Levyraati #41

Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams

Before Today -albumillaan (2010) indiepopin eturiviin lopullisesti murtautunut Ariel Pink palaa albumilla, joka ainakin nimensä puolesta vihjaa artistin sukeltaneen yhä syvemmällä aikuisrockin valtameriin. Pinkin mukaan Mature Themes on albumi, jonka hän olisi halunnut julkaista silloin, kun julkaisi Before Todayn. 4AD julkaisee albumin 21. elokuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bloc Party – Octopus

Yli kaksi miljoonaa albumia kaupaksi saanut Bloc Party julkaisee neljännen, mitä ytimekkäimmin nimetyn albuminsa, Fourin 20. elokuuta. Postpunkia elektroniseen soundiin yhdistelevä brittibändin kanssa on studiossa ollut tuottaja Alex Newport, joka on tuottanut muun muassa At the Drive-Iniä, The Mars Voltaa ja Pissed Jeansia.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The Killers – Runaways

Las Vegasin indierockjättiläisen neljäs studioalbumi Battle Born ilmestyy 18. syyskuuta. Studiossa bändin apuna ovat hääränneet tuottajat Brendan O’Brien, Steve Lillywhite, Damian Taylor, Daniel Lanois ja Stuart Price.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

ASAP Rocky – Goldie

1980-luvun hiphop-legendan mukaan ristitty Rakim “ASAP Rocky” Myers oli yksi BBC:n Sound of 2012 -listalleen nostamista artisteista. Korkean profiilin feattauksillaan (Smoke DZA, Usher) kiinnostusta nostattanut newyorkilaisräppäri nähdään elokuussa Flow Festivalilla. Syyskuussa julkaistavalta LongLiveASAP-esikoislevyltä lohkaistun Goldie-singlen on tuottanut Hit-Boy.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

