Levyraati #27

Yournalist – C’mon People

Suomen eturivin indierocklupauksiin kuuluva Yournalist julkaisee esikoisalbuminsa Drink Tonight Recordsin kautta. Rumban ja YleX:n Tulevaisuuden tusinaan valitun turkulaisyhtyeen merkittävimpiä vaikuttajia ovat Vampire Weekend, The Beatles ja The White Stripes. Horror and Terror -albumi julkaistaan 18. huhtikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Father John Misty – Hollywood Forever Cemetery Sings

Father John Misty on yhtä kuin Fleet Foxesin rumpujakkaran viime vuonna jättänyt Joshua Tillman. Peräti seitsemän albumia J. Tillman -nimellä tehtaillutta monilahjakkuutta ovat hänen ensimmäisellä uuden taiteilijanimen alla julkaistulla levyllään avittaneet folksuosikki Jonathan Wilson ja tuottaja Phil Ek. Fear Fun -albumi julkaistaan 1. toukokuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Santigold – Disparate Youth

Sandi Whiten odotettu kakkosalbumi ilmestyy lähes päivälleen neljä vuotta amerikkalaispopparin Santogold-esikoislevyn jälkeen. Osin Jamaikalla äänitettyä albumia on ollut tuottamassa TV on the Radion Dave Sitek. Master of My Make-Believe -albumi julkaistaan 1. toukokuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Norah Jones – Happy Pills

Yli 40 miljoonaa levyä myynyt amerikkalainen jazz-folk-laulajatar viidennen albuminsa. Little Broken Heartsin on tuottanut Gnarls Barkleysta ja Broken Bellsistä tuttu Brian ”Danger Mouse” Burton. Little Broken Hearts -albumi julkaistaan 1. toukokuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Lower Dens – Brains

