Levyraati #51

Alicia Keys – Girl on Fire (Inferno Version)

Alicia Keysin viides studioalbumi Girl on Fire ilmestyy 27. marraskuuta. Levyn ensimmäinen single on sen nimikappale – noin miljoonas hitti, jossa samplataan Billy Squierin kasarihittiä The Big Beat. Tässä kuultavalla Inferno-versiolla räppää pop- ja pyllyihme Nicki Minaj.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Matt & Kim – Now

Brooklyniläinen indiepopduo on sanapari, joka sopii lukemattomiin 2000-luvun tulokkaisiin – myös Matt & Kimiin. Lokakuun alussa ilmestyvän nelosalbumi Lightningin toisen singlen videon ovat ohjanneet Sarah Riazati ja Kalani Fujimori.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Graveyard – Goliath

Bluesia, heviä ja psykedeliaa sekoittava göteborgilaisbändi julkaisee 26. lokakuuta kolmosalbuminsa Lights Outin, jonka ensimmäinen single on Goliath. Nuclear Blastille levyttävä Graveyard on kansainvälisen läpimurron kynnyksellä; kakkosalbumi Hisingen Blues nousi jo listaykköseksi Ruotsissa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Melody’s Echo Chamber – I Follow You

Kevin Parker ei lepää. Aiemmin kesällä ilmestyi albumi australialaismuusikon Pond-yhtyeeltä ja lokakuun alussa on Tame Impalan vuoro. Väliin mahtuu vielä tällä viikolla eponyymin esikoisalbuminsa julkaiseva Melody’s Echo Chamber, jonka toinen osapuoli on Parkerin mahtavasti nimetty ranskalaistyttöystävä Melody Prochet. I Follow Youn videon oh ohjannut Laurie Lassalle.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Robbie Williams – Candy