French Films – When People Like You Fill Heavens

Onko tässä suomi-indien virallinen kesähitti? When People Like You Fill Heavens on ensimmäistä uutta French Filmsiä sitten viime vuonna julkaistun Imaginary Future -esikoisen. Videon on ohjannut Kristian Södergård.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Joni Kling
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams Ariel Pink - lisättävää? En ymmärrä Byrds-vertauksia. Tämä kuulostaa tismalleen Frank Zappan/Mothers of Inventionin 60-luvun popparodialta. En tiedä onko se hyvä vai huono merkki, mutta pidän.
8
Bloc Party – Octopus Bloc Partyn comeback? Vaikutelma: liian pienessä laatikossa tempova maailman rajuin bilebändi maanantaiaamuna. Yllättäen tässä on seksikästä nihkeyttä, jota en uudelta BP-sinkulta olisi odottanut.
8
The Killers – Runaways Toinen haudastaan kaivettu bändi. Tämän kävelevän kuolleen löntystämisessä on hikisen Vegas-Elviksen swagger ja habitus on rasvaisempi kuin Meatloafin moottoripyörä. Röyhkeydestä pisteet.
6
ASAP Rocky – Goldie Kovimman hypen laskeuduttua ASAP osoittaa pystyvänsä tiputtelemaan tasaisen laadukkaita biisejä, jotka eivät varsinaisesti järisytä maata, mutta uppoavat kyllä miehen tyylistä pitäviin.
7
French Films – When People Like You Fill Heavens Kertosäe kalskahtaa komeudessaan Echo & Bunnymeniltä, mutta biisin loppuun asti se ei kanna. Olisi tarvittu vielä yksi koukku lisää. Silti parasta kuulemaani Filmsiä tähän saakka.
6
Antoinette Olivia
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams Hmm. Varmaankin miellyttävin mitä oon Ariel Pinkiltä kuullut, mutta silti persoonaton ja tuntuu pidemmältä kuin onkaan. En vieläkään tajua tätä.
4
Bloc Party – Octopus DIGGADIGGADIGGADIGGABUMBUMBUMBUM jne mutta melko toimiva. Mukavan kiireistä.
7
The Killers – Runaways Nyt menee niin yli nuo Springsteenismit että ei ole tottakaan. Puoliksi hysteeristä naurua, mutta kunnon bombastiumannos tuntuu kuitenkin sopivan..ainakin yhden kuuntelun. Brandon Flowers tuntuu todellakin uskovan itseensä, ja saa sillä kappaleen myytyä.
6
ASAP Rocky – Goldie Melkein Aesop Rockin kaima jatkaa esikuvansa veroista sarjaa. Täysin eri tyylistä toki mutta tausta hyppii kivasti eikä mikrofoniakaan näemmä pelätä.
8
French Films – When People Like You Fill Heavens Ranskalaiset pupuasuissa kuten yllä jo mainittiin. Mutta hetkinen, niin harvat suomalaiset bändit osaavat tuoda noin kivasti melodioita. Jännä levyraati, kaikki biisit ainakin okei.
6
Kai Jääskeläinen
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams Aikas siististi helkkyvää poppailurokkailua.
8
Bloc Party – Octopus Vaihteeksi ihan jees albumin eka single Bloc Partylta. Herättää huomattavasti enemmän optimismia kuin esim. Musen tulevan albumin ensimmäinen maistiainen.
7
The Killers – Runaways Aikas perus Killerssiä, kiva kuitenkin että ovat löytäneet ale-laarista saman The Carsin original album series boksin kuin minäkin. Mutta kyllähän siitä kelpaakin ammentaa innoitusta. Mutta katellaan uudelleen parin vuoden kuluttua sit taas ale-laarilla.
4
ASAP Rocky – Goldie Ei mitään hiphopin riemuvoittoa, mutta soundit kyllä kelpasi.
6
French Films – When People Like You Fill Heavens Tuttu meno jatkuu mut ei se mitään. Kiitettävän pikaiseen tulossa tämä toinen albumi.
7
Miikka Paananen
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams eipä jäänyt mieleen millään lailla, mautonta ja hajutonta.
3
Bloc Party – Octopus hyvä meno siis varmaa bp laatua
6
The Killers – Runaways kuulostaa kuullulta, kuulostaa killerssiltä
4
ASAP Rocky – Goldie ei parasta kyseiseltä herralta, mutta hyvään suoritukseen yltää silti
6
French Films – When People Like You Fill Heavens
6
Jussi Mäntysaari
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams Tästä tulee ärsyttävä fiilis. Ihan kuin pitäis kuunnellessa plärätä jotain referenssiraamattua ja miettiä että mihinköhän upeaan bändiin tai soundiin Ariel tässä nyt viittaa. Tylsähkö ralli.
4
