Levyraati #36

Purity Ring – Obedear

Singleillään Ungirthed ja Belispeak ihastuttanut duo esittäytyy Shrines-esikoisalbumillaan 24. heinäkuuta. Vieläkö Megan Jamesin ja Corin Roddickin resepti maittaa – vain onko ”witch house” niin vuotta 2011?

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Twin Shadow – Five Seconds

Viime vuonna Flow Festivalin päälavalla nähty George Lewis Jr. julkaisee kakkosalbuminsa Confessin 9. heinäkuuta. Albumin teossa Lewisia ovat inspiroineet pitkät moottoripyöräretket Los Angelesissa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Ty Segall – Wave Goodbye

Kuudes Aisti -festivaalille saapuvalta amerikkalaisrockarilta ilmestyi juuri White Fencen kanssa tehty yhteisalbumi – ja uutta levyä on jo putkessa. In the Red julkaisee Slaughterhouse-albumin 26. kesäkuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Neneh Cherry & the Thing – Accordion

Neneh Karlsson julkaisee kuudentoista vuoden tauon jälkeen albumin, jolla häntä säestää ruotsalainen freejazz-trio The Thing. The Cherry Thing -albumi ilmestyy 19. kesäkuuta. Tämän Madvillain-coverin videon on ohjannut Ted Says.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Sam Sparro – I Wish I Never Met You

