Levyraati #6

Korallreven – As Young as Yesterday

Radio Deptin kosketinsoittajana tunnetun Daniel Tjäderin ja ei-niin-mistään tunnetun Marcus Joonsin muodostama ruotsalaisduo tekee vielä ainakin viisi minuuttia muodikasta baleaarista popmusiikkia. Marraskuun puolivälissä julkaistavaa An Album by Korallreven -esikoislevyä ennakoivalla singlellä laulaa The Concretesista ja Peter, Björn & Johnin Young Folks -hitistä tuttu Victoria Bergsman.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mokoma – Sydän paikallaan

Tältä kuulostaa Suomen johtava thrash-metalliyhtye Mokoma akustisena. Pelonsekaisin tuntein odotettu Varjopuoli-albumi ilmestyy 2. marraskuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Maverick Sabre – I Need

21-vuotias irlantilainen on siunattu soul-äänellä, joka vetoaa ainakin ylikansallisten leyv-yhtiöiden A&R-portaaseen. Universalin alamerkki Mercury julkaisee tulokkaan esikoisalbumin Lonely Are the Brave tammikuussa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Snow Patrol – Called Out in the Dark

Yli kymmenen miljoonaa levyä myynyt kohtelias brittipopyhtye julkaisee jo marraskuussa jo kuudennen albuminsa. Fallen Empiresin ensimmäisten biisinäytteiden perusteella luvassa on aiempaa elektronisempaa soundia.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Martyn – Viper

Flow’ssakin piipahtanut hollantilaistuottaja Martijn Deykers on julkaissut odotetun seuraajan vuoden 2009 Great Lengths -esikoiselleen. Ghost People ilmestyi 10. lokakuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Jaakko Tikari III
Korallreven – As Young as Yesterday Hieno unenomainen tunnelma. Ei kuitenkaan mitenkään erikoinen. Toistoa on jonkin verran, biisi olisi voinut olla lyhyt ja ytimekkäämpi.
5
Mokoma – Sydän paikallaan Tämähän ei kuulosta Mokomalta alkuunkaan. En ymmärrä miksi tämä on Mokoma-nimellä pukattu ulos, mutta ihan hyvältä minuun korvaan kuulostaa. Annalan ääni sopii hyvin biisin tunnelmaan. En tiedä kyllä toisaalta tulisiko levyä ostaessa luukutettua sen enempää.
7
Maverick Sabre – I Need Uusi, freesi ja uniikki ääni. Säkeistö on aika kingi hookki, hyvä tuotantotiimi taustalla. Hittiainesta.
8
Snow Patrol – Called Out in the Dark Ihan kiva biisi, ei ikävä kyllä tule mitään muuta mieleen.
4
Martyn – Viper Kappale ei missään vaiheessa ala kunnolla. Tästäkään ei löydy oikein mitään järkevää sanottavaa, ei napannut henkilökohtaisella tasolla mitenkään järisyttävästi. Saisi olla vähän mielenkiintoisempi.
4
Kimmo Kallio
Korallreven – As Young as Yesterday Yhdentekevä biisi. Ei aiheuta mitään tunteita.
1
Mokoma – Sydän paikallaan Erittäin hyvä. Kuulostaa Mokomalta vaikkei Mokomalta kuulostakaan.
9
Maverick Sabre – I Need Hyvä lauluääni, mutta musiikki siinä taustalla on liian siloteltua. Siitä puuttuu soul.
6
Snow Patrol – Called Out in the Dark Semihauska video.
4
Martyn – Viper Heti ensiäänistä alkoi vituttaa. Siitä yksi piste sen pakollisen yhden lisäksi.
2
Tanja Oksa
Korallreven – As Young as Yesterday Olihan taas tyhjänpäiväinen tekele. Biisi olisi voinut kestää reilun minuutin yli viiden minuutin sijaan; loput neljä minuuttia oli lähes pelkkää toistoa ensimmäisestä minuutista. Pikkuoravat ja "haaaaaa-aaaa"-huokailut ärsytti, Victoria Bergsmanin ääni oli oikeastaan ainoa positiivinen juttu koko hommassa. Siitä pisteet.
2
Mokoma – Sydän paikallaan Aika kesy thrash-metalliyhtyeeksi. Mutta ehkä tässä akustisessa versiossa on tarkoitettukin niin. Aika kamala lauluääni, tai ehkä enemmänkin tuo laulutyyli. Harmittomat sanat, luonto on jeejee. Taustasoitanta tosi perussettiä. Pari pistettä yrityksestä, ei ollut niin rasittava kuin edellinen. Paatosta.
