Levyraati #38

Seremonia – Rock’n’rollin maailma

Lukemattomista yhteyksistä tutun sarjakuvataiteilija-muusikko Ville Pirisen uusi yhtye soittaa uskonnollisista valistuskaseteista inspiroitunutta pelottelumusiikkia. Kolmikon PirinenVekkaTaipale kynäilemän kappaleen esikoisvideon on ohjannut Sami Sänpäkkilä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

HeadHeartHands – Heroine

HeadHeartHands on keväällä 2011 perustettu helsinkilänen trio, joka on ehtinyt jo mm. lämmitellä Jamie Woonia miehen Helsingin-keikalla. Heroine on yhtyeen ensimmäinen musiikkivideo 1.6. julkaistavalta EP:ltä Passions of the Young.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Passion Pit – Take a Walk

Passion Pitin kakkosalbumin kappaleet kertovat laulaja Michael Angelakosin mukaan “ongelmista, joita elämässäni on viimeisen kahden vuoden aikana ollut”. Gossamer ilmestyy 24. heinäkuuta. Sovitusapuna levyllä on ollut modernin klassisen ihmelapsi Nico Muhly.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Loost Koos – Kiitos (NMPT)

Kiitos (NMPT) on helsinkiläisen hiphop-trion kolmosalbumin avausraita. Monsp Recordsin julkaisema Pienempi kuin kolme ilmestyy 13. kesäkuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kylie Minogue – Timebomb

