Levyraati #4

Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love

Levyraati keskittyy tällä kertaa popmusiikin supertähtiin. Ensimmäisenä on vuorossa Rihanna, jonka marraskuussa ilmestyvän kuudennen albumin avaussinglen on tuottanut brittiläisen tanssipopin lahjakkuus, 27-vuotias mahlanjuoksuttaja Calvin Harris.

http://youtu.be/e560V-O0ifw

Tom Waits – Bad as Me

Bad as Me on Tom Waitsin seitsemästoista studioalbumi, ensimmäinen sitten vuoden 2004 Real Gonen. Albumin ovat tuottaneet Waits itse ja hänen puolisonsa Kathleen Brennan.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Lou Reed & Metallica – The View

Tuskin mitään levyä on tänä vuonna, tuskin edes 2000-luvulla, odotettu yhtä pelonsekaisin tuntein kuin Metallican ja Velvet Underground -jäärä Lou Reedin yhteisalbumia. Marraskuussa ilmestyvä Lulu perustuu saksalaisen näytelmäkirjailijan Frank Wedekindin tekstiin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do

Bloc Partystä hiljalleen irtautuva Kele Okereke on hankkiutunut eroon sukunimestään. Lokakuun 31. päivänä ilmestyvän The Hunter -ep:n ensilohkaisulla hän on luopunut myös lauluvastuusta; What Did I Do -kappaleen hoilottaa kuorolaulajana ansioitunut 18-vuotias Lucy Taylor.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Coldplay – Paradise

Coldplayn viides albumi Mylo Xyloto ilmestyy 24. lokakuuta ja saattaa myydä jokusen kappaleen. Levyn kakkossinglen ovat tuottaneet Markus Dravs, Dan Green ja Rik Simpson.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Justus Pienmunne
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Tylsempi, mitä osasin odottaa. Rihanna on menettänyt persoonansa kokonaan! Saisi olla ponnekkaampi, miten Calvin Harris on kehdannut laittaa nimensä tämän alle?
3
Tom Waits – Bad as Me On vaikea kuvitella Waitsin saavan uusia kuuntelijoita nykyisillä biiseillään, koska herra Waits hieman tykkää ottaa vapaammin äänensä kanssa. Onneksi blues-kitarat ja kolkot rytmit ovat vielä tallella ja erityistä kiitosta annan mielenkiintoisista lyriikoista.
7
Lou Reed & Metallica – The View Lou Reed kehui Lulua hänen parhaimmaksi teoksekseen kautta aikojen... Jos on The Viewiä uskominen, Lou Reed on menettänyt suhteellisuudentajunsa. The View on perus Metallica-taustat ja Loun resitatiivisen laulutapa eivät ole se maailman onnistunein yhtälö. En kovin innostunut kuuntelemaan kokonaista levyllistä tätä.
2
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Voi jumalauta, eikö tuosta raivostuttavasta WOBBLE WOBBLE WOBBLE:sta päästä ikinä eroon!! Kaikkialle sitä tungetaan ja lähes poikkeuksetta musiikkinautinto on pilalla. Bloc Party oli jes, Kelen Boxer oli kanssa jes, mutta nyt ollaan jo tosi tylsillä ja geneerisillä vesillä. Missä on kaikki tunne ja sielu? Ja Lucy Taylor, who?
2
Coldplay – Paradise Hassua, miten tuo jousimelodia kuulostaa aivan PMMP:n Lautturilta. Mielivaltaisesta miellehtymästä päästyä yli alkaa biisi vaikuttaa ihan buenolta, paitsi että lopputulos olisi saanut olla hieman "likaisempi". Tähän oltaisi selvästi kaivattu jotain kontrastia, koska biisi alkaa toistaa itseään loppua kohden vailla mielenkiintoisia yksityiskohtia. Mutta silti nautin kauniista melodiasta ja anthemmaisesta sovituksesta.
7
Minna Suhonen
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Oliks tää joku biisi? Kuulosti joltain remiksiltä. Toisesta korvasta tais pudota pois.
2
Tom Waits – Bad as Me Ei ollut onneksi niin paha kuin nimi antoi ymmärtää. Aivan kuunneltava pläjäys.
5
Lou Reed & Metallica – The View Ihme sekametelisoppaa. Tätä ei kyllä levyllistä jaksaisi kuunnella kun nyt jo tekee tiukkaa.
2
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do No eipä jää kyllä pahemmin mieleen vaikka parikin kertaa kuuntelin. Tähän vielä joku muka-nokkela heitto biisin nimestä ja kuuntelemisesta.
4
Coldplay – Paradise No siis Coldplay. Radioystävällistä aikuisrockia, tai no ei kai tää hirveen rock ollut. Pakollinen mieleensyöpyvä kertsihoilotus jne. Tässä joukossa kuitenkin parhaimmistoa.
5
Niina Virtanen
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Ai tämänkö tekijä on jonkinlainen mahlanjuoksuttaja? Ei tämä meikäläiselle tee muuta kuin juoksuta pois niiden kaiuttimien läheltä mistä tämä jytää, harvoin kuulee näin tyhjänpäiväistä jumputusta. Yleensä tämän genren biisit edes ärsyttävät, mutta tässä ei ole sitäkään sisältöä että jaksaisi vaivautua kiinnostumaan tästä mitenkään. Yleensä karismaattinen Rihannakin kuulostaa lähinnä tylsistyneeltä männävuosien idols-tähtöseltä joka laulaa tässä biisissä vain koska parempiakaan ei ole tarjottu.
1
Tom Waits – Bad as Me Tässä meillä on mies, jolle on jaettu karismaa sellaisella kauhakuormaajalla, että vetäytyisin kananlihalle hepun äänestä vaikka hän vain hyräilisi mainosjingleja vanhoista Walkmaneista. Bad as me:n räkäiset torvet, rouhea huuliharppu ja aina sopivalla tavalla skitsofreniapotilaalta kuulostava Tom tuudittavat synkkenevään syksyyn vallan mainiosti. Ei erityisen romanttinen suomalainen jäärä ihastuu tämän tyyppisestä kierosta ja karusta rakkauslaulusta, tässä on noin biljoonakertaisesti enemmän aitoa tunnetta ja rakastumista kuin edellisessä pilipalipopituksessa.
