Levyraati #26

Iamamiwhoami – Drops

Ruotsalainen elektroartisti-multimediataitelija Joanna Lee on hämmentänyt ja ilahduttanut pop- ja blogimaailmaa jo parin vuoden ajan YouTubeen lykkäämillään videoilla, joilla on ollut sellaisia nimiä kuin Prelude 699130082.451322-5.4.21.3.1.20.9.15.14.1.12, ; john ja n. iamamwhoami-taiteilijanimeä käyttävän hämmentäjän ”audiovisuaalinen” esikoisalbumi kin julkaistaan 11. kesäkuuta. Grammis-palkinnon innovatiivisuudesta saanut artisti esiintyi ensimmäisen kerran livenä viime kesän Way Out West -festivaalilla.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Gorillaz – DoYaThing

DoYaThing on ensimmäinen uusi Gorillaz-tekele sitten toissajouluna julkaistun The Fall -albumin. Tanssipopin ystäville kappale on ainakin etukäteen ajatellen todellinen herkkupala, sillä mukana menossa ovat LCD Soundsystemin James Murphy ja OutKastin Andre3000.

http://youtu.be/yNeF30RverQ

Isoveli – Aika olla valveilla

Brightboy vaihtoi viime vuonna kieltä, nimeä ja levy-yhtiötä – mutta vaihtoiko tyyliä? Se selviää ensi viikolla, jolloin Exogenic julkaisee yhtyeen esikoisalbumin, ajankohtaisesti nimetyn 2012:n.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Paleface – Ikivanhat tekosyyt (Kadotettujen mantra)

Uutta Palefacea, maistuuko? GG Caravaninkin matkassa parhaillaan kulkevan folkräppärin uusi albumi Maan tapa julkaistaan 25. huhtikuuta. Ikivanhat tekosyyt -kappaleella ”kalkkilaivan kapteenia” on avittanut Joel Attila.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Regina Spektor – All the Rowboats

Venäläis-amerikkalaiselta pianopopparin kuudes albumi What We Saw from the Cheap Seats julkaistaan toukokuun alussa. Sen on tuottanut hieman yllättäen Michael Elizondo, joka tunnetaan parhaiten yhteistyöstään hiphopin suurimpien tähtien, kuten Dr. Dren, Eminemin, 50 Centin ja Busta Rhymesin, kanssa. Hyppääkö Regina Florence-kelkkaan vai pyrkiikö uudeksi Lanaksi? Vai malttaako säilyä omana itsenään?

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

 