EMI julkaisee 6. kesäkuuta kokoelmalevyn The Best of Kylie Minogue, jolla kuullaan vanhojen hittien lisäksi tämä australialaisen taskuraketin uusi single. Lontoossa kuvatun videon on ohjannut Christian Larson.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Eino Anttila
Seremonia – Rock’n’rollin maailma Konseptuaalista tamperelaista sisäpiirileikkiä. Eihän tässä biisiä ole nimeksikään, mutta ihan hauskasti hyvällä tavalla paska soundi. Enemmän kuraa sekaan niin paranee entisestään.
5
Passion Pit – Take a Walk Yllättävän yhdentekevä ja kökkösoundinen paluusinkku Passion Pitiltä. Kertsi yrittää lähteä mutta soijakastikkeen puutteessa ei lähde.
5
HeadHeartHands – Heroine Videossa jatkuva digitaalinen hidastus ja crossfadet ovat isot no-no ja ammattikorkeakoulumainen "bändi soittaa tehdashallissa ja välillä tyttö kävelee unelmoiden kadulta ei-mistään-syystä" tuo harmillisen amatöörimäisen vaikutelman. Biisissä yritetään lähteä muttei lähdetä. Kun tehdään euroviisupoppia pitää olla vähintään modulaatio tai laulaa toisessa kertsissä kovaa ja korkealta.
4
Loost Koos – Kiitos (NMPT) Yllättävän letkeä setti Loost Koosilta. En pidä höntistä flowsta ja osittain hölmöistä sanoista mutta biitti on nasta ja puutteineenkin kyl tän tahtiin kelpaa rillata.
7
Kylie Minogue – Timebomb TOP!
10
Jaakko Siitonen
Seremonia – Rock’n’rollin maailma Ei tästä oikein mitään osaa sanoa. Ville Pirisen sarjakuvat on hyviä, mutta ei nää musajutut oikein oo iskeneet.
5
Passion Pit – Take a Walk Aika mitäänsanomaton biisi. Ei saanut Euforiaa soimasta päässä. Silti kuullostaa perushyvältä, mukavaa että Passion pitiltä tulee uutta materiaalia.
6
HeadHeartHands – Heroine Tää on tämmöstä perushyvää, mut ei erotu mitenkään edukseen muista samanlaisista. Laulajan ansiosta erottuu ehkä enemmänkin toiseen suuntaan.
4
Loost Koos – Kiitos (NMPT) Loost koos on vähän ristiriitanen porukka. Särren räpit on aina vähän jotenkin kökköjä, mut meininki ja tuotanto on sit jotenkin kuitenkin niin hyvää, että aiemmat tuotokset on levyhyllyssä ja varmaan tätäkin tulee ainakin kuunneltua.
7
Kylie Minogue – Timebomb Tällä lähti viimein Loreenin ääni päästä. Toimii hyvin taustamusiikkina, mutta hankala kuvitella että erityisesti tätä kappaletta pitäisi varta vasten käydä kuuntelemaan.
5
Juho Paavola
Seremonia – Rock’n’rollin maailma Ei nyt perkele. Ei pelkällä sinänsä ansiokkaalla nyrjähtäneellä kitarasoundilla ja tajunnanvirtasanoituksilla kanneta näin pitkää kappaletta. Kaksi ja puoli minuuttia oikea pituus näille yhden idean kappaleille.
3
Passion Pit – Take a Walk No nyt jysähtää. Biisissä ei ole oikeastaan mitään kritisoitavaa, tietty tavanomaisuus vie täydet pisteet. Näitä radioon!
9
HeadHeartHands – Heroine Alussa toivoin, että sieltä lähtee Walk of Life soimaan. Ei lähtenyt. Ihan hyvä niin. Kyllähän tässä jälleen kolutaan viime vuosina tutuiksi tulleita radioindie-polkuja, mutta jotenkin sympaattisella tavalla.
7
Loost Koos – Kiitos (NMPT) Smoothia kesäbiittiä. Toimii näköjään myös unilauluna, silmät ei tahdo pysyä auki.
6
Kylie Minogue – Timebomb Kai tämä menee siinä missä Madonnat ja mitä näitä nyt on. Genressään ihan onnistunut, mutta showdiivaradiokertakäyttöpop on genrenä täyttä paskaa.
4
Rami Yanni Vierula
Seremonia – Rock’n’rollin maailma Rupiset soundit joo. Pituus ei. Rumpalin fillit myös joo.
6
Passion Pit – Take a Walk Näillä tais olla biisi viime vuoden PESsissä. Oli se ainakin parempi kuin tää vaisuliini. Siihen liittyi fudis.
4
HeadHeartHands – Heroine Luulin että lähtis Burning Heartsin Into the Wilderness, mut ei lähtenyt. Harmi. Tää on aika tusinajuttuu.
