Levyraati #3

Eini – Älä menetä mua

1980-luvun iskelmätähti Eini palaa parrasvaloihin keskiviikkona tällä viikolla julkaistavalla Mä jään -albumilla. Kakkossinglen Älä menetä mua tekijätiedoissa on tuttuja nimiä Eskolinista Karisalmeen.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Noah Kin – Intro / Underground

Noah Kin on 17-vuotias suomalais-nigerialainen räppäri, joka on kirvoittanut ylisanoja muun muassa Palefacelta ja Pyhimykseltä. Noahin esikoisalbumin No Matter the Seasonin julkaisee lokakuussa Helsinki Freedom Records.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The Big Pink – Stay Gold

Brittiläinen elektrorockduo julkaisee tammikuussa Future This -nimisen seuraajan vuoden 2009 A Brief History of Love -esikoiselleen. Stay Gold on albumin ensimmäinen single.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Aero – Tangier

Onko Aero Suomen Roxette, kysyy Disco Blanco Recordings hämmentävästi tiedotteessaan. Superchristin Mikko Lohenojan uuden yhtyeen toinen jäsen, ja Tangier-esikoissinglen sanoittaja, on Henna Jokela.

http://youtu.be/cx0TJXN2S1o

Little Roy – Lithium

60-vuotiaan jamaikalaisen roots reggae -legendan uusi albumi Battle for Seattle sisältää, mitäpä muutakaan kuin Nirvana-covereita!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Oskari Onninen
Eini – Älä menetä mua Voittaa Freemanin tuoreen Liian myöhään -itsepastissoinnin, mutta lipsahtaa alun jälkeen aivosolukuolojumputukseksi. Hiihtokeskukset ja euroviisut täältä tullaan!
4
Noah Kin – Intro / Underground Flow on paremmin kunnossa kuin varmaan kenelläkään Suomessa ever ever. Siitä en sit oo varma, oliks Noah Kinillä mitään varsinaista sanottavaa. Saako lähettää terveisiä? No kaikille niille toimittajille, jotka käyttävät tämän yhteydessä jotain hiphopin tulevaisuus -tyyppistä ilmausta.
7
The Big Pink – Stay Gold Those girls fall like dominoeees. Eikun se olikin eri biisi. NMEstä sisään ja toisesta korvasta ulos.Momentum oli ja meni. Ääh.
3
Aero – Tangier Isot levy-yhtiöt markkinoisivat tätä varmasti "sielukkaana ja särmikkäänä Suomirock-duona, joka on niittänyt mainetta intensiivisillä keikoillaan". Riippumatta siitä, onks niitä keikkoja edes ollut. Puhditonta ja särmätöntä, eli parhaassa tapauksessa radiotulevaisuus odottaa.
3
Little Roy – Lithium Ä-ää-ä-ä-ääääh. Letkeää bipolaarikuvausta. Ei saa. EI EIIEIEIEIEIEIE.
1
Jari Mäkelä
Eini – Älä menetä mua Yllättävän kovatasoinen paluu Einiltä. Hyvää humppaa, kohderyhmä tykännee.
5
Noah Kin – Intro / Underground Kuuntelin viikonloppuna Redramaa. Ei hänkään huono ollut. Intron leppoisuus on makuuni, Undergound tiputtaa pisteitä.
7
The Big Pink – Stay Gold Tyhjänpäiväinen esitys. Pystyvätkö tyypit säveltämään toisenkin biisin? Koko ensilevykin oli tätä yhtä ja samaa.
4
Aero – Tangier Onko Disco Blanco Pokon uusi alamerkki? Taitaa olla. Esityksestä puuttuu kaikki persoonallisuus ja kiinnostavuus. 10-luvun komeetta siis?
4
Little Roy – Lithium Aluksi olin sitä mieltä, ettei hyvää biisiä edes yliannos ganjaa pysty pilaamaan. Stereogumin rattoisan cover-kokoelman jälkeen olisin kuitenkin toivonut, että homma olisi jäänyt siihen. Pitääkö Nirvanakin soittaa kuoliaaksi?
