Levyraati #33

Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips

Suomi-krautin suurlupaus Siinai on tehnyt albumin Wolf Paradestakin tutun Spencer Krugin sooloprojektin Moonfacen kanssa. Juuri julkaistulta Heartbreaking Bravery -albumilta lohkaistun Teary Eyes and Bloody Lips -videon on ohjannut Marsha Balaeva.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Jukka Ässä – Uusi maa

Esikoisalbumiaan kypsyttelevä tamperelaispoppari Jukka Ässä (Tigerbombs, Tapes) on sekä ohjannut että leikkannut Uusi Maa -kappaleensa videon. ”Miehen” roolissa videolla nähdään muun muassa Black Motorista tuttu Sami Sippola. Rhodesia kappaleella räplää lukemattomista yhteyksistä tunnettu sormitaikuri Okke Komulainen.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan

Herra Rautiainen palaa ryminällä raskaan suomirockin eturiviin. Uudessa Neljäs Sektori -yhtyeessä soittaa tuttuja miehiä: Trio Niskalaukauksesta tuttu kitaristi Jarkko Petosalmi, Rautiaisen soololevyilläkin soittaneet basisti Valtteri Tynkkynen (YUP) ja kitaristi Peter Engberg sekä rumpali Jussi Nikula.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Sometimes We Cry – Growing Old

The Curea vastaan nimellään inttävä kotimainen rocklupaus esittäytyy videolla, jonka ovat ohjanneet Pauliina Vuorinen ja yhtyeen laulaja Vertti Virkajärvi. Ai millaista musiikkia bändi soittaa? ”Vanhenemisen piina ja pelko, sydänmaiden sielu ja suru, nuoruuden seksikäs surf ja twang.” Sellaista.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama

Entisen Quintessence-solistin uusi sooloalbumi Valoa pimeään julkaistaan 9. toukokuuta. Salokosken sanoittaman singlebiisin on säveltänyt The Rasmuksen Eero Heinonen ja tuottanut TuomoTuomoPrättälä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Antoinette Olivia
Sometimes We Cry – Growing Old On tuossa potentiaaliakin mutta ei tämä biisi vielä vakuuta.
4
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama No jaa.
4
Jukka Ässä – Uusi maa No kuulostaapa enemmän kuin vähän The Sea and Cakelta. Toinen yhteys on se, että tuo melodia pääsee jotenkin ihon alle. Positiivinen ylläri.
7
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan Tää on taas tätä. Miljoona kertaa kirjoittanut tämän biisin. Inhoan suomalaissävyistä fatalismia, luuranko pakenee suun kautta blaaaarghargh blaargh blahrrhra glaar
1
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips Aikoinaan en voinut sietää Krugin ääntä. Nyt toimii paljon paremmin ja Siinai vetää taustalla todella komeasti.
8
Veikko Danger Jalkane
Sometimes We Cry – Growing Old Growing old. Kamoon.. No, ahdisti se minuakin kaksikymppisenä. Kuuntelin toki soundtrackiksi parempaa musiikkia kuin tämä. Pseudokoskettavaa sipsuttamista tämäkin. Kallio tosin ihan kivan näköinen.
5
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama Emma on aina onnistunut koskettamaan minua. Vääristä paikoista. Aikamoista läpsyttelyä melkein koko raati tällä kierroksella.
2
Jukka Ässä – Uusi maa Vastaanottimessa varmaan vika, mutta kovin on 'ihan kivaa' tämäkin. En keksi tämän hipsuttelun olemassa olemiselle juurikaan perusteluita.
5
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan Levyraadin yleishissuttelun vastapainoksi raskaampi rock kuulostaa melkein virkistävältä. Mutta vain melkein eli niin virkistävältä kun tälläinen suomihevi vaan voi. Eli ei kovin kuitenkaan.
6
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips Ei mitään erikoista jne. Ärsyttävä ääni jäbällä. Tekee varmasti tahallaam senkin, eikä siinä mitään. Pisteet kestosta. Harva yli kolmenminuuttinen kappale on kovin hyvä.
5
Lauri Rikkonen
Sometimes We Cry – Growing Old Sori, en voinut antaa edes mahdollisuutta. Lopetin puolen minuutin jälkeen. Tuli huono olo.
1
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama Mukavan aurinkoinen sinkkupala. Tää soi ensi kesän juhlien soittolistoilla.
7
Jukka Ässä – Uusi maa Olipas vangitseva. Hieno video ja hieno äänimaailma henkivät kiireettömyyttä.
8
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan Nääääääh. Rautiainen ei kyllä vahingossakaan onnistu miellyttämään kohderyhmänsä ulkopuolelle jääviä. Miksi edes kuuntelin, en kuitenkaan osaa pitää tästä.
3
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips Hyvää vyörytystä! Herra Kuunaamalla on komea ääni.
8
Annastiina Airaksinen
Sometimes We Cry – Growing Old Vähän totuttelemista vaativa laulutyyli. Jostain syystä tulee mieleen National, ehkä hienojen taustajousien takia. Ihan leppostahan tämä.
5
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama Kevätkö tuo nämä leijuvat kappaleet tullessaan? Biisin nimi on ärsyttävä, mutta Salokosken ääni on vastustamaton. Tämän kertosäkeen jälkeen tuntee itsekin olevansa vahvempi ja sisukkaampi. Paljon uskottavampaa kuin samaa uhoavan Pinkin riimit konsanaan.
7
Jukka Ässä – Uusi maa Lempeää. Piristää, että Jukka Ässä tekee mies ja kitara -musiikkia omalla tyylillään, eikä kuten kaikki muutkin. Ei niin väkevää kuin Olavi Uusivirta eikä niin itkuista kuin José González, vaan sympaattista pikkukaupunkimusiikkia siltä väliltä.
10
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan Onko aina pakko juntata tällä siivolla? Ainakin on tyyli pitänyt, yhtä laahaavaa kuin ennenkin. Kuulostaa vähän niin kuin olisi tullut viskiä juotua sitten viime kuuleman. Tai sitten Rautiaisella on kevätnuha. Plussaa yllättävästä kitarasoolosta.
2
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips Oli hyvä, muttei vienyt mennessään. Loppui liian äkkiä että olisi jäänyt mitään mieleen, tai koukku puuttui.
6
Tuija Tuusa
Sometimes We Cry – Growing Old Nuoruuden surffit jää saavuttamatta. Laulajan äänessä raakuutta, kovuutta.
2
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama Vaikka kuinka tykkään Emmasta ja hänen mahtavasta äänestä ja tulkinnasta, niin silti ei. Biisi ei avaudu ainakaan ensimmäisellä kerralla.
4
Jukka Ässä – Uusi maa Ihana Jukkaässän tunteikas ja soiva ääni! Itselle tuli uudesta maasta parempi fiilis kuin videolla! Mutta pannukahvi hieman kosteassa kesän jäljiltä lämpiävässä mökissä maistuisi!
8
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan Tekee mieli mossata, vaikka seuraavana päivänä pää onkin kipeä. On Timolla parempaakin tuotantoa!
3
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips Mahtava ääni! Tulee brittifiilis! Ja se on tosihyvä. Sting,U2....mutta ihan uutta! Videot liian vaikeita - en taida olla oikea kohderyhmä!
6
Susa Murtomäki-Lehto
Sometimes We Cry – Growing Old
3
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama
8
Jukka Ässä – Uusi maa
3
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan
6
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips
8
Ville Anttonen
Sometimes We Cry – Growing Old katso timo rautiainen kommentti
3
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama tyttöjen mussiikkia
2
Jukka Ässä – Uusi maa kivaa fiilistelyä
7
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan ei ihan parasta timoa. hienoa kuitenkin että raadissa on muutakin kuin viimeisimpiä indiehittejä joista välittää noin 2 viiksimiestä tuhannesta
6
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips todella hienon kuuloista. sääli että niin lyhyt
8
Antti Lähde
Sometimes We Cry – Growing Old Kuulostaa siltä, että ehkä se siitä, mutta ei ihan vielä. Edellä mainittu The National on hauska assosiaatio – mutta toisaalta aika armoton. "Parhaassa kolmanneksessa", sanoisi Soundin demosetä.
5
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama Hyvin laulaa, tietenkin. Miellyttävä softfolk-äänimaailma. Biisistä puuttuu jotain, mutta säkeistössä on hyvää melodista koukkua ja loppua kohden tunnelma kasvaa hienosti.
7
Jukka Ässä – Uusi maa Tykkään oikein paljon. Mutta tutuille ei anneta seiskaa isompia numeroita!
7
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan Rautiaisen laulu on jotenkin hemmetisti löysempää kuin aiemmin. Ja sitä myöten tästä kyllä karisee iso osa siitä viehätyksestä, mitä Niskalaukauksessa on parhaimmillaan ollut. Äh.
5
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips Todella hyvä levy, vaikken siltä mitään odottanutkaan. Mahdottoman jylhä goottipopvyörytys. Pidän!
9
Jukka Kuusisto
Sometimes We Cry – Growing Old Keskitien musiikkia.
6
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama Loistava laulaja.
7
Jukka Ässä – Uusi maa Vähän turhan harmitonta.
4
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan Jahas, Rautiainen on taas ruvennut tekemään Niskalaukausta.
6
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips Siinähän se soljui toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.
5
Santeri Pahnila
Sometimes We Cry – Growing Old Eihän tässä mitään omaperäistä ole. Jaksoi tämän kuitenkin loppuun kuunnella.
6
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama Panisin.
8
Jukka Ässä – Uusi maa Harmitonta ränkytystä. Toisaalta taas yhtä paljon fiilistä kuin seinätapetissa.
5
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan Kammottavaa.
2
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips Rajut soundit. Tää on kova. Hypnotisoiva.
9
Oskari Onninen
Sometimes We Cry – Growing Old Kyllä se vielä siitä. Lisää viiniä. Lisää kynttilöitä. Lisää laskuhumalaa. Lisää kolhuja elämältä.
5
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama Konservatorioloungen sijaan tulee mieleen SMG, joka olisi varmasti saanut oivalliseen sävelmään enemmän tunnetta kuin superhailakka Salokoski. Ei liene sattumaa, että levy julkaistaan äitienpäivän korvilla.
4
Jukka Ässä – Uusi maa Uskomattoman tyylitelty kappale siihen nähden, että se assosioi Radio Novaan ja Egotrippiin. Tämä olisi ollut helppo pilata. Onneksi niin ei käynyt.
7
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan Tältä kuulostaa hevi-Suomen keski-iän kriisi.
2
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips Missä ovat Suomen kraut-diskot? Haluan kraut-diskoon!
9
Tanninen Satu
Sometimes We Cry – Growing Old 1 en jaksanut kuunnella..
5
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama 2. ei kiitos, laulu ja lyriikka yhtä kamalaa..
5
Jukka Ässä – Uusi maa 3 Kuin vanhaa Kasevaa, mitään sanomatonta
5
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan 2 ...tasapaksua, en jaksa kuunnella.
5
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips 3 .... en jaksa kuunnella
5
Ossi Savolainen
Sometimes We Cry – Growing Old
4
Emma Salokoski Ensemble – Dalai Lama
3
Jukka Ässä – Uusi maa
8
Timo Rautiainen & Neljäs sektori – Vastavirtaan
3
Moonface With Siinai – Teary Eyes and Bloody Lips
7