3
Loost Koos – Kiitos (NMPT) No en pidä tätä kovin tärkeen.
2
Kylie Minogue – Timebomb Oon voimaton Kylien edessä (jo vuodesta 2000). Sen takia osallistuin tähän raatiinkin. Tykkään kun on Kyliellä taas shortsit päällä. Ihan ok biisikin, mut ei mikään I Believe in You tai Slow... Silti <3 <3 <3
9
Ville Anttonen
Seremonia – Rock’n’rollin maailma
9
Passion Pit – Take a Walk yhdentekevää kakkia
1
HeadHeartHands – Heroine voi itku
3
Loost Koos – Kiitos (NMPT) siedettävää
5
Kylie Minogue – Timebomb kyllitäti on hotti
7
Antti Lähde
Seremonia – Rock’n’rollin maailma Hianot soundit ja "hyvä" riffi. Mukava biisi, mutta Steel Mammoth tietty silti paras.
7
Passion Pit – Take a Walk Ei ole kyllä missään tapauksessa läpimurtohittien veroinen biisi. Kertsi on jopa hävettävän halpa – mutta toisaalta juuri sillä tavalla harmiton, että kun tämän kuulee radiosta 38:n kerran, tästä alkaa ehkä pitää. Mahtuisiko Miike Snow'n albumille?
6
HeadHeartHands – Heroine Vähän jää levälleen kokonaisuus, vaikka on periaatteessa onnistuneen popkappaleen elementit olemassa. Jos ja kun albumi tulee, niin kannattaisi ehkä miksata/äänittää uudelleen.
5
Loost Koos – Kiitos (NMPT) Onpahan persoonallinen tuotanto. Ja mahdottoman leppoisa fiilis. Pidän!
8
Kylie Minogue – Timebomb Kertsin basso muljuu kivasti, mutta en kyllä nauti tuosta kertsin miljoonan punnan super-pop-tuotannosta (ulvahdusta lukuun ottamatta), koska en ole esimerkiksi Tommi Forsström. Luultavasti pidän Kylie-kokoelman kaikista muista kappaleista enemmän kuin tästä.
5
Mikael Johannes Mattila
Seremonia – Rock’n’rollin maailma Ville Pirinenhän on Tampereen Jussi Lehtisalo. Tai ainakin yhtä monta projektia tuntuu hepulla olevan. Muutenkin tämä Pirinen-Markkula-Sänpäkkilä-koalitio tuntuu rakentavan ihan piristävää auraa ympärilleen. Piristävä oli biisikin, sopivan 80-lukulainen tapa kertoa tarina musiikkivideossa, tematiikkahan oli ihan kuin siltä muuan legendaariselta saarnakasetilta. Muutenkin fiilis oli sellainen "obskyyri 80-luvun hämybändi julkaisee yhden seiskan, joka nousee kulttisuosioon". Tanakkaa menoa ainakin yhden kappaleen verran!
7
Passion Pit – Take a Walk Sellaista soljuvan mukavaa radiovirtamusiikkia, joka ei välttämättä saa minua vaihtamaan kanavaa, mutta joka saa minut unohtamaan itsensä noin viidessä minuutissa.
3
HeadHeartHands – Heroine Synamelodiahan oli lähestulkoon sama kuin Tuntemattomassa potilaassa. Pahoittelen musiikkitieteellistä lähestymistapaani, mutta tuo pienellä septimin ja siitä suuren terssin kautta alaspäin hyppäämisen leikittely tuntuu olevan monille bändeille jokin yhdistävä sääntö viime vuosina. Kuunnelkaa vaikka Happoradiota, siellä on ihan samat jutut. Juutuin assosioimaan tuota teemaa (joka muuten toistui aivan liian monta kertaa) niin pitkäksi aikaa, etten juurikaan rekisteröinyt itse biisiä. Ainakin siinä tarrauduttiin juuri tuohon synariffiin aivan liiaksi, koska muita sävellyksellisiä jippoja ei ollut. Ei siltikään niin turhanpäiväinen kuin ylempi. Aneeminen laulaja.
4
Loost Koos – Kiitos (NMPT) Hieno tuo torviluuppi, mutta sitä olisi voinut naittaa biittiin vähän parempi, rumpuraita kun kuulosti melko irralliselta. Toisaalta meni sen verran easylisteningiksi, että onkohan tämä jo "hissiräppiä"? Jos Passion Pit istuu YleX:n soittolistaan, tämä virrannee Bassoradion tahi Radio Helsingin illassa yhdestä korvasta sisään, toisesta ulos.
4
Kylie Minogue – Timebomb "Be dead! Be dead! Kylie Minogue, be dead! Kylie Minogue, be dead!" (Martikainen, 1990)