3
Juha Tuominen
Eini – Älä menetä mua Nyt on haettu parhaat osat kolmen viime vuosikymmenen discohiteistä ja pistetty yhteen soppaan. Tulee ihan mieleen jotkut Cherin ysärivedot. Ihanan suoraviivaiset sanat jotka koskettaa varmasti tosi monia. Mä uskallan veikakata että tää voitta pelkillä camp-pisteillä. Yksi piste.
1
Noah Kin – Intro / Underground Loistava flow, nuori jannu ja hyvä biitti. Siitä pisteet. Biisin loppu meni kuitenkin hypen puolelle. Alun pienimuotosempi ja omakohtasempi setti oli helpommin lähestyttävää. Pikkasen kylmäks jäi.
7
The Big Pink – Stay Gold Nautittavan jumittavan minipsykedeliaa. Harmi että kesä on ohi, tää olis sopinu moniin hetkiin puistoihin ja festareille. Kuitenkin semmonen viba ettei tää tuu kestämään aikaa, ei siis klassikko. Mutta hyvä.
9
Aero – Tangier Kiva kitarasaundi antaa muutaman pojon mut pitemmälle ei näillä avuilla päästä. Solistin äänessä ja sanoissa ei oo minkäänlaista tarttumapintaa vaiks lauluun olikin koetettu saada jonkinlaista eteerisyyden häivää. Tylsä.
4
Little Roy – Lithium Beatles ja Pink Floyd toimi reggaekuulokkeiden kautta kuunneltuna. Kerran. Se originaalius (jos sellasesta voi puhua) on jo ainakin mun korvissa mennyttä. Mut reggaeletkeydelle itsessään pari pistettä.
5
Tommi Forsström
Eini – Älä menetä mua Eini rules! Uusista sinkuista Mä jään on paljon kovempi. Sille olisi nasahtanut ysi tai kybä, mutta tämä jää kasiin. Kuulin viikonloppuna koko platan läpi ja ihan neroa kamaa on tulossa!
8
Noah Kin – Intro / Underground Älyttömän ihana De La Soul -biitti alkupuolella ja lopunkin tuotanto varsin omaperäistä, mutta silti historiatietoista matskua. Hyvä flow junnulla. Pikkaisen menee monotonian puolelle ja tulee ikävä Q-Tip -tyylistä softimpaa ulosantia, etenkin alkupuolen taustoihin nähden, mutta tästä on hyvä ponnistaa ihan mihin vaan.
7
The Big Pink – Stay Gold Ei tällä kyllä Dominos-hitin menestystä toisteta. Ilman sen painolastia arvosana olisi korkeampi, mutta nyt on vähän hiihdetty paskemmalla voitelulla sama latu läpi.
4
Aero – Tangier Lohenoja rules ja instruraita tässä on todella toimiva, mutta vokalisti ja laulumelodia jättävät kyllä aika valjun viban. Joku iso koukku tekisi tästä kovan, nyt jää vähän puolitiehen. Kyllä tästä silti ihan selkeä kiinnostus herää duon jatkotoimia kohtaan.
5
Little Roy – Lithium Just kreisibailasin Nevermindin juhlapäivänä tämän levyn kokonaan ja platta on kokonaisuutena ihan täyden kybän arvoinen suoritus. Lithium ei suoranaisesti kuulunut levyn kärkikastiin, paitsi pikkaisen hienosti sovitetun yee-eee-e-e-ayyy -bridgen osalta. Ihan helvetin daiju konsepti, kuten reggae/dub-coverlevyt yleensä, mutta kuten tapana on, lopputulos on aina alkuperäistä parempi. Vaikka lähtökohtaisesti en voi sietää reggaeta.