8
Lou Reed & Metallica – The View Ajatuksena Lou Reedin ja Metallican yhteistyö tuntui niiiiiin herkulliselta, mutta voih. Tämä kuulostaa jonkun kotimiksaajan Reed&Metallica-mashupilta, mitä pitäisi kuunnella youtubesta ja miettiä että olipa hassua. Ei tätä pitäisi kuunnella Reed&Metallica-levyn ensisinkkuna ja miettiä että onpas… ei niin onnistuneella mutta yritän kannustaa -tavalla hassua. Loun ääni ei istu rouheisiin kitaroihin ja äänimaailmaa sekä Hetfieldiä tunnutaan jarruttelevan, ettei solistin ja bändin ristiriita kasvaisi niin ilmiselväksi. Tämä on vähän niin kuin viinirypäleet drinkissä, ajatuksena erilaisuudellaan onnistunut, mutta ei vaan toimi (kokeiltu on).
4
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do "What did I do wrong? I don't know what I did." Jos tämän biisin tekijät olisivat nokkelia veijareita, ajattelisin että onpa hauska itseironia tehdä biisi missä miettii ettei tiedä mitä teki väärin, vaikka selkeästi tietää tehneensä tämän biisin. Korni ketkutusvideo poistaa kuitenkin itseironian mahdollisuuden ja romahduttaa pisteet. Parhaillaan kovin trendikkäät dubstep-kliseet junnaavat ihan mukavasti, mutta eihän tässä mitään oikeaa sisältöä tai omalaatuisuutta ole. Paljaalla pinnalla päässee MTV:lle, eikä tämä kipale varmaan muualle pyrikään.
3
Coldplay – Paradise Tylsää. TYLSÄÄTYLSÄÄTYLSÄÄ. Sitä toivoisi että Coldplay tekisi Violet Hillin lisäksi edes yhden biisin joka ei olisi aivan aivot sulaa -tason T.Y.L.S.Ä, mutta ei ne näemmä tee. Chris Martin on jälleen kerran yhtä kiinnostava kun eläkevakuutustoimiston harmaa seinä. Hyvä jumala, jos tämä on Coldplayn mielestä paratiisi, voidaanko sopia että minä en joudu sinne?
1
Juha Tuominen
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Rehellistä tanssipoppista, ei ärsytä ollenkaan, ainakaan vielä. Herätti mussa ysärivibat ja häpeilemättömän tarttuva synabiitti tuo jotenkin mieleen Coldplayn(?!). Yllätyin positiivisesti vaikkei ookaan mun kuppi teetä.
5
Tom Waits – Bad as Me Äskeisen Rihannan poppisrevittelyn jälkeen on vaikee saada tarttumapintaa aivan toisen ääripään äkkiväärään tunnelmaan. Waitsilla on karisma tallella mutta jää nyt tässä yhteydessä normaalia pliisummaks. Rautalankakitaralle annan pojot.
5
Lou Reed & Metallica – The View Kuinka monta pistettä voi antaa biisille joka alkaa kuuntelijan osalta tahattomilla naurunpurskahduksilla. Reedille on kipinää vielä jäljellä, mutta samaa ei voi sanoa hevireliikki Metallicasta. Mikä tahansa muu bändi olis saanu biisin rankemman otteen, nyt kuulostaa vaan hitaalta ja väsyneeltä. Jotenkin silti kummasti toimii sekasikiöisyydestään huolimatta, tai ehkä jopa juuri siitä syystä. Reedin puhelaululle pojot.
5
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Nykyään dubsteptaustat vaan väsyttää ja laulajakin kuulostaa sieluttomalta, yök.
1
Coldplay – Paradise Laskelmoitu stadionrallattelu. Tosin Martinin ääneen on ehdollistunut vuosien saatossa tykkäämään ja on tässä pari ihan hyvää koukkuakin. Vitosella mennään.
5
Tanja Oksa
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love "jumpjumpjumpjump" + autotune-Rihanna = voi surku. Vaikkei Rihannan musiikki koskaan ole kuulunut suosikkeihini (olen väärää kohderyhmääkin), niin jotkut tyttösen biiseistä ovat väkisinkin jääneet takaraivoon pyörimään (Umbrella jne.) Niissä biiseissä on sentään ollut joku koukku, mutta tämä on täysin mitäänsanomaton. Calvin Harris ei pääse lähellekään omaa mahlanjuoksuttaja-listaani, tökin sen kepillä kauemmaksi. Tämä on huonoa popmusiikkia ja ko. biisi on tehty miljoonaan kertaan.
1
Tom Waits – Bad as Me Tom Waits ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini. Yritin kyllä pitkään innostua herran tuotannosta, kun kaikki ystäväni Waitsista intoilivat. Mutta paria biisiä lukuunottamatta en vain ihastunut herran tuotantoon samanlaisella intohimolla kuin monet muut. Biisistä voisin tykätä jonkun muun laulamana, en vain erityisemmin pidä Watisin omintakeisesta laulutyylistä. Plussaa yhteistyöstä puolison kanssa.
4
Lou Reed & Metallica – The View Lou Reedin karheasta puhelaulusta pidän, mutta The Viewsta en. Tylsät raskaat kitarat kuultu monta kertaa, liian monta. Metallica kuulostaa itseltään, ei jaksa kiinnostaa. Tylsäääääää.
3
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Näitä nyt on sata tusinassa. Lucylla on ohut ja geneerinen ääni, ehkä se siitä vielä iän myötä kehittyy. Biisin taustapumputus on tylsä, koko biisi on tylsä. Olen tosi tympääntynyt tähän tarjontaan.
2
Coldplay – Paradise Muistan, kun kuulin Coldplayn Yellow:n MTV:n Alternative Nationissa joskus vuonna 2000 ja ajattelin, että onpahan soma pieni laulu. 11 vuotta lisää ja suuruudenhulluus on syönyt koko bändin. Isoa, isoa. isoa ja niin hemmetin tylsää. Lopun "whoo-oo-oo-o-o" ja pieni kitarasooloilu on vain piste i:n päälle, Coldplay ole enää aikoihin ollut kiinnostava. Ja tämä oli harvinaisen tylsä levyraati!
