Levyraati #35

Muuan mies – Hämeentie

Muun mies on jyväskyläläinen folkyhtye, jonka kokoonpanoon kuuluvat laulaja Ismo Puhakka, kitaristi Petri Alanko, diskopopartistina tunnettu Jaakko Eino Kalevi sekä Arwi ”Helmi Levyt” Lind. Yhtyeen uusi kappale Hämeentie on juuri julkaistu 7-tuumaisena vinyylisinglenä. Videon on ohjannut Ville Vainio.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Gracias x JTT – Night Shift

Kongolaislähtöisen Deogracias Masomin ja tuottaja Juuso Talsin 9. toukokuuta ilmestyvä Globe on yksi vuoden odotetuimmista kotimaisista hiphop-levyistä – ellei odotetuin. Night Shift -videon takana on Cocoa x Anima Boutique.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Cold Specks – Holland

Al Spx on Lontoossa asuva kanadalainen lauluntekijä, jonka goottirockia ja gospelia yhdistelevää musiikkia on kuvailtu doom souliksi. Mute Records julkaisee laulajattaren esikoisalbumin I Predict a Graceful Expulsionin ilmestyy 21. toukokuuta. Holland-videon on ohjannut Olivier Groulx.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The Gaslight Anthem – 45

Provinssirockiin saapuvat newjerseyläisrockarit julkaisevat heinäkuussa neljännen albuminsa Handwrittenin. Brendan O’Brienin (Pearl Jam, Soundgarden) tuottama levy on yhtyeen ensimmäinen Mercury Recordsille.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Glen Hansard – Philander