Bloc Party – Octopus Pitäis ehkä kuunnella enemmän kuin kerran, mut kyl tää aika laihalta paluulta vaikuttaa. Kun Bloc Partysta riisuu kiihkeyden ja Brett Easton Ellis Less than Zero -vaarallisuuden, tämä on se mitä jää.
4
The Killers – Runaways Jopas oli tyypillinen Killers-biisi, mut noiden kahden (BlocParty&ArielPink) masentavuuden jälkeen tämä antoi toivoa. Yee-eeee-eee
7
ASAP Rocky – Goldie Onhan tämä kova. On. On. On. Uudesta räpistä ei jaksa innostua edes joka vuosi, mutta Asap hoitaa viime ja tämän vuoden. Eurooppalaiselle valkoiselle sopivassa suhteessa hyvää tuotantoa ja vasemman laidan rä bäytystä. Toivottavasti ei kumminkaan levyn paras biisi.
8
French Films – When People Like You Fill Heavens Jos joukko indienuoria kävelis tuontibisseä hörppien sitä Ruisrockin pitkää polkua auringonpaisteessa festariportille, pitäis tämän soida taustalla ja kaikki olis ihanaa. Aavistuksen laiha, mutta mahtavalla tavalla tarttuva, niinku ekan levyn biisitkin.
7
Waltteri Turunen
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams Ihan hauskaa, rentoa indietä. Ei ehkä omaperäisintä, mutta tuollasta kevyttä kivvoo.
7
Bloc Party – Octopus Napakkaa ja vähän tylsää, ei ees kovin tyylikästä.
5
The Killers – Runaways Tylsät sanat ja tylsä biisi.
4
ASAP Rocky – Goldie
4
French Films – When People Like You Fill Heavens
6
RA MI
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams Nätti ja softi
8
Bloc Party – Octopus
5
The Killers – Runaways Yleensä näiden sinkut on ollut ässiä, nyt on äässist
2
ASAP Rocky – Goldie Didier Drogba osaa räppää. Jee-e.
7
French Films – When People Like You Fill Heavens
4
Antti Lähde
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams Referenssiraamattu mainittu! Kerrassaan nätti ja ajaton popralli, jonka melodiassa ja sovituksessa Todd Rundgrenin ja Gösta Sundqvistin suvereenia vaivattomuutta. Arielpinkmäinen yleislöysyys toki häiritsee tälläkin kertaa.
8
Bloc Party – Octopus Napakka veto, vaikka viimeinen räjähdys jääkin puuttumaan. Mukavalla tavalla nuhjuinen soundimaailma. Sävellyksenä toki aika lähellä nollatasoa (koska Bloc Party).
7
The Killers – Runaways Ajaa varmasti asiansa albumilla ja kiertueella "tervetuloa, hauska tavata, peremmälle astukaa, tehkää hyvin istukaa" -tyyppisenä biisinä. Mutta jotenkin tämä on kovin laiskanpulska, ja menee bändin tuotannossa korkeintaan sinne ynnä muuta -osastolle, vaikka eeppisiä perussointukiertoja ja bassojuoksutuksia (à la Beautiful Day) ihan näppärästi veivaillaankin.
5
ASAP Rocky – Goldie Äärimmäisen maukas tausta, jonka simppeli nostatus on todella tehokas. Vähän kuin backpacker-versio Drop It Like It's Hotista. Muutenkin varsin lähellä musiikkityylinsä parhautta.
9
French Films – When People Like You Fill Heavens Rutiiniveto. Riittää tämän kelpo yhtyeen kohdalla kuutoseen. Lapsellisen simppeli kertsi on lopulta tässä biisissä parasta, vaikka ensikuulemalla tuntui olevan juuri päinvastoin.
6
Anton Majava-Corbijn
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams Ihanan retroa poppista. Kuulostaa vetoavalta, koska viittaa musiikin lajeihin, joita en voi väittää tuntevani. Kertosäe ei ole tarpeeksi tarttuva, eikä sen kai ole tarkoituskaan olla.
6
Bloc Party – Octopus Enemmän volaa! Hyvä hiilikopio siitä mikä oli jeespox vuonna 2007. Rummuissa Stephen Merchant!
5
The Killers – Runaways Teksteihin ei näemmä tarvitse panostaa, kun riittää että kuulostetaan pintapuolisesti siltä öljyiseltä americanalta mitä isä kuunteli (vaikka varmasti oikeasti kuunteli jotain paskaa). Fabrikoitua menneiden sukupolvikokemusten elvytystä.
4
ASAP Rocky – Goldie Täysin suvereeni hyperäppäri tuntuu tekevän kaiken oikein. Livenä ei ihan lähtenyt Primaverassa, mutta levyä en malta odottaa. Just nyt maailman siistein räppäri. Katsotaan vuoden päästä uudestaan.
8
French Films – When People Like You Fill Heavens Kaikki FF:n biisit tuntuu siltä että 25 kikkarahiuksista indiekitaristia hyppisi tasajalkaa pääni sisällä. Kertosäe on mahtava, mutta kuulostaa about kaikelta mitä yhtye on ennenkin tehnyt.
6
Markus Hilden