8
Elina Iida Sofia
Eini – Älä menetä mua Jotenkin pyromaaninen uhka vaanii näissä lyriikoissa. Drama ja satakynttilää. Melkein meinasin lopettaa kesken mutta onneksi selvisin modulaatioon asti, siitä yksi piste lisää.
3
Noah Kin – Intro / Underground Kaiketi onnistunut suomienglantihiphop-suoritus, vaikuttaa lahjakkaalta tyypiltä mutta aika laimea nuorisotalomeno.
3
The Big Pink – Stay Gold Väkinäinen ja geneerinen, kuin joutuisi ostamaan kasan liian isoja ruotsalaispillifarkkuja -80% alennuksella, vois viillellä itseensä hintalapuil
1
Aero – Tangier Kai tällasta miedosti ärsyttävää radioeetteriarjentäytettä joku kaipaa mutta en käsitä miksi tämä on menty tekemään
1
Little Roy – Lithium Jännää että tyyppi on 60vuotias ja tekee reggaeta ja kuulostaa silti tietokoneella generoidulta
1
Antti Lähde
Eini – Älä menetä mua "Punaviini odottaa isäntää, niin minäkin." Tiettyä mykistävyyttä tässä dramaattisessa eurodancevisiossa on, mutta jos tämä ei olisi Eini tai vastaava potentiaalisesti campahtava wanhan coulun stara, niin eipä tämä erottuisi paikallisradiotauhkasta oikein millään tavalla. Laimea. Twang-kitarasta ylimääräinenpiste.
4
Noah Kin – Intro / Underground Noah Kin ei tämän perusteella "nuori & lahjakas ja vielä maahanmuuttaja" -sympatiapisteitä kaipaa. Hemmetin karismaattinen ääni ja todella kivasti rullaava psykedeliasoul-tausta. Biisin alkupuoliskolle 9, mutta vähän jälkiosan hiukan epäluontevan oloiselle aggressiivistelulle vain 5.
7
The Big Pink – Stay Gold Toistaa ekan levyn soundia ihan koomisuuteen asti. Biisi on tosi keskinkertainen; Big Pink uhkaa jäädä pahasti S.C.U.Min ja Horrorsin jalkoihin kilpajuoksussa 2010-luvun Simple Mindsin tittelistä.
4
Aero – Tangier Se, mikä teki/tekee Superchristista parhaimmillaan tosi hienon bändin, kuuluu tässä kyllä. Jos radiohittiä on pakko jahdata, niin miksei sitten tällä tavalla. Vaihtoehtoista valtavirtapoppia tai valtavirtaista vaihtoehtopoppia, jossa tuoksahtaa studiovelhon viitta. Sanoiko joku Garbage?
6
Little Roy – Lithium Little Royn projektiin sen syvällisemmin perehtymättä tälle aika massiivinen "MIKSI". Vaan eihän tää nyt huonoa musaa ole millään mittapuulla. Miten voisi edes olla?
5
Tanja Oksa
Eini – Älä menetä mua Ei tälle voi hyvällä tahdollakaan antaa enempää kuin yhtä pistettä (antaisin miinuksia, jos se vain olisi mahdollista). Hirvittävä taustajumputus, venytetyt loppuvokaalit ja naurettavat sanat (voi mennä tovi niiden sadan kynttilän sytyttämisessä)... Nuorgamin Levyraadin historian kamalin biisi.
1
Noah Kin – Intro / Underground Mad skillz. Biisin alussa tuli semmonen "awww"-fiilis; söpö poika ja ihan hyvinhän se sujuu. Mutta sitten kuulin sanat "listen bitch" ja sisäinen kukkahattutätini nyrpisti nenäänsä. Pieni poika, joka haluaisi olla isompi (vaikka toisin biisissä väittääkin). Ehkä siksi sanatkin kuulostavat kornilta, vaikkei 17-vuotias ihan lapsi enää olekaan. Kyllä mun mielestä Noah olisi vielä voinut jäädä kotiin kasvamaan.
