Levyraati #62

Nuorgamin Levyraati

Nuorgamin levyraati tarjoaa lukijoille viikoittaisen mahdollisuuden heittäytyä sisäisen pirkkoliinamaansa vietäväksi. Kuuntele allaolevat biisit, kirjaudu sisään Facebook-tunnuksellasi ja pisteytä sekä kommentoi biisit allaolevalla lomakkeella! Huomaa, että kommenttisi tulevat kaiken kansan nähtäväksi.

Levyraadista ilmestyy uusi osa joka maanantai ja viikon tuloksista julkaistaan yhteenveto lauantaina, ennen iltasaunaa.

Ismo Alanko – Harmaa on hyvä väri

Harmaa on hyvä väri on ensimmäinen single Fullsteam Recordsin helmikuussa julkaisemalta uudelta Ismo Alanko -albumilta. Alankoa säestävät uudella levyllä kitaristi Jussi Jaakonaho, basisti Mikko Mäkelä ja rumpali Niko Votkin. Kiertueelle lähtee mukaan myös multi-instrumentalisti Juho Viljanen.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!Klikkaa, jos haluat nähdä videon!

Haloo Helsinki! – Huuda

Ratas Music Group julkaisee Haloo Helsinki! -yhtyeen neljännen ja vielä nimeämättömän studioalbumin 8. helmikuuta. Levy on ensimmäinen, jolle yhtyeen jäsenet ovat kirjoittanut kaikki kappaleet. Kitaristi Leo Hakasen YleX:llä ”kaupunkimaiseksi” kuvaileman albumin ensimmäisen singlen video käytiin kuvaamassa New Yorkissa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!Klikkaa, jos haluat nähdä videon!

Big Boi – Mama Told Me (feat. Kelly Rowland)

Hiphop-duo OutKastin normaalimpana pidetty osapuoli Antwan André Patton julkaisee tällä viikolla toisen sooloalbuminsa Vicious Lies and Dangerous Rumorsin, jolla vierailevat muun muassa räppärit Killer Mike ja Big K.R.I.T, indierockyhtye Wavves sekä ruotsalainen Little Dragon. Mama Told Me -videobiisissä feattaa puolestaan Destiny’s Childista tuttu Kelly Rowland.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!Klikkaa, jos haluat nähdä videon!

Nick Cave & the Bad Seeds – We No Who U R

Grindermanin haudannut Nick Cave palaa 18. helmikuuta uudella Push the Sky Away -albumilla. Kyse on internetin inspiroimasta levystä, jolle Cave kertoo etsineensä ideoita tutkimalla Googlen ja Wikipedian syövereitä ilman lähdekritiikkiä. Lopputulos kuulostaa Caven mukaan ”keskoskaapissa olevalta haamulapselta, jolle Warren Ellis soittaa sydänääniä”.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!Klikkaa, jos haluat nähdä videon!

Unknown Mortal Orchestra – Swim and Sleep (Like a Shark)

Jagjaguwar julkaisee 8. helmikuuta Unknown Mortal Orchestran toisen albumin, jonka nimi on ytimekkäästi II. Uusiseelantilaisen Ruban Nielsonin omaleimainen tanssipopyhtye liikkuu kakkosalbumillaan lähemmäs klassista rockia – tai ainakin Nielson on maininnut levyn merkittävimmiksi vaikuttajiksi Pink Floydin, The Beatlesin ja Led Zeppelinin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!Klikkaa, jos haluat nähdä videon!