Raadin tuomiot

Antoinette Olivia
Iamamiwhoami – Drops Tyhjä kuori ja loputtoman intron oloinen biisi. Iso miinus siitä, että eivät vaan osaa lopettaa ajoissa vaan on pakko jatkaa liian kauan. Kavallukseltahan tämä kuulostaa. Antoinetten hovioikeuden tuomio: syyllinen, 50 päiväsakkoa ja 2 kuukautta ehdollista.
3
Gorillaz – DoYaThing Miksauskoijarointi on melko turhauttavaa mutta muutenkin mennään aika pahasti ohi tässä. Ylipitkä kuten edellinen. Hovioikeuden tuomio: 60 päivää yhteiskuntapalvelua ja 30 kuritushuonetta.
3
Isoveli – Aika olla valveilla Tässä on aika paljon selvempi visio kuin kahdessa yllä olevassa. En nyt tiedä tökkiikö lyriikka vai ei, jää hieman epäilevä maku. Hovioikeus: uudelleenkäsittely lp:n julkaisun aikaan.
5
Paleface – Ikivanhat tekosyyt (Kadotettujen mantra) Semisti hyväksyntää tälle. Hovioikeus on kahvilla.
6
Regina Spektor – All the Rowboats Nopeasti kun mietin niin en oo tykännyt tän jutuista paljoakaan. Mut kyllä tää nyt meni melko haalean viikon biisinä. Hovioikeus: kaikki syyllisiä, 7 vuotta pakkotyötä. Take this hammer.
5
Viktoria Murskaja
Iamamiwhoami – Drops
6
Gorillaz – DoYaThing
2
Isoveli – Aika olla valveilla
4
Paleface – Ikivanhat tekosyyt (Kadotettujen mantra)
1
Regina Spektor – All the Rowboats
8
Antti Lähde
Iamamiwhoami – Drops Varsin tavanomaista koleasti hurisevaa elektropoppia. Tuotanto tyylikästä, sävellys kovin keskinkertainen. Kekseliääseen ja näyttävään videoon ja artistin maineeseen nähden pettymys.
5
Gorillaz – DoYaThing Gorillazin Plastic Beach oli erinomainen, kekseliäs ja koskettava poplevy. Tämä on täyttä roskaa – tähtivierailijoiden osuuksia myöten. Kuulostaa siltä kuin biisin säveltämiseen ja tuotantoon olisi käytetty noin 2,6 sekuntia.
3
Isoveli – Aika olla valveilla Takapotkupiano on toisaalta halpa ja todella ärsyttävä sovituskikka. Mutta toisaalta se pelastaa tämän kaikkein tavanomaisimman suomipopin suosta. Omassa sarjassaan ihan ok veto; menee radiossa, mutta kotioloissa ei tulisi mieleenkään.
5
Paleface – Ikivanhat tekosyyt (Kadotettujen mantra) Pisteet siitä, että korvista ulos tulevia folk- ja kamu-vaikutteita on aiempaa vähemmän. Kokonaisuus ei kuitenkaan tällä kertaa nappaa alkuunkaan; tuotannosta en tykkää yhtään, ja Karrin osuus on sekin jotenkin luonnoton. Biisi on jotenkin kummasti epätasapainossa, elementit eivät kohtaa.
4
Regina Spektor – All the Rowboats Regina Spektor, yksi suosikki-inhokkiartisteistaini! Uutta soundia = artistista on aika huolellisesti hiottu pois kaikki omaperäisyys. Kokonaisuus on samalla tavalla onnistunut kuin Isoveljen tapauksessa ja voi vaikka breikata Spektorin radiossa. Mutta kotona en kuuntelisi, vaikka maksettais.
5
Milla Suomalainen
Iamamiwhoami – Drops Ensin tää tää kuulosti ihan törkeen hyvältä..sit säpsähdin hereille ja tajusin hetken aikaa kuunteleväni pöljää määkimisistä. Sitten virta nappasi taas hetkeksi mukaansa. Täs on tosi kivoja kasarisävyjä mutta en osaa sanoa milloin ja missä tätä kuuntelisin.
6
Gorillaz – DoYaThing Yyyh. Ennakkoluulottomalla asenteella sysäsin Gorillaz-inhoni syrjään ja klikkasin soimaan...mutta ei, kamala tämä vaan on.
2
Isoveli – Aika olla valveilla Ei. Pitikö vaihtaa kieltä? Ei tarvita lisää Olavi Uusivirtoja tai Pariisin keväitä. Tykkään ihan hirmusesti Brightboystä mut tää lässähti ja pahasti. :( Toimisko tää livenä kivemmin? Mä haluun Brightboyn takasin.
7
Paleface – Ikivanhat tekosyyt (Kadotettujen mantra) Hei, mä räppään tän päivän uutisotsikoista. Älälälääää, ei ku ei. Tuokaa takaisin punaiset laulut, semmosiin nää sanat sopii, tämä musiikki ärsyttää.
4
Regina Spektor – All the Rowboats Voi oksennus. Kaikki Didot ja muut kuulostaa ihan samanlaisilta mun korviin. Just tältä. Yäk.
1
Jussi Jaakkosela
Iamamiwhoami – Drops Mukavasti sykkii elektronit. Melodiat ja fraseeraus sopii hienosti fiilikseen. Heja svärje, pari minsaa lopusta pois niin ysin saisi.
8
Gorillaz – DoYaThing Tämä oli täysin ala-arvoinen suoritus. Gorillazin poppi on ollut tähän asti vähintäänkin siedettävää, hetkittäin jopa oikeasti mielenkiintoista. Tämä oli huono kappale.
1
Isoveli – Aika olla valveilla Pariisin kevättä ilmassa, sanoitukset eivät ärsytä paljoa, mutta on tämä aika mitäänsanomatonta menoa. Valitettavasti.
4
Paleface – Ikivanhat tekosyyt (Kadotettujen mantra) Ihan samaa kamaa kuin edellisellä kierroksella. Karrin tapa kirjoittaa lyriikaa toimii ja kyllä tässäkin muutamia hyviä ideoita oli. Kertsi aika heikko.
6
Regina Spektor – All the Rowboats Sanotuksissa kiva juju. Pianomelodiat antaa tälle aika paljon, ei vaan ihan natsaa muuten. Onttoa ja muovista, hö.