6
The Big Pink – Stay Gold Tää pitäisi periaatteessa olla "mun" musiikkia, mutta esikoislevy ei innostanut kyllä yhtään. 4ad ei yleensä petä (tosin se Jokerin biisi oli niin kamala, etten halua kuulla niitä muitakaan ko. artistilta), mutta ei tämäkään biisi nyt oikein lähtenyt. Alun kitarannoit kuulosti ihan kivalta, tuli melkein MBV mieleen, mutta siihen se sitten jäi. Esikuvat (MBV, Ride, yms.) on varmasti kuunneltu tarkkaan, mutta mielummin kuuntelen kumminkin niitä itse esikuvia.
5
Aero – Tangier 2000-luvun Movetron? Ihan hirveä, varsinkin nuo lauluosuudet. Mutta koska Eini oli vielä hirveempi, niin on pakko antaa 2 pistettä.
2
Little Roy – Lithium Reggae ei oo okei. Tämä on omaa kapeakatseisuuttani, mutta reggae reggaena ja Nirvana Nirvanana, jookos?
3
Jussi Mäntysaari
Eini – Älä menetä mua Nollassa kovassa jurrissa voisi mennä, mutta ironiasta riisuttuna ei irtoa.
4
Noah Kin – Intro / Underground Näin räppärin pitääkin uransa aloittaa: Suvereeni esittelyraita. Vaivaton flow ja asiallinen tuotanto.
9
The Big Pink – Stay Gold Ei ole uutta Dominoesia tulossa. Ihan kiva -osastolla nämä.
5
Aero – Tangier Raikasta suomirockia. Hieno melodia, tyylikäs tuotanto. Jos laulaja olisi hieman vahvempi voisi tästä olla vaikka mihin.
8
Little Roy – Lithium Äh, huumorin puolelle livahtaa. Huonon huumorin.
2
Valtteri Vääri
Eini – Älä menetä mua 90-luku ei tuu takas, ainakaan tällä biisillä. Kamalat sanat. Kamalat taustat. Ei edes naurata. Jos tästä jotain hyvää pitää kaivaa niin kertsin jälkipuoliskon soinnut nostavat kulmakarvoja aavistuksen. Siitä kuitenkin vain 1 piste lisää.
2
Noah Kin – Intro / Underground Pojalla on magee soundi, joka toimi paljon paremmin intro-osuuden rennomman biitin kanssa. Harmi, että lyriikat ei sitten oikein herättäneet mitään tuntemuksia. Paitsi "Listen, bitch!" joka kuulosti todella kornilta. Ihan ok pelinavaus, vaikka vielä jätti melko kylmäksi.
4
The Big Pink – Stay Gold Biisi yrittää olla eeppinen, mutta laulajan äänessä ei ole tarvittavaa munaa. Kertosäe kuitenkin toimiva.
7
Aero – Tangier Yäk. Todella rasittava renkutus. Tasapaksu alusta loppuun. Kitarariffi raastoi mun hermoja. Pohjautuuko näiden seuraava sinkku Monopolyyn? Vai kenties Aliakseen? Ihan sama, en halua kuulla sitä.
1
Little Roy – Lithium En ole henkeen ja vereen Nirvana-fani, enkä todellakaan reggaen ystävä, joten sanon tälle: Ei kiitos.
2
Aki Pyykkö
Eini – Älä menetä mua Ei sir, ei ala polttaa. Alku lupailee jotain jylhää, mutta sitten tulee laiska eurobiitti ja tappaa kaiken.
3
Noah Kin – Intro / Underground Onpa pojalla hyvä ääni ja flow, tästä voi paremmilla biiteillä tulla vielä vaikka mitä. Video oli vissiin lukion mediakurssilla väännetty.
7
The Big Pink – Stay Gold Tästä on vaikea sanoa mitään, biisistä on jotenkin hankala saada otetta. Ei hassumpaa, herättää kiinnostuksen kuulla bändiltä jotain muutakin.
7
Aero – Tangier Hyvää, rehellisen naiivia poppia. Aina tämä Roxetten voittaa.