Raadin tuomiot

Tuomas Kokko
Nick Cave & the Bad Seeds – We No Who U R Nick Cave on Nick Cave. Tunnustan, etten ole koskaan yrittänyt kuunnella yhtäkään Nick Caven albumia. Tämä sekoittuu mielessäni Nick Caven pikkuhittien jatkumoon. Kierroksen vaikuttavin kappale kuitenkin.
8
Unknown Mortal Orchestra – Swim and Sleep (Like a Shark) Tämä voisi olla Pondia tai Tame Impalaa. Tällä kappaleella Unknown Mortal Orchestra kuuluu niiden kanssa samaan keskinkertaisuuden laariin. Kappale on niin vaisu, että särmää on pitänyt väkinäisesti hakea tuolla still-kuvalla mustelmilla olevasta lapsesta.
4
Haloo Helsinki! – Huuda En tiedä, kuka nämä Haloo Helsingin sanoitukset kirjoittaa, mutta nyt kuuluu läpi sellaista keski-ikäisen miehen nuoruuden kaipuuta, että oikein vaivaannuttaa. Bändi ei tiedä, että Maija Vilkkumaa goes Garbage-soundin parasta ennen-päivämäärä on mennyt umpeen.
3
Big Boi – Mama Told Me (feat. Kelly Rowland) Hauska tausta, mutta Big Boi on kuitenkin kaukana OutKastin mahtavuudesta.
7
Ismo Alanko – Harmaa on hyvä väri Ismo Alanko ei saa uusia kuuntelijoita tällä kappaleella, mutta tuskin hän niitä enää tarvitseekaan. Moni angstissa piehtaroiva sanoittaja voisi ottaa oppia Alangon arkitodellisuuden kuvauksesta.
6
Mika Seppänen
Nick Cave & the Bad Seeds – We No Who U R Nick Cave jätti tälläkin kappaleellaan jäljen. Simppelisti viehättävä. Ei eeppisintä Cavea, mutta hyvä mieli tästäkin jää. Ei mitään moitittavaa.
8
Unknown Mortal Orchestra – Swim and Sleep (Like a Shark) Hohhoijaa. Minuutin päästä olen jo unohtanut tämän kappaleen olemassaolon.
2
Haloo Helsinki! – Huuda Useat radiohitin ainekset olemassa. Kertosäe tarttuu siirappisesti, ja kepeä kappale tuskin jättää ketään huonolle tuulelle. Sanoituksiin HH! kuitenkin voisi jatkossa panostaa enemmän - etenkin säkeistöjen lyriikat ovat ainakin tässä sinkkubiisissä melkoista jaadajaadaa. Melodisesti kuitenkin jouheva kappale, joka etenee vääjäämättömään loppuunsa sulavasti. Kappaleen yllättävyysaste tosin melko pieni.
7
Big Boi – Mama Told Me (feat. Kelly Rowland) Ei oikein lähde missään vaiheessa lentoon tämä. Big Boi yksin on liian vähän, jään väkisin kaipaamaan rinnalleen André Kolmetonnia - tai jotakuta joka toisi tähän kappaleeseen särmää. Helppoa taustamusaa, mutta ei lähelläkään klubihittiä.
4
Ismo Alanko – Harmaa on hyvä väri Taustaviulut tuovat uuteen Ismoon jylhää sielunmaisemaa, mutta muutoin kipale jää varsin latteaksi. Ei huono, ei hyvä. Melko tismalleen sellainen kappale, jota Ismolta osaa aina odottaa.
6
Joni Kling
Nick Cave & the Bad Seeds – We No Who U R Caven uusiin juttuihin suhtautuu nykyään aina tietyllä skeptisyydellä, mutta tietyllä tyylitietoisella eksentriikalla tämäkin Cave-veto nousee mittarin positiiviselle puolelle. Ellei vastaavaa minimalismia kuulla albumilla rohkeammin toteutettuna, lienee odotettavissa kuitenkin vain tuttua keskitason laatua vanhalta tekijältä.
6
Unknown Mortal Orchestra – Swim and Sleep (Like a Shark) Olin vuosi sitten UMOsta aika fiiliksissä, mutta olihan se vähän yhden idean bändi ja nyt vielä keskitien retrorockiksi pelkistynyt sellainen. Kevyempi Tame Impala, tosiaan, mutta ihan kiva sellainen...
6
Haloo Helsinki! – Huuda Ärsytyspintaa laulajan äänessä sen verran, että pimeässä täysin ideaansa hapuilevaksi kertakäyttöalternativeksi biisi jää jopa rassaamaan mieltä
3