3
Jani Vainio
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love
3
Tom Waits – Bad as Me
8
Lou Reed & Metallica – The View Miksi?
3
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do
5
Coldplay – Paradise lallalalaaa lalalalaaa laa!
3
Arttu Tolonen
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Hienon juustoinen dance/house-kiipparitausta on saanut kuorruksekseen tylsää melodiaa tylsästi laulavan värittömän ja geneerisen laulusuorituksen. Hukkaan meni. Olisivat antaneet vaikka Kelisille.
4
Tom Waits – Bad as Me Takuuvarmaa ja 100% turvallista Tom Waitsiä... Koukku ja koskettavuus puuttuvat.
8
Lou Reed & Metallica – The View Metallican paras riffi sitten mustan albumin, Lars soittaa todella vammaisesti, Lou kuulostaa Karhupuistossa meuhkaavalta eläkeläiseltä, joka ei ole sopeutunut EU:hun... Päivästä riippuen tämä on hiukan kiinnostavaa tai sitten totaalisen paskaa. Henkilökohtaisesti minua häiritsee tapaa jolla Lou nojaa tuohon "actively despises you"-fraasiin.
5
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Kele on Englannin Lauri. Tästäkin puuttuu se tappokoukku eikä tausta ole yhtä symppis kuin Rihannalla.
5
Coldplay – Paradise Jos olisivat pöllineet tähän synabassosoundin Jamiroquain Deeper Undergroundista olisi jopa toiminut.
3
Jussi Mäntysaari
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Todella köyhä avaussinkku tulevalta levyltä. Calvin Harrisin Feels So Close muistuttaa hänen mahlanjuoksuttajuudestaan, mutta tämä on vain vuoden 2011 pop-biisin soundia tylsimmillään. Rihannan tilalla voisi laulaa kuka tahansa.
2
Tom Waits – Bad as Me Olisi mahtavaa jos biisin nimi olisi Bad Ass Me. Moukkana en ole koskaan tajunnut Tom Waitsin hienoutta, mutta ihan kivaa kilkutteluahan tämä on, viehko rytmi.
5
Lou Reed & Metallica – The View Yllättäen tämä rupeaa kuulostamaan paremmalta parin kuuntelun jälkeen. Siis paremmalta, ei missään nimessä tai millään mittarilla hyvältä. I AM A TABLE -huudahduksen soisi silti vakiintuvan arkikieleen.
2
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Jotenkin outoa että Kele Okereke lähtee tekemään geneeristä dubstepiä. Ei kummoinenkaan biisi.
4
Coldplay – Paradise Ihanaa. Paljon parempi kuin Every Teardrop... , vaikka ei tuolta Mylo Xylotolta paljoakaan uskalla toivoa. Tarttuva, pehmoinen, hellivä tämä silti on.
7
Janne Samuli Sirviö
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Biitti oli kaikessa ysäriydessään ihan viehättävä, vaikkakin tosi juustoinen. Rihanna oli tylsä, koukku oli mitäänsanomaton. Njääh, tylsää. Next.
3
Tom Waits – Bad as Me Tomppa kuulostaa entistäkin pelottavammalta ja hullummalta. Muuten biisi on juuri sitä mitä tilattiin. Perushyvä Tom Waits-biisi, pistää odottamaan albumia entistä enemmän.
7
Lou Reed & Metallica – The View Okei, Lars Ulrich, ihan oikeasti. En muista viime vuosilta montaa ihan näin huonoa biisiä. Toivoin että tämä yhteistyö olisi tehnyt Metallicasta taas mielenkiintoisen bändin ja nostanut Lou Reedia vielä korkeammalle neron jalustalle, mutta nyt ollaan kyllä hukassa. Isoin miinus taustalla soittavalle demobändille, Lou sentään kuulostaa lähes itseltään. Kammottava pökäle.
1
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Magnetic man. I need air. Paitsi ettei lähellekään yhtä hyvä. Tylsää kamaa, tehkää pliis jo se uusi Bloc Party-levy ja muistelkaa treeniksellä mitkä ne bändin vahvuudet olikaan! Dubstep-bassolle elinikäinen käyttökielto kaikille ja Skrillex pois kaikkien radioiden soittolistolta. Tylsää.
3
Coldplay – Paradise Kierroksen paras biisi IMO. Hyvä koukku, toimiva tuotanto ja itse kuulun niihin ihmisiin, joille Chris Martinin lauluääni on, noh, hunajaa. Pistää odottamaan koko levyä ja petraa huomattavasti levyn ensimmäisestä sinkusta. Woo-oo-oo-o-oo-o-o-ooo:t toimii taatusti stadioneilla. Kai se on taas sit ensi vuonna mentävä kokemaan se omin korvin!
8
Jari Mäkelä
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Yhdessä Rihanna ja Calvin ovat heikkoja.
4
Tom Waits – Bad as Me Tomin vibraatto ei miellytä, ja soittopuolikin kovin tavanomaista. Tuokaa minulle Screamin' Jay Hawkinsin luuranko, niin naputan lisää.
6
Lou Reed & Metallica – The View Parasta kuulemaani Metallicaa ja pahinta Reediä sitten 80-luvun. Merkitseekö se jotain? Ei.
5
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Yhdessä Lucyn kanssa Kele on vieläkin heikompi.
3
Coldplay – Paradise Molo xylitolia. Levyraati-pohjat.
4
Aleksi Lehti
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Calvinin mahlanjuoksuttaja status sai kyllä tämän biisin myötä kovan kolauksen. Harvemmin Rihannan levylle meneviä biisejä kaivetaan alimmasta pöytä laatikosta. Tai no mikäs siinä jos Rihannan tiimille kelpaa. Rihannaa itseäänkään ei voi kyllä kehua laulusuorituksesta. Ainakin kävi selväksi, että rakkaus löytyi toivottamasta paikasta.
2
Tom Waits – Bad as Me Bändille 10, Waitsin laululle 6. Taustan päälle vaikka Black Thought räppäämään ja biisi olisi klassikko.