8
Little Roy – Lithium Ei olis tarvinnu papan vaivautua. Kärsin joka sekunnista.
2
Anton Majava-Corbijn
Eini – Älä menetä mua Mietin että en kyllä sataa kynttilää jaxaisi itse sytyttää.
4
Noah Kin – Intro / Underground Pidän Noah'n flow'sta kovin. Kun vaan teksteissä olisi sisältöä. Paljon pitää antaa anteeksi kun "jäbä" on vasta 17v, mutta sen tekee ihan mielellään.
6
The Big Pink – Stay Gold En löytänyt sitä biisiä mistään.
2
Aero – Tangier Yksi piste Afrikan tähdelle. Mietin, saako lentokoneeseen tuoda kitaran? Ehkä Afrikassa.
2
Little Roy – Lithium Oli reggaeta ja oli Nirvanaa. Kumpikaan ei lukeudu ykkössuosikeihin.
2
Lauri Ojanen
Eini – Älä menetä mua En krebaa We Love Helsinki-bileissä, en kuuntele Iskelmäradiota "ironisesti", enkä koe nostalgiaa paskaiskelmän parissa. Puoli biisiä jaksoin hädintuskin kuunnella.
1
Noah Kin – Intro / Underground Tämän paremmin ei kyllä uusi nimi voisi itseään tuoda ihmisten ilmoille. Suvereeni flow ja tuotanto toimii todella hyvin, mutta itsekin vielä vähään peräänkuuluttaisin sanomaa riimeihin. Nyt on vähän tyhjänpäiväistä lätinää.
8
The Big Pink – Stay Gold Eiköhän nämäkin kaverit jääneet kahden hitin ihmeiksi. Kovastihan sitä Dominoesia yritetään toisintaa, mutta päin honkia mennään niin, että metsänhoitajaakin vituttaa.
2
Aero – Tangier Meneeks tää soundi läpi enää Radio Novassakaan? Ihan yhdentekevää huttua yhdentekevälle kuuntelijajoukolle.
3
Little Roy – Lithium Reggae ist ok! Parempiakin hassuttelucovereja on, mutta kyllä tätä voi hyvin kuvitella pienessä hönössä jortsaavan hymy korvasta korvaan.
7
Jan Markus Salminen
Eini – Älä menetä mua Kolme pistettä siitä, että kuunnellessa nauratti, millaista sontaa tämä oli.
3
Noah Kin – Intro / Underground Mukavasti perinteet kuuluvat taustalla, alkuosa oli kovin sympaattinen, siirtymä kakkososaan samaten mainion yllättävä, mutta sitten ideat loppuivat. En pidä genrestä liiemmin, mutta tämä oli vallan mukiinmenevä esitys.
8
The Big Pink – Stay Gold Tässä kappaleessa ei ole yhtään mitään kuunneltavaa.
1
Aero – Tangier Miellyttävän junnaavan melodian, kitaran ja yleissoundin puolesta vallan nautinollista kuunneltavaa, mutta lähes Einin tasoa olevat, typerät sanoitukset sekä monotoninen lauluääni rokottavat pisteitä.
7
Little Roy – Lithium Paskaa.
1
Olli Hämäläinen
Eini – Älä menetä mua Tämä voisi olla juuri sellainen kappele josta tykkään salaa. Vaan ei ole.
3
Noah Kin – Intro / Underground Kiintiörapbiisi oli tällä kertaa kiva. Noh, Stevie Wonderia samplaamalla ei voi täysin mokatakaan.
7
The Big Pink – Stay Gold Periaatteessa plussan puolella ollaan, mutta en pysty innostumaan niin paljon kuin haluaisin.
6
Aero – Tangier Hyvien lautapelien ystävänä pitäisi kai vastustaa Afrikan tähti -biisiä, mutta ihan jees poppendaalia tämä kuitenkin on.
5
Little Roy – Lithium Kyllähän tällainen lähinnä vituttaa.