4
Ville Anttonen
Iamamiwhoami – Drops pelkästään artistin nimi aiheuttu suunnattoman vitutuksen. onneksi biisi itesssään ei ollut niin paska mitä odotin
4
Gorillaz – DoYaThing meni aikas ohi tuo kappale. musiikkivideo kiva
5
Isoveli – Aika olla valveilla blah
4
Paleface – Ikivanhat tekosyyt (Kadotettujen mantra) ei voi mitään. pakko tästä on tykätä vaikkei tuo palen persoona ole ihan täysillä uponnut
7
Regina Spektor – All the Rowboats olen aina pitänyt reginasta. kolea pianomedia ja mahtipontinen meininki aiheuttaa mukavat kylmänväreet ja sulattaa sydämen.
8
Ville Anttonen
Iamamiwhoami – Drops
3
Gorillaz – DoYaThing
5
Isoveli – Aika olla valveilla
4
Paleface – Ikivanhat tekosyyt (Kadotettujen mantra)
7
Regina Spektor – All the Rowboats regina on ihana.
8
Jukka Kuusisto
Iamamiwhoami – Drops Ei suorastaan huono, mutta ei myöskään herättänyt minkäänlaista halua kuunnella kappaletta uudestaan.
4
Gorillaz – DoYaThing Aika tylsä kappale. Videoraadissa pärjäisi paremmin.
3
Isoveli – Aika olla valveilla Olipa miellyttävä yllätys. Hieno melodia, toimiva pop-kappale, vaikka itse olisin ehkä suosinut hieman rokimpaa otetta. Kielenvaihto kannatti ehdottomasti. Yhtyeen nimi kalskahtaa ainakin näin aluksi vähän oudolta.
9
Paleface – Ikivanhat tekosyyt (Kadotettujen mantra) Rispektii.
9
Regina Spektor – All the Rowboats Erittäin toimiva kokonaisuus (paitsi lopun pamaukset olisin jättänyt ehkä pois). Saattaa mennä hankintalistalle.
8
Timo Klimoff
Iamamiwhoami – Drops Aluksi Yello meets Vangelis, mutta laulun tullessa paljastuu poppibiisiksi. Ihan lentoon ei lähde, mutta kierroksen positiivinen yllättäjä kun kuvauksen perusteella meni "kuuntelematta paskaa" -osastollle.
7
Gorillaz – DoYaThing Tämä biisi oli antanut kaikkensa jo puolentoista minuutin jälkeen. Melko yhdentekevä hölkkä, joka muistuttaa aika tavalla Outkastin tuotoksia. Video toki huikee.
3
Isoveli – Aika olla valveilla Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua. Ei sis. hitin eikä edes modulaatiota.
2
Paleface – Ikivanhat tekosyyt (Kadotettujen mantra) Vaikuttaisi tuleva levy olevan tämän perusteella "Helsinki-Shangri La Vol. 2". Sellainen keskipönäkkä Paleface-biisi. Karrin pitäisi muuten laulaa rohkeammin, talenttia on.
6
Regina Spektor – All the Rowboats Tyylikäs muttei jackpottia.
7
Anna Viola Keskitalo
Iamamiwhoami – Drops Rakastuin näihin visuaaleihin siitä ensimmäisestä härnäysvideosta lähtien, mutta tähän saakka kappaleet eivät ole kyenneet seisomaan omillaan riittävän vakaasti. Tässä alkaa kuitenkin olla jo jotain. Pidän erityisesti soundeista, jotka kaikuvat jostain vuosituhannen vaihteesta, sieltä missä minimalistisia teknobiisejä joissa kuitenkin on vokaalit ei vielä kutsuttu elektropopiksi.
8
Gorillaz – DoYaThing Vahva alku, kiva biitti, mausteet kohdallaan... Ja sitten nostoa ei tulekaan, vaan koko komeus lässähtää junnaavuuteensa. Ihan ok raita, mutta toivottavasti joku taitava tekee iskevämmän remiksin. Video on loistava kaikkine viittauksineen mutta sitähän tässä nyt ei arvioida.
6
Isoveli – Aika olla valveilla Kuulostaa joltain parin levyn takaiselta The Soundsilta: tylsää ja puhkikiillotettua. Ainoa sovituksellinen yllätyskomponentti, tuo komppipiano, on ihan hauska muttei tässä kokonaisuudessa sittenkään.
3
Paleface – Ikivanhat tekosyyt (Kadotettujen mantra) Hei tämähän toimii! Todella piristävä veto tuollainen 80-luvulta kaivettu grunge/funk (funk metal???) -taustoitus. Saattaisin kuunnella jopa muutenkin kuin radiossa.
8
Regina Spektor – All the Rowboats Ilman vokaaleja tämä kappale olisi omiaan jonkin elokuvan tunnelmantiivistäjänä. Aina ei osasia osata yhdistää intensiteetti säilyttäen, niinpä laulu pudottaa tämän draama-asteikolla monta porrasta alemmas.
5
Kalle Malm
Iamamiwhoami – Drops Mahtipontinen konepohja josta väkisinkin pitää. Lopussa alkoi jo väsyttämään.
8
Gorillaz – DoYaThing Eikai Damon ikinä aivan väärässä voi olla, vaikka tätä kuunnellessa tuleekin Clint Eastwoodia ikävä.
6
Isoveli – Aika olla valveilla En löytänyt suuria innostumisen aiheita tästä. Biisi on tylsempi kuin ihan hauska videonsa.
4
Paleface – Ikivanhat tekosyyt (Kadotettujen mantra) Paleface osaa ottaa kantaa ilman että se kuulostaisi hirveän naivilta. Ei tämä timantti ole mutta hyvää jatkoa edelliselle lätylle.
8
Regina Spektor – All the Rowboats Yhden biisin verran pirteää ja kiintoisaa pianopoppia. Levyllisen jälkeen saattaisi joutua turvautumaan Kellokosken mielenterveyspalveluihin.
7