Levyraati #34

Dirty Projectors – Gun Has No Trigger

David Longstrethin johtama newyorkilainen avantpopyhtye julkaisee vihdoin odotetun seuraajan vuoden 2009 ylistetylle Bitte Orcalle. Swing Lo Magellan -albumi ilmestyy 10. heinäkuuta. Levyjen välissä Dirty Projectors ehti väkertää Mount Wittenberg Orca -albumin Björkin kanssa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Aesop Rock – Zero Dark Thirty

Tekevätkö Death Grips ja Odd Future jotain aidosti uutta? Vai vain sitä samaa kuin Aesop Rock ja muut vasemman laidan hiphopparit vuosituhannen vaihteessa? Ian Bavitzin kuudes albumi Skelethon ilmestyy 10. heinäkuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Maroon 5 – Payphone

”Corporate rockin” mestareiden uudella singlellä vierailee Wiz Khalifa, ja sen ovat tuottaneet Benny Blanco ja Shellback. Kalifornialaisten neljäs albumi Overexposed ilmestyy 26. kesäkuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Jalava – Sinä yönä

”Sinä yönä toisensa kohtasivat vanttera suomenhevonen, punainen 1970-luvun Dodge, näyttelijä Markus Järvenpää, muusikko Laura Moisio ja tunnelmallisessa ladossa viihdyttänyt Jalava-yhtye.” Sinkku ja Juha Laulumaan ohjaama video enteilevät tamperelaisen folkrockyhtyeen syyskuussa julkaistavaa esikoisalbumia.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Linkin Park – Burn It Down

Linkin Parkin viides albumi Living Things ilmestyy 26. kesäkuuta. Levyn ovat tuottaneet yhtyeen musiikillinen johtohahmo Mike Shinoda ja Rick Rubin. Merkitseekö Burn It Down paluuta juurille, kuten bändin on tulevaa albumiaan kuvaillut?