1
Hannu Linkola
Eini – Älä menetä mua Puumabuumi nousee uusiin korkeuksiin. Alku antaa odottaa hyvää campia, mutta kertosäe jää harmillisen valjuksi. Ehkä tätä olisi pitänyt viedä rehellisemmin 70-luvulle - tai sitten kertosäkeessä olisi pitänyt painaa Euroviisu-boosteria. Herttaista kuitenkin, että joku soittelee vielä puhelinvastaajaan. Ensi kesänä Eini lienee Provinssirockin päälavalla, mutta minä jään odottamaan Mona Caritan paluuta.
3
Noah Kin – Intro / Underground No kas, odottamattoman ilahduttavaa. Letkeän ilmava tausta ja mukavan pakoton flow. "En minä tätä kotona kuuntelisi, mutta jos kaunis nainen tulisi hakemaan tanssiin, voisin hyvinkin lähteä lattialle".
7
The Big Pink – Stay Gold Jylhän paatoksellinen sointi vie jonnekin 10 vuoden taakse. Kappale muistuttaa, miksi kuuntelin joskus Hurricane #1:n kaltaisia bändejä hyvinkin innokkaasti - ja miksi en oikein jaksa kuunnella niitä enää. Paremmalla kertosäkeellä olisin tosin hyvinkin saattanut lähteä lentoon näiden kanssa.
4
Aero – Tangier Onpa virkistävää kuulla Lohenojaa popin parissa. Tässä on jotain samaa kömpelöä viattomuutta kuin PMMP:n debyytissä, ripaus ruotsalaista surinaa ja sopivasti täkyjä referenssien heitteilijöille. Saisiko Suomi viimein oman Paolansa? Tokko vielä parasta, mihin kaksikko pystyy, mutta olen samassa koneessa jo nyt.
8
Little Roy – Lithium Tekisi mieli olla huumorintajuton, mutta kun sateinen syysaamu vaihtuu työhuoneen ikkunan takana päivän ensimmäiseksi auringonsäteeksi kappaleen soidessa, taidankin heittää jalat pöydälle ja vihellellä hetken. Tukehtukaa kahviinne, tosikot. I'm so appy!
6
Markus Hilden
Eini – Älä menetä mua "Olohuoneen siivosin ja sytytin...sata kynttilää." Olisit sytyttänyt sen huoneen. Eli siis jäin kaipaamaan jotain yllättävää ja dramaattista ekstraa. Mutta soundi on mahtava ja kertsi sopivasti Kaija Koo, jonka vasta ilmestynyt kokoelma muuten kannattaa kuunnella.
7
Noah Kin – Intro / Underground Jo se, että joku suomalaisnuori saa palstatilaa enkkuräpillä ansaitsee kannustinpisteitä. Kivan old skool, mutta biisi voisi olla vahvempikin.
6
The Big Pink – Stay Gold En ikinä tajunnut Dominoesin viehätystä, paitsi että siinä oli tarttuva hokema. Tässä ei ole ainakaan sitä, vaan kertsi, jonka olisi voinut tuupata Rihannan albumiraidalle. Ja me kaikki tiedämme, kuinka kiinnostavia poppareiden albumiraidat ovat. Paatoksesta plussaa.
5
Aero – Tangier "Onko Aero Suomen Roxette?" Ainakin heiltä puuttuu Roxetten ytimekkyys. Taitaa vaatia useita kuuntelukertoja, mikä on pahin virhe, jonka breikkaava radiopopbändi voi esikoisellaan tehdä. Jonkun täytyy päättää tehdä tästä hitti ja siihen biisi on liian vaisu.
5
Little Roy – Lithium Hei apua! Mahtaa herraa vituttaa veivata näitä keikoilla viikosta toiseen. Hyväksyn taustamusiikkina jossain juottolassa, mutta en ikinä kuuntelisi omatoimisesti.