8
Lou Reed & Metallica – The View Tätä 80 minuuttia levyltä? Kyllä siinä ihmismieli murenee. Robert Trujillolle pisteet kuitenkin, alapää kuulosti jopa tässä youtube linkissä varsin mainiolta.
3
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Kele, mitä vittua?
1
Coldplay – Paradise Coldplayn paras biisi vuosiin. Ei tää kyllä vieläkään ihan lähde, mutta ehkä sieltä Mylo Xylotolta löytyy jo joku oikeastikin hyvä biisi. Tuotanto ainakin on kunnossa. Taustalauluraitoja ainakin oli tarpeeksi..
6
Aki Pyykkö
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Tätäkö nuoriso kuuntelee? Miten näin laiskan biitin tahtiin tanssitaan? Missä video, että olisi edes silmänruokaa?
4
Tom Waits – Bad as Me Itselleni Tomppa on paljon kiinnostavampi näyttelijänä kuin muusikkona. En keksi mielentilaa, jossa haluaisin tätä kuunnella.
4
Lou Reed & Metallica – The View Eihän tämä musiikillisesti paljon mitään tarjoa, mutta Reedin äänessä ja julistuksessa on kyllä tenhoa. Livenähän tämä olisi hieno kokea.
5
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Jos tämä viitoittaa tietä Kelen musiikin tulevaisuudelle, niin hiukan huolestuttaa. Tämänkertaisessa tasapaksuhkossa levyraadissa erottuu kuitenkin hienoisesti edukseen, vaikka video onkin lähinnä tylsä.
6
Coldplay – Paradise Toivottavasti levyltä löytyy kovempia stadion anthemeita. Korvasta toiseen soljuvaa taustamusiikkia varpaankynsien leikkuulle tms.
5
Jan Markus Salminen
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Sangen tyypillistä yökerhojumputusta, mutta sellaisenaan ihmeen vähän ärsyttävää. Video olisi nostanut kappaleen arvoa.
4
Tom Waits – Bad as Me Tästähän jokaisen omaa katu-uskottavuuttaan varjelevan hipsterin tulisi pitää, mutta äänimaailma on rasittava, samoin Tom Waitsin ääni, ja kappalekin tuntuu tulevan jostain menneiden vuosikymmenten jämävarastoista.
5
Lou Reed & Metallica – The View Metallica kuulostaa takuuvarmalta itseltään - eli hyvältä. Lou Reed kuulostaa siltä kuin olisi repäisty biisiin Kummeli-sketsistä, miehen mokellus on sietämätöntä kuunneltavaa. Lisäksi biisi puuttuu kokonaan.
4
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Tätä voisi tanssia maanantain ja tiistain välisenä yönä kännissä yökerhossa, johon on päätynyt vain siksi, ettei parempiakaan paikkoja ole auki. Vähäpukeisista naisista piste plussaa.
6
Coldplay – Paradise Kavereista on tullut ehtoja studiomuusikoita vailla mitään intohimoa. Coldplay on kiehtova kuin parkissa seisovan Volvon turvavyö.
3
Jani Kortti
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Aivan mukava tanssiralli, mutta eihän nyt missään nimessä kummankaan artistin parhaimmistoa. Vähän tällainen "haetaanko vielä juomat vai käydäänkö tupakalla, missä se Jartsa viipyy, vaihetaanko baaria?" -tyylinen tanssiralli.
4
Tom Waits – Bad as Me Waits on nykykilsoillaan aika pitkälti albumiartisti. Aika peruskamaa, josta ei isojen poikien keskuudessa uskalla olla tykkäämättä, jos ei tunne miehen tuotantoa tai ole ikinä nähnyt miestä livenä. Turhaa näiden uskonasioiden kanssa on tapella.
6
Lou Reed & Metallica – The View Jos sä et tajuu, niin sä et sitten tajuu. Paranee joka kuuntelulla.
10
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Yksi piste lähti paskasta videosta, vaikka sen varmaan sais vaikuttaa. Tekisi mieli höpötellä jostain Magnetic Man meets Sugababes -tyylisistä mielenyhtymistä, mutta mitäpät turhia. Biisissä on kuitenkin miellyttä ote, joka aiheuttaa sen, että tämä kuulosta jonkin ajan kuluttua, jossain oikeassa paikassa kuultuna, jopa aivan hyvältä. Pär-Kele sai kenkää Bloc Partysta, mitäköhän siitäkin tulee?
6
Coldplay – Paradise Tuppisteppi-vivahteita kuuluu nykyään jopa Coldplaysta. Tässä on sellaista liikuttavan suihkunraikasta otetta, jonka tahdissa on hyvä antaa aikaa itselleen. Mutta höpötys ja nokkeluus sikseen. Erittäin hieno biisi. Coldplay paranee kyllä uran edetessä, eivätkä nuo parista viime levyistä jääneet maneerit haittaa. "Enon diskon" taikaako?
8
Joni Kling
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Todella mitäänsanomaton piisi lupaavalta parivaljakolta. Ei silti täysin vailla magnetismia - alkaa häiritä ajatus, että onko tässä haettu jotain minimalistis-alooffia lähestymistapaa? Rihannan räiskyvyyden sellaiseen sijoittaminen kutkuttaa, olispa tää tehty vielä blankommin...
3
Tom Waits – Bad as Me Waits tekee sitä, minkä osaa: on Tom Waits. Tykkään lyriikoiden kuljetuksesta, mutta kuulisin ne mieluummin jonkun punkahtavan elektrosämplen päälle: sellaista Beefheart vastaan BeeGees -juttua, eikä tätä ikuista luurangot kolistelee röökikopissa ja ollaan Jarmuschin leffassa -soundia
5
Lou Reed & Metallica – The View Ööh... Onhan tämä dementoituneinta, mitä olen kuullut aikoihin. Mutta kun ei tämä silti huono ole. Tai siis on... ja ei. Metallicalla ja Loulla on molemmilla hävinnyt koherenssin taju aikapäiviä sitten ja tavallaan siksi tämä on niin viihdyttävää: "taiderockin" kuuluukin olla tehty liiasta yrittämisestä ja höyrypäisistä konsepteista, tässä löytyy molemmat. Eikä mitään ironista diggailua: tässä on oikeasti munaa. Ei heikkohermoisille.