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Antoinette Olivia
Dirty Projectors – Gun Has No Trigger Magalhaes ei vielä tunnu menevän aivan yhtä varmoin ruoripyöräytyksin kuin miekkavalas-edeltäjänsä tai sen kolme edeltäjää. Onhan tässä osaamista, mutta tuntuu jotenkin selkeältä albumiraidalta, ei sinkulta.
7
Aesop Rock – Zero Dark Thirty Def Jux oli itselle todella kova sana joskus aikoinaan ja vieläkin El-P, Aes ja muut soivat välillä..okei lähinnä noi kaks. Tässä on yhä se omaleimaisuus, ei ehkä Bazooka Toothin mielipuolista maalailua mutta ei haittaa. Ilo huomata että vanhat suosikit tekevät yhä hienoja biisejä.
8
Maroon 5 – Payphone Joustava melodia pelastaa jotain, Wiz Khalifa EI sovi tähän väliin. What were they thinking?
4
Jalava - Sinä yönä Ei hetkauttanut pahemmin, kulki ohitse.
5
Linkin Park – Burn It Down asdf
2
Jukka Kuusisto
Dirty Projectors – Gun Has No Trigger En osta levyä, mutta kyllä tämänkaltainenkin musiikki näköjään voi toimia. Mielenkiintoinen soitinnus.
7
Aesop Rock – Zero Dark Thirty En puhu katujen kieltä tarpeeksi, jotta ymmärtäisin noita lyriikoita ensi kuulemalta. Tausta oli ihan hyvän kuuloinen.
4
Maroon 5 – Payphone Näin vahvasti käsitelty laulusoundi vaatii todella paljon koukkua kappaleelta toimiakseen. Tässä sitä ei ollut riittävästi. Myöskään rap-välike ei mielestäni toiminut.
3
Jalava - Sinä yönä Lisää viskiä laulajalle.
5
Linkin Park – Burn It Down Odotin vähän erilaista, mutta näköjään Linkin Park onkin Amerikan The Rasmus. Rap-osuus ei toiminut tässäkään.
4
Janne Samuli Sirviö
Dirty Projectors – Gun Has No Trigger Siisti arri! Pidin tosi paljon tästä tuotannosta, samoin laulusuoritus osui ja upposi. Biisi ei ole ikimuistettava mutta joku tosi hyvä kulma tässä on. Pidin.
8
Aesop Rock – Zero Dark Thirty Emmäätiiä. Jotenki. Tää oli jotenki aika perus vasemman laidan hiphoppia. Artsu-hopin keskitietä. Ei erityisen huono, mut ei myöskään erityisen loistava.
5
Maroon 5 – Payphone Maroon 5:n ekalla levyllä on oikeasti tosi hyviä popbiisejä. Sen jälkeen bändi ei oo mua juurikaan kiinnostanut, mut täähän oli ihan ok. Wiz Khalifa oli kyl melko järeästi boksin ulkopuolella, ilman feattia oisin saattanut tässä vappukohmelossa täräyttää kasinkin. Aivan ok.
7
Jalava - Sinä yönä Ei pöllömpi. Jäi korvamatona päähän soimaan. Videossa oli miellyttävä tunnelma ja Westmanin laulusoundi sopii kivasti tämäntyylisen musaan. Raikas.
6
Linkin Park – Burn It Down Kuulostipa se vähän rock-bändiltä. Mulla on aina tullut ton laulajan soundista mieleen Savage Garden. Ei erityisen hyvä biisi ja kosketinsoitinmelodia (kuten näillä aina) kuulosti ihan sormiharjoitukselta. Rap-osuus oli kamala.
3
Joni Kling
Dirty Projectors – Gun Has No Trigger Projectorsia on kovasti jaksettu kehua, mutta itse en ole täysin päässyt kyytiin mukaan. Ei tämä aivan kolahda vieläkään, mutta arvostan kyllä tapaa, jolla kipale ja lyriikka kutkuttavasti kasvavat lopulta kohdatakseen toisensa huipennuksessa
7
Aesop Rock – Zero Dark Thirty Aesop on toinen nimi, joka kehuista huolimatta ei ole napannut. Sujuva biisi sai pohtimaan, että uuden levyn myötä olisi oikeutettua ottaa uuteen tarkasteluun
7
Maroon 5 – Payphone Toivottavasti puhelinautomaatti antaa rahaa takaisin, koska tässä ei ollut edes sille kuuluisalle kahdelle centille vastinetta
2
Jalava - Sinä yönä Kotimaisen musiikin tasosta on helppo vaikertaa, mutta välillä unohtuu, että hyvällä maulla tuotettua peruspoppia meillä on aina osattu timpuroida. Riittävän elegantti ja luonnollisen kuuloinen esitys ollakseen vuoden tähän saakka kiinnostavimpia.
6
Linkin Park – Burn It Down Linkin Park -biisi, joka ei ole täysin mätä?! Toi syntsakuviohan voisi olla vaikka Cut Copyn biisistä. Eläkää sen kanssa, hipsterit.
5
Markus Hilden
Dirty Projectors – Gun Has No Trigger Vihaan laulajan ääntä melkein yhtä paljon kuin Chris Martinin pahimpia ujelluksia. Mutta biisi löytyy ja se on tärkeintä.
6
Aesop Rock – Zero Dark Thirty Sopivat koukut ja sopivasti hulluutta - siis mahtava meno. Tämän hetken kiinnostavin musiikki tuntuu olevan joko underground-hiphoppia tai puhdasta pophömppää.
