Levyraati #25

Quakers – Fitta Happier (feat. Guilty Simpson & M.E.D.)

Quakers on Portisheadin Geoff Barrow’n hiphop-projekti, jonka 27. maaliskuuta julkaistavalla esikoisalbumilla kuullaan peräti 41 kappaletta. Muun muassa tämä.

http://youtu.be/ZG7I9Qu6-Rw

Ane Brun – Worship (feat. José González)

Ane Brunin viime syksynä ilmestynyt It All Starts With One -albumin nousi listaykköseksi niin Ruotsissa kuin laulajan kotimaassa Norjassa. Radio Helsingin tämän hetken soitetuimmalla kappaleella vierailee ruotsalainen folksuuruus José González. Videon on ohjannut Magnus Renfors.
http://youtu.be/xDpvOKn12OM

Toot Toot – Mr. B

”Uusi voimaduo TOOT TOOT yhdistää klassisen laulunkirjoittamisen moderniin sähköiseen rockiin.”, kertoo Sonyn tiedote. Kerro sinä meille miten he siinä onnistuvat! Tässä Mr B. -kappaleesta liveversio.

[toottootvideo]

Cats on Fire – A Few Empty Waves

Helsingissä, Porvoossa, Turussa, Tukholmassa, Malmössä ja Göteborgissa äänitetty All Blackshirts to Me on Suomen indiepopylpeyden Cats on Firen kolmas studioalbumi. Levyn on äänittänyt ja miksannut Nick Triani, jonka Soliti-levy-yhtiö myös julkaisee albumin. Aalbumi julkaistaan 28. maaliskuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Spiritualized – Hey Jane

Yli 20 vuotta avaruusrockin, lääkekaapin ja sydänsurujen pyhää kolminaisuutta musiikiksi muuttanut brittiyhtye julkaisee seitsemännen albuminsa Sweet Heart Sweet Lightin 16. huhtikuuta. 1960-luku on täällä taas.

