Levyraati #30

Japandroids – Celebration Rock

64 kertaa Kanada -soittolistamme käynnistävä Japandroids julkaisee toisen studioalbuminsa. Vancouverilaisen noisepopduon Celebration Rock -levy ilmestyy 5. kesäkuuta. Tässä albumin nimikappale.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Sigur Rós – Ekki Múkk

Musiikillisessa Islanti-matkaoppaassamme itseoikeutetusti soinut Sigur Rós julkaisee kuudennen albuminsa. Mahtavasti nimetty Valtari (merkitsee höyryjyrää) ilmestyy 28. toukokuuta. Vieläkö keijukais-postrock uppoaa?

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Jippu – Väärinpäin lentävät linnut

Nuorgamin historian ensimmäinen Giffaa hei! -artisti julkaisee kolmannen sooloalbuminsa. Levyn ensimmäinen singlelohkaisu on Väärinpäin lentävät linnut, jonka kannessa Meri-Tuuli Elorinne tekee madonnat ja poseeraa rintaliiveissä ja risti kaulassa. Singlen nimeä kantava albumi ilmestyy 25. huhtikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Zebra & Snake – Money in Heaven

Kotimainen elektropoptoivo Zebra & Snake julkaisee esikoisalbuminsa Healing Musicin 14. toukokuuta. Viikko ennen sitä ilmestyy tämä, albumin ensimmäinen singlelohkaisu Money in Heaven. Kappaleen videon on ohjannut Lilah Vandenburgh.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Gossip – Perfect World