Robbie Williamsin yhdeksäs studioalbumi Take the Crown ilmestyy marraskuun alussa. Se on Robbien ensimmäinen sen jälkeen, kun hän  kaksi vuotta sitten palasi Take Thatin riveihin. Levyn ensimmäisen singlen Candyn on kirjoittanut vanha kiistakumppani Gary Barlow. Videon on ohjannut Joseph Khan.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Joni Kling
Alicia Keys – Girl on Fire (Inferno Version) Enemmän jälkihehkuisella hiilloksella kävelyä kuin ilmiliekkien kuluttavassa tulessa - hieno tuotanto
8
Matt & Kim – Now Jättäkää sekvensseriraita, kaikki muu roskiin, sitten voi istua alas miettimään, että mikä meni vikaan vaikka meillä oli se maailman paras sekvensseriraita
1
Graveyard – Goliath Mielikuva, että olis Ruisrockissa 70-luvulla, kun mikropitsoja ei vielä ollut keksitty ja rokkarit veti lihapiirakoita ketsupilla. Tämä meillä Skandinaviassa osataan hyvin. Lihapiirakkarokki.
6
Melody’s Echo Chamber – I Follow You Oon muikistellut pääosin kaikkia näitä projekteja. Tämä on vähän kuluneemman kuuloinen rallatus, mutta annettava kyllä lisäpiste mitä ruosteisimmasta gitarasoolosta!
7
Robbie Williams – Candy Kertosäe sanoo "LSD"? Sävellys taas: "Beg, borrow & steal"... Kettuileeko Barlow? Ei tää sovi Robbien tyyliin millään ilveellä, mutta Robbie on Robbie - annan sille viis.
5
Valtteri Vääri
Alicia Keys – Girl on Fire (Inferno Version) Nyky-Keys on kyllä tosi laimeeta. Nicki Minaj'sta miinusta myös.
3
Matt & Kim – Now Tuli mieleen brooklynilaisen indiepopsuodattimen läpi tungettu Blink-182 ilman tarttuvaa kertsiä.
3
Graveyard – Goliath Herätti ärtymystä. 3 minuuttia tuntui ikuisuudelta. Ei jatkoon.
1
Melody’s Echo Chamber – I Follow You Ja echoa löytyi nimensä mukaisesti, mutta onneksi tässä se toimi. Kertsin lopussa kuin seinään loppuvat kitarat vähän hämäs samoin kuin lopun supernopee feidi. Muuten oikein mainio kipale. Täytyy ottaa levy kuunteluun.
8
Robbie Williams – Candy Kerralla päähän jäävä renkutus. Tuotanto kunnossa, mutta yllätyksetöntä.
5
Ville Anttonen
Alicia Keys – Girl on Fire (Inferno Version) kytee muttei syty
5
Matt & Kim – Now kiva
8
Graveyard – Goliath juu
6
Melody’s Echo Chamber – I Follow You
7
Robbie Williams – Candy
8
Antti Lähde
Alicia Keys – Girl on Fire (Inferno Version) Keysillä on kourallinen ihan a-luokan sinkkuja (No One, Fallin', Empire State of Mind), mutta tämä ei yllä niiden tasolle, vaikka – vai koska? – sävellyksenä niin samankaltainen onkin.
5
Matt & Kim – Now Melko järkyttävä. Aika suuri osa 2000-luvun indierockin ärsyttävimmistä hittikoukuista pinottu samaan läjään ilman sen suurempaa syytä.
2
Graveyard – Goliath Pettymys. Tuolla soittotaidolla ja soundilla soisi kuulevan kiinnostavampiakin biisejä. Tää oli niin perusveto kun olla ja voi.
5
Melody’s Echo Chamber – I Follow You Hyvä sävellys. Laulu lipsui vähän hoilotteluksi, mutta lopun soolo pelasti paljon. Kuulosti ns. ihanalta.
8
Robbie Williams – Candy Kivaa laulun rytmittelyä kertsissä. Muutenkin palaset ihan hyvin kohdallaan. Eri asia on sitten, miten pitkään tällaista Mika-henkistä pastelliamfetamiinipoppia jaksaa kuunnella – kenenkään muun kuin Neil Tennantin laulamana.
7
Aleksi Lehti
Alicia Keys – Girl on Fire (Inferno Version) Radiosta kuullessani mietin, että kuulostaapa Alicia Keysiltä. Kun myöhemmin selvisi esittäjän olleen Alicia itse, olin jotenkin pettynyt. Ihan hyvä tämä silti oli, mutta ilmeisesti odotin jotain "suurempaa". Tässä oli myös Nicki Minajia juuri sen verran kuin ilman päänsärkyä kestää.
6
Matt & Kim – Now Tämä biisi ansaitsee, joko ykkösen tai kympin. Nyt kävi näin.
10
Graveyard – Goliath Eteenpäin ei olla menty. Toisaalta tämän bändin kohdalla eteenpäin menosta tai sinne edes katsomisesta ei lienekään järkevää puhua.
4