Once-elokuvan myötä suurelle yleisölle esittäytynyt Frames– ja Swell Season -laulaja debytoi 19. kesäkuuta sooloartistina albumillaan Rhythm & Repose. Philanderin videon on ohjannut Conor Masterson.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Toni Ronni
Cold Specks – Holland
5
The Gaslight Anthem – 45
5
Glen Hansard – Philander
5
Muuan mies – Hämeentie
5
Gracias x JTT – Night Shift Gracias
10
Antoinette Olivia
Glen Hansard – Philander Tällä lailla.
4
Muuan mies – Hämeentie Että näin.
4
Cold Specks – Holland Tässä on mukavan ajaton tunnelma, draamaelementitkin on käytetty viisaasti. Aretha Franklin kurkkutulehduksen kourissa?
8
The Gaslight Anthem – 45 Vaarallisella tantereella ollaan. Yksi askel liikaa vasemmalle ja olisi Kings of Leonin veroista tuubaa, yksi oikealle ja kasvotonta punkkia. Mutta nuorallatanssi toimii onneksi. Ei ehkä '59 Soundin veroista iloittelua mutta onnistui välttämään melkoiset sudenkuopat.
7
Gracias x JTT – Night Shift Tää kuulostaa oikein hyvältä. Suomeen en ois osannut liittää millään tavalla.
7
Matias Klemola
Muuan mies – Hämeentie Muistan yhtyeen edellisen levyn, joka oli ihan kiva. Tää biisi oli pettymys.
4
Glen Hansard – Philander Ei oikeen liikuttanut suuntaan tai toiseen.
5
Cold Specks – Holland Tunnelmallinen kappale. Nautin.
7
The Gaslight Anthem – 45 Meh.
3
Gracias x JTT – Night Shift Äärimmäisen laadukasta musiikkia, ja biisiin hyvin sopiva video.
10
Ville Anttonen
Muuan mies – Hämeentie aivan nerokasta materiaalia.
10
The Gaslight Anthem – 45 öäh
3
Glen Hansard – Philander tunnelmallista juu
8
Gracias x JTT – Night Shift yo! kivat dark ambient taustat.
6
Cold Specks – Holland ei pysty keskittymään
5
Janne Samuli Sirviö
Gracias x JTT – Night Shift Gracias-ep oli niin kova, että odotukset tätä levyä kohtaan ovat kohonneet lähes kohtuuttomiksi. Hyvinhän tämä potki, Gracias on suvereeni riimittelijä ja biitistä tuli skidisti mieleen Rrimöykk ja ylipäätään Ceebrot popeimmillaan. Erittäin hyvä, levy menee ostoon välittömästi ilmestymispäivänä.
8
Glen Hansard – Philander Tunnelmallista oli juu, mutta eipä tämä sen kummemmin koskettanut. Videokaan ei ihan täysillä iskenyt. Next.
5
Muuan mies – Hämeentie Hyvä teksti! Jotain tosi siistiä tässä oli, mutta myös joku kulma joka meinasi kääntää fiiliksen ärsyttävän puolelle. Laulajalla oli ihan siisti soundi, siltikin biisin loputtua mietin vain, miten siistiltä tää luultavasti kuulostaisi M.A. Nummisen tulkitsemana.
7
The Gaslight Anthem – 45 No Gaslight Anthemiltahan se kuulosti. ´59 Sound oli loistava albumi, se seuraava ei ihan niin hyvä. Tää tuntuisi näin yhdellä kuuntelulla menevän jonnekin sinne väliin. Klippi oli aika huonolaatuinen, mutta kuulostaisi siltä, että O´Brien on taas tapansa mukaan pistänyt studion jokaisen kompuran huutamaan hoosiannaa. Anekdoottina kerrottakoon, että oon nähnyt tältä bändiltä kaksi keikkaa ja ne molemmat ovat olleet koviin odotuksiin nähden tosi huonoja.
6
Cold Specks – Holland Jumalauta! Kovin biisi levyraadissa vähään aikaan! Loistava tunnelma, hieno tuotanto, upea ääni. Video tuki biisiä ja toisinpäin. Nautin suunnattomasti. En ollut kuullut ko. artistia aikaisemmin, mutta tämän perusteella levy menee hankintaan.
9
Antti Lähde
Muuan mies – Hämeentie Hauska, pieni tarina dippa-dippa-henkisesti säestettynä. Kovasti tulevat mieleen levyt, joita lapsena kotona kuunneltiin.
7
Glen Hansard – Philander Vähemmän ärsyttävää kuin Hansardin jutut yleensä, mutta ei kosketa, ei imaise mukaansa sinänsä tyylikkääseen maailmaansa. Videon ja biisin yhdistelmä on jotenkin falski.
5
Cold Specks – Holland "Doom soul" ehkä lupaa vähän liikoja, mutta onhan tässä oma viehätyksensä. Laulujan ääni/tyyli ei itse asiassa säväytä erityisemmin.
6
The Gaslight Anthem – 45 Killers + Get-Up Kids ei voi olla huono yhdistelmä. Yksinkertaista, mutta todella toimivaa rockmusiikkia. Biisiniä Gaslight Anthemin ehdotonta parhaimmistoa.
8
Gracias x JTT – Night Shift Todella hieno tuotanto parhaan reppuräpin hengessä. Kokonaisuus toimii muutenkin, videota myöten, vaikkei tekstissä kauheasti mitään intoiltavaa olekaan..
8
Jukka Kuusisto
Gracias x JTT – Night Shift Genreä, jota en käytännössä kuuntele. Mutta nyt menee albumin osto vakavaan harkintaan. Kaikki toimii: tyylikäs ja elegantti kokonaisuus.
9
Glen Hansard – Philander Hyvä sovitus, karismaattinen laulaja, ok biisi. Hämyisessä yökerhossa toimisi taatusti.
7
Muuan mies – Hämeentie Tästä tuli hyvälle tuulelle.
8
The Gaslight Anthem – 45 Taidanpa kuunnella jotain muuta Provinssissa tämän keikan aikana. Keskitien rockia, joka ei tehnyt mitään vaikutusta. Livenä voi tietysti olla paljon parempi.
5
Cold Specks – Holland Goottirock ja doom my ass. Jotain rajaa siihen genrekosiskeluun. Goottia on Sisters of Mercy, doomia Reverend Bizarre.
3
Oskari Onninen
Gracias x JTT – Night Shift Oho! Huh, miten hieno tuotanto. Tunnelma oli samaan aikaan jossain toisissa sfääreissä, mutta silti totaalisen jalat maassa. Koukutuin.
8
Cold Specks – Holland Olisipa tämän esittänyt Anna Calvi.
5
The Gaslight Anthem – 45 Yllä mainittu Killers + Get Up Kids on niin hyvä vertaus, että turha yrittää analysoida sen osuvammin. Valtavirtarock saisi kuulostaa näin keskimäärin enemmän tältä. Biisinä bändin parhaimmistoa.
6
Glen Hansard – Philander Tulipa säkeistöstä mieleen Everybody's Gonna Learn Sometimes ja videosta Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Yllättävän hyvä Hansardin biisiksi. Sopivassa telkkusarjakohtauksessa käytettynä tämän voisi 1) muistaa ja 2) muistaa hyvällä.
6
Muuan mies – Hämeentie Tykkäsin tästä hurjan paljon jo keikoilla. Mustan huumorin ja kaurismäkeläisyyden sävyttämä yltiölakonia lastenlaulumaisessa biisissä on jo idean tasolla parhautta.
9
V.S. Luoma-aho
Gracias x JTT – Night Shift Ihan kivan rapsakat soundit, mutta tylsähköä läpsyttelyä. Ymmärrän fiiliksen jota tavoitellaan, mutta en ole kiinnostunut siitä juuri nyt. Miellyttävä video.
6
Cold Specks – Holland Alun sointukierto on sadasta paikasta tuttu, mutta meininki paranee kummasti kun misu alkaa laulaa. Poikkeuksellisen hyvä video, joka menisi lyyrisestä lyhytelokuvasta. Emmä kyllä tätäkään biisiä toistamiseen kuuntelisi.
6
The Gaslight Anthem – 45 Kuulosti aluksi todella vitun pahalta, mutta toi pääriffi olikin ihan toimiva. Harmi vaan, että toi jäbä alkoi laulaa. En oikein osaa päättää, onko tää kamala vaiko ihan jepa. Jotain hirvittävän, kamalan 2000-lukulaista tässä on. Voin kuvitella, miten Soundgarden olisi tehnyt tästä vaikuttavan joskus 90-luvulla.
5
Glen Hansard – Philander Diggasin tuosta alun pianosekasorrosta. Ehdin jo toivoa, että sitä käytettäisiin taustabiittimotiivina, mutta ei tietenkään. Juustoinen ja tylsähkö; ilmiselviä ratkaisuja. "Falling Slowlyn" säveltäjältä odottaisin paljon enemmän. Vaikka tuotantoarvothan tässä oli jo aika vimpan päälle viilattu.
5
Muuan mies – Hämeentie Ismo on tuttava ja tämäkin kuultu mies & kitara -periaatteella lukuisia kertoja. Kyse on tietenkin ironian ja helismaalaisuuden törmäyttämisestä. Vaatii yleensä keikkatilanteen toimiakseen, koska dynamiikka on sosiaalinen. Tämä biisi ei toimi niin hyvin bändin kanssa & video ei istu sitten mitenkään.
6