Viime vuosien merkittävimpiä queer-artisteja listanneessa jutussamme esiintynyt Beth Ditto palaa otsikoihin Gossip-yhtyeensä viidennellä albumilla. Xenomanian Brian Higginsin tuottama A Joyful Noise -albumi ilmestyy 22. toukokuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Ville Anttonen
Gossip – Perfect World ihan ok
6
Sigur Rós – Ekki Múkk tuutilullaa. vanhana fanina jäi vähän ontoksi, mutta yleistunnelma vieläkin kohdillaan
7
Jippu – Väärinpäin lentävät linnut argh
1
Zebra & Snake – Money in Heaven not kuut pat not päät enivei
5
Japandroids – Celebration Rock bulkkia
2
Antti Lähde
Gossip – Perfect World Voi elämän kevät. Ei, ei. Gossipin edellinen diskolevy oli kova. Ditton soolo-ep oli kova. Tämä on kauhea. Voisi olla jopa – gulp! – suomalainen...
3
Sigur Rós – Ekki Múkk Näin Sigur Rósin keikalla ensimmäisen levyn aikaan v. 2000. Toivat yleisön sekaan kynttilöitä ja suitsukkeita, hippejä kun ovat. Keikka oli mahtava, mutta sen jälkeen yhtye on kiinnostanut vuosi vuodelta vähemmän. Tämä on nätti biisi, wanhan Sigurin hengessä. Vaikea tälle kuitenkaan mitään käyttöä on keksiä. Kuultu on nämäkin ideat jo monta kertaa aikaisemmin.
6
Jippu – Väärinpäin lentävät linnut Vahvaa tulkintaa, mutta aika ihmeellistä musaa. Ei sytytä minun sydäntäni. Siinäpä tärkeimmät.
3
Zebra & Snake – Money in Heaven Säkeistön perusteella vaikutti lupaavalta, mutta kertsi jää aika tylsäksi länkytykseksi. Eipä ole juuri minkäänlaista dynamiikkaa tässä. Raakilemainen fiilis jää.
5
Japandroids – Celebration Rock Kivaa tyhjänpäiväistä ja hyväntuulista kolmen soinnun "jytää". Ihan hyvä pikku melodiakin on keksitty. Tavoitteisiinsa nähden onnistunein biisi näistä viidestä. Viiden minuutin kesto on tällaisen biisin kohdalla tosin lähes mielisairautta.
7
Justus Pienmunne
Gossip – Perfect World Gossip ei ole koskaan suosikkeihin kuulunut, ei kuulu kyllä tämänkään biisin jälkeen. Säkeistö on loistava tunnelmanluoja, mutta kertosäe latistaa ikävästi fiilistä. Loppua kohden lähtee mukavasti lentoon kuitenkin. Sitä riffittelyä olisi voinut kuunnella dominoivampanakin.
6
Sigur Rós – Ekki Múkk Ihanaa Sigur Rós, ihanaa! Aivan kuin ( ), Takk..., með suð í eyrum við spilum endalaust ja Riceboy Sleeps yhistettynä. Jumalallista kevätmusiikkia, mitä kuunnellessa itsekin leijuu vetten päällä kuin höyrylaiva. Tämä keijukais-post-rock uppoaa!
10
Jippu – Väärinpäin lentävät linnut Ujo trip-hopahtava aloitus, itkeäkö vai nauraa. Rohkeaa musiikkia, mutta aivan liian korneja suomenkielisiä lyriikoita. Toivottavasti tätä ei tarvitse kuulla keväällä radioista. Ja vielä yksi pointti: väärinpäin lentävät linnut olisivat koominen näky, ei mahtipontinen eikä varsinkaan dramaattinen.
2
Zebra & Snake – Money in Heaven Alku lähtee kuin seinästä, vaikea päästä heti mukaan. Kertosäkeen hahmottaminen vaatii useamman kuuntelukerran, mutta taustalla häärivät synat ja rummut on mahtavan kuulosia - musiikki toimii, laulu ei.
5
Japandroids – Celebration Rock Edellisestä levystä en innostunut, mutta nyt iski heti ensimmäisten 30 sekunnin aikana. Soundit kohillaan, mukavan rouskuva. Tämän jos olisi saanu puristettua kolmeen minuuttiin ni olisi ollut kova 9.
8
Mikael Johannes Mattila
Gossip – Perfect World En ole koskaan tietoisesti kuullut Gossipia vaikka nimi on tuttu. Ennakkokäsitykseni bändin musiikista oli kuitenkin jotakin ihan muuta, tämähän nimittäin kuulosti melkein ruotsalaiselta euroviisulta. Nuo biisintekstit tuossa videossa olivat jotenkin syyttävästi ja hyökkäävästi aseteltu, että ”lue nyt perkele!”. Aika mitäänsanomaton biisi, mikä on harmi, koska jotenkin kuvittelin Gossipin aika hyväksikin bändiksi.