7
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Miten voi olla näin köyhä tekele? Valjumpi kuin kouluruokailu. Kuulostaa tillilihalta, kinderperunoilta ja kotikaljalta matkalla ylös. Ei ole prosentteja tässä ei. Videokin on täysin hyödytön.
2
Coldplay – Paradise Coldplayn todellinen lahjakkuus on kyvyssä ärsyttää. Esim. tuo albumin nimeäminen foneettisesti mahdollisimman luotaantyöntävästi... Raita alkoi Look of Love -tunnelmissa, sen jälkeen neljä minuuttia pelkkää huttua. Chris Martin kuulostaa yhä sokealta syvänmerenkalalta. Nyt oksennetaan hattaraa.Sopisi ehkä Disneylandin kansallislauluksi.
3
Valtteri Vääri
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Aika valju esitys. Jokaisen aiemman Rihanna-albumin ykkössinkku on ollut omana aikanaan kiinnostavampi kuin tämä tekele nyt.
4
Tom Waits – Bad as Me Melko neuroottinen ja hieman vaarallinen tunnelma. Bändi vetää hyvin ja Waitsin tulkinta herättää mielenkiinnon. Mutta jos ainoa koukku on "me"-sanan venytetty kiekaisu, ei voida puhua erityisen kovasta biisistä. Ehkä albumikontekstissa puolustaa paikkaansa.
6
Lou Reed & Metallica – The View Arvoisa Metallica, jos luette tätä, niin voitteko lopettaa musiikin tekemisen? Kiitos jo etukäteen! T. Master of puppets
1
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Joo, ei ihme että mimmi on ansioitunut kuorolaulajana, todella persoonaton ja lakanamainen ääni. En oo Kelen aiempaa soolotuotantoa kuullut, mutta nyt ollaan jo todella kaukana Silent Alarmista, huonolla tavalla.
2
Coldplay – Paradise Coldplay ei oo ollut erityisen kiinnostava sitten X&Y:n ja tämäkin biisi kuulostaa niin ylituotetulta ja -laskelmoidulta teokselta, että en oikein tiedä mitä tästä ajattelisi. No, parempi kuitenkin kuin Viva La Vida (biisi), vaikkei se kauhean paljon vaadikaan. Sanoituksista on turha edes puhua. Ne on vaan täytteenä.
4
Olli Hämäläinen
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Melko erinomainen esimerkki tyhjänpäiväisestä kappaleesta.
3
Tom Waits – Bad as Me Hyvin se yhä kähisee.
8
Lou Reed & Metallica – The View Melko erikoinen viritelmä. Jotenkin sympaattisen oloinen projekti, mutta eihän tämä kovin hyvää musiikkia ole.
4
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Ei tämä(kään) nerokkuutta säteile, mutta ihan OK:ta tikittelyä kuiteskin.
4
Coldplay – Paradise Lal lal laa, "ihan kivaa".
6
Hannu Linkola
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Kuulen jo korvissani Baseballsin version tästä. Se ei tee olostani yhtään helpompaa. Kuulen korvissani myös yökerho Arkadian tanssilattian äänimaiseman 1990-luvun jälkimmäiseltä puoliskolta. Siitä tulee sentään hieman nostalginen olo. "Perus-jees."
4
Tom Waits – Bad as Me Mielenvikaisuutta, maanisuutta, tuskaa, likaa. Waits taiteilee tyylikkäästi sillä rajalla, jonka toisella puolella hän muuttuu avoimeksi parodiaksi itsestään. On vaikea kuvitella, että artisti olisi vuodattanut kappaleeseen kovinkaan paljon sydänverta, mutta ilmaisumuodon suvereenista hallinnasta ei voi olla antamatta tunnustusta.
6
Lou Reed & Metallica – The View "Hei Lou, James tässä. Me soitettiin tällaiset pohjat, kokeiltiin tällä kertaa vähän Black Sabbathin hengessä. Puhu siihen päälle ihan mitä haluat. Improvisoi vaikka kertaotolla sisään. Eihän se haittaa, vaikka mutinasi ei liittyisi mitenkään siihen mitä soitamme. Ja pahoittelut tuosta rumpalimme esityksestä, hän ei ole koskaan oikein ymmärtänyt tyylin, svengin ja grooven päälle. Mutta muuten on ihan mukava tyyppi, sellainen iloinen tanskalainen." Outoa kyllä, kokonaisuudessa on jotain ideaa. Vähemmän outoa kyllä, idea ei tee kappaleesta juuri sen parempaa.
3
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Hömpötipömpötipömp. Nyt mieleen tulee Jam & Spoon. Nostalgia-arvoa siis, eikä Taylorin kujerrus kuulosta lainkaan vastenmieliseltä. Jollakin tavalla lohdullinen tunnelma. Äidillinen syli aamuyön yksinäisessä laskuhumalassa.
5
Coldplay – Paradise Tämä voisi olla Metallicaakin otollisempi kohde kyynisyydelle. Iskelmällistä mahtipontisuutta, tyylitajun ylittävää suuruuden tavoittelua, Coldplayn tuttua sovinnaista melodisuutta. Xylotolissa on kiiltoa niin paljon, että Suomen hammaslääkäriliittokin suosittelee. Tavallaan arvostan yhtyettä vision tavoittelusta, ohuesta kelttisävystä ja mahtavan 80-lukulaisesta taustakuorosta. Lopullista otetta en kuitenkaan saa. Enkä ehkä jaksa yrittääkään.
4
Antti Lähde
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Ärsyttämättömyydessään hämmästyttävän mitäänsanomaton esitys, joka saa punastelemaan Calvin Harrisin mahlanjuoksuttajuuden puolesta. Parhaimmillaan tällainen suoraviivainen aerobic-humppa on ihan parasta musaa - kysykää vaikka Kleerupilta - mutta tällä kertaa todellakaan ei. Rihanna hoitaa ruutunsa ok.
4
Tom Waits – Bad as Me Mahtavasti svengaava Screamin' Jay Hawkins -rutistus, jonka Waits valitettavasti pilaa kauhealla laulusuorituksellaan. Olen Waitsin kanssa samalla aaltopituudella ehkä noin kaksi kertaa viidestä, joten mistään yllätyksestä ei ole kyse.
