enemmän vaihtelua tai loppunostatusta jäin kaipaamaan, mutta olipas tässä silti positiivinen ylläri, mielenkiintoinen kokonaisuus laulusoundista ja videosta lähtien.
8
Canyons – See Blind Through Voi ysäri! On se nyt niiiiin muodissa. Taustalaulajan o-ooooh-huokailut ja synamelodiat toivat elävästi mieleen Haddawayn tahtiin bailatut koulun diskot ja melkein teki mieli vetää vyötärölaukku lanteille. Uskon ja toivon, että tällaista biletysmusaa tehdään aina pilke silmäkulmassa ja kevyellä huumorilla, annettakoon pari pistettä siitä. Ja kouludiskomuistoista.
4
Hannu Linkola
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Eihän se ollutkaan Goldfrappia, kiusasi vain. Ujellukset ja kujerrukset eivät oikein koskettaneet, mutta kaahaus vei mukanaan. Uhkaa, huumoria, nostalgiaa. Oikeastaan järjettömän kiinnostava kappale.
8
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Luin ensin Koira Kitten Riot ja ajattelin, että kaikkea ne keksivätkin. Mutta eiväthän ne keksineetkään. Eikä kappaleen kohdallakaan ole keksitty oikestaan mitään uutta. Pätevän harrasta, mutta vilahtaa kyllä aivan luvattoman huomaamattomasti läpi korvien. Korian 80-luku tuntuu luontevalta jatkolta The Connellsin 70-luvulle.
4
Jonathan Johansson – Stockholm Usvaisissa kaupunkikuvaelmissa on aina sitä jotakin. Unohdettujen paikkojen kaihoa, särkyneitä muistoja, kiehtovaa nimettömyyttä. Eri asia, välittääkö tämä oodi Tukholmalle juuri mitään näistä. Taidanpa pyöräyttää perään Olle Ljungströmin luennan samasta kaupungista.
4
Liz Green – Displacement Song Kieroutunut folkvalssi ja persoonallinen tulkinta, jossa ei ole liikaa itsekorostusta. Hieno tunnelma, öisen sataman keinuntaa. Saivatko Tom Waits ja Ricky Lee Jones sittenkin äpärätyttären?
7
Canyons – See Blind Through Sittenpä onkin taas päästy leikkimään koneen ääressä. Ei mulla muuta.
2
Jukka Niittymaa
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Hui kauhistus. Niittymaassa soittamiseen ja tuottamiseen pitäisi olla lupakirja. Valistuneena diktaattorina en tälle poppoolle sitä myöntäisi, vaan laittaisin heidät oikeisiin töihin.
1
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Symppiskamaa, mut aika hoocee yenkki ächsentil. Wooo-ooo-ooo-o kohdassa taidenuotti pilaa hienon fiiliksen. Ei tommosia. Kiitos. Niittymaassa Reikko saisi luvan soittaa kadulla.
4
Jonathan Johansson – Stockholm Oudosta alusta ja puuduttavasta rytmiikasta huolimatta, on tämä ihan kelpo kappale.
5
Liz Green – Displacement Song Instrumentaalina tämä kipale voisi olla lastenohjelman taustamusiikkia. Ei huono, missään nimessä ei. Mutta en minä tätä enää koskaan suostu uudelleen kuuntelemaan. Niittymaassa Liz saisi tehdä musiikkia lastenohjelmiin.
3
Canyons – See Blind Through Niittymaassa Canyons tuomittaisiin elinkautisiin rikoksesta elektronista musiikkia kohtaan.
1
Jari Mäkelä
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Yllätyin todella positiivisesti. Raikkautta ja retrohenkeä sopivassa suhteessa. Valitettavasti esittäjä on aivan mahdoton nimihirviö. Tiputtakoot jommankumman osan pois, ei spotifyssa tai levykaupassa (!) pysty tuollaisia tavaamaan.
9
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Tässä tapauksessa esittäjän nimi oli kulunutta biisin nimeä ja kuluneempaa biisiä parempi. En jaksanut kuunnella kokonaan läpi. This was also the new low in the story of laajakangasvideo.
4
Jonathan Johansson – Stockholm The Knifen oopperasta tuttu? En ole kyennyt kuuntelemaan (lue = viitsinyt koskea kepilläkään) sitä ilmestymisen jälkeen. Tuskin olen ainoa. Johanssonista ei mitään muistijälkeä. Tavallaan jotenkin sympaattinen, mutta raskassoutuinen ja tyhjä fiilistely, jonka uudelle läpikahlaukselle on vaikea löytää mitään pointtia. Toivottavasti en kuule tätä enää uudestaan.
5
Liz Green – Displacement Song Kiva video. Tänä vuonna viimeistään muserruin kaikkialta tulvivan indiefolkin alle. Seuraava trendi, kiitos.
4
Canyons – See Blind Through Hiukan tanssittavaan kallellaan olevan taustan perusteella tämä nousee edellisten yläpuolelle. Kiva retro houselaulusoundi, ja meno juuri sen verran laiskaa, että uusromantiikkojen naamiaisasuissakaan ei tule hiki. Oikeissa reiveissä eritteet roiskuivat, ja meno oli letkeämpää kuin näissä "acid" -bileissä. Toisaalta tykkään myös psykedeliasta, joten 7.
7
Lauri Rikkonen
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Hieno, hauska ja mielenkiintoinen biisi. Sovitus on toimiva: voihkitaanpa tässä isolla kaiulla ja tunteella, jotta kohta voidaan leikkisän lilliputtimaisen vikkelästi lenttasta pimeässä viemärissä (hevaria? pakoon). Marssirumpu oli tässä biisissä hyvä, aina ei.
