Levyraati #24

Light Asylum – Skull Fuct

Brooklyniläisten Shannon Funchessin ja Bruno Coviellon muodostama elektroduo julkaisee nimettömän esikoisalbuminsa 1. toukokuuta. Videon ovat ohjanneet kauheanimiset Emilxa Xuryłowicz ja Cezary Zacharewicz.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Jack White – Love Interruption

Ensin The White Stripes, sen jälkeen The Raconteurs ja Dead Weather, nyt sooloura. Jack Whiten esikoisalbumi Blunderbuss ilmestyy 24. huhtikuuta. Videon on ohjannut maestro itse.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Orbital – Straight Sun

Hartnollin veljekset palaavat kahdeksan vuoden albumitauolta hassusti nimetyllä Wonkyllä. Electronica-duon kahdeksas studioalbumi ilmestyy aprillipäivän kunniaksi.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Miike Snow – Devil’s Work

Muun muassa Britney Spearsin tuotantotiiminä toimineen ruotsalaisduon Bloodshy & Avantin sekä amerikkalaismuusikko Andrew Wyattin kosmopoliittinen popyhtye julkaisee toisen albuminsa Happy to Youn 26. maaliskuuta. Videon on ohjannut Andreas Nilsson.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Grand Duchy – Silver Boys

Frank Black ja syntetisaattorit törmäyskurssilla. Albumi Let the People Speak ilmestyy 14. maaliskuuta. Videon on ohjannut Alex de Campi.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Matias Klemola
Light Asylum – Skull Fuct Nyt on kyllä tuhlattu hyvä Blue Monday-komppi paskaan yhdentekevään biisiin.
2
Jack White – Love Interruption Erittäin jees! Kuulostaa ihan loogiselta jatkumolta White Stripesille ja Rancounteursille.
9
Orbital – Straight Sun Ei herättäny oikeen minkäänlaisia tunteita. Jätän vitoseksi.
5
Miike Snow – Devil’s Work Tylsä biisi.
1
Grand Duchy – Silver Boys Nyt on kyllä ihan totaalinen WTF-olo. HOLTITON Pixies- ja Frank Black-soolotuotantofani ei voi kuin pudistella päätään. Kai tää on jonkilainen läppä? Äh, kyllä läski-Mikko vois jatkaa hienojen seksilevyjen äänittämistä, tää on aika yhdentekevää. Annan seiskan vaan koska Black Francis!
7
Antti Lähde
Light Asylum – Skull Fuct Kauhee yritys. Mutta yhdentekeväksi jää jylhästä soundimaailmasta ja kaikkensa antavasta vokalistista huolimatta.
4
Jack White – Love Interruption Välipalamaisena albumiraitana ok. Odotetun sooloalbumin ensimaistiaisena wtf. White on tehnyt kymmeniä ja taas kymmeniä parempia kappaleita.
5
Orbital – Straight Sun Sympaattinen, sillai ajattomalla, vähän setämäisellä tavalla. Ihan kuin kymmentä viime vuotta ei olisi koskaan ollutkaan. Ei – tietenkään – vedä vertoja Orbitalin 1990-luvun huippuhetkille.
6
Miike Snow – Devil’s Work Kuin olisi otettu Sebastien Tellierin La ritournelle ja tuupattu sen päälle tarpeettomasti random-laulumelodia. Hätäinen, sekava kokonaisuus, joka ei hirveästä yrityksestä huolimatta (tai sen takia) toimi oikeastaan ollenkaan.
4
Grand Duchy – Silver Boys Äärettömässä kömpelyyden ja köpsyydessään jotenkin sympaattinen. Tämä voisi olla jonkun brittiläisen sketsisarjan näkemys 1980-luvun alkupuolen futupopyhtyeestä. Ja onhan tässä kertosäe!
7
Antti Soininen
Light Asylum – Skull Fuct Aluks mä ajattelin et hei täähän vois olla ihan kliffa kappale, mut sit meni isosti fiilis ku se vokalisti avas suunsa ja siit ei oikein tullu mitään eikä toi biisikään kehittyny yhtään minnekään. Onneks videossa oli hämähäkkejä ja hevosia niin voi antaa muutaman pisteen
3
Jack White – Love Interruption Ihan nasta renkutus, mut tuli kyl vähän mieleen että toi klarinetti ja soulmama on tossa vaan ohjaamassa huomiota pois siitä ettei tää nyt kovin upee pop-kappale ole. Enkä myöskään tajua miksi pitää niin monen eri projektin alla levytellä ihan samanlaisia kappaleita.
5
Orbital – Straight Sun Tästä ei kyl jäänyt oikein mitään musiikillisesti hanskaan. Videokin oli ihan hohhoijaa-tasoa. Tuommoisissa kipaleissa on aina samanlaiset videot. Joo kaupungis ihmisellä on kiire ja sit luonnossa on luonnolla kiire ja sit on niinku näit rajapintoi niinku tie luonnossa. BUU.
4
Miike Snow – Devil’s Work Ihan kivoi melodian pätkiä ja torvista vähän sympatiaa, mut kaikki oli taas niin tukkoon tuotettua ettei mihinkään oikein voinu keskittyä. Gootti-Forrest Gumpilla oli kyl tosi kehno asuvalinta tonne erämaahan juoksulenkille eikä vesipullokaan sattunu mukaan.
3
Grand Duchy – Silver Boys Pahin korvamato jonka oon kuullut sitten Frontside Ollien. Soi edelleenkin päässä ja haluan sen pois sieltä. Ei tällä kappaleella ole kai muuta olemassaolon oikeutusta kuin näyttää nykynuorisolle että Frank tekee teidän huono musanne paremmin kuin te.
6
Ville Anttonen
Light Asylum – Skull Fuct tykkäsin tummanpuhuvasta tunnelmasta. rumpuloopista tuli mieleen blue mondayn alkurummuttelut
7
Jack White – Love Interruption Tykkään miehestä ja tuotannosta, mutta tämä ei ole mielestäni hänen tuotoksiensa parhaimmistoa
6
Orbital – Straight Sun mukava veisu mutta olisin kaivannut vielä enemmän rosoisuutta. bändin soundi kuitenkin tunnistettavissa
7
Miike Snow – Devil’s Work La Ritournelle on parempi biisi
4
Grand