Levyraati #28

Marissa Nadler – The Wrecking Ball Company

Suomessa ahkerasti vieraillut bostonilainen folklaulajatar julkaisee jo kuudennen albuminsa. The Sister -albumin nimeen sisältyy sanaleikki: se on viime vuonna julkaistun nimettömän albumin sisarteos. Albumi julkaistaan 29. toukokuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Violens – Unfolding Black Wings

Newyorkilainen indietrio julkaisee seuraajan hyvin vastaanotetulle Amoral-esikoisalbumilleen, joka poiki muun muassa Acid Reign -hitin. 29. toukokuuta julkaistavan True-albumin lehdistötiedotteessa pudotellaan nimiä 1960-luvun popyhtyeistä (The Zombies, Brill Building -skene) ja 1980-luvun alternative-ikoneista (Sonic Youth, The Chameleons) 1990-luvun kenkiintuijottelijoihin (Pale Saints) ja romanttisen maalaustaiteen merkkimiehiin (Francisco de Goya).

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The Dandy Warhols – Well They’re Gone

Hiljaiseloa viime vuodet elänyt portlandilainen indierockyhtye julkaisee jo yhdeksännen studioalbuminsa. Laulaja Courtney Taylor-Taylor on kuvaillut This Machinea laatusanoilla grungemainen, riisuttu, puinen ja kitarakeskeinen. Albumi julkaistaan 24. huhtikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Rufus Wainwright – Out of the Game

Mark Ronsonin tuottama albumi on Rufus Wainwrightin mukaan hänen popeimpansa ja sisältää kanadalaispopparin toistaiseksi tanssittavimmat kappaleet. Out of the Game -albumi julkaistaan 23. huhtikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Brendan Benson – Bad for Me