8
Maroon 5 – Payphone Pidän yleensä noin joka kolmannesta Maroon 5 -sinkusta eikä tämä ole mitään mainioon Moves Like Jaggeriin verrattuna. Shellbackin tuotanto kuuluu kilometrien päähän, ihan ookoo, mutta Wiz Khalifa on kyllä mukana ainoastaan digilatausbisneksen takia.
5
Jalava - Sinä yönä Jalavan tyypit osaavat todistetusti kirjoittaa biisejä, mutta tämä ei oikein toimi.. Kantrielementit vaikuttavat päälleliimatuilta, vaikka eivät sitä olisikaan. Antaisin varmaan saman bändin hitaalle biisille paremmat pisteet.
6
Linkin Park – Burn It Down Olen tykännyt Linkin Parkin röyhkeydestä aina Hybrid Theorysta lähtien ja on hienoa, että bändi pystyy säilyttämään oman tyylinsä vaikka viilaa musiikkiaan ajanmukaisemmaksi.
7
Antti Lähde
Dirty Projectors – Gun Has No Trigger Melko suvereeni veto, kuten tältä bändiltä uskalsi loistavan Bitter Orcan jälkeen odottaakin. Hienoa, että joku ymmärtää yhdistää näinkin vinksahtaneet melodia-, soinnutus- ja sovitusideat näinkin svengaavaan rytmiin ja perinteiseen popformaattiin. Tämä on just sitä, mitä Broken Bellsin olisi pitänyt olla (kädenlämpöisen vemputtelun sijaan).
9
Aesop Rock – Zero Dark Thirty Kivasti rullaa tämäkin, hyvin pumpataan fiilistä noista muutamasta simppelistä tuotannollisesta ideasta. Vähän tekorankalta Aesop kyllä kuulostaa omaan makuun edelleen, mutta ihan jees silti. El-P:n levyä odotellessa...
7
Maroon 5 – Payphone Nätisti rakennetusta kertosäkeestä ja raikkaan kepeästi meiningistä huolimatta tässä on aivan liian paljon helposti vihattavia aineksia, jotta tästä voisi millään tasolla oikeasti tykätä. Hitiltä tämä silti kuulostaa siinä missä samanhenkinen Funin We Are Youngkin. Räppiosuus on hämmästyttävän turha.
5
Jalava - Sinä yönä Letkeä ja luonteva, yllättää positiivisesti. Hyvä kertosäe nostaa niukin kaukin seiskaan. Parissa kohdassa ("...tää ei oo mahdollista...") tavut ja melodia ei ihan kohtaa.
7
Linkin Park – Burn It Down Rasmus-vibat on aika selkeät, hassua. Laahaava tamppauskomppi on tälle bändille sekin yllättävä ratkaisu – taustahan kuulostaa joltain hidastetulta Digitalismilta/MGMT:ltä. Räppiosuus hanurista. Biisi periaatteessa ei huono, mutta vähän kummalliset on elementit.
5
Anton Majava-Corbijn
Dirty Projectors – Gun Has No Trigger En ole DP-junaan vielä hypännyt mutta tämä kappale miellytti suuresti. Pidän laulajan äänestä ja hienosti biisi saavuttaa todella huomaamatta kliimaksinsa, vaikka puksuttaa aika keskitempoisena höyryveturina alusta loppuun.
8
Aesop Rock – Zero Dark Thirty Kollegan kommentti tekorankkuudesta tuli itsellänikin mieleen. Ei tarpeeksi ideoita että kuuntelisin heti uudestaan, mutta arvostan kyllä tyyliä ja täytyy levy tsekata kun tulee.
7
Maroon 5 – Payphone Wiz on aivan väärässä paikassa, vaikka tuo lahjaton pössyttelijä sopii kyllä sinänsä näiden kamalien calipoppareiden seuraan ihan hyvin.
2
Jalava - Sinä yönä Vähän liikaa päälleliimattua kantria, että rakastaisin. Sanokaas nyt, kenen ääni laulajasta tulee mieleen, kun en millään keksi.
5
Linkin Park – Burn It Down Synakuvio on hidastettua cutcopya ja justicea, lauluosuudet vaan ankeaa linkinparkkia. Räppiosuus on sopivan helppo ja lyhyt että karaokessa pystyy viiden jallukolan jälkeenkin vetämään.
5
Jussi Mäntysaari
Dirty Projectors – Gun Has No Trigger Mahtava ääni laulajalla. NRGM:n lukijan pitäis varmaan tietää tästä bändistä muutakin kuin nimi, mut tää on eka kerta kun kuuntelen, ainakin tietoisesti. Hyvä biisi, en varmaan jaksaisi koko levyä.
8
Aesop Rock – Zero Dark Thirty Toimittajan esittelyteksti on johdatteleva, mut kylhän Aesop Rock pesee oddfuturet ja deathgripsit kevyesti. Ei ole aikoihin tullut Aesop Rockia kuunneltua, mut eipä tässä juuri mikään ole muuttunut. Hyvä, ei loistava.
8
Maroon 5 – Payphone HIenosti sävelletty ja varman päälle tuotettu, Wiz Khalifa täysin turha. Ei Moves Like Jaggerin veroinen.
7
Jalava - Sinä yönä Tällä sovituksellisella ja esityksellisellä hienovaraisuudella vaadittaisiin huomattavasti mieleenjäävämpi melodia. Nyt ollaan ihankivuuden ytimessä.