Bradford Coxin suosikkiyhtye jatkaa uudella Nootropics-levyllään siitä, mihin kahden vuoden takainen Twin-Hand Movement jäi. Nootropics-albumi julkaistaan 1. toukokuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Arttu Ala-Jokimäki
Yournalist – C’mon People Hyväntuulista, tarttuvaa ja loppua kohden mukavan mahtipontista meininkiä! Pojasta polvi paranee sano Matti tai Teppo.
10
Father John Misty – Hollywood Forever Cemetery Sings Jesus Christ girl! Hyvin se junnaa, mutta mun puolesta ois voinu leikata loppupäästä minuutin pois. Videosta lisäpiste.
8
Santigold – Disparate Youth Kyllä Santigoldin välinpitämätön laulutyyli vaan puree. Takapotku-reggaesta ja hektisistä rummuista tykkäsin myös, mutta kyllä tää paremman kertosäkeen ois vaatinut.
7
Norah Jones – Happy Pills Ei sitä särmää ja kiinnostavuutta voi vaan ostaa, vaikka Midas-kosketuksen omaava Danger Mouse onkin puikkoihin palkattu. Yhdentekevä rallatus.
6
Lower Dens – Brains Nyt jäi sellainen olo, että jossain siellä kitaravallien, junnaavan rumpukompin ja uneliaiden lauluosuuksien takana oli biisi, josta oikeesti tykkäsin, mutta tämä vaatii kyllä ainakin toisen kuuntelukerran auetakseen kunnolla. Seiska, mutta potentiaalia aina ysiin asti.
7
Timo Klimoff
Yournalist – C’mon People Brittibändi, joka kuulostaa suomalaiselta ... eiku. Rämpseä veto meni mukavasti taustamusiikkina hauskaa videota seuratessa.
5
Father John Misty – Hollywood Forever Cemetery Sings Jotain vangitsevan persoonallista tässä oli vaikka biisin olisi voinut lopettaa 3 minuutin jälkeen.
7
Santigold – Disparate Youth Pohjat olivat kunnossa ja kaikenlaisia kivoja elementtejä, mutta ei se biisi sitten lopulta ollut paskan häävi.
5
Norah Jones – Happy Pills Ollaan sitä niin Danger Mousea, niin Danger Mousea. Norah Jones on yleensä tylsää hissuttelua, tässä oli jo yritystä. Mittakin oikein sopiva, ei tätä pidempää olisi jaksanut.
6
Lower Dens – Brains Jos tämä oli albumin "ykköshitti" niin enpä taida jaksaa kuunnella muita.
4
Jukka Kuusisto
Yournalist – C’mon People Massasta erottuminen on vaikeaa. Pari melodiakoukkua nosti juuri Pirkon puolelle.
6
Father John Misty – Hollywood Forever Cemetery Sings Olipas yhtä laahausta alusta loppuun.
3
Santigold – Disparate Youth Jotenkin masentavaa.
4
Norah Jones – Happy Pills Kovin keskimääräistä oli tämäkin.
7
Lower Dens – Brains Tylsää.
6
Antoinette Olivia
Yournalist – C’mon People Ohoh. Yllätti todella positiivisesti, monta inhon sudenkuoppaa kierretty oikeilla stop-start -liikkeillä ja polyrytmeillä. Ja tässä on koukkuja jotka saa melko monta tämän maan yhtyettä vihreäksi. Kerrankin jotain mikä pelaa ideoilla eikä pelkällä pintakiillolla.
8
Father John Misty – Hollywood Forever Cemetery Sings Jännä efekti, tuntuu että rummut yrittää hidastaa biisiä samaan aikaan kun kitara kulkee astetta nopeampaan suuntaan. Hyvä pohja, Tillman myy lopun biisistä.
8
Santigold – Disparate Youth Jousennäppäily ja rytmit joissa on tarpeeksi valkeita viivoja studion pöydältä. Santigoldilla tuskin on veistä mutta kukaan ei kai kertonut David Sitekille.
9
Norah Jones – Happy Pills Jonesin mahdollisesti kuviteltu visiitti Amazonin viidakoihin johti kai hampaiden teroittamiseen, tai ainakin kolmiolääkereseptiin paikalliselta lääkäriltä? Mukavan rento, intron kitara jää soimaan päässä.
6
Lower Dens – Brains Tää nyt vaan jää melko epäselväksi. Elementit liian häivytettyjä vaikka sävelkulku kiva.
5
Ville Anttonen
Yournalist – C’mon People Eipä sano oikein mitään. AHhahaha! Nillä on pingviinimaskit päällä. Vähänks kreisii
2
Father John Misty – Hollywood Forever Cemetery Sings Kiva ralli
7
Santigold – Disparate Youth Tämäkin on kiva
7
Norah Jones – Happy Pills Mä en ikinä muistaisi mitään tästäkään laulusta 5 minuuttia sen loppumisen jälkeen.
6
Lower Dens – Brains KRAUT!
9
Sami Nieminen
Yournalist – C’mon People Lupaavaa Suomikamaa. Kuulostaa silti liikaa Rubikilta.
7
Father John Misty – Hollywood Forever Cemetery Sings Eiks tää ollu vähän tylsä?
3
Santigold – Disparate Youth Lempseä meininki. On tainnut Santi kuunnella myös Teddybears STHLMia.
7
Norah Jones – Happy Pills Kiva typografiavideo ja mukava soundipäivitys, mutta biisi ei oikein vakuuta.
5
Lower Dens – Brains Oliks tääkin vähän tylsä? Ehkä pitäis kuunnella tää jossain pimeässä kellarihuoneessa, niin avautuis.
3
Milla Suomalainen
Yournalist – C’mon People Uuujea! Näin, kyllä! Just näin! Onks nää oikeesti tästä maasta? Ettei olis ruotsalaisia, on liian hyvä.
10
Father John Misty – Hollywood Forever Cemetery Sings Ynn-tsä, yyn-tsä. Taas biisejä jotka eivät ala koskaan.
4
Santigold – Disparate Youth Melkein kiva.
5
Norah Jones – Happy Pills Niiiiiiin yliarvostettu artisti, ei ole ikinä kolahtanut..eikä nytkään. Njää-njää-njää. Pläää.
1
Lower Dens – Brains Tylsä mutta harmiton.
3
Ossi Savolainen
Yournalist – C’mon People
5
Father John Misty – Hollywood Forever Cemetery Sings
8
Santigold – Disparate Youth
7
Norah Jones – Happy Pills
7
Lower Dens – Brains
6
Ossi Savolainen
Yournalist – C’mon People
5
Father John Misty – Hollywood Forever Cemetery Sings
8
Santigold – Disparate Youth
7
Norah Jones – Happy Pills
7
Lower Dens – Brains
6
Oskari Onninen
Yournalist – C’mon People Kuulostaa siltä, että Yournalist voisi menestyä Saksan markkinoilla. Tämä ei ollut kohteliaisuus. Disco Ensemble goes Afrikka goes Happoradio.
4
Father John Misty – Hollywood Forever Cemetery Sings Tulee mieleen Kurt Vile, jota olisi kiinnostanut kantri sonicyouthien sijaan. Tykkään, kun biisi jumittaa tuntumatta tippaakaan koneelliselta.
7
Santigold – Disparate Youth Kaikki, mikä tässä on Sitekin käsialaa, on neroutta. Kaikki, mikä tässä on jonkun muun käsialaa, on keskinkertaisuutta. Kivijalka on valettu, mutta sen päälle unohtui rakentaa itse talo.
5
Norah Jones – Happy Pills No nyt on selkeästi syöty niitä onnellisuuspillereitä, kun biisi kuulostaa siltä, että aidot tunteet on hälvenneet kauas sinne SSRI-usvan taa.
3
Lower Dens – Brains Tsukutsukutsuku, sanoo metronomikraut. Haluan vieterillä toimivan soittorasian, joka soittaa tätä! Vuoden koukuttavinta puksutusta!
9