Big Boi – Mama Told Me (feat. Kelly Rowland) HeHee! Mä en räppimusiikista yms. ymmärrä paljoakaan, mutta tässä on kaksi suosikkitekijääni eli Big Boi ja Kelly Rowland samassa = profit! Menkää Big Boi ja Kelly naimisiin - jos jälki on tällaista aivohömppäglitziä, niin kuka kaipaa Outkastin paluuta enää?
9
Ismo Alanko – Harmaa on hyvä väri Ismo Alanko on vielä soolonakin tehnyt ihan kiitettävää matskua, mutta useammin juuri tätä tällaista: tässä ollaan niin syvällä perussuomalaisen muka-eksentrikko-rockin asfaltinharmaudessa, jossa mitään uutta ei edes haluta yrittää
2
Jussi Jaakkosela
Nick Cave & the Bad Seeds – We No Who U R Ainakaan tämän kappaleen perusteella on ennenaikaista sanoa mestarin palanneen. Hyvin etenee ja parin kerran jälkeen tähän osaa jo vähän tarttua. Mutta vielä ollaan kaukana suuruuden päivistä, ei auta mikään.
6
Unknown Mortal Orchestra – Swim and Sleep (Like a Shark) Uneliasta retroilua. Ei jätä vahvoja mielikuvia, mikä lienee tarkoituskin. Kappale on useamman kuuntelukerran perusteella oikeastaan aika hyvä ja sen mittainen ettei se mitenkään ehdi kyllästyttääkään. Ihan pätevää soittolistan täytettä
7
Haloo Helsinki! – Huuda Voi ei. Useimmat Haloo Helsingin hitit ovat olleet pienistä kauneusvirheistä huolimatta melko toimivaa poppia. Tämä ei. Oli ainoastaan kierroksen huonoin biisi. Toivottavasti NYCin matkalla oli silti kivaa.
2
Big Boi – Mama Told Me (feat. Kelly Rowland) Täyttä hissimusaa tämä. Ei nyt ihan surkeakaan ollut, mutta jotain koukkua tai särmää tämä vaatisi.
4
Ismo Alanko – Harmaa on hyvä väri Sillä hetkellä kun Ismo avaa suunsa huomaa tietävänsä mitä seuraavien minuuttien aikana tulee tapahtumaan. Ei huono, varsinkin tuotannossa on ideaa, mutta tämä on kuultu liian monta kertaa. Kappaleen nimikään ei sitä toistelemalla parantunut.
5
Antti Lähde
Nick Cave & the Bad Seeds – We No Who U R Minimalistinen, hiljalleen kasvava sovitus on tosi kaunis, kuten myös biisin yleissoundi ja Caven hellä laulusuoritus. Kiva, jos Cavelta tulisi sinällään mahtavan Grindermanin jälkeen tulisi tällaista pienimuotoista, sovitetumpaa musaa.
8
Unknown Mortal Orchestra – Swim and Sleep (Like a Shark) UMO:n eka levy oli mainio. Ja sen biisit sitä mainiompia, mitä vähemmän "biisimäisiä" ne olivat. Tässäkin tykkään eniten noista instrumentaaliosuuksista (ja nakuttavasta rytmistä), lauletut osuudet ovat sitten vähän yhdentekevämpiä. Hyvän kuuloista musaa kuitenkin ensimmäisestä viimeiseen sekuntiin, mikä on saavutus.
7
Haloo Helsinki! – Huuda Oikein näppärästi sävelletty biisi väliosineen ja kertosäkeen lopun nostatuksineen, ei voi kieltää. Ja railakkaasti laulettu. Noin pohjimmiltaan, kylläkin, ihan *kamalaa* musiikkia muovisine särökitaroineen ja acid-Garbage-teknorock-soundeineen. Mutta mitäpä siitä.
6
Big Boi – Mama Told Me (feat. Kelly Rowland) Pikkukiva ja raikas, toki myös tylsä ja aivan mahdottoman harmiton. Vaikea kuvitella että tästä kovin isoa hittiä tulisi. Rowlandin osuudet laimeita, Big Boin puolestaan hyvänkuuloista tyhjäkäyntiä.
5
Ismo Alanko – Harmaa on hyvä väri Ammattitaitoista, kovin tutun kuuloista, mikäpä siinä. Kertosäe kuulostaa niin irralliselta ja ilmiselvyydestään huolimatta hahmottomalta, että pisteistä on pakko rokottaa. Sovitus on jotenkin sekava, vaikka osaset hyvin erottuvatkin.
5
Waltteri Turunen
Nick Cave & the Bad Seeds – We No Who U R Eka
7
Unknown Mortal Orchestra – Swim and Sleep (Like a Shark) arvostelu
7
Haloo Helsinki! – Huuda ei
5