6
Linkin Park – Burn It Down Jotain uutta sovituspuolessa, joten kai heitä pitää rohkeudesta onnitella. Mutta laulumelodiat ja räpit kuin parodiaa bändistä itsestään. Plus että ihan kuin tää olis vahingossa hidastettu.
3
Oskari Onninen
Dirty Projectors – Gun Has No Trigger Ensin tuntui maailman laimeimmalta soulbiisiltä, mutta harmonioissa jylläävä virus teki tästä mitä nerokkaimman.
8
Aesop Rock – Zero Dark Thirty Death Grips on parempaa koska klaustrofobia. Prefuse 73 on parempaa, koska kollaasimaisuus. Tää vain kolkotti ja oli räppiä.
5
Maroon 5 – Payphone Olisi ehkä hienointa, jos jossain kolikkopuhelimessa olisi tällainen autotune ilman, että soittaja tietäisi siitä.
3
Jalava - Sinä yönä Lisää villasukkia, sydänsuruja ja pääskysiä tekstiin, niin SMG-fanit innostuu!
6
Linkin Park – Burn It Down Liityn kuuman elektrokesä 2009:n nostalgioijiin. Electric Feel now! Nu-metal takaisin Linkin Parkiin! One Step Closer never forget!
3
Milla Suomalainen
Dirty Projectors – Gun Has No Trigger Tämä olisi toisella laulajalla täysi ysi.
6
Aesop Rock – Zero Dark Thirty Ei toi yo-yo-osasto oikein iske. Muuten on kyllä hyvä biisi.
2
Maroon 5 – Payphone Hei, mä sentään yritin tykätä..samaa skeidaa tää kyllä on kun noiden tuotokset tähänkin asti.
1
Jalava - Sinä yönä Pisteitä annan ainoastaan laulajasta josta olen aina pitänyt. Muuten on kyllä aika turhaa musiikkia.
6
Linkin Park – Burn It Down Pari kertaa piti puhallella ennenks uskalsin laittaa soimaan. Mutta hei, noi synailut ovat kivoja! Nää on kyllä tehneet paljon kamalampaakin settiä.
4
Mikael Johannes Mattila
Dirty Projectors – Gun Has No Trigger Laulajan soundi oli tosiaan komea, mutta jäiköhän tämä muuten vähän aseeksi ilman liipasinta? Se meininki nimittäin jäi aika paljon laulajan vastuulle, vaikka taustakuorokin toi ihan kivaa väriä. Toisaalta siisti sovitusratkaisu. Kyllähän tätä kuuntelee.
6
Aesop Rock – Zero Dark Thirty Jos nyt siihen Death Gripsiin tulee verrata, niin olihan tämä nyt huikeine biitteineen kaikkineen kovempaa matskua. Aesopin flow on aina ollut vähän kaksijakoinen tapaus, mutta hyökkäävyys toimi tuon kolinan päälle ihan hyvin. Biitin imu oli itse asiassa sen verran nerokas, että biisi olisi voinut jatkaa vaikka minuutin pidempään. Silloin kokonaisuus olisi saattanut olla voimakkaampi.
7
Maroon 5 – Payphone Äh. Eroaako tää nyt jostain Bruno Marsista yhtään? Tosin olihan tässä räppiä. Kertonee jotain, että se oli biisin vähiten puistattava osa.
2
Jalava - Sinä yönä No mitäs ihmettä, suomi-aor:n (mitään folkrockia tässä ei ollut), Pariisin Kevään ja Liekin häkellyttävä ristisiitos. Tai siis, tässä kaiketi jotenkin pyrittiin naittaa Mikko Kuustosesta keski-ikäiset fanit ja YleX:n kuulijakunta. Biisi itsehän oli melkoisen joutava.
3
Linkin Park – Burn It Down Kymmenen vuotta sitten Linkin Park oli itselleni paras bändi maailmassa. Hybrid Theoryyn ja etenkin Meteoraan liittyvät muistot ovat lämpimiä. Ehkä aika kultaa muistot, mutta ne ovat edelleenkin ihan kelpoja levyjä. Ja siinä meiningissä oli paljon enemmän omaperäisyyttä kuin tässä. Jos en edelleen tunnistaisi Chester Benningtonin laulua (ja Mike Shinodan sinällään täysin turha räppiosuus jätettäisiin pois), voisi tämä olla vaikka Rasmuksen uusi biisi. Eivätkös nekin tehneet tällaista syntikkarokkia nykyään?
2
Valtteri Vääri
Dirty Projectors – Gun Has No Trigger Piti kuunnella 4 kertaa, ennen kuin uskalsi kommentoida mitään. Bitte Orca ei oikein koskaan auennut mulle muutamaa biisiä lukuunottamatta. Tässä kipaleessa on jotain tosi vinoutunutta, mutta samalla kiehtovaa imua, joka nostaa odotukset uutta levyä kohtaan melko korkealle. Jes!
8
Aesop Rock – Zero Dark Thirty Räpätiräpp. Biitti ei vakuuta.
4
Maroon 5 – Payphone Niin paljon muovii, et ahdistaa.
2
Jalava - Sinä yönä Pieninä annoksina automatkoilla menee tää.
6
Linkin Park – Burn It Down Samaa tylsää radiosoittoon tuotettua näennäisesti roughia skeidaa mitä nää on tehny jo pidemmän aikaa.
2