Levyraati #3 -tulokset

Taasen on lauantai, ja Lottopotin jännäämisen sekä Napakympin odottelun alla on vain oikein tarkastaa miltä Nuorgamin historian kolmannen Levyraadin tulokset näyttävät!

Jumbosijalta löydämme…

5. Eini – Älä menetä mua – 3.48 pistettä

Einin paluu äänitetyn musiikin pariin 13 vuoden tauon jälkeen ei saanut lukijoitamme sanomaan ”Yes sir, alkaa polttaa”. Ainoastaan Nuorgamin kylän omilta asukeilta Forsström & Hilden löytyi rakkautta iskelmäsuuruuden päivitetylle soundille.

Tommi Forsström – 8
Eini rules! Uusista sinkuista Mä jään on paljon kovempi. Sille olisi nasahtanut ysi tai kybä, mutta tämä jää kasiin. Kuulin viikonloppuna koko platan läpi ja ihan neroa kamaa on tulossa!

Markus Hilden – 7
”Olohuoneen siivosin ja sytytin…sata kynttilää.” Olisit sytyttänyt sen huoneen. Eli siis jäin kaipaamaan jotain yllättävää ja dramaattista ekstraa. Mutta soundi on mahtava ja kertsi sopivasti Kaija Koo, jonka vasta ilmestynyt kokoelma muuten kannattaa kuunnella.

Olli Hämäläinen – 3
Tämä voisi olla juuri sellainen kappele josta tykkään salaa. Vaan ei ole.

Jukka Niittymaa – 1
Mun on pakko luovuttaa, ja suunnata kappaleeseen seuraavaan.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

4. Little Roy – Lithium – 3.71 pistettä

Jamaika – Seattle all night long! Nirvanan Nevermindin 20-vuotisen taipaleen kunniaksi raatimme sisälsi vahvaa reggae-tulkintaa grunge-klassikosta, mutta raati ei lämmennyt. Jostain syystä häntäsijan biisistä löytyy taas arvostajien joukosta Nuorgamin oma kylähullu T. Forsström.

Tommi Forsström – 8
Just kreisibailasin Nevermindin juhlapäivänä tämän levyn kokonaan ja platta on kokonaisuutena ihan täyden kybän arvoinen suoritus. Lithium ei suoranaisesti kuulunut levyn kärkikastiin, paitsi pikkaisen hienosti sovitetun yee-eee-e-e-ayyy -bridgen osalta. Ihan helvetin daiju konsepti, kuten reggae/dub-coverlevyt yleensä, mutta kuten tapana on, lopputulos on aina alkuperäistä parempi. Vaikka lähtökohtaisesti en voi sietää reggaeta.

Vesa Rantama – 7
Aika jäykkää porukkaa ne, joille tämä ei uppoa.

Jan Markus Salminen – 1
Paskaa.

Oskari Onninen – 1
Ä-ää-ä-ä-ääääh. Letkeää bipolaarikuvausta. Ei saa. EI EIIEIEIEIEIEIE.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

3. The Big Pink – Stay Gold – 4.05 pistettä

Pronssitilalle putoaa Dominos-hitillä taannoin valloittanut brittiläinen Big Pink, jonka kakkosalbumin avaussingle tuomittiin lähes yksimielisesti valjuksi uudelleenluennaksi läpimurtosinglestä, vaikka ymmärtäjiäkin löytyi.

Juha Tuominen – 9
Nautittavan jumittavan minipsykedeliaa. Harmi että kesä on ohi, tää olis sopinu moniin hetkiin puistoihin ja festareille. Kuitenkin semmonen viba ettei tää tuu kestämään aikaa, ei siis klassikko. Mutta hyvä.

Jussi Mäntysaari – 5
Ei ole uutta Dominoesia tulossa. Ihan kiva -osastolla nämä.

Jari Mäkelä – 5
Tyhjänpäiväinen esitys. Pystyvätkö tyypit säveltämään toisenkin biisin? Koko ensilevykin oli tätä yhtä ja samaa.

Oskari Onninen – 3
Those girls fall like dominoeees. Eikun se olikin eri biisi. NMEstä sisään ja toisesta korvasta ulos.Momentum oli ja meni. Ääh.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

2. Aero – Tangier – 4.52 pistettä

Tällä viikolla Suomi kantaa kotiin komeasti myös hopeaisen mitalin. Superchrististatutun Mikko Lohjenojan ja Henna Jokelan pop-duo Aero jakoi mielipiteet mallikelpoisesti surisevalla Suomi-popillaan.

Jussi Mäntysaari – 8
Raikasta suomirockia. Hieno melodia, tyylikäs tuotanto. Jos laulaja olisi hieman vahvempi voisi tästä olla vaikka mihin.

Aki Pyykkö – 8
Hyvää, rehellisen naiivia poppia. Aina tämä Roxetten voittaa.

Anton Majava-Corbijn – 2
Yksi piste Afrikan tähdelle. Mietin, saako lentokoneeseen tuoda kitaran? Ehkä Afrikassa.

http://www.youtube.com/watch?v=cx0TJXN2S1o

1. Noah Kin – Intro / Underground – 6.05 pistettä

SUOOOOMIIIIIII! IHANAA RÄPPÄRIT IHANAAAAA! TORILLA TA-VA-TAAAAAN! Tälläkin viikolla kultaa kotiin kantaa kotimainen puhelauluesitys, mutta kantaväestön sijaan viestikapulaa kantaa nuori maahanmuuttajatoivo Noah Kin, jolla on kaikki edellytykset viedä resitatiivikulttuuri maassamme ns. ”nextille levelille”. Nuorgam onnittelee!

Jussi Mäntysaari – 9
Näin räppärin pitääkin uransa aloittaa: Suvereeni esittelyraita. Vaivaton flow ja asiallinen tuotanto.

Lauri Ojanen – 8
Tämän paremmin ei kyllä uusi nimi voisi itseään tuoda ihmisten ilmoille. Suvereeni flow ja tuotanto toimii todella hyvin, mutta itsekin vielä vähään peräänkuuluttaisin sanomaa riimeihin. Nyt on vähän tyhjänpäiväistä lätinää.

Valtteri Vääri – 4
Pojalla on magee soundi, joka toimi paljon paremmin intro-osuuden rennomman biitin kanssa. Harmi, että lyriikat ei sitten oikein herättäneet mitään tuntemuksia. Paitsi ”Listen, bitch!” joka kuulosti todella kornilta. Ihan ok pelinavaus, vaikka vielä jätti melko kylmäksi.

Jukka Niittymaa – 3
Hihihi. Tää on tätä nuorisomusiikkia. Yksi piste tsempiksi ja toinen siitä, että ihan hyvin junnu tonttinsa hoitaa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Tällä viikolla saimme narrattua yhteensä 21 yksilöä arvioimaan biisejä ja näistä miehiä oli vain 19, eli naispuolisten raatilaisten suhteellinen osuus on RÄJÄHDYSMÄISESSÄ nousussa! Hieno!

Nuorgamin levyraativastaava halusi juuri sisäisessä viestimessämme (telefax) kertoa seuraavaa:

Levyraati #4 on ajastettu maanantaille.

Tiedätte siis mitä n. 40 tunnin päästä teette!

Onnea Lottoarvontaan kaikille lukijoillemme. Tähän loppuun voitte kuvitella tunnarin, joka lukijamme Veikko Danger Jalkasen mukaan menee seuraavasti:

Tättäää nä nänä! Tättä nää nää nää nänänä nä!!