Raadin tuomiot

Oskari Onninen
Quakers – Fitta Happier (feat. Guilty Simpson & M.E.D.) Radiohead! Äänikollaaseja! Valkoisen miehen räppiä! Vanha visionääri oppii uusia temppuja! Jee!
7
Ane Brun – Worship (feat. José González) Musiikillinen vastine lantratulle ja vaivaannuttavan makuiselle Rekordeligille tämä. Aika hienosti kiteyttää kaiken sen, mikä näissä skandilaulajattarissa (ja varauksin myös Gonzalezissa) on laimeaa ja ankeaa. Ostakaa joku Ane Brunille sielu ja persoona, ki-toos.
3
Toot Toot - Mr. B Maailmassa on jo nyt yksi Von Hertzen Brothers liikaa. Dressmann-hippi laulamassa ja Sami Hintsanen soittamassa rumpua? Voittiko nää kenties Putouksen?
2
Cats on Fire – A Few Empty Waves Tää on jollain tavalla todella aikuista kitarapoppia. Sisällä kytee, mutta se ilmaistaan todella hillitysti. Hieno säkeistö, mutta muuten aika perusvahva suoritus, mutta oon kuullut Cats on Firelta paljon parempiakin biisejä.
6
Spiritualized – Hey Jane Simon Reynolds kirjoitti Retromaniassa siitä, miten JAMC ja Spacemen 3 muun muassa varasti 60-lukulaisilta bändeiltä kaiken biisinnimiä ja sanoja myöten. Tämä on loistava esimerkki siitä. Ja myös loistava biisi. Loppunostatus riittää todistamaan että Spiritualized tekee tällaista musiikkia yhä paremmin kuin kukaan.
9
Johanna Santala
Quakers – Fitta Happier (feat. Guilty Simpson & M.E.D.) En ole oikein hiphop-ihmisiä.
2
Ane Brun – Worship (feat. José González) Oi, tästä kyllä pidin! Ihanan persoonallinen ääni.
9
Toot Toot - Mr. B Oli hyviä kohtia ja oli ei ihan niin hyviä kohtia.
3
Cats on Fire – A Few Empty Waves Ihan ookoo biisi, mutta jotain olisin vielä kaipaillut. Nyt jäi aika valjuksi.
4
Spiritualized – Hey Jane Ihan jammailtava kipale.
6
Antoinette Olivia
Quakers – Fitta Happier (feat. Guilty Simpson & M.E.D.) Viehättävät tekstuurit. Radiohead northern soul-projektina Martin Luther Kingin kokkiohjelmassa. Hyppysellinen riimiä lisäksi ja olisi kantanut pidemmällekin kuin vain tuon kaksi minuuttia.
7
Ane Brun – Worship (feat. José González) Tää vois olla hyvä sellaisen tyypin käsissä joka kirjoittaisi biisejä siitä kuinka se kuuntelee partansa kasvavan. Tällaisena ei vaan jaksa.
2
Toot Toot - Mr. B Kasarin King Crimsonilta napattu riffi ja sillä mennään. En nyt muista että kukaan ois tuota koettanut. Kertsi muistuttaa siitä mitä tapahtuu jos unohdat viisi paunaa maksamakkaraa kuistille kesäpäivänä. Oliko pakko?
3
Cats on Fire – A Few Empty Waves Ihan symppis, mutta ei herätä paljon positiivista tai negatiivistakaan tunnetta.
5
Spiritualized – Hey Jane Onhan tää hieman autopilotilla aluksi mutta sitten kun kaaos lähtee niin viimeinkin tekevät taas eeppisen numeron, tällä kertaa autobahnia varten. Ja kun Spiritualized tekee sellaisen niin Donny Osmond tanssii Leviathanin kanssa kauniin valssin kuutamoyönä. Huh. Tulee Medication, Shine a Light, I Think I'm in Love ja muut mieleen. Lopulta tajuan että tässähän oli vaan oikeastaan yks säkeistö - not bad!
9
Milla Suomalainen
Quakers – Fitta Happier (feat. Guilty Simpson & M.E.D.) Yo yo. Ihan jännii juttuja mut joo ei nyt tämmöstä.
2
Ane Brun – Worship (feat. José González) Aika söpöö. Ei ehkä ihan mun juttu, ainakaan tähän mielentilaan. Liian negitsä menoa.
6
Toot Toot - Mr. B Palikat ei osu yhteen ja talo horjuu. Se laa-laa-laa-juttu siellä välissä oli kivaa, toi kauhea kitara tiluli ärsyttää. Sekavaa. Sillai huonolla tavalla, ei sillai progella tavalla.
4
Cats on Fire – A Few Empty Waves Koska Cats on fire. Anteeksi. Ei vaan voi olla tykkäämättä, ihan sama mitä noi tekee. Vosivat vaikka laulaa pizzamainoksia ja soitella diipa-daapaa ja olisin silti että oih!
10
Spiritualized – Hey Jane Ihan ok, perustavaraa. Ei tätä kyllä tanssia voi mutta aamukaffit tän tahtiin jois.
6
Ville Anttonen
Quakers – Fitta Happier (feat. Guilty Simpson & M.E.D.) O.K.Computer ja Everything its right place. Muuten kiva mutta loppui kuin seinään. Onko varmasti kokonainen versio?
5
Ane Brun – Worship (feat. José González) en ole koskaan josesta tykännyt enkä tykkää vieläkään
4
Toot Toot - Mr. B Tämäpäs oli kiva
8
Cats on Fire – A Few Empty Waves Missä on persoonallisuus? Harmitonta indiehuttua
4
Spiritualized – Hey Jane Retroilua, mutta toimivalla konseptilla. Tykkäsin lopun fiilistelyistä
7
Ringa Sofi
Quakers – Fitta Happier (feat. Guilty Simpson & M.E.D.) No tällastahan toi. Biisi tuntui tosiaan loppuvan kesken?
5