8
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Tavallaan ihan tarttuva ja hauska toteutus.. mutta kyllä tää enemmän ärsyttää ku hymyilyttää.
4
Jonathan Johansson – Stockholm Isoa paisuttelua on. U2 ja Safri Duo soittavat Coldplayn 7. studioalbumin materiaalia. Irvokas ajatus, joten sivuutan sen ja annan tälle kappaleelle 6 pistettä. Ei pahoittanut mieltäni.
6
Liz Green – Displacement Song Tämä sykähdytti. Mahtava ääni naisella ja täytyy sanoa, että huojennuin kun tajusin, että tuo kyseinen videossakin esiintyvä -tar ei olekaan jumalaisen kaunis! Mummomainen meininki toimii paremmin tässä. Hyvän musiikin Susan Boyle. Biisin hauska instrumentaatio ja hypnoottinen valssaus toimivat vesitäytteisenä rahina tälle hienolle naisäänelle. Sanoja en kuunnellut, mutta video oli koskettava.
10
Canyons – See Blind Through Ihastuttavan retroa. Ihan tulee mieleen muutaman vuoden takaiset hetket, kun lauantai-iltaisin katselin saunan jälkeen VH1:lta kaikenmaailman 80's-listoja sun muuta hihityttävää. Nostalgiapisteet tästä. Varmaan toimiva diskobiisi, tekisi mieli kokeilla, sillä hytkyn jo raivoisasti.
7
Antti Lähde
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Tosi raikkaan kuuloinen artisti. Taidepopille tyypillistä teennäisyyttä ei tässä ollut ollenkaan. Mieleenjäävä biisikin vielä, ja sovituksesta tuli mieleen Divine Comedy. Hyvä!
8
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Mummypowderin Janne Lehtinen tuli jotenkin mieleen. Ei millään tavalla ärsyttävä, mutta vähän mitäänsanomaton esitys. Sen verran Suomi-indie-lisää on pakko antaa, että pyöristetään ylöspäin vitoseksi.
5
Jonathan Johansson – Stockholm Äänimaailma kilkatuksineen ihan nätti. Jotain Håkan Hellströmiäkin kävi mielessä, vaikka paljon sisäsiistimpää tämä oli. Ei hirveän ihmeellinen, mutta sillä tavalla kiinnostava, että toinenkin biisi on jossain vaiheessa kuunneltava.
6
Liz Green – Displacement Song Vähän erikoinen laulusuoritus, se ei oikein kolahtanut, mutta biisi on hyvä ja sovitus kohdallaan. Kiinnostavan kuuloista kamaa, johon jonkun on helppo ymmärtää hurahtavan ihan tosissaan.
7
Canyons – See Blind Through Letkee bassottelu. Vähän kuin Hercules & Love Affair rauhoittavissa. Huomattavasti keskinkertaisempi ja verettömämpi tekele kuin aiemmin bändiltä kuulemani biisi, jonka nimeä en ala tähän nyt googlailla.
6
Minna Suhonen
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Vähän liikaa taustamusiikkimainen. Ei jää mieleen siis. Ei tästä keksi edes pahemmin sanottavaa.
5
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Ihan sympaattinen tsibale. Videossakin oivaa karaokehenkeä. Voisihan tätä vaikka kuunnellakin joskus. Ehkä, jos biisin olemassaolon vielä muistaa.
6
Jonathan Johansson – Stockholm Ihan kiva. Isomalla volyymillä voisi toimia paremminkin, mutta tällaisenaankin kelpo kuuntelubiisi (vrt. lukuromaani).
6
Liz Green – Displacement Song Sinänsä kyllä erottuva biisi ja näin edelleen, mutta kyllä tää vähän jo puuduttaa loppua kohden. Tuskin tulisi kuunneltua itse omaehtoisesti.
5
Canyons – See Blind Through Näääh. Vähä turhan laiska ja muutenkin siinä ja siinä onko ylipäätään ajatuksien kanssa kuunneltavaa.
4
Jaakko Tikari III
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Rasittava ääni naikkosella, mutta jotenkin kaikki sopii keskenään aika hyvin. Biisi ei kovin tylsäkään ole. Mutta en kyllä näe itse tätä kuuntelemassa tätä yhtä kertaa enempää. Yksi lisäpiste oman kotikonnun black metal -ylpeyden selkämerkistä joka vilahtaa videolla.
6
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Tylsä biisi, tylsät lyriikat, ei mitenkään erikoinen vokaalisuoritus.
2
Jonathan Johansson – Stockholm Ei lähteny.
1
Liz Green – Displacement Song Kiva ääni, mutta tylsä biisi. Ei lähde kunnolla mitenkään nousuun.
3
Canyons – See Blind Through Ihan jees tausta mutta eiköhän nämä olla jo kuultu.
2
Valtteri Vääri
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt Artistin nimestä -1 piste. Mutta kiva biisi!
7
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s No joo. Ei huono eikä hyvä.
5
Jonathan Johansson – Stockholm Missä se biisi oli?
2
Liz Green – Displacement Song Ei kantanu koko kestoaan.
5
Canyons – See Blind Through Ilman videoo parempi. Mutta ei kovin hyvä silti.
3
Ville Anttonen
Beth Jeans Houghton & The Hooves of Destiny – Liliputt todella piristävä ja huomion herättävä veisu. mukavan progahtava(?) myös
9
Koria Kitten Riot – An Anthem for the 80’s Tylsää paskaa, muttei kaikkein paskinta kuitenkaan
4
Jonathan Johansson – Stockholm Mitäänsanomattomaksi jäi
5
Liz Green – Displacement Song Äh, ihan kiva. Ei herättänyt suurempia tunteita
6
Canyons – See Blind Through Mukavaa acidhouseretroilua persoonallisella videolla. koneminä kiittää
8