3
Maverick Sabre – I Need Äääh. Tämä biisi on kuultu niin kovin monta kertaa, eri esittäjillä. Sanoista ei jäänyt mitään mieleen, kun laulajan Nakke Nakuttaja-laulutapa ärsytti niin paljon. Jos haluan kuunnella soul-ääntä, niin käännyt mielummin esim. Joh Legendin puoleen. Tämä vain ärsytti.
2
Snow Patrol – Called Out in the Dark Hei, kuuntelin tän kaks kertaa! Joten tää oli parempi kuin odotin. Parempi kuin ne Snow Patrolin aiemmat hyökyaalto-balladit, mun jalka jopa heilui tän tahdissa. Laulajalla on miellyttävä ääni ja jostain syystä kertsin sanatkin sopi hyvin mun lähestyvään kolmenkympin kriisiin. "This is your life, this is your time." Niinhän se on. Eka Pirkko-nassu!
7
Martyn – Viper Mulle tulee mieleen yksi sana tästä: videopelit. Enkä oo oikein koskaan tykännyt niistä.
3
Olli Hämäläinen
Korallreven – As Young as Yesterday Pystyn kuvittelemaan mielentilan jossa tykkäisin tästä tosi paljon. Nyt tämä lähinnä ärsyttää, mutta vähän lisäpojoja kauniista kuvitelmasta.
5
Mokoma – Sydän paikallaan Huonoa suomirokkia, sitä tarvitaankin lisää tähän maailmaan..
2
Maverick Sabre – I Need Olisinkohan tykännyt tästä enemmän istruna? En kyllä silloinkaan kovin paljon.
3
Snow Patrol – Called Out in the Dark "Ihan kiva".
6
Martyn – Viper Ehkei tätä ihan koko iltaa jaksaisi kuunnella, silti vahingossa jäätiin plussan puolelle.
6
Jan Markus Salminen
Korallreven – As Young as Yesterday Kuin Magenta Skycode pahana krapulapäivänä, jolloin luovuus ja kunnianhimo ovat jumissa.
5
Mokoma – Sydän paikallaan Oliko tämä Lauri Tähkää?
2
Maverick Sabre – I Need Jos laulajan ääni saa harkitsemaan sähköporan työntämistä omaan ohimoon, on vaikea keksiä mitään hyvää sanottavaa. Missä koukku, missä persoonallisuus, missä elämä?
1
Snow Patrol – Called Out in the Dark Vaikkei tässä ole mitään kovin uutta tai erikoista, kappale rullaa hienosti ja siinä on riittävästi pieniä koukkuja, jotta se pysyy kiinnostavana loppuun asti. Haikeanoptimistinen tunnelma on vetoava.
8
Martyn – Viper Arcade-pelihallin soundimaailma on viehättävä, mutta minimalismi ei tässä tapauksessa onnistu. Kappaleessa ei ole koukkua, eikä toisaalta riittävää hypnoottista toisteisuutta, jotta se herättäisi oikein minkäänlaisia tunnelmia. Vanhoissa Nintendo-peleissäkin oli parempia biisejä.
2
Mynttoni Sinkkone
Korallreven – As Young as Yesterday Kuvottavan trendikästä huttua kaikkine konesoundeineen ja taputuksineen.Ei tipu ja aiheuttaa pahoinvointia.
1
Mokoma – Sydän paikallaan Oho, aika käsittämätön veto mokomalta.Tästä taitaa tulla heviforumien marraskuun top-1 puheenaihe.Rohkeudelle pitää nostaa hattua yhden pisten verran,mutta siinä ne pisteet tällä kertaa onkin.
2
Maverick Sabre – I Need Tämä kuulosti silmät kiinni paremmalta, kun kuvitteli laulajan mustaksi naiseksi, eikä valkoiseksi työläisirkuksi,jonka teeskentelevä laulutapa aiheutti taas pahoinvointia.
2
Snow Patrol – Called Out in the Dark Paras tähän mennessä,vaikka todella keskinkertasta radiopoppia.
3
Martyn – Viper Mulla tuli sellanen olo,että olisin ollut pallona flipperin sisällä,eikä se tuntunut kauheen kivalta.Voin taas pahoin.
1
Antti Lähde
Korallreven – As Young as Yesterday Ihan kiehtovaa äänimaailmanrakentelua, mutta kokonaisuus jää tosi levottomaksi ja aika rasittavaksikin. Lauluraidat ja instrumentaalipuolet eivät kohtaa oikein missään vaiheessa. Jos saisin päättää, leikkaisin tästä lauluraidat tykkänään pois.