2
Jussi Mäntysaari
Seremonia – Rock’n’rollin maailma No joo, voin olla väärässä, mut ei pelkkä kiva konsepti riitä. http://alsosprachjussi.blogspot.fi/2012/05/ironia-musiikissa-eli-miksi-seremonia.html
3
Passion Pit – Take a Walk Tää olis kuulostanut kivemmalta sinä vuonna kun MGMT:n eka levy tuli. Ei herätä tunteita. Ihan kiva kummiskii.
4
HeadHeartHands – Heroine En tykkää laulajasta, mut tosta Morning Parade -henkisestä ideasta kyllä. Biisi ei kovin vahva, saattas olla parempaa tulossa.
5
Loost Koos – Kiitos (NMPT) Pienoinen pettymys, koska Loost Koosilta odotin jälleen absoluuttista kovuutta. Aika kemmurumainen fiilistely. Missä Muushia? Kuvitelkaa muuten, jos Rumban päätoimittajalla olis indierock-bändi, tai Soundin päätoimittajalla sankarihevibändi.
7
Kylie Minogue – Timebomb Ei se nyt lähde Kylie. Yhtä turha kuin Madonnan uusi.
2
Jukka Kuusisto
Seremonia – Rock’n’rollin maailma Asiaa.
8
Passion Pit – Take a Walk Varsin kevyttä.
6
HeadHeartHands – Heroine Menevää.
7
Loost Koos – Kiitos (NMPT) Ei kiitos.
2
Kylie Minogue – Timebomb Jotkut eivät vain suostu vanhenemaan (arvokkaasti).
3
Jarno Aleksi Tolppanen
Seremonia – Rock’n’rollin maailma
5
Passion Pit – Take a Walk
5
HeadHeartHands – Heroine
5
Loost Koos – Kiitos (NMPT)
5
Kylie Minogue – Timebomb No hei se on Kylli-täti. ?
10
Jori Toivo Johannes Kemppi
Seremonia – Rock’n’rollin maailma Tämä kappale kertoo totuuden rock'n'rollissa, ja totuus on aina tavoiteltava asia. Varsinkin kun se kerrotaan miellyttävän rouhean riffittelyn säestämänä.
8
Passion Pit – Take a Walk Tän biisin aikana kerkis näppärästi tsekkailla päivän nettisarjakuvat ja foorumipostaukset.
3
HeadHeartHands – Heroine Olisin voinut ilman videon katsomistakin arvata, että jampoilla on sänget ja nuhjuiset paidat. En tiedä, mikä tältä vuosikymmeneltä tulee herättämään tulevaisuudessa myötähäpeän sekaista nostalgiaa, mutta ei kai näitä sentään kukaan muista?
4
Loost Koos – Kiitos (NMPT) Kesäpäivää puistossa viettäessä ois varmaan sopivan huomaamatonta ja siedettävää. Kotona kuunnellessa tämä risiiniöljymäinen pehmeys ei tarjoa mitään.
4
Kylie Minogue – Timebomb Ei nyt ihan kertakäyttöpopin ankeimmalta äärilaidalta, mutta ei tämä vaan lunasta. Ei ole hypnoottista draivia eikä anthem-potentiaalia, aivan liian insinöörimäisesti tuotettu ollakseen mielenkiintoinen.
4
Veikko Danger Jalkane
Seremonia – Rock’n’rollin maailma Äh. Ei naurata. Suomalaisissa videoissa aina liian pitkät leikkaukset. Nopeutta Amerikan malliin, kiitos.
5
Passion Pit – Take a Walk Take a walk. Tämän kuullessa tekee mieli kävelläkin. Ulos tilasta. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAA!!!! No ei. Ihan jees.
5
HeadHeartHands – Heroine Headhearthands, Passion pit, vittu näitä nimiä...Tässä oli leikkaukset mallillaan. Hyvä. Kappaleen alku 'räjähtävä' eli ei tarpeeksi. Eikä sen jälkeenkään seurannut mitään kovin mullistavaa. Lopussa ihan okei rumpufillittelyä. Mimmi vaeltamassa katuja, jotta lopuksi päätyy treenikselle, josta bändi on jo hävinnyt on niin mätäkuun juttuja.
5
Loost Koos – Kiitos (NMPT) Suomiräp periaatteessa aina parasta. Niin tälläkin kertaa, vaikka olisi tämäkin voinut parempi olla.
5
Kylie Minogue – Timebomb Kaikenlaista sille Kyllille tapahtuu kun videon kuvauksista lähtee. Kyllähän noin hotille aikuiselle naiselle tietty tapahtuukin. Mennään nyt silti tänään vitosella kaikille!
5
Miikka Paananen
Seremonia – Rock’n’rollin maailma
7
Passion Pit – Take a Walk
5
HeadHeartHands – Heroine
4
Loost Koos – Kiitos (NMPT)
6
Kylie Minogue – Timebomb
3