3
Sigur Rós – Ekki Múkk Vähän kyllä kallistuu pettymyksen puolelle. Okei, aiemmalla levyllä sitä konkreettisempaa ja rytmikkäämpää otetta oli enemmän joten sikäli paluun tähän himmailevampaan tyyliin voi sulattaa. Kuitenkaan tässä ei ollut mitään, mitä ei olisi tehty paremmin jo aiemmilla levyillä. Toisaalta Sigur Rós on bändi, jolla todellakin on täysin oma soundinsa ja estetiikkansa, joten ymmärrän että tyyliä halutaan hyödyntää.
5
Jippu – Väärinpäin lentävät linnut Kökkö pseudo-triphop-tuotantohan on kuin Samuli Edelmannia vuonna 1998. Mitä meininkiin tulee, niin tämähän on niin ryppy otsaista [sic] draamaa, että oksat pois. Taattua Jippua siis, joten onko lopputulos täten onnistunut? Jippu on käsite, joka pompöösiydessään herättää väistämättä hieman hilpeyttä, vaikkei näin pitäisi varmaan olla. Aika vaikea tälle on loppujen lopuksi mitään järkevää arvosanaa antaa, mutta kovin korkea se ei ole.
3
Zebra & Snake – Money in Heaven Melko vahvat Depeche Mode-fiilikset iskivät viimeistään kun laulaja avasi suunsa. Videossa oli ihan suuren maailman menoa ja Korpiklaani-estetiikan (laulajan habitusta myöten) yhdistäminen synapoppiin on ihan hauska veto. Itse biisi tosin vajoaa sinne French Filmsin kaltaisten nimien tähdittämän, muodollisesti pätevän värittömyyden suohon. Jippu sentään herättää tunteita, vaikkakin negatiivisia, tämä ei oikein mitään.
3
Japandroids – Celebration Rock Onnistuipas kuulostamaan huutopunk-meiningeistään ja brooklyn-indieltä kuulostavista o-ousta huolimatta ihan kivalta biisiltä. Ensikuuleman perusteella tässä oli jonkinlaista raikkautta ja etenkin kitarat soundasivat toiveikkaan aurinkoisilta, vaikkei biisi mikään omaperäisyyden perikuva ollutkaan.
7
Antoinette Olivia
Gossip – Perfect World No niin, larpataanpas sopivin henkilöhahmoin tämän raadin läpi. Melkoinen vibra juuTtTuUuUnNnNuUt säkeistön lauluosuuteen. Jotenkin todella hengetöntä materiaalia. terv. erkki bull, jethro tullin oikea käsi
2
Sigur Rós – Ekki Múkk Ladyshave kehiin, nuo karvajalat alkavat jo epäilyttämään. Kaunista toki, mutta en oikein osaisi näiltä muuta odottaakaan. terv. kärtsy islantilainen
6
Jippu – Väärinpäin lentävät linnut Luumunväriset alusvaatteet, revitty mainos kaupungin lyhtypylväässä, kuvitteelliset kuilut ja kaikki. terv. postilaatikossa hiljaa vaikertavan ja henkistä repeämistä aiheuttava hobby hallin postimyyntiluettelon suunnittelija
1
Zebra & Snake – Money in Heaven Luin ensin että monkey in heaven. En huomaa paljoakaan tässä. Video on huvittava, biisistä unohtui jo kaikki. terv. mönjän peittämä marakatti new jerseyn viereisestä valtamerestä.
3
Japandroids – Celebration Rock Koukkua on enemmän kuin kalastusaluksella mutta persoonallisuus jää hieman pimentoon. Ilman sitäkin lyön korkeat pisteet, onhan tämä sen verran jännittävää. Ylipitkä tosin ja voi olla vain hetken huumaa, siitä semisti miinusta. Mutta hetken huuman pisteet. (ps. biisin nimi on "The House that Heaven Built", ei suinkaan "Celebration Rock") terv. brooklyniläinen besserwisseristi, vegaaniburrito vasemmassa ja poleeminen kyltti oikeassa kädessä.
8
Jukka Kuusisto
Gossip – Perfect World Se, missä määrin autotunea tai vastaavaa äänenkäsittelyä käytetään, on pitkälti makuasia. Tässä se söi kappaleen tehoa.
5
Sigur Rós – Ekki Múkk Kuvataideteoksen musiikillinen vastine. Itse asiassa tämähän sopisikin jonkin taidenäyttelyn taustamusiikiksi.
3
Jippu – Väärinpäin lentävät linnut Symboliikka ei avautunut. En pysty jakamaan artistin tuskaa.