Ane Brun – Worship (feat. José González) Yleensä tykkään tällai himmailusta, mutta tässä vähän tylsistyin.
5
Toot Toot - Mr. B Säkeistön riffi oli ihan kiva..
3
Cats on Fire – A Few Empty Waves Jee Cats On Fire! Ja kivat soundit.
8
Spiritualized – Hey Jane Okei! Loppu voitti puolelleen.
7
Jussi Jaakkosela
Quakers – Fitta Happier (feat. Guilty Simpson & M.E.D.) Mixtape-henkinen täytebiisi - jaksaa viehättää niin kauan, kun samplet on tunnistettu. Voi olla että tulevalla albumilla kappaleella on paikkansa, yksinään ei kanna juuri minnekään.
3
Ane Brun – Worship (feat. José González) Mukavan utuinen ja uninen yleissävy yhdistyy aivan liian varman päälle vedettyyn tuotantoon. Vokaaleissa jatsibaarin maneerit. Hyvät kuoret, sisältöä puuttuu - ei jää paljon mieleen tästä.
4
Toot Toot - Mr. B Säkeistöt kasariretroilua, kertsi ja c-osa silkkaa Mänicsiä. Vähän muotopuoli, vaan nätisti pysyy kasassa loppuun asti - ja kyllä tämän uudestaankin kuuntelisi.
8
Cats on Fire – A Few Empty Waves Hyvältä kuulostaa ja kertosäkeistössä on imua. Onhan tätä toki kuultu, mutta mitä siitä kun homma kerta toimii.
7
Spiritualized – Hey Jane Rokkia. Psykedeelisiin suuntiin kurotteleva loppu. Sekoiluakin. Selkeästi kierroksen kovin
8
Antti Lähde
Quakers – Fitta Happier (feat. Guilty Simpson & M.E.D.) Mjaa. Dan the Automator ja Deltron 3030 tuli kovasti mieleen, toisin sanoen fiilikset palasivat kymmenen vuotta ajassa taaksepäin. Perushyvä, levyltä varmasti/toivottavasti löytyy säkenöivämpääkin tavaraa.
6
Ane Brun – Worship (feat. José González) Tykkäsin tuosta "you never worship" -osasta paljonkin, mutta sitten tuo biisin melodisempi osa tappoi jännitteen täysin. Palat ei kohtaa. Mutta José on kyllä kova, varsinkin Junipin kera.
5
Toot Toot - Mr. B Säkeistössä ihan ok aor-progevibaa, kertosäe kamala. Menee multa kokonaisuuna kyllä yli hilseen.
3
Cats on Fire – A Few Empty Waves Yksi Cats on Firen uuden levyn muutamasta biisistä, jossa on vähän erikoista typötyhjän ruotsinlaivan melankolista iskelmätunnelmaa. Tämä on niin sanottu pikkunätti suoritus, varsin kelpo levyllä on noin viisi selvästi innostavampaakin vetäisyä.
7
Spiritualized – Hey Jane Kuulostaa alkuaikojen Spiritualizedin tyhjänpäiväisiltä renkutuksilta ja on tuohon puolivälissä tulevaan minitaukoon asti hämmästyttävän heikko esitys. Sen jälkeen meno paranee – marginaalisesti. Voi Jason, minkä teit...
5
Jukka Kuusisto
Quakers – Fitta Happier (feat. Guilty Simpson & M.E.D.) Biisin nimessä hauskasti yhdistelty ruotsia ja englantia. Sujuvaa lausuntaa, mutta ei hirveästi musiikillista antia.
3
Ane Brun – Worship (feat. José González) Yleensä pidän persoonalliselta kuulostavista naisartisteista, mutta jostakin syystä tämä ei nyt vain sykähdyttänyt. Kappale jäi vähän tylsäksi.
5
Toot Toot - Mr. B Jos säkeistön tahtilaji olisi ollut esim. 5/4, kitarakuvio olisi ollut suoraan Robert Frippin 80-luvun sävelkynästä. Säkeistöistä 10, kertsistä 7 ja pyöristetään ylöspäin.
9
Cats on Fire – A Few Empty Waves Ihan pätevän kuuloista poppia. Kyllähän tästä The Smiths tulee mieleen, ei kuitenkaan ihan niiden parhaat biisit. Viimeisen minuutin poistamalla olisi saanut tiiviimmän paketin.
6
Spiritualized – Hey Jane Se kolmen minuutin biisi siinä alussa oli hyvä. Lopussa en valitettavasti päässyt hurmokseen.
6
Gaius Turunen
Quakers – Fitta Happier (feat. Guilty Simpson & M.E.D.) Radiohead kierrätyksessä ja pompöösi tausta. Sopisi Kanyelle, vaikkei rapit samaa egoismia olekaan.
7
Ane Brun – Worship (feat. José González) Itselle uusi tuttavuus, ääni särähti kuin 60-luvun folklevyillä ja sehän miellytti. Video on täynnä symboliikkaa, mutta onneksi levyraatilaisille ei perinteisesti näytetä videoita.
8
Toot Toot - Mr. B Joo, Disciplinen ajan King Crimson raa'asti yksinkertaistettuna. Anthemin tyyppinen kertosäe sitten ärsytti. Yritettiin suorittaa yksinkertainen 1+1 mutta saatiin vähemmän kuin 1. Mielummin kuuntelisin 'Don't Mess with My Toot Tootin' pari kertaa peräkkäin.
4
Cats on Fire – A Few Empty Waves Lähinnä kaunis. Vaikkei tällainen indie ole enää vuosiin mulle maistunutkaan, niin ehkä vielä joskus...
7
Spiritualized – Hey Jane Ekaan viiteentoista sekuntiin tungetaan muistumia neljästä muusta biisistä, jotka eivät tietenkään tule nyt millään mieleen. Atmosfääri on kuin avaisi verhot ja aamuaurinko puukottaisi suloisesti silmiin. Piercen paisuttelut ovat aiemmin toimineet, nyt eivät enää. Kolmiminuuttisena parempi.
6