Big Boi – Mama Told Me (feat. Kelly Rowland) tallentunut
8
Ismo Alanko – Harmaa on hyvä väri prkl
6
Markus Hilden
Nick Cave & the Bad Seeds – We No Who U R Jaa kuulostaa "keskoskaapissa olevalta haamulapselta, jolle Warren Ellis soittaa sydänääniä”? Ihanaa kun joku jaksaa olla dramaattisen taiteellinen. Ihan tummaa poppiahan tämä vain on. Voisi olla Lana Del Reyn single.
7
Unknown Mortal Orchestra – Swim and Sleep (Like a Shark) Eräs vuoden parhaista kappaleen nimistä. Klassinen poprockbiisi kaikkine plussineen ja miinuksineen. Ehkä turhan kesäinen näin joulun alle.
7
Haloo Helsinki! – Huuda Pidän kovasti, tässä on jotain universaalin pophitin tuntua. Bändi kehittyy vanhetessaan, mikä on aina hienoa.
8
Big Boi – Mama Told Me (feat. Kelly Rowland) Ensikuulemalta loistava single, mutta olen kuullut nyt parikymmentä kertaa ja tenho alkaa hiipua. Kaipaisi hieman lisää lihaa ympärilleen. Big Boi ja Kelly ovat molemmat tietenkin loistavia artisteja.
7
Ismo Alanko – Harmaa on hyvä väri Rakkaus on ruma sana... eiku.
4
Robert Storm
Nick Cave & the Bad Seeds – We No Who U R Esittelyteksti sai kiinnostumaan. Biisi ei kuitenkaan tehnyt mitään erityistä vaikutusta. Oli se varmaan tavallaan ihan nätti. Minuun vetoavat Nick Caven tuotannosta paremmin ne vähän kierommat biisit.
4
Unknown Mortal Orchestra – Swim and Sleep (Like a Shark) Esittelytekstissä tätä sanottiin tanssipopyhtyeeksi. Tällä biisillä ei ollut mitään tekemistä tanssipopin kanssa. Ei toki tarvitsekaan olla. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että sama bändi saa tehdä monenlaista musiikkia. Vaikutteet tuntuvat tulevan 60-luvun melodisen psykedeliarockin suunnalta (ei mielestäni kuitenkaan tekstissä mainituilta Beatlesilta, Pink Floydilta ja Led Zeppeliniltä). Oikein kiva, mutta ehkä sittenkin kuuntelen mieluummin niitä alkuperäisiä 60-luvun bändejä.
7
Haloo Helsinki! – Huuda Taustat olivat ihan hauskaa 90-luvun tyylistä konerockia. Itse biisi oli sellaista maijavilkkumaata, joka ei vetoa minuun.
3
Big Boi – Mama Told Me (feat. Kelly Rowland) Ei tästä paljon muuta jäänyt käteen kuin se hassu pimputtelu. Kelly Rowlandin laulama pätkä oli ihan ok.
4
Ismo Alanko – Harmaa on hyvä väri Yllättävvän huonoja pisteitä on Ismo Alanko saanut siihen nähden, että hän on yleensä ollut suomalaismuusikoista se, johon suhtaudutaan kuin hän olisi kaiken arvostelun yläpuolella. Intro oli ihan kiva, mutta sitten Alanko alkoi laulaa. Ei tämä lauluosuus tosin kuulunut hänen pahimpiin vääntelehtimisiinsä. Sanatkaan eivät olleet rasittavan tekonokkelat, vaan pelkästään mitäänsanomattomat. Kertosäkeessä siirryttiin mukavasti duuriin, mutta sitten jäätiin vain toistamaan otsikkoa.
2
Jukka Kuusisto
Nick Cave & the Bad Seeds – We No Who U R Kuten viime viikolla, nytkään ei tallennus näytä toimivan. Kommentteja ei jaksa montaa kertaa naputella.
6
Unknown Mortal Orchestra – Swim and Sleep (Like a Shark)
6
Haloo Helsinki! – Huuda
6
Big Boi – Mama Told Me (feat. Kelly Rowland)
6
Ismo Alanko – Harmaa on hyvä väri
8
Lauri Väinölä
Nick Cave & the Bad Seeds – We No Who U R Sen verran epävarmasti näyttää nämä kommentoinnit toimivan, etten jaksa taas uudestaan naputella. Tosin tämäkertaisista kappaleista ei paljoa sanottavaa ollutkaan.
6
Unknown Mortal Orchestra – Swim and Sleep (Like a Shark)
5
Haloo Helsinki! – Huuda
2
Big Boi – Mama Told Me (feat. Kelly Rowland)
2
Ismo Alanko – Harmaa on hyvä väri
5