4
Mokoma – Sydän paikallaan Mokomaan ei ole metalliummikolla niin minkäänlaista suhdetta, joten akustisen Mokoman kuuleminen ei synnytä sen erityisempia tunnekuohuja. Aika viimeistelemättömän oloista riparisuomirokkia. Tulee sellainen fiilis kuin kuuntelisi jotain etäisen sukulaisen tai puolitutun bändin demoa – hyvässä ja pahassa.
4
Maverick Sabre – I Need Komea ääni, josta tulee mieleen kadonnut sankari Finley Quaye! Sabren katkonainen laulutapa tosin lähinnä ärsyttää. Biisi on vähän pliisu ja hengetön – ehkä tarkoituksellakin, sillä tässähän esitellään ennen kaikkea Meidän Yhtiön Tulevan Kvartaalin Suurin Satsaus, joka on niin lahjakas että.
5
Snow Patrol – Called Out in the Dark Snow Patrol hakee seuraavaa miljoonahittiä Hurtsin ja White Liesin askelmerkeillä. Ei säväytä kyllä.
4
Martyn – Viper Vähän kummallinen videobiisivalinta albumilta, jolta löytyy huomattavasti kiihottavampaakin materiaalia. Enemmän intro kuin biisi ja sellaisena hyvä. Mutta eipä introilla Levyraadissa pitkälle pötkitä.
5
Minna Suhonen
Korallreven – As Young as Yesterday Soundit on aika ookoo, mut biisi kuitenkin vaan junnaa ikävästi. Pituutta on siis 3,5 minuuttia liikaa. Ei tätä päivätyökseen kuuntelisi.
5
Mokoma – Sydän paikallaan Heh heh, Mokomahan kuulostaa Juha Tapiolta. Periaatteessa kyllä akustinen tunnelmointi on aina arvostettavampaa kuin roskakorimetallirähinöinti, mutta kyllä tää vaan enemmän naurattaa kuin mitään muuta. Pointsit kuitenkin ideasta.
4
Maverick Sabre – I Need Skinin näkönen jäpiskä lurittaa mustan miehen äänellä?! Maailmankuvani pirstaloitui. Eipä ole vaan mun henkilökohtainen teekuppini tämä tässä. Meni aika ohi.
4
Snow Patrol – Called Out in the Dark Ihan hittibiisi. Jalka vipattaa rytmikkäästi muiden kouristusten mukana. Video on kyllä aika tylsä. Eikä tää biisikään varmaan loppujen lopuks jää mieleen ku näitä tämmöisiä nyt on keksitty ennenkin. Mut ihan hyvä kuitenkin.
6
Martyn – Viper Video sitä sarjaa et kiinnostaa kattoa melkeen yhtä paljon ku jonkun pelaamista vierestä. Ja useissa NES-peleissä oli paremmat musat, joita sitten nauhoitettiin kasettimankalla hienostuneesti kasettimankan ja television avustuksella. Tää nyt oli ihan turha.
2
Aki Pyykkö
Korallreven – As Young as Yesterday Täydellistä musiikkia johonkin matkailumainokseen, taustoittamaan jylhiä vuoristomaisemia ja kuulaita järviä. Muuta käyttöä en oikein keksi.
3
Mokoma – Sydän paikallaan Musiikkia maailman masentuneimmalle kansalle. Itselleni annan sitkeydestä kymmenen pistettä, jaksoin kuunnella kauheuden loppuun asti.
1
Maverick Sabre – I Need Yhdentekevä biisi ja video, mutta huh mikä ääni miehellä.
5
Snow Patrol – Called Out in the Dark Toimivaa ja tanssittavaa poppia. Video on höpelö, mutta toimii hyvin kontrastissa biisiin.
8
Martyn – Viper Hyvä soundimaailma, mutta biisi ei vain tunnu millään lähtevän käyntiin. Kiva retrovideo.
6
Lauri Rikkonen
Korallreven – As Young as Yesterday Ärsyttävää tyhjänpäiväistä kaikupalloa, rasittavilla Anima Libera -taustalauluilla ja ontoilla soundeilla.
1
Mokoma – Sydän paikallaan Ideaköyhää matskua, Annalan ääni ei toimi ainakaan puhtaana (en tiedä Mokoman muusta tuotannosta) ja karmivaa rumputyöskentelyä. Piste pienoisesta Radio Aalto -potentiaalista.