5
Lou Reed & Metallica – The View Ei läheskään niin huono kuin luulin! Metallican Black Sabbath -pastissi on symppis eikä Lou Reed kuulosta yhtään sen teennäisemmältä kuin viime vuosikymmeninä keskimäärin. Albumi voisi olla jopa kiinnostava kuulla - mutta ehdottomasti korkeintaan yhden kerran.
6
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Tässä on paljon juttuja, jotka ovat muuttuneet aika nopeasti kliseiksi ja kuulostavat tässä vieläpä kovin vesitetyiltä. Täydellisen harmiton biisi, jonka väliosa paljastaa armottomasti eväiden olemattomuuden. Kiitos laulajalle, joka ei herätä mitään tuntemuksia toisin kuin ähinällään ja mölinällään paljon damagea aikaan saanut Kele "Regee Okei" Okereke.
4
Coldplay – Paradise Coldplay on melkein aina vähän tylsä, mutta näin tylsää sinkkua bändi ei ole tehnyt vuosiin. Tunnelman kohottamiseksi biisiin lisätyt hoilotukset ja händkläpsit ovat jopa koomisia, koska tunnelmaa, jota kohottaa, ei ole. Viva La Vidalle yhä 10 pts.
4
Timo Klimoff
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Tunnen Rihannan vain hiteistään ja tämä muistuttaa aiempia yllättävän vähän. Se ei silti tee tästä parempaa. Taustat yllättävän vanhakantaiset ja laulu häiritsevän prosessoitu. Melodiallakaan ei kuuhun mennä.
4
Tom Waits – Bad as Me Legendoista Tom Waits ei ole koskaan oikein minua koskettanut. Bad As Me kuulostaa varsin pitkälti samalta kuin joku aiempi Waits-murina. Kuuntelun jälkeen vähemmän pisteitä kuin ennen sitä "paperilla" olisi saanut.
4
Lou Reed & Metallica – The View Juuri niin huono ja tylsä kuin saattoi odottaa. Tässä biisissä on selvät Lou Reed ja Metallica -osiot. En tiedä kumpi kahdesta on se huonompi. Kuulijan mielenkiinto herpaantuu jo jossain kahden minuutin kohdalla.
4
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Laulajassa on Vanessa Paradismaista viattomuutta. Biisi muuten on sitten melko yhdentekevä hölkkä. Tosin tässä seurassa yllättäen ei raadin huonoin.
5
Coldplay – Paradise Etukäteen Raadin mielenkiintoisin kuunneltava. No pankkia Paradise ei räjäytä, mutta kuulostaapahan Coldplaylta. Albumilla on toivottavasti terävämpiäkin melodioita.
6
Markus Hilden
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Monet yllä ovat oikeassa: avaussinkuksi köyhä siinä mielessä, että ei avaudu heti. Mutta kuunnelkaapa viikon ajan kerran päivässä, niin takuulla jäätte koukkuun We found love in a hopeless place -hokemaan. Tai sitten ette. Ei osallisten paras kappale.
7
Tom Waits – Bad as Me Hyvä sävellys ja kuuntelin biisin heti perään uudestaan, mutta tykkään Tompasta enemmän rauhallisimmissa kappaleissa. Johtuu varmaan siitä, että Mule Variations oli ensimmäinen kokonaan kuulemani Waits-albumi. Uusi albumi noussee ainakin jenkkilistoilla korkeammalle kuin herran aiemmat julkaisut.
6
Lou Reed & Metallica – The View Jotenkin hauskaa, että Youtube tarjoaa viereen Perfect Dayta. Arvatkaa kuinka monesti teki mieli klikata sitä biisin aikana? No, kai papat saavat tehdä mitä haluavat.
2
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Ihanan solidaarista Keleltä ottaa tuntemattomia neitoja mukaan vikisemään, mutta ollaanpa rehellisiä: näistä Kele on se, joka tarvitsi uralleen nostetta. Aika kehno esitys, kuuntelen mieluummin Chase and Statusia.
4
Coldplay – Paradise Vanhana fanina yritän ja yritän sitkeästi yhä pitää Coldplaystä, mutta en vain kykene kuuntelemaan kerralla enemmän kuin kolme biisiä. Paradise on nyky-Coldplay -asteikolla erinomainen kappale, mutta silti kehnompi kuin yksikään banaalin pömpöösin X&Y:n sinkuista. Kauas on tultu ihanan Parachutesin ajoista. Silloin teki mieli sytyttää kynttilä Troublen kunniaksi, nyt täytyisi sytyttää koko kaupunki tuleen, jotta kappale ja liekki olisivat samalla aaltopituudella.
7
Markus Kahila
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Musiikkiteollisuudessa ajat ovat kovat; luulisi Rihannallakin olevan rahaa vaatteisiin, mutta alkkarit päällä joutuu menemään ja vielä omissa promokuvissa. Onneksi kuitenkaan meikeistä ei ole vielä pakko tinkiä. Hei, oliko siinä joku biisi? Lipui ohi.
3
Tom Waits – Bad as Me Olin jo viime vuosikymmenen alussa vakuuttunut, että Tom Waitsin kurkusta lähtee kohta enää kurlutusta. Mutta ei, siellä se vielä kähisee - ja hienosti kähiseekin. Kyseisellä miehellä on muuten yksinoikeus tehdä tällaista musiikkia. Tämä on meidän kaikkien eduksi. Ja onneksi hänellä on Marc Ribot.
8
Lou Reed & Metallica – The View Harvoin eteen osuu yhtä kiehtovaa luovaa nokkakolaria. Molemmat osapuolet ovat selkeästi tosissaan; kokeiluja tehdään, riskejä otetaan, mutta eihän tämä toimi yhtään millään tasolla. Hampurilaisen kanssa kannattaa harvemmin tarjota kaviaaria - ja päinvastoin. Menneistä, kunniakkaammista päivistä yksi täppä per osapuoli, ja silkasta holtittomasta härkäpäisestä yrityksestä kaksi lisää.
4
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Nakit ja muusi.