Pori Jazziin saapuva australialainen elektrofunk-tähti julkaisee kakkosalbuminsa Return to Paradisen 11. kesäkuuta. I Wish I Never Met Youn videon on ohjannut arvostettu valokuvaaja Mike Rosenthal.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Milla Suomalainen
Purity Ring – Obedear Kaunista jonotusmusiikkia.
6
Twin Shadow – Five Seconds Tulee Top gun mieleen.
6
Ty Segall – Wave Goodbye Miten tätä selvinpäin muka kuuntelee?
4
Neneh Cherry & the Thing – Accordion Tekotaiteellisuus ei nyt oikein nappaa.
1
Sam Sparro – I Wish I Never Met You Taustamusiikkia sunnuntaille.
6
Arttu Ala-Jokimäki
Purity Ring – Obedear Löysi samantien paikkansa mp3-soittimeni "Yö"-playlistiltä. Ja ei, kyseiseltä listalta ei löydy Olli Lindholmia, vaan juuri tämäntapaista tummaa ja hypnotisoivaa ääntä.
8
Twin Shadow – Five Seconds Väsyin jo ennen puoliväliä. Joitain siistejä yksityiskohtia, mutta itse kappale ei puhutellut kyllä yhtään.
5
Ty Segall – Wave Goodbye Testosteroni, Yhdysvallat ja laskuhumala kuuluu komeasti läpi. Yksitoikkosta runttaamista ilman koukkua.
6
Neneh Cherry & the Thing – Accordion Neneh coveroi Madvillainia ruotsalaisen freejazz-trion kanssa? Tämä oli odotetusti täyttä paskaa. Vedetty fiilispohjalta narulle taidepäissään? Ei jatkoon.
1
Sam Sparro – I Wish I Never Met You NRJ-musiikkia nuorille aikuisille, eli yhdentekevää ja yllätyksetöntä. Hienot viikset silti.
5
Juho Paavola
Purity Ring – Obedear Hieno soundimaailma, todennäköisesti tämä biisi paranee vielä lisäkuunteluiden myötä.
7
Twin Shadow – Five Seconds Nykytrendin mukaista fiilistelyrokkia nykytrendin mukaisella lauluäänellä varustettuna. Laatu kuitenkin keskimääräistä parempaa.
7
Ty Segall – Wave Goodbye Ihan kelvollista aavikkorokkia, mutta ei yllä esikuviensa tasolle.
6
Neneh Cherry & the Thing – Accordion Jaahas. Ensimmäiset pari minuuttia vielä ihan kuunneltavaa jammailua, mutta intensiteetin nostaminen ei nyt toiminut edes vähän alusta. Ei jatkoon.
3
Sam Sparro – I Wish I Never Met You Helvetti sentään Sparro. Happiness ja Black and Gold olivat loistavia biisejä, mutta nyt on keksitty tehdä ns. radiohitti. Latteaa alusta loppuun, erityismaininta harvinaisen munattomalle kertosäkeelle.
5
Antoinette Olivia
Purity Ring – Obedear Jäi vähän paikalleen arkailemaan. Ei tipu pisteitä enempää eikä vähempää.
5
Twin Shadow – Five Seconds Aijai, vaatisi sen yhden tappokoukun että lähtisi kunnolla lentoon. Aineksia näyttää sittenkin olevan, lienee paras mitä näiltä oon kuullut.
8
Ty Segall – Wave Goodbye Miksei näitä särmää omaavia retroilijoita on näin vähän? Helvetinmoinen biisi, lopun junttaus + soolot on mieletöntä kuultavaa.
10
Neneh Cherry & the Thing – Accordion Rohkea yritys, mutta nyt tuli mahalasku. Ensin mainitusta kymppi - ei tää nyt aivan totaalinen mahdottomuusidea ole, mutta lopputulos on sen verran kummallinen.
6
Sam Sparro – I Wish I Never Met You Yllätyksetön. Ei kuulosta että tyyppi edes yrittäisi tulkita kappaletta, joka ei tarjoa paljoa muistettavaa.
4
Joni Kling
Purity Ring – Obedear Noughties-vuosikymmenen pönötyksen jälkeen tehdään taas kaunista musiikkia
8
Twin Shadow – Five Seconds Viihdyttävä, mutta ei parasta Twin Shadow'ta. Tyylilajin ryöstöviljely saattaa koitua uuden levyn täydelliseksi latistajaksi, jos tätä kovempia raitoja ei ole tarjota
6
Ty Segall – Wave Goodbye Ty Segall menossa stonerimpaan suuntaan? Mikä on kivempää kuin kivi? Pelottavaa musaa...
7
Neneh Cherry & the Thing – Accordion Kuulostaa joltain omituiselta kombolta, jossa Morphinen tyypit soittavat 90-luvun lopun uusiosoulia niin, että molemmista on otettu se kroonisen uhkaava puoli maailmankuvaa. Siinähän sitten vellotaan. Ehkei parasta polttoainetta Nenehin rehabilitaatiolle. Eagle-Eye Cherryn comebackia odotellessa menettelee.
5
Sam Sparro – I Wish I Never Met You Äärimmäisen laimea biisi raadin viimeisenä on muuten sellainen running gag. Ei näihin oikeasti tarvii mitään perusteluja kirjoittaa.
3
Ville Anttonen
Purity Ring – Obedear
4
Twin Shadow – Five Seconds kasarimausteista poppia 2010 luvulla. innovatiivista!
3
Ty Segall – Wave Goodbye hyvvee! mahtava riffi
9
Neneh Cherry & the Thing – Accordion erittäin mielenkiintoinen versio tämä. alkuperäisessä enemmän tosin meininkiä