2
Maverick Sabre – I Need Persoonallinen laulusoundi vaivaannuttaa. Tausta keskiverroista soulpopballadi-rakennusaineista. Ei sytytä, mutta herättää pienoista epämukavuutta, mikä on tavallaan hyväkin.
3
Snow Patrol – Called Out in the Dark No joo, ei innosta, muttei ärsytäkään (vielä). Radiosta kuullessani voisin luulla kertsiä hyväksi Hurtsiksi. En usko biisiä kovin kuuntelukestäväksi.
5
Martyn – Viper Kuulostaa musiikinteko-ohjelman soundikirjaston esittelyltä. Ei jäänyt mitään käteen. Oli siellä kai jotain kivoja ääniä.
2
Olli Timonen
Korallreven – As Young as Yesterday Lähes hypnotisoivaa tunnelmaa ja äänimaailmaa. Hieman yksipuoleinen kappale, mutta toiminee taustamusiikkina aamiaispöydässä.
7
Mokoma – Sydän paikallaan Mokoma oli ensimmäisiä metallibändejä, joka iski minuun nuorempana. Kuoleman Laulukunnaiden jälkeen bändin musiikki on junnannut enemmän tai vähemmän paikallaan, joten muutos on varmasti tervettullutta. Harmi vain, että biisi on tylsä ja yllätyksetön. Mokoma on tehnyt näitä slovareita jo ennenkin, mutta tällä kertaa ilman säröä. Annalan laulu ja sanat ovat myös jo tuttua kauraa.
2
Maverick Sabre – I Need Oikein hyvä lauluääni jampalla, mutta musiikki ei ollut missään vaiheessa omaperäistä. Perusvarmaa poppia, jota kukaan ei voi vihata täysillä.
3
Snow Patrol – Called Out in the Dark En tiedä tuleeko nämä pisteet videosta vai itse musiikista. Hyvä fiilis jäi kun samaistuin videon säheltäjään täysillä. Musiikki oli loppuun asti tyyliteltyä ja menevää, jokskin pikkaisen yllätyksetön veto.
6
Martyn – Viper Nyt on selvästi omanlaista ääntä saatu aikaiseksi. Yksinkertaistettua tyyliä, jonka huomaa etenkin rumpupuolen "olemattomuudella". Pisteitä ropisee myös retromaisista äänistä, jotka muistuttaa ainakin eteäisesti vanhaa pelimusiikkia. Pituudeltaan täydellisen lyhyt.
9
Niko Laaksonen
Korallreven – As Young as Yesterday Liian täynnä ja yhtäaikaa jotenkin sisällötön. Se pärinärumpu oli ärsyttävä.
4
Mokoma – Sydän paikallaan Odotin että edes lyriikat olisivat pelastaneet, mutta ei. Kaikin puolin mielikuvitukseton ja turha biisi... tästä ei oikein osaa sanoa mitään.
1
Maverick Sabre – I Need Tyylilajilleen ehkä liiankin uskollinen. Riskitön. Vähän särmää olisi kaivannut biisiin. Ei kuitenkaan huono. Olihan äijällä oma äänensä, muttei ihan kuitenkaan aiheuttanut väristyksiä.
5
Snow Patrol – Called Out in the Dark Vois olla Hurtsin biisi. Ihan hyvin eteni ja tanssittavaa meininkiä oli.
5
Martyn – Viper brzzt
1
Jukka Niittymaa
Korallreven – As Young as Yesterday Shogazea rumpukoneella ja pikkuorava-stemmoilla. On sitä paskempiakin viritelmiä tullut kuunneltua. Me like.
8
Mokoma – Sydän paikallaan Tämä mokoma kuulostaa keskinkertaisen karaoke-laulajan Yö-pastissilta.
1
Maverick Sabre – I Need Nasaali-soul-soundi on jotain mitä en ole koskaan ymmärtänyt. Enkä ehkä tule ymmärtämään. Kappale oli muutenkin todella turhanpäiväinen.
2
Snow Patrol – Called Out in the Dark Vittu joo! Mä ihan liikutuin! Ensimmäinen oikeasti hyvä kappale ja video NRGM-levyraadin historiassa. Biisi ei ole ihan jackpot, mutta tarpeeksi lähellä jotta voin antaa 10 pistettä ja papukaijamerkki videolle!
10
Martyn – Viper Alku vaikutti lupaavalta. Harmi vain, että miksauksessa oli jäänyt useampikin kanava mutelle. Ideana hyvä, toteutus ja tuotanto heikko.