3
Zebra & Snake – Money in Heaven Sävellyksellisesti todennäköisesti paras kuulemani elektropop-kappale. Se ei kuitenkaan riitä kovin pitkälle.
4
Japandroids – Celebration Rock Kovasti tuntui olevan asiaa, mutta en ihan vakuuttunut. Melodiassa oli jotain springsteenmaista (monotonisuutta). Jos ovat tosissaan, niin keikoilla on varmaankin kova meno. Jostain syystä mielleyhtymiä olivat myös Pennywise ja Stereophonics, älkää kysykö miksi.
4
Markus Hilden
Gossip – Perfect World Beth Ditton I Wrote the Book -ep nosti odotuksia. Tämä biisi taas laski niitä aika lailla. Missä tunne - ilo, suru, raivo.. JOKIN. Sadat artistit tekevät teknisesti kovempia pophittejä, joten Gossipin pitää löytää muuta ja tässä siinä ei ole onnistuttu. Esimerkiksi The Rasmuksen I'm a Mess on parempi popsinkku.
5
Sigur Rós – Ekki Múkk Plääh. Ei tätä jaksa nyt, kun aurinko paistaa keväisesti eikä edes nukuta. Onko Sigur Ros oikeasti kiinnostanut ketään enää kahdeksaan vuoteen?
3
Jippu – Väärinpäin lentävät linnut No siis tämähän kuulostaa Jipulta hyvässä ja pahassa. Arvostan suuresti noita ties mitä raakkuvia variksia ja iskelmällinen ja röyhkeän mahtipontinen kertosäe ansaitsee pisteitä.
6
Zebra & Snake – Money in Heaven Aika jees, mutta kuten niin usein genressä ennenkin, toimii todennäköisesti remiksauksena paremmin, kun joku nero tajuaa kaivaa ytimen esiin ja nostaa tanssittavuuden toiseen potenssiin.
6
Japandroids – Celebration Rock Hyvä meno kerrassaan, mutta henkilökohtaisesti tällainen musa ei sytytä kuin muutaman biisin erissä. En kyllä keksi yhtään syytä, miksi tämä suoraviivainen biisi kestää liki viisi minuuttia, kun Jippukin saa vuodatuksensa valmiiksi alle neljässä.
6
Gossip – Perfect World En haluaisi olla se henkilö, joka joutuu kertomaan Dittolle, että aika ajoi Gossipista ohi.
4
Sigur Rós – Ekki Múkk Aniharva asia on vähemmän kiihottavaa, kuin islantilainen musiikki, joka kuulostaa leimallisesti islantilaiselta. Tavallaan on kyllä upeaa, että on olemassa kieli, jonka jokainen sana kuulostaa onomatopoeettisesti oksennukselta.
2
Jippu – Väärinpäin lentävät linnut koska Jippu
5
Zebra & Snake – Money in Heaven Vokaalit ja video toimivat. Ei mikään originelliuden paraati, mutta useammalla kuuntelukerralla varmasti jää takaraivoon soimaan.
7
Japandroids – Celebration Rock Hypestä huolimatta pumpun eka albumi oli pettymys, eikä tämäkään biisi tunnu osakkeita nostavan. Nämä eivät ole etsimäni droidit.
5
Joni Kling
Gossip – Perfect World En haluaisi olla se henkilö, joka joutuu kertomaan Dittolle, että aika ajoi Gossipista ohi.
4
Sigur Rós – Ekki Múkk Aniharva asia on vähemmän kiihottavaa, kuin islantilainen musiikki, joka kuulostaa leimallisesti islantilaiselta. Tavallaan on kyllä upeaa, että on olemassa kieli, jonka jokainen sana kuulostaa onomatopoeettisesti oksennukselta.
2
Jippu – Väärinpäin lentävät linnut koska Jippu
5
Zebra & Snake – Money in Heaven Vokaalit ja video toimivat. Ei mikään originelliuden paraati, mutta useammalla kuuntelukerralla varmasti jää takaraivoon soimaan.
7
Japandroids – Celebration Rock Hypestä huolimatta pumpun eka albumi oli pettymys, eikä tämäkään biisi tunnu osakkeita nostavan. Nämä eivät ole etsimäni droidit.
5
Heli Nevakare
Gossip – Perfect World Hienot Human League-saundit uudelleenkierrätettunä. Video booooring. Hiljaisuus on tehokeino. Toimii aina
8
Sigur Rós – Ekki Múkk Veti mykäksi. Ihana HIM-tyyppinen intro ja totaalista taikaa.
10
Jippu – Väärinpäin lentävät linnut
5
Zebra & Snake – Money in Heaven
5
Japandroids – Celebration Rock
5