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams Onhan tämä kiva rallatus juu, mutta kuulostaa ihan joltain Mumford & sonsilta, mikä oli levymyynnin kannalta ehkä tarkoituskin.
5
Bloc Party – Octopus En ole koskaan oikeasti rakastanut Bloc Partya, enkä ihan täysillä lähde mukaan tähänkään. Yli kaksi miljoonaa albumia kaupaksi, joo-o, ehkä, mutta niistäkin jotain 1,5 meni esikoista - ansaitusti toki.
6
The Killers – Runaways En vieläkään pääse yli siitä, miten Runaways on kuin keskiarvo bändin kaikista brittilistan top 75 -sinkuista suodatettuna Sam's Townin Springsteen-filtterin läpi. Jos tämä on Battle Bornin kirkkainta antia, niin albumi on niin totaalinen keskinkertaisuuden ilmentymä, että huippaa. Silti kierroksen toiseksi paras biisi, mutta tyrmäävän huono sinkku bändiltä, joka on julkaissut albumien ensimmäisinä singleinä jumalaiset kappaleet Mr. Brightside, When You Were Young ja Human.
7
ASAP Rocky – Goldie Ilmeisen lahjakkaan räppärin biisissä on hyvä meno kaikin puolin, vaikkei se olekaan musiikillisesti mitenkään erikoinen. Ei haluta kuulostaa liian täydelliseltä, mikä tarkoittaa, että voitaisiin kuulostaa paremmaltakin. Täydellisyys on tämän genren pahin vihollinen.
7
French Films – When People Like You Fill Heavens En osaa sanoa tästä oikein mitään. Esittelyn kysymykseen totean vain, että indie-estetiikkaa sopivan etäältä tarkastelevan korvissa tämä ei kuulosta miltään, mikä voisi olla oikea hitti vuonna 2012. Mikä ei tarkoita ettei biisillä olisi ansioita, en vain keksi niitä.
6
Jukka Kuusisto
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams Ihan kivaa poppia, muttei sen enempää. Bändin nimenä Maj Karman kauniit kuvat oli kyllä parempi.
6
Bloc Party – Octopus Saattaisin pitää tästä paljonkin, jos se olisi rockimmin tuotettua ja sovitettua. Luonnollisempi laulusoundi, muovin tilalle vähän metallia ja aineksia olisi vaikka mihin.
6
The Killers – Runaways Alphaville meets Springsteen. Jostain syystä mahtipontisuus hieman viehättikin tällä kertaa. Mutta että viisi tuottajaa studiossa?
7
ASAP Rocky – Goldie Yksi piste taustan melodiakulusta. Muuten täyttä roskaa. Ottaisivat mallia Graciaksesta (Graciasista?).
2
French Films – When People Like You Fill Heavens Toivotan onnea valitsemallanne tiellä. Vähän liian munatonta poppia minun makuuni, mutta kunnioitan kotimaisia yhtyeitä, jotka tekevät häikäilemättä kansainväliset mitat täyttävää tavaraa. Ja yhtyeen nimi on hyvä.
6
Oskari Onninen
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams On aina yhtä nautittavaa huomata, kuinka suurimpiin aikuispopklassikoihin verrattava musiikki muistuttaakin lopulta Leevi & The Leavingsia.
8
Bloc Party – Octopus Tuntuu todella epätodennäköiseltä huomata, että Bloc Party voi sittenkin olla koherentti yhtye vielä vuonna 2012, seitsemän vuotta Silent Alarmin jälkeen.
7
The Killers – Runaways On ihan helvetin surullista huomata, miten pahaan keski-ikäpöhöön voi hukkua jo kolmekymppisenä. Omistusasunnot, stadionkonsertit ja automatkat perheen kanssa Prismaan. Tätä on Brandon Flowersin turvarock'n'roll.
3
ASAP Rocky – Goldie Ai tältä kuulostaa A$AP. Olin kuullut Swagin, mutta en tiennyt artistista mitään muuta kuin, että siitä tulee tykätä homoystävällisyyden vuoksi. Paitsi, että onhan tää biisikin hyvä, koska siitä löytyy biisi. Pienjyrsijänkin (ei siis minkään kapybaran) keskittymiskyvyllä viihdyin ja pysyin innostuneena loppuun asti.
8
French Films – When People Like You Fill Heavens Biisi on aurinkoiseen tunnelmaansa nähden todella kolkko. Tuntuu vaikealta kuvitella, että jo liian yllätyksettömien lähtökohtiensa vuoksi French Films tekisi ikinä kympin biisiä, mutta omaa juttuaan he tekevät kovin hyvin. Nyt tasapaino on taas se, että Beach Fossils on jenkkien French Films, eikä toisinpäin.
7
Jere Lundström
Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Only in My Dreams
5
Bloc Party – Octopus
5
The Killers – Runaways
10
ASAP Rocky – Goldie
10
French Films – When People Like You Fill Heavens
10