2
Aleksi Lehti
Korallreven – As Young as Yesterday Paljon tässä meinasi kokoajan tapahtua, mutta ei sitten tapahtunutkaan mitään. Taisi olla tarkoitus. Noh, ei ne ruotsalaisetkaan kaikessa voi onnistua. Hieno kuva.
3
Mokoma – Sydän paikallaan Täydellinen biisi yöradioon. Yhdentekevä. Tämä taisi jäädä yli niistä Annalan muille sanoittamista biiseistä.
1
Maverick Sabre – I Need Hieno ääni! Biisi nyt ei ollut kovin kummoinen. Eiköhän tämä YleX:llä soi kyllästymiseen asti.
4
Snow Patrol – Called Out in the Dark Ärsyttävän tuttu tuo näyttelijä jostain. Paras biisi tähän mennessä. Video oli ihan hauska. Hyvää itseironiaa(?) koska laulaja tosiaan on epäkarismaattisimpia platinabändin nokkamiehiä koskaan. Vähän jalkakin alkoi nytkyttää, kunnes muisti ettei osaa tanssia.
7
Martyn – Viper Tässä ne hollanninpoijaat on kyllä hyviä, jalkapallon lisäksi. Hämmentävä video ja hyvää soundia. Ei mikään kympin biis, mutta kyllä se jotenkin vaan toimi. Levy kuunteluun.
8
Valtteri Vääri
Korallreven – As Young as Yesterday Tylsä, junnaava ja paikoin ärsyttäväkin. Alku vaikutti lupaavammalta
3
Mokoma – Sydän paikallaan Ka-ma-laa. Mutta alun kitarariffistä tuli mieleen t.A.T.u.:n Not Gonna Get Us. +1 siitä.
2
Maverick Sabre – I Need Raivostuttava laulutyyli. En jaksanut keskittyä edes biisiin.
2
Snow Patrol – Called Out in the Dark Ihan kiva, mutta jotain pientä sävellyksellistä ylläriä jäin kaipaamaan, joka ois tehny tästä eeppisemmän. Jäi vähän torsoksi, kuten Snow Patrolin matsku hyvin usein tuppaa jäämään. Liimanaama kuitenkin!
6
Martyn – Viper Eipä järin mielenkiintoinen ollut tämäkään, mutta tietyssä olo- ja mielentilassa voisin heilua tämän tahdissa.
5
Niina Virtanen
Korallreven – As Young as Yesterday Biisi tuntuu siltä kuin se olisi jonkun muun uni, mitä minä jostain syystä joudun katsomaan: fiilis on loputtoman ulkokohtainen ja etäinen. Ei sinänsä mitään suurta vikaa, mutta unimaisen soljuva laulema ja minä emme yksinkertaisesti ole samassa huoneessa.
4
Mokoma – Sydän paikallaan Mokoma? MOKOMA?! Onhan tämä kovan luokan trash-sälleiltä aikamoista nössöilyä. Paikoittain ihan miellyttävää kitarointia, mutta olisi tähänkin biisin voinut vähän kiveksiä tuoda, vaikka herkät miehet tällä hetkellä J.Nikulamaisia äijiä kovemmassa huudossa onkin. CMX:maista runoilua tunnutaan havittelevan, mutta vähän iskelmäpuolelle tämä fiilkseltään lipsuu. Siihen suuntaan ei pidä lipsuman. Ei kai tuo karaokevideo ole biisin virallinen video?
4
Maverick Sabre – I Need Kuuntelin biisin ensin ilman videota, olipas yllätys minkä näköinen jannu äänen takaa paljastui! Ääni ja naamat eivät tunnu toisiltaan, mutta olipahan irkkupojalla komea ääni. Ensisinkku on tyypillisesti turvallinen ja kaikesta karismasta riisuttu radiokipale, mutta eiköhän tästä miehestä kuulla vielä. Jos se tekee 21-vuotiaana tällaista, miettikää mitä se tekee 35-vuotiaana?
7
Snow Patrol – Called Out in the Dark Ihan mukava biisirallinen, vielä mukavampi video, erityisesti greenscreen-hassuttelulle pisteitä. Keskikilttiä ja keskimukavaa, harmitonta ja radiokelvollista. Tämä voi soida missä vaan, eikä kukaan hermostu. Eikä varmaan kympillä fiilistelekään.
7
Martyn – Viper Meniks tässä äsken joku biisi? Luulin että joku alkoi pelata Segaa. En voi väittää sisäistäneeni mitään musiikkia, mutta tuli outo kaipuu lapsuuteen.
1