2
Timo Klimoff
Eini – Älä menetä mua Jo olikin aika Einin rehabilitoinnin! Jos Suomi-iskelmää tuotetaan nykyään näin niin sitähän joutuisi alkaa tarkkailemaan. Biisin melodia nyt oli hiukan tylsähkö, mutta groove sopii parempien piirien diskoihin kuin nenä otsaan. Eini on Suomen Kim Wilde!
7
Noah Kin – Intro / Underground Murrosikäinen Puhuva Kone. Tekniikka hallussa, muttei järin omaperäistä - aika monta kliseetä oli saatu sisällytettyä muutamaan minuuttiin.
4
The Big Pink – Stay Gold Yrittää päristä ja porista mutta jää paikalleen. Jos tämä oli ykkössingle en halua kuulla loppuja.
3
Aero – Tangier Mukavaa New Order-pärinää, mutta valitettavasti biisi ei oikein nouse lentoon. Laulaja täytyy ulkomusiikilliset kriteerit, mutta on ääneltään valitettavan persoonaton.
4
Little Roy – Lithium Paul Anka goes reggae. Alkuperäisestä ei saa kovin huonoa millään, mutta pappaosasto taitaa olla liikkeellä rahat pois -asenteella.
4
Heikki Kerkkänen
Eini – Älä menetä mua Kappale lupailee alussa 70-lukulaista iskelmää hieman Eija Sinikan hengessä. Pian kappale laittaa kuitenkin euroviisudiskovaiheen päälle, ja tanssinjytke onkin mukaansatempaavaa. Euroviisukategoriaan kappale olisi kuitenkin kaivannut hieman enemmän draivia ja hupsuutta. Se jää hieman tönkön totiseksi, ja bridgevaiheen jälkeen putkahtava modulaatio ei tuo enää tarvittavaa lisäpuhtia. Eini on kovin viime aikoina koettanut päästä euroviisukansan suosioon ihan omaksi itsekseen eikä miksikään varapaulakoivuniemeksi, mutta tämä sävellys ei vain kanna.
4
Noah Kin – Intro / Underground Introssa on varsin mukavan tuntuisia soul-sampleja, ja 70-luvun hengessä edetään. Kun astutaan ikään kuin kadulle vaiheessa 2:09, astutaan mielestäni myös kliseisiin ja liialliseen yrittämiseen. Minulle tulee tuosta osasta vähän samanlainen olo kuin taannoin, kun kuulin nykyisin jo unohdetun Rapatti - yhtyeen kappaleen, jossa tykitettiin "tämä on Kontulan nuorien kapina/samea katse ja hirveä vapina". Vaikutelma on siis hieman samanlainen kuin silloin, kun Pelle Miljoona kapinoi. En havaitse kapinoituvani vielä tästä, koska sen, kuinka ollaan nyt tosi underground, ylikorostaminen tuo vähän epäaitoa tunnelmaa kuulijalle. Sinänsä on kyllä hienoa, että Suomessa alkaa olla henkilöitä, joilla englanninkielinen rytmiikkakin alkaa olla hallussa.
3
The Big Pink – Stay Gold Kappale alkaa varsin lupaavasti, ja elektropulputus ja kitarointi on tehty hyväsoundisesti. Kappaletta vaivaa aneeminen kertosäe, joka ei kykene kantamaan biisiä, vaan tekee siitä eräänlaisen tasapaksun pötkäleen. "Stay Gold" - kertsi toistuu niin usein, että se jää soimaan päähän häiritsevällä, ei lainkaan nautittavalla tavalla.
4
Aero – Tangier Kuuntelen harvoin suomenkielistä musiikkia, mutta mielestäni tässä on jotain mukavaa tunnelmaa kitaroiden puolelta ja laulussa. Rumpurytmi ja hieman elektroninen basso tuovat mieleen jotenkin ihmeellisen etäisellä, alitajuisella tavalla mieleen Simon Kingin ja Hawkwindin, mutta todennäköisesti vain minulle.
