Levyraati #29

Hot Chip – Flutes

Brittiläinen elektropopyhtye Hot Chip tekee kellon tarkkaa työtä. Bändi julkaisi neljä ensimmäistä albumiaan vuosina 2004, 2006, 2008 ja 2010, joten tottahan toki viidennen aika on nyt. Domino julkaisee In Your Headsin 11. kesäkuuta. Luovuus jyllää muutenkin Hot Chip -leirissä: tänä vuonna yhtyeen jäsenten sivuprojekteista albumin ovat julkaisseet niin The 2 Bears kuin New Build.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Beach House – Myth

Beach House kulkee Hot Chipin kanssa samaan tahtiin. Baltimorelainen dreampopduo julkaisi kolme ensimmäistä albumiaan vuosina 2006, 2008 ja 2010, joten numeroloogisesti nyt on neljännen vuoro. Chris Coadyn (Yeah Yeah Yeahs, Blonde Redhead) tuottama Bloom ilmestyy Sub Popin kautta 15. toukokuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Lapko – Love Is Sick and Wrong

Lapkon poikia soisi mätettävän turpaan, sillä he ovat antaneet viidennelle albumilleen nimeksi ΓΟΛΕ. D. James Goodwinin (Devo, Norah Jones) kanssa New Yorkin Woodstockissa äänitetyn albumin ensimmäinen maistiainen on 6-minuuttinen järkäle Love Is Sick and Wrong, joka muistuttaa harjavaltalaisten rakkaudesta niin Toolia kuin Queeniäkin kohtaan.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bobby Womack – Please Forgive My Heart

Across the 110th Street -elokuvan (1972) musiikista parhaiten tunnettu amerikkalainen soul-veteraani tekee kesäkuussa näyttävän paluun, kun äärimmäisen arvostettu indieyhtiö XL Recordings julkaisee miehen ensimmäisen studioalbumin yli kymmenen vuoteen. The Bravest Man in Universen on tuottanut Damon Albarn, jonka Gorillaz-yhtyeen Stylo-singellä Womack toissa vuonna vieraili.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Pää kii – Kalifornia Dreamin’

Kakka-hätä 77– ja The Heartburns -yhtyeistä tutun Teemu Bergmanin uusi yhtye esittäytyy melankolis-energisellä punkrock-rallilla, jossa taustoja laulaa Tehosekoittimesta tuttu Otto Grundström.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Veikko Danger Jalkanen
Hot Chip – Flutes Ei ole levyraatia eikä varsinkaan työpäätekuunteluun tällainen. Jos olisin yökahdelta Flow-festareilla humalassa toista päivää antaisin kybyn.
4
Beach House – Myth Iha jees. Näitä tulee Astrid Swanin radioshöyssä se kuuluisa tusina. Olisi pitänyt olla krapulassa niin olisi ollu sopivan herkillä. Kokeilen seuraavan kerran kun taas uskallan juoda.
7
Lapko – Love Is Sick and Wrong Kuuntelin kohtaan 0.15. Skippasin kohtaan 1.16. Kappaleessa saatoi tapahtua jotain vielä senkin jälkeen, mutta en taida saada koskaan tietää.
2
Bobby Womack – Please Forgive My Heart Sedät jaksaa heilua. Ja lyöttäytyä yhteen 'nuorison' kanssa. Pistettä siitä.
6
Pää kii – Kalifornia Dreamin' Tehis tulee ilman Ottoakin mieleen snadisti. Ihan symppistä. Varsinkin kun tietää että teinien sijasta asialla neljättäkymmentä käyviä äijänrämiä.
7
Ville Anttonen
Hot Chip – Flutes hyvin toimii uusi chippi
7
Beach House – Myth periaatteessa pidin kyllä mutta kun tämä on sitä samaa tylsää paskaa mitä nämä raadit ovat tulvillaan
4
Lapko – Love Is Sick and Wrong länsirannikko go go. aivan järkyttävän kova lopetus!!