Melody’s Echo Chamber – I Follow You En mä tätä kellekään suositella varmaankaan kehtais, mutta pidin kuitenkin. Aussin muutkin tekemiset ovat toki innostaneet ja tämä jatkaa samaa rataa. Ranskalaistyttöystävästä lisäpiste, jonka kuitenkin otan takaisin koska en ymmärtänyt lainkaan fade outin hätäisyyttä.
7
Robbie Williams – Candy Hyperaktiivinen kertsi jää varmasti päähän heti. Viimeaikojen Take That sinkuista tässä on suunta ylöspäin, mutta Robbien soolouran huippuhetkiin on vielä matkaa.
5
Tuomas Kokko
Alicia Keys – Girl on Fire (Inferno Version) Minä haluan Alicia Keysini herkkänä ja itkuisena pianon ääressä, en tällaisen tusinataustan kanssa.
5
Matt & Kim – Now En tiedä, onko ketään ihmistä, joka pitäisi Matt & Kimistä niin paljon, että kuuntelisi kokoonpanon levyjä alusta loppuun. Raivostuttava video, ärsyttävä kappale. Matt & Kim tekee samaa kappaletta kerta toisensa jälkeen, tällä kertaa onnistuu keskimääräistä heikommin.
3
Graveyard – Goliath Vuosi 2001 meni jo. Omalla tavallaan tyylipuhdas tulkinta 1970-lukua henkivästä karvaisesta kitararockista, mutta samanaikaisesti uskomattoman väsynyttä retroilua.
4
Melody’s Echo Chamber – I Follow You Ihastuttavan unettava kappale. Levymitassa tällainen laulusoundi alkaisi tympiä, mutta nelisen minuuttia se vielä menee. Yksi piste hauskasta kitarasoolosta.
8
Robbie Williams – Candy Guilty pleasure. Tämä on jumalauta Robbie Williams, mutta voi kuinka tarttuva kappale. Jos tämä olisi ollut esim. Blurin paluusingle, hehkuttaisin kappaletta ympäri Facebookia. Kappale on rehellistä poppia, eikä yritä olla kiinni julkaisuajankohtansa trendeissä, kuten valitettavan monet Williamsin sinkuista.
8
Anton Majava-Corbijn
Alicia Keys – Girl on Fire (Inferno Version) Palvon tuotantoa ja Nickin hillittyjä featteja, karsastan pitkää kestoa ja laiskaa tempoa.
7
Matt & Kim – Now Yllätyin iloisesti, kun ei ollut makuukammariherkistelyä. Mieluummin minä kuuntelen vaikka tällaista paskaa Good Charlotte -elektrohiplailua.
5
Graveyard – Goliath Soundi hyvä, biisi ei ihmeellinen.
4
Melody’s Echo Chamber – I Follow You Kovin pidin vaikka ajatus vähän harhaili.
8
Robbie Williams – Candy Toivoin Lou Begaa ja sitä myös sain.
5
Jukka Kuusisto
Alicia Keys – Girl on Fire (Inferno Version) Melko lailla vailla musiikillisia ansioita.
2
Matt & Kim – Now Tylsää.
3
Graveyard – Goliath Graveyard on Ruotsin paras yhtye tällä hetkellä. Homma toimii myös livenä.
10
Melody’s Echo Chamber – I Follow You Ohi.
5
Robbie Williams – Candy Mielenkiinnoton.
3
Juho Paavola
Alicia Keys – Girl on Fire (Inferno Version) Ei vain toimi. Tylsää, tasapaksua ja musiikillisesti mielenkiinnotonta. Jopa yleensä niin ärsyttävää Minajia olisi kaivannut tähän biisiin enemmän ääneen tuomaan vähän särmää.
2
Matt & Kim – Now Säkeistö rullaa ihan mallikkaasti. Mikään muu ei sitten juuri rullaakaan.
4
Graveyard – Goliath Emmä jaksa.
4
Melody’s Echo Chamber – I Follow You Nousee aika selkeästi ylitse muiden tämänkertaisesta kattauksesta. Hyvän fiilistelybiisin tekeminen on taitolaji, ja tässä on osuttu kohdilleen.
8
Robbie Williams – Candy Summaa hyvin vitutuksen tämän viikon levyraatibiiseihin. Nyt en saa Robbien pepsodenttivirnettä pois päästä moneen tuntiin, haistakaa Janne Katajan hometalo!
3
Markus Hilden
Alicia Keys – Girl on Fire (Inferno Version) Perusperusperusperusperus-Alicia eikä varmasti tuo hänelle uutta yleisöä, mutta yhtä varmasti säilyttää vanhat.
6
Matt & Kim – Now Ei apua miten ärsyttävä laulusuoritus! Biisissä ei ole ideaa, mutta sentään vähän yritystä.
3
Graveyard – Goliath Miksi Ruotsista ei tuu enää hyviä uusia popyhtyeitä vaan tämmöisiä?
4
Melody’s Echo Chamber – I Follow You Facebookin mukaan tätä ovat kuunnelleet viimeisen viikon aikana about kaikki. Hirveen nätti, hirveen konstailematon ja hirveen hyvä
8
Robbie Williams – Candy Jumaloin singlen ja albumin kansitaidetta, mutta äh ei tämä ole ajattomuudestaan huolimatta läheskään niin hyvä kuin Take Thatin Progress-albumin ihanuudet
6