7
Sam Sparro – I Wish I Never Met You
4
Jukka Kuusisto
Purity Ring – Obedear Kuulasta, kirkasta, virkistävää. Ei kuitenkaan kovin mielenkiintoista.
6
Twin Shadow – Five Seconds Jostain syystä tämä nyt vain kuulosti tavattoman tylsältä.
3
Ty Segall – Wave Goodbye Pidin autotallidoomimaisesta soitannasta sekä kitarasoolosta.
7
Neneh Cherry & the Thing – Accordion Aivan mahtava orkestraatio.
8
Sam Sparro – I Wish I Never Met You Juuri tämäntyyppistä autotunen käyttöä inhoan. Ei kappaleessa kyllä juuri mikään muukaan toiminut.
2
Oskari Onninen
Purity Ring – Obedear Yllätyksettömästi, mutta onnistuneesti 2012.
8
Twin Shadow – Five Seconds Kovin New Order. Forget-debyytillä olisi ollut heikompaa puolikasta.
5
Ty Segall – Wave Goodbye Jos tämä oltaisiin tehty 40 vuotta sitten, biisi olisi kivipesunkestävä heviklassikko.
9
Neneh Cherry & the Thing – Accordion Aluksi olin, että onpa tylsyys, mutta loppua kohti alkoi koukuttaa. Ottakaa emmasalokosket mallia!
7
Sam Sparro – I Wish I Never Met You Täynnä sitä keskiluokkaista tyylittömyyttä, mikä Pori Jazzin piknik-konsertteihin pahimmillaan sisältyy.
2
Ollijuhani Käckeroos
Purity Ring – Obedear melko joutava jollotus. ei ollenkaan tarttumapintaa, eikä lähtenyt missään vaiheessa käyntiin.
3
Twin Shadow – Five Seconds yleensä olen sitä mieltä että jos haluan kuunnella musiikkia, jossa on 80-luvun soundit, kuuntelen 80-luvulla tehtyä musiikkia. tämä nyt ei ollut kaikista huonoin kasari-retroilija.
7
Ty Segall – Wave Goodbye melkein-stoneria. aikasta tylsä. lopun soolo pelasti jonkin verran.
6
Neneh Cherry & the Thing – Accordion ens alkuun tässä ei ollu mitään muuta ku tyylikäs bassokuvio. sit rupes koliseen ja muutenki tapahtuun. jatsinsoittajahan joutuu helvettiin.
6
Sam Sparro – I Wish I Never Met You hoh hoijaa, I wish I never heard Sam Sparro
1
Vilho Pirttijärvi
Purity Ring – Obedear Mun mielestä tässä olisi voinut olla jotain heittoa johonkin suuntaan tunnelmapuolella. Nyt kappale vähän polki paikallaan. Soundit ol kuitenkin tosi maukkaat ja niistä tulee paljon boonusta. Kuuntelisin kyllä mielelläni jonkun toisenkin biisin näiltä.
6
Twin Shadow – Five Seconds Mä tavallaan tykkäsin tosta meiningistä. Jotenkin tosi hienosti tässä on nekrottu jotain semmosta uusi aalto -vaikutteista jenkkirockia 80-luvulta. Mutta biisinä tuo olisi voinut olla mun makuun paljon hitikkäämpi. Tykkäsin kyllä tosi paljon noista erilaisista synakoristeluista mitä tuossa biisissä oli.
6
Ty Segall – Wave Goodbye En tiedä miksi mutta tää oli musta vähän jotenkin sellainen Lenny Kravitz helvetistä tai jotain. Meininki tässä oli enemmän kuin kohdillaan. Meininki olis voinu olla terävämpääkin mutta kyllä tää näistä tähänastisista on mun selkee suosikki.
7
Neneh Cherry & the Thing – Accordion Tää ei jotenkin koukuttanut. Yksilösuoritukset olivat ihan mielenkiintoisia mutta kokonaisuutena tämä pisti vähän haukotuttamaan. Meno oli jotenkin liian kulmikasta.
4
Sam Sparro – I Wish I Never Met You Tää oli ehkä yhdentekevin biisi mitä olen kuullut pitkään aikaan. Jotenkin tosi intohimotonta.
5
Jari Mäkelä
Purity Ring – Obedear Ei ollenkaan vastenmielisen 10-lukusaundin ehdoilla mennään.
6
Twin Shadow – Five Seconds Taitaa olla tähän mennessä parasta, mitä olen tältä artistilta kuullut. Biisissä saisi tapahtua edes jotakin.
7
Ty Segall – Wave Goodbye Olen joviaalilla tuulella. Jyrisi ihan kivasti.
8
Neneh Cherry & the Thing – Accordion Cherrystä sukeutuu vanhempana ihan ookoo Tom Waits.
7
Sam Sparro – I Wish I Never Met You Latasin tähän tyyppiin pari vuotta sitten paljon odotuksia, jotka eivät ainakaan vielä ole täyttyneet. Ron Mael -tyyppinen poptähtilook on perverssisti onnistunut. Piristävää myös, että olette valinneet oikean musavideon normihalpishuuruilujenne sekaan. Biisi on valitettavasti ihan paska.
5
Matias S. G. Kallio
Purity Ring – Obedear
5
Twin Shadow – Five Seconds
5
Ty Segall – Wave Goodbye
10
Neneh Cherry & the Thing – Accordion
5
Sam Sparro – I Wish I Never Met You
5
Matias S. G. Kallio
Purity Ring – Obedear
5
Twin Shadow – Five Seconds
5
Ty Segall – Wave Goodbye
10
Neneh Cherry & the Thing – Accordion
5
Sam Sparro – I Wish I Never Met You
5