7
Little Roy – Lithium Tämä on sitten tällaista hassuttelucoverointia Richard Cheesen hengessä, tällä kertaa mennään ska - rytmeissä. Tätä voi arvioida esimerkiksi hauskuus-asteikolla, ja etenkin C-osan kohdalla tulen iloiseksi ja hauskuunnun. Siksipä annan pisteitä.
7
Jukka Niittymaa
Eini – Älä menetä mua Mun on pakko luovuttaa, ja suunnata kappaleeseen seuraavaan.
1
Noah Kin – Intro / Underground Hihihi. Tää on tätä nuorisomusiikkia. Yksi piste tsempiksi ja toinen siitä, että ihan hyvin junnu tonttinsa hoitaa.
3
The Big Pink – Stay Gold Odotin paljon kun kyse oli kumminkin "electrorockista" mutta tyhjänpäiväistä liirumlaarumia tämäkin. Ja video oli niin tylsä ja huono, ettei edes jaksa perustella.
2
Aero – Tangier Eniten mietin sitä, miksi laulu oli prosessoitu piloille. Ja kuuntelin kappaleen loppuun siinä toivossa, että bandpass-filsu lähtisi pois edes vikassa kertsissä. Ei lähtenyt. Paska ratkaisu. Jäi kaikki munat lunastamatta. Videota en jaksanut edes seurata, niin turhanpäiväistä kuvakerrontaa oli se.
3
Little Roy – Lithium No mut hei, kerrankin jotain tuoretta! Eiku. Mut paras silti mitä tässä #3 levyraadissa oli tyrkyllä.
5
Jussi Mustonen
Eini – Älä menetä mua Melkoisen camp-henkistä diskoiskelmää Einiltä. Se nyt on aivan varma että tämä iskee kuin miljoona volttia siihen keski-ikäiseen keskiolutkansaan...
2
Noah Kin – Intro / Underground Hyvä flow, mutta jää kuitenkin vähän monotoniseksi. Lisäksi melko raju tyyliero biisin alku- ja loppupuoliskojen välillä häiritsi.
5
The Big Pink – Stay Gold Tunkkainen ja tuhnuinen soundi, vaikka se ehkä tarkoituskin? Vaikka biisillä ei tuon enempää mittaa ollut, alkoi kyllästyttää jo alle 3 minuutin. Ei tätä enempää, kiitos.
3
Aero – Tangier Periaatteessa ihan vetävä ralli, mutta nuo perhanan (yli-)efektoidut vokaalit (autotune vai jotain muuta paskaa?) ärsyttävät aina vaan enemmän ja enemmän. Muuten 4, mutta Afrikan Tähdestä yksi lisäsäälipiste.
5
Little Roy – Lithium Nevermind 1991 never forget.
4
Vesa Rantama
Eini – Älä menetä mua Tulee varmasti soimaan Städärin ruotsinlaivasimulaattorissa tulevinakin vuosina. Kolkko rautalankakitara muistuttaa lähenevästä laskuhumalasta. Aamulla moduloitu kertsi lisää kierroksia pääsi sisällä. Olet menettänyt kaiken.
3
Noah Kin – Intro / Underground Virkistävää meininkiä, pelkästä alkuosasta pisteitä olisi tullut enemmänkin. Loppupuolen tiukempaan uuden maailmanjärjestyksen vastaiseen menoon eivät kaverin rahkeet "metro/retro" -riimeineen aivan riitä. Mut tää on esittelybiisi, parempaa voi olla luvassa.
6
The Big Pink – Stay Gold Tyylipuhdas suoritus, mutta ei täytä tuotannon suuria puitteita. Jää siis kumisemaan tyhjyyttään eikä jätä jälkiä.
4
Aero – Tangier Lyriikat, laulajan tasapaksu ulosanti, halpa orientalismi, ei kanna kestonsa ajan. Muuten aika mukavaa 90-luvun kaupalliseen pop/rockiin kurkottelevaa meininkiä.
4
Little Roy – Lithium Aika jäykkää porukkaa ne, joille tämä ei uppoa.
7