Osallistu raatiin!

Tosta Facebook-napista kun klikkaa, niin sitten voi liittää FB-tunnuksensa Nuorgamiin. Se on oikeesti ihan hyvä juttu hei. Vaikka FB sitten kysyy, että saako Nuorgam lähettää sinulle sähköpostia, niin ei me sinua kyllä aleta spämmimään, vaan ainoastaan ilmoitellaan kilpailuvoitoista ja muista oikeasti kivoista jutuista. Eikä missään tapauksessa ainakaan myydä tai anneta mitään tietoja kellekään kolmansille osapuolille. Rakkaudella, Nuorgam.

Tilaan Nuorgamin älyttömän hyvän uutiskirjeen, jossa ei spämmitä mitään tyhmää, vaan kerrotaan uusista jutuista saitilla yms. hyvistä asioista!

Samasta aiheesta

Giffaa hei! #449: Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki
Haloo Helsinki! – Maailma on tehty meitä varten

Haloo Helsinki
Giffaa hei! #229: Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki
Vuoden 2011 parhaat kappaleet – sijat 365–354

Haloo Helsinki
Giffaa hei! #124: Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki
Vuoden 2011 Top 12 -kesähitit by Nuorgam

Haloo Helsinki
Giffaa hei! #540: Ismo Alanko

Ismo Alanko
Giffaa hei! #467: Ismo Alanko

Ismo Alanko
#25 Ismo Alanko – Ekstaasiin (1993)

Ismo Alanko
Minikritiikit vko 19: Eläin, Fleetwood Mac, Karl Hyde…

Ismo Alanko
Giffaa hei! #392: Ismo Alanko

Ismo Alanko
Tyttöjä, prinssejä, tuhkimoita, jalkoja – 7 levottominta Suomihittiä

Ismo Alanko
Paavo Arhinmäki

Ismo Alanko
Paavo Väyrynen

Ismo Alanko
Small talk: vieraana Jukka Orma

Ismo Alanko
Giffaa hei! #063: Ismo Alanko

Ismo Alanko
#4 Mohikaanien paluu – Sielun Veljet Ilosaareen

Ismo Alanko
”We wanna get loaded! And we wanna have a good time!” – eli 19 kappaletta, joista ei olisi tullut hittiä ilman remixiä

Kelly Rowland
Kelly Rowland – Here I Am

Kelly Rowland
Nick Cave – laitapuolen saarnamies

Nick Cave & the Bad Seeds
#96 Nick Cave & the Bad Seeds – As I Sat Sadly by Her Side (2001)

Nick Cave & the Bad Seeds
Nick Cave & The Bad Seeds – Push the Sky Away

Nick Cave & the Bad Seeds
#10 Nick Cave & The Bad Seeds – O Children (2004)

Nick Cave & the Bad Seeds
#21 Nick Cave & The Bad Seeds – Red Right Hand

Nick Cave & the Bad Seeds
Työvoitto – 15 bändiä, joiden matka maailmanmaineeseen oli pitkä

Nick Cave & the Bad Seeds
#18 Nick Cave & the Bad Seeds – Mercy Seat

Nick Cave & the Bad Seeds
Popklassikot 1985 – kuuntele tästä!

Nick Cave & the Bad Seeds
#23 Nick Cave & the Bad Seeds – Tupelo

Nick Cave & the Bad Seeds
OTO-pohjalta – 25 yhtyettä, joita vaivaa skitsofrenia

Nick Cave & the Bad Seeds
Minikritiikit, viikko 9: Neøv, Iceage, Unknown Mortal Orchestra…

Unknown Mortal Orchestra
Vuoden parhaat kappaleet 2011 – sijat 89–78

Unknown Mortal Orchestra
Minikritiikit, viikko 28

Unknown Mortal Orchestra
© 2018 MUSIIKKIYHDISTYS HELSINGIN NUORGAM ry, tekniikka Tommi Forsström, alustana Wordpress