The Raconteursistakin tuttu amerikkalainen indiesuosikki julkaisee viidennen sooloalbuminsa. Benson julkaisee Nashvillessä analogisesti äänitetyn albumin omalla Readymade-levymerkillään.What Kind of World ilmestyy 21. huhtikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Ville Anttonen
The Dandy Warhols – Well They’re Gone
8
Violens – Unfolding Black Wings
6
Marissa Nadler – The Wrecking Ball Company
3
Rufus Wainwright – Out of the Game
7
Brendan Benson – Bad for Me
8
Antoinette Olivia
Marissa Nadler – The Wrecking Ball Company Levy levyltä itsevarmempaa materiaalia. Yllättävän vähän kaikua tällä kertaa. Biisi ei kanna kovin kauas mutta ei onneksi jää täysin kyntämään kuten Songs 3:n kappaleet.
6
Violens – Unfolding Black Wings No nyt on hyperaktiivista joka suuntaan. Jotenkin pysyy kasassa mutta tuntuu pieneltä välipalalta.
5
The Dandy Warhols – Well They’re Gone Tältä bändiltä tyypillisen persoonaton ja turha mutta silti jotenkin ärsyttävä biisi.
1
Rufus Wainwright – Out of the Game Rufus goes Jamie Lidell? Mitäs tämä nyt on..kertosäkeen mumina melkoisen nolostuttavaa.
2
Brendan Benson – Bad for Me Ei oikein mitään tarjottavaa tälläkään.
3
Kuka Äijö
Marissa Nadler – The Wrecking Ball Company Mukavaa tunnelmamusaa mutta eipä mitään maata mullistavaa. Ehkä olen liian energinen nyt haikeiluun.
6
Violens – Unfolding Black Wings No tässäpä nyt olisikin tätä energista haikeilua. Aurinkokin sulattaa jäisiä kakkakikkareita.
7
The Dandy Warhols – Well They’re Gone Aamukahvit laskuhumalassa päiväkodin vieressä.
6
Rufus Wainwright – Out of the Game Aamuradio musaa
6
Brendan Benson – Bad for Me Kaikki levyraadin biisit on nyt melkoista aamuradio settiä
5
Arttu Ala-Jokimäki
Marissa Nadler – The Wrecking Ball Company Karsittu soitanta ja aavemainen tunnelma toimii, mutta biisinä jää vähän yhdentekeväksi. Ei mitään mikä saisi kuuntelemaan uudestaan.
6
Violens – Unfolding Black Wings Tässä tiivistyy monien taidepäissään pörisevien indie-bändien suurin ongelma: hienojen vaikutteiden kanavointi, kekseliäs jälkiefektointi ja muu kikkailu on yhtä tyhjän kanssa jos sen kaiken alta ei löydy hyvää kappaletta.
5
The Dandy Warhols – Well They’re Gone Jäipäs ristiriitaiset fiilikset. Ihan helvetin ärsyttävästi miksattu kokonaisuus Augustus Pablo-melodikoineen, mutta ihan mukiinmenevä sävellys, ja etenkin kertosäe.
6
Rufus Wainwright – Out of the Game Varsin aikuismaista ja hillittyä, eli tässä tapauksessa tylsää. En ole ikinä ihan ymmärtänyt hypeä Rufuksen takana.
5
Brendan Benson – Bad for Me Tasapaksua höttöä oli tämä levyraati, tämäkin kappale on melkein Radio Nova-kamaa kaikessa mitäänsanomattomuudessaan.
5
Antti Lähde
Marissa Nadler – The Wrecking Ball Company Nadler on niitä artisteja, joita on oppinut arvostamaan nähtyään tältä oikein hyvän keikan. Tämä on nätti biisi, jossa on parasta tunnelma ja Nadlerin tutun hauskasti naukuva lauluääni. Sävellyksessä itsessään ei ole mitään kauhean ihmeellistä, mutta toimii.
7
Violens – Unfolding Black Wings Tuli mieleen The Boo Radleysin 1990-luvun alun tuotanto; aivan kuin koko ajan soisi kolme kappaletta yhtäaikaisesti. En tajunnut tästä oikein mitään, mutta sillä tavalla tämä kiehtoi, että kokonaisen albumin kuunteleminen on ihan kiinnostava ajatus.
6
The Dandy Warhols – Well They’re Gone Huiman jyrkkää alamäkeä sekä taiteellisesti että kaupallisesti viimeiset kymmenen vuotta luisutellut The Dandy Warhols ei voisi etukäteen ajatellen enää vähempää kiinnostaa. Eikä tässä kolmen pennin Eels-puksuttelussa paljon henkeä olekaan. Joku melodia tähän on sentään jaksettu väsätä.
5
Rufus Wainwright – Out of the Game Mukavan kepeä ja ilmava tunnelma, mutta toisaalta vähän hengetön ja tyhjänpäiväinen esitys. Sävellys on jopa melko hyvä, mutta soul-taustalaulut eivät toimi ollenkaan. Ja tuotanto on liian siistiä; vähän tuhnuisempana tähän olisi voinut tulla parhaiden Ron Sexsmith -rallien vastustamatonta charmia.
6
Brendan Benson – Bad for Me Heikko esitys varsin hyvää tavaraa läpi 2000-luvun suoltaneelta artistilta. Ei toimi sitten millään tasolla. Voimaballadi on vaikea laji.
4
Susa Murtomäki-Lehto
Marissa Nadler – The Wrecking Ball Company Vähäeleisyydessään kaunista ja rauhoittavaa kuunneltavaa.
8
Violens – Unfolding Black Wings
3
The Dandy Warhols – Well They’re Gone Soi taustalla jotenkin huomaamatta.
3
Rufus Wainwright – Out of the Game Ja mitäänsanomattomalla linjalla jatketaan...
3
Brendan Benson – Bad for Me Edellisiin verrattuna hyvä.
6
Johanna Santala
Marissa Nadler – The Wrecking Ball Company Rauhallisiin sinisiin hetkiin.
7
Violens – Unfolding Black Wings Sopivan sekavaa, mutta jotain räyhää olisi saanut olla enemmän. Nimi pitää kuitenkin laittaa muistiin.
7
The Dandy Warhols – Well They’re Gone Jotain kiinnostavaa, mutta pääasiallisesti unettavaa.
6
Rufus Wainwright – Out of the Game Hohhoijaa, haukotus....
1
Brendan Benson – Bad for Me Ei nappaa. Ei yhtään.
2
Jukka Kuusisto
Marissa Nadler – The Wrecking Ball Company Vähän tasapaksuksi jäi.
5
Violens – Unfolding Black Wings Ääniraidat solmussa.
1
The Dandy Warhols – Well They’re Gone Sinne päin.
5
Rufus Wainwright – Out of the Game Yritystä oli.
6
Brendan Benson – Bad for Me Keskinkertaisen joukon kiinnostavin.
7
Vilho Pirttijärvi
Marissa Nadler – The Wrecking Ball Company En voi sanoa täysin vakuuttuneeni. Tämä oli vähän semmoinen haahuileva biisi, mutta täytyy sanoa, että tunnelma biisissä parani huomattavasti loppua kohden.
5
Violens – Unfolding Black Wings En kyllä yhtään ymmärtänyt, että mistä tässä oli kyse, mutta ei kai siinä sit mitään. Yllä mainittu tokaisu kolmen biisin soittamisesta samaan aikaan on aika osuva kuvaus tästä. Tuntui kuitenkin, että bändi vaelteli itselleen käymättömillä korpimailla, ja meininki oli aika raikasta. En voi sanoa ihastuneeni tähän mutta tykkäsin kyllä yleisfiiliksestä.
6
The Dandy Warhols – Well They’re Gone Tyypillisiä levyraati-ilmaisuja käyttäen, tässä oli kiva rytmi. Mutta tosi tylsä tämä oli. Loppua kohden meno äityy pahaenteiseksi ja tykkäsin siitä. Ei tästä kyllä mitään kuitenkaan mieleen jää.
3
Rufus Wainwright – Out of the Game Tässä oli semmoista viihdyttävää viiksekästä länsirannikko-tunnelmaa. Biisinä tuo oli kuitenkin heikonpuoleinen ja yli vetävät taustalaulajat ja typerä happolopetus eivät yhtään auta asiaa. Tämä oli kuitenkin paikoin ihan miellyttävä.
4
Brendan Benson – Bad for Me 70-luvun viiksitouhut jatkuu. Tässä oli kivaa pidättelyä ja päästelyä, draamaa. Joku tästä kuitenkin puuttui, että jaksaisin lähteä tutustumaan artistin tuotantoon tarkemmin.
6