5
Coldplay – Paradise Promoteksti "Taken from the album Mylo Xyloto" kertoo omaa tarinaansa siitä, kuinka kova yritys tässä on tehdä merkityksellistä pop-taidetta. Fantastiljardin dollarin tuotanto antaa kovasti paljon ja isoa, mutta kaikki sisältö onkin sitten pientä ja harmitonta. Meneehän tämä taustalla…mutta mitä tahansa teetkin, älä pysähdy kuuntelemaan hra. Martinin sanoituksia.
5
Petri Mäkelä
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Mukavan simppeli ysäritausta, semiturha biisi. Pelkäsin koko ajan dubstep-osaa, jota onneksi ei tullut!
4
Tom Waits – Bad as Me Waits on aina ollut itselleni melko etäinen, johon ei ole muutamaa levyä enempää tullut tutustuttua. Bad as Me vaikuttaa torvineen kovin tavanomaiselta, kuitenkin tällä kierroksella erikoiselta.
6
Lou Reed & Metallica – The View Tää on niin jäätävää scheibaa, ettei mitään järkeä.
1
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Siinä kun Calvin Harrisin perusretroilu toimii, Kelen geneerinen "syksy 2011"-soundi hävettää.
2
Coldplay – Paradise Coldplayn disneypaisuttelu vaan toimii edelleen!
7
Heikki Kerkkänen
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Kappale sortuu liian suureen ylivarovaisuuteen radiot ja leludiskot mielessä, eikä sisällä minkäänlaista persoonallista otetta. Tämän esittäjä ja säveltäjä voisi olla kuka tahansa, niin tasapaksulta tämä kuulostaa. Melodianpätkä ei pelasta eikä kanna kappaletta mihinkään suuntaan.
1
Tom Waits – Bad as Me Tom Waits saa usein kehuja vain olemalla Tom Waits. Hän voi kirjoittaa kliseistä kaupunkilyriikkaa tyyliin "I’m the mattress in the back/ I’m the old gunnysack/ I’m the one with the gun/ Most likely to run" ja saa ihmiset automaattisesti ihailemaan itseään. Tähän jumalan statukseen on vaadittu pitkä ura ja sen eittämättä huikeat, musiikillisesti ja lyyrisesti äärimmäisen hienot kohokohdat Swordfishtrombones, Rain Dogs ja Bone Machine. Mutta mitä Tom Waits tarjoaa tänään? Kierrätyskamaa. Hipsteri sanoisi "has been". Jätti kylmäksi, vaikka haluaisin tykätä.
4
Lou Reed & Metallica – The View Hyvä yritys, ja kappaleen perusidea on toimiva. Myös junnaava riffi sopii tähän varsin mainiosti. Ongelmaksi muodostuu Metallican osuus, erityisesti kitarasoundit. Ne ovat tähän tyylilajiin aivan liian puhdittomat, kliiniset ja pliisut. Jäin haaveilemaan siitä, mitä saisimme aikaan jos Lou Reed heittäisi Metallican menemään ja ottaisi tilalle doom-legenda Pentagramin tai Saint Vituksen? Saattaisi se hetki saada minut pian aivovaurioon.
6
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Tanssipop - genressä varsin kelpoinen ja raikkaan tuntuinen esitys. En ole erityinen tanssimusiikin ystävä ja tietämykseni genrestä päättyy jonnekin vuoden -85 tienoille, mutta voisin kyllä tanssahdella tämän tahdissa jos sille päälle sattuisin. Voisin myös kenties lenkkeillä tämän kanssa, mutta se vaatisi valkoiset lenkkarit, joita minulla ei ole.
5
Coldplay – Paradise Kappale, jonka nimi on "Paradise" ei lupaa koskaan hyvää. Lyriikat ovatkin ehtaa koneen tekemää kuona-ainesta. Taannoin Roxetten "mama told me"- tason lyriikat herättivät naurunpyrskähdyksiä, mutta pistävät melodiat pelastivat yhtyeen mukavaksi radiopopiksi. Tässä kappaleessa ei valitettavasti ole melodiallisia koukkuja, ja suureelliset äänimatot "para-para-paradise" - kertosäkeen kohdalla saavat allekirjoittaneen hakemaan lääkkeeksi jotain särmikästä ja persoonallista, jolla huuhdella korvat levyraadin jälkeen. Mitäs sitä löytyisi... jaha, Frank Zappa. Saa kelvata. Aah.
3
Jussi Mustonen
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Varsin mitäänsanomatonta ja tasapaksua huttua tällä kertaa Rihannalta (ja ne perhanan yliprosessoidut vokaalit...), eikä Calvin Harriskaan nyt onnistu pelastamaan biisiä keskinkertaisuudelta. Neitoselta on männävuosina tullut tarttuvampiakin palasia, toki saattaahan tämäkin lopulta räjäyttää potin, kun alkaa soida miljoona kertaa päivässä joka tuutista...
4
Tom Waits – Bad as Me Herra Waitsin laulusuoritus valitettavasti ylitti ärsytyskynnyksen turhan kirkkaasti tällä kipaleella. Kähinöitä olisi ollut miellyttävämpi kuunnella. Biisi taustalla osastoa ihan jees.
5
Lou Reed & Metallica – The View Mitähän tästä sanoisi. Konsepti sinänsä on mielenkiintoinen, mutta vähän tuntuu siltä että eivät nuo Metallican pojat ole enää hetkeen saaneet mitään erityistä aikaiseksi. Tästä haluaisi tykätä enemmän, mutta ei vaan pysty.
5
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Voihan dubstep-kliseet ja köyhä lauluesitys. Ehkä tätä tanssisi, jos sattuisi eksymään joskus tällaista musiikkia soittavaan tanssahteluravintolaan, ja olisi sopivan irtonaisessa mielentilassa.
4
Coldplay – Paradise Ihanan isoa ja tuttua ja turvallista Coldplayta.
7
Tommi Forsström
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Hyvä perusbiisi ja loistava säkeistö, mutta jotenkin koko ajan odotin sellaista pankin räjäyttävää isoa kertsiä, jota ei koskaan tullut. Ei Harrisin saati Rihannan parhaasta päästä lähimainkaan. Jotenkin älyttömän demomainen rykäisy. Pettymys.
4
Tom Waits – Bad as Me Todella ärsyttävä "Tom Waits yrittää olla niin Tom Waits kuin Tom Waits vain voi" -tyyppinen rykäisy. Olen ehkä nössö, mutta pidän Waitsista huomattavasti enemmän seesteisenä ja nämä väkinäiset äkkivääristelyt ovat minulle musiikillinen vastine ruusukaaleille. Menevät kyllä hyvässä padassa, mutta mielummin noukin pois. Levyn herkistelymatskua odotellessa.
2
Lou Reed & Metallica – The View Parasta Metallicaa ja Lou Reediä sitten vuoden 1991 (Black Album) / 1992 (Magic & Loss).
1
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Tuotanto on ehkä klisheistä 2011-popdubsteppiä, mutta ihan toimivaa soundia. Biisistä ei kauheasti jäänyt mieleen. Dubstep-tuotantojen suurin ongelma tuntuisi olevan kyvyttömyys oikeaan dynamiikkaan ja tässäkin jäi kertsi totaalisesti nostamatta. Biisi sykki läpi tasaisena putkena ilman mitään erottuvia huippukohtia, jotka olisivat herättäneet huomion tai jääneet mieleen.
4
Coldplay – Paradise Kierroksen ainoa liinamaa-naaman ansaitseva styge ja sekin aika just ja just. Pidän kyllä kovasti Viva La Vidan jälkeisestä Coldplaystä ja tämäkin tuntuisi biisiltä, johon kiinnyn jatkokuunteluilla, mutta nyt jäi vielä vähän pliisu viba. Kuitenkin kierroksen ainoa biisi, jossa on kunnon kertsi ja rehelliset paisuttelut sen voimin.
6
Jaakko Tikari III
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Persoonattoman kuuloinen laulu, tylsä ja keskinkertainen tausta. Liian perus mainstream-poppitausta, arvostaisin enemmän jos rajoja rikottaisiin ja tuotaisiin enemmän lauluäänessä persoonallisuutta ja taitoa mukaan.
1
Tom Waits – Bad as Me Kiva kuulla tomppaa pitkästä aikaan. Biisi ei kuitenkaan mikään tajunnanräjäyttävä ollut vaikkakin hyvä. Ehkä lyriikoihin olisi voinut vähän panostaa.
6
Lou Reed & Metallica – The View En tiedä mitä Metallica tai Lou Reed on kelaillut tätä biisiä tehdessä, mutta tämän perusteella ei tule kuunneltua loppuosaa albumista muutakuin läpällä. Kuulostaa joltain Lars Ulrich -parodialta.
1
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Ihan ok:n kuuloinen. Miinuksia wubstep-taustasta, geneerisestä videosta ja yleisluonteesta.
3
Coldplay – Paradise Tässä kipaleessa on selvästi luotu sitä mitä levy-yhtiö haluaa. Vähän tunkkasen kuulonen äänimaailma alussa ja kertosäkeistössä. Kuulee, että kyseistä biisiä on rahalla tuotettu.
2
Tim Isokivi
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Tylsintä Rihannaa mitä olen kuullut. Pitäiskö mun tietää Calvin Harris? Mun mielestä toi tausta kuulosti nimittäin lähinnä jollain Dance Ejaylla väännetyltä. Toivottavasti tästä kuitenkin tulee video missä Rihanna keikistelee vähissä vaatteissa.
3
Tom Waits – Bad as Me Ei Waitsia vahvimmillaan, mutta tulee tästä onneksi silti sellainen fiilis että kävelee Arkhamin mielisairaalan käytävillä, niinkuin Waitsin musiikista pitääkin. Paras biisi tästä läjästä mutta Waits-asteikolla vain kutosen rallatus. :(
6
Lou Reed & Metallica – The View Tää oli niin hölmö idea, että olisin tavallaan halunnut tämän toimivan. 2000-luvun Metallica nyt on kuitenkin yhtä kiinnostavaa kuin betoniseinän tuijottaminen, eikä sitä tälläinen "jännä kokeilu" ja Lou Reed voi pelastaa. Hetfieldin laulun alkaminen aiheuttaa toki spontaanin repeämisen.
3
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Voi perkele mitä menit Kele tekemään! Olisin odottanut Bloc Partyn nokkamiehen soolomateriaalista jotain mielenkiintoisempaa kuin jotain Nrj-tusinaballadia. Olisit edes itse laulanut tän! Onks toi geneerinen wubwub-kohta nyt sellainen juttu millä on oikeasti luultu tuovan biisiin jotain mitä se tarvitsee, vai pitääkö se vaan olla nykyään defaulttina mukana jokaisessa poppibiisissä?
4
Coldplay – Paradise No hyi vittu. Vieläkö jengi kuuntelee Coldplayta? Hajuton ja mauton aikuisrokkibiisi, jonka voisin kuvitella soivan jonkun yhtä hajuttoman ja mauttoman romanttisen draamakomedian trailerissa.
1
Veikko Danger Jalkanen
Rihanna feat. Calvin Harris – We Found Love Nyt ei tanssita sitten lainkaan.
3
Tom Waits – Bad as Me Waitsin nerous ei ole täysin auennut koskaan, eikä tämä styge anna olettaa sen avautuvan vieläkään.
4
Lou Reed & Metallica – The View Reedin nerouskaan ei ole täysin auennut koskaan ja Metallican hyvistä julkaisuista jo tovi. Oudolla tavalla puhelauluriffittelykohta tuntuu silti toimivan, mutta Jaymzin 'Jjahh!!!' -maneeria en haluaisi kuulla enää ikinä. Yleensäkin harvoin yli viiden minuutin kesto kappaleelle on kovinkaan perusteltua. Ehkä kipaleen olisi samantien pitänyt olla sitten reilusti vaan yli 20 min. niin pääsisi tosissaan jumitustunnelmiin.
5
Kele feat. Lucy Taylor – What Did I Do Voishan tätä disessä jorata. Tai sitten ei. Emmä nyt oikein tiedä..
4
Coldplay – Paradise Jotenkin epäilyttää antaa Coldplaylle kierroksen parhaimmat pisteet, mutta annetaan mennä tällä kertaa. Kuvittelisin tämän putoavan Liimanaamallekin parhaiten.
6