10
Bobby Womack – Please Forgive My Heart bum bum bum! kasinollasoulia. hienosti toimii
8
Pää kii – Kalifornia Dreamin' pnuk elää !
8
Jere Valdemar Lundström
Hot Chip – Flutes Hypnoottista junnausta;kokkelipäissään menisi jossain pimees reiviluolas, mut ei päivänvalos kotisohvalla.
4
Beach House – Myth Järkyttävän upean Teen Dreamin jälkeen odotukset ovat tietty kovat, mutta Baltimorelaiset eivät petä tälläkään kertaa. Unenomainen tunnelma edelleen vahvasti läsnä ja kauniisti kappale leijuu kuin murot maidon sekaan.
9
Lapko – Love Is Sick and Wrong Lapko jakaa mielipiteitä kuin rahapolitiikka, mutta allekirjoittaneelle yhtye on aina toiminut oikeana valuuttana. Eeppiseen suuntaan ollaan menty ja Malja laulaa kuin kevätkiimassa oleva kollikissa mutta on tässä kieron hienoa altsua kansainvälisellä mittapuullakin mitattuna.
9
Bobby Womack – Please Forgive My Heart Ku hunaja sekoittuu kuumaa veteen ja lakanat hyllyy. MMM, kunnon paksua...soundia.
8
Pää kii – Kalifornia Dreamin' Kakkiskrapulaan hyvä apu. Tutut palikat kohallaan ja oikein hyvätuulista menoa!
8
Antoinette Olivia
Hot Chip – Flutes Edellinen levy oli vaan mieletön pettymys kaikin puolin, tässä on taas jotain ideaakin ja keskittyvät vahvuuksiin (jota One Life Standin reunion-Take That-skeida ei vaan ollut). Burial haloperidoliövereissä tuottajana?
7
Beach House – Myth Näille sopii hieman laajempi paletti ja melko pakkokin varmaan mennä eteenpäin levyltä. Jos vertaa vaikka "Apple Orchard"iin niin pitkä matka kuljettu. Omintakeinen ja mukavan heräilevä. Heräsin just torkuilta joten täähän toimii. Todella hyvästä kertsistä ja soolosta vielä lisäpiste.
9
Lapko – Love Is Sick and Wrong ? Suomiemoa, progea ja thrash-metallia samassa paketissa. Laulu on todella ärsyttävän kuuloista. Kunnianhimoa löytyy mutta en keksi mitä sanoa. Kyl tää yllätti jossain määrin. Ihan rohkeaa mutta ei tuo kovin hyvin kasassa pysynyt.
4
Bobby Womack – Please Forgive My Heart Voi Bobby, Antoinette antaa tietysti anteeksi. Olethan vain ihminen! Plus, tuo taustalla oleva biitti toimii mitä en olisi paperilla uskonut.
9
Pää kii – Kalifornia Dreamin' Melko keväthitin kuuloinen. Koukut löytyy, biisi kantaa ja tuntuu loppuvan ainakin yhtä säkeistöä liian pian.
8
Susa Murtomäki-Lehto
Hot Chip – Flutes Ei kai se ole elektropopin vika, että minä en siitä tykkää, mutta enempää pisteitä ei nyt tipu.
2
Beach House – Myth Jotain hypnoottista tässä on.
6
Lapko – Love Is Sick and Wrong Kamalaa meteliä!
1
Bobby Womack – Please Forgive My Heart Edelliseen verrattuna loistava!
7
Pää kii – Kalifornia Dreamin'
6
Markus Hilden
Hot Chip – Flutes Hyvä klubijytke, muttei kovin hyvä popsingle. Tylsää, sillä nimenomaan taito tehdä pophittejä on erottanut Hot Chipin monista muista tanssinimistä. Mutta eipä herroille enää listahittejä varmaan siunaannu, joten sinänsä ihan sama ketä kosiskelevat vai kosiskelevatko ketään.
7
Beach House – Myth Duo kirjoittaa näköjään yhä ainakin lähes maailman kauneimpia kappaleita. Niiden rakenteen arvaa jo neljän sekunnin kohdalla, mutta joita silti kuuntelee haltioissaan ainakin kuukauden.
8
Lapko – Love Is Sick and Wrong "New Yorkin Woodstockissa äänitetyn albumin" - ketä kiinnostaa? Kiiruhdanpa tästä lataamaan levyn, koska se on äänitetty New Yorkissa. En aina pidä Ville Maljan laulutavasta, mutta muuten kohtuullisen hyvä biisi, toki vähintään minuutin liian pitkä.
6
Bobby Womack – Please Forgive My Heart Jos tämä olisi Bruno Marsin sinkku, Nuorgamin lukijoita ei kiinnostaisi.
6
Pää kii – Kalifornia Dreamin' Nyt jäi epäselväksi, miksi tämä on tehty. Tuskin uuden yleisön saamiseksi? Kuulen nimittäin selvää pyrkimystä tavoitella Tehosekoitin-nostalgikkojen huomiota, mutta toisaalta en voi kuvitella valtavirran näkökulmasta epätrendikkäämpää musiikkia vuonna 2012.
5
Antti Lähde
Hot Chip – Flutes Kovin on tuhnuinen Youtube-videon soundi, mutta kyllähän tuon kaiken kuminan takaa paljastuu varsin kovaa albuminodotuskiimaa nostattava Hot Chip -menopala. Miten hieno yhtye.
7
Beach House – Myth Beach Housen valtava arvostus on jäänyt tähän mennessä vähän mysteeriksi, mutta tässä on sellaista itsevarman, lahjakkaan ja näkemyksellisen bändin otetta, joka on nykyindiessä kortilla. Hieno biisi, heti ensimmäisellä kuuntelukerralla. Hämmästyttävää kyllä, tästä tulee mieleen Band of Horsesin ja My Morning Jacketin kaltaiset eeppisen soundin americana-artistit.
9
Lapko – Love Is Sick and Wrong Kovasti mahtipontisesti kasvatellaan, kunnes kahden minuutin kohdalle jyrähdetään. Mutta mitä sen jälkeen kuullaan? Vahvaa suorittamista, mutta ei mitään sellaista, mikä tätä kuulijaa koskettaisi tai innostaisi. Rytminvaihdos neljän ja puolen minuutin kohdalla vain lisää tunnetta, että tässä on lähdetty tekemään maailman eeppisintä biisiä vähän liian köykäisille eväille. Soitto ja soundi toimii, ei siinä mitään.
5
Bobby Womack – Please Forgive My Heart Gorillazmainen leluelektrosäpsätys ei ehkä ihan täysin istu tähän sävellykseen ja Womackin vokaaleihin, mutta parempi vaihtoehto sekin kuin "autenttisen" 70-luvun soundin hakeminen. Jotain vaivihkaista tenhoa tässä biisissä on, herättää ainakin kiinnostuksen albumia kohtaan.
7
Pää kii – Kalifornia Dreamin' Hienosti "tuotettua" hyvän mielen rockia. Varhainen Tehis/Karkkis tulee väkisinkin mieleen. Jotenkin sekava tää silti on. En varmaan kahden kuuntelunkaan jälkeen osaisi laulaa mukana, vaikka tahtoisinkin.
6
Valtteri Vääri
Hot Chip – Flutes Hot Chip on aina vähän ärsyttäny mua. Aina niitten levyillä pari hyvää biisiä on silti ollut. Tää biisi on ehkä sit enemmän sitä yhdentekevä-osastoo, koska ei ärsytä, mut ei myöskään oo hyvä.
4
Beach House – Myth Beach House tekee maailman kauneinta musaa tällä hetkellä.
9
Lapko – Love Is Sick and Wrong Miks aina pitää mököttää?
6
Bobby Womack – Please Forgive My Heart Siinähän se lipui vaivattomasti eikä tehnyt suurta numeroa itsestään.
5
Pää kii – Kalifornia Dreamin' Ei tuu mieleen tilannetta, jossa oma-aloitteisesti kuuntelisin tätä.
2
Jukka Kuusisto
Hot Chip – Flutes Taustamusiikkia.
3
Beach House – Myth Dreampop: taas yksi genre, johon minun ei tarvitse syventyä.
3
Lapko – Love Is Sick and Wrong Tool ja The Mars Volta tulivat kyllä mieleen, hienoja yhtyeitä molemmat. Kunnianhimoista musiikkia, jossa vaarana on sortuminen liikaan mahtipontisuuteen tai itsetarkoitukselliseen monimutkaisuuteen. Tässä paketti pysyi hyvin kasassa.
9
Bobby Womack – Please Forgive My Heart Nuo säksätykset ja läpsytykset eivät minusta sopineet tähän kappaleeseen ollenkaan. Enemmän oikeita soittimia, ja tästä olisi voinut tulla vaikka mitä.
5
Pää kii – Kalifornia Dreamin' Oikealla asenteella tehdylle musiikille pitää periaatteesta antaa Pirkko.
6
Jaakko Siitonen
Hot Chip – Flutes Hot chip osaa jotenkin tehdä minun korvaani miellyttävää musiikkia. Heikko äänenlaatu ja pahoinvointia aiheuttava video tiputtavat nyt yhden pisteen. Luulisin että kesällä saisi jo yhdeksikön.
7
Beach House – Myth Osastoa ihan kiva, miellyti kuunnella mutta unohtui samantien kun biisi loppui.
6
Lapko – Love Is Sick and Wrong Lapko jakaa mielipiteitä, mutta itse olen aina tykännyt Tän biisin olen jo kuunnellut aika monta kertaa ennen tätä kuuntelua ja tykkään. Uuden levyn odotus on kovaa.
9
Bobby Womack – Please Forgive My Heart Tykkäsin bassolinjasta ja lauloikin hyvin, voisin tutustua tarkemminkin.
7
Pää kii – Kalifornia Dreamin' Ei nyt ihmeemmin puhuttanut. Ei erityisen hyvää eikä erityisen huonoa. Voin kuvitella soivan Ylexillä.
5
Toni Roos
Hot Chip – Flutes Vittu mitä paskaa, perustelujako kaivataan? Biisi junnaa koko raidan verran samaa kiertoa, vokaalit on leikelty jostain ja pistetty paskat efektit päälle... Helvetin tekotaiteellista musaa hipstereiden makuun... Gay shit...
1
Beach House – Myth En osaa ees sanoa muuta ku että mitä vittua?! Ei vaa kolaha...
1
Lapko – Love Is Sick and Wrong Tää onki iha uus tuttavuus, ja ensimmäisen kuuntelukerran jäljiltä melkein tykkään... Hyvät soundit ja laulajalla mahtava ääni... Biisi rullaa sulavasti ja mukavasti eteenpäin, ei tässä ainakaan mitään vikaa ole?
7
Bobby Womack – Please Forgive My Heart Vanha kunnon Bobby, ääni ja mies aina rautaa... Näistä uusista konetaustoista en vaan pidä... Ei tästä silti voi olla tykkäämättä, herran ääni pakottaa kaataa punkut lasiin sen sijasta että kittais suoraan pullosta... Mahtavaa!
5
Pää kii – Kalifornia Dreamin' PunkpunkPUNK! Teemun viritykset toimii aina mut tää on ehdottomasti tähän mennessä paras kokoonpano! Itse omistan molemmat seiskat mitä näiltä on julkastu ja tähän biisiin kai ensimmäisenä internetissäkin törmäsin... Tarttuu tarttuu ja tarttuu, näinki surullisen stoorin saa kerrottua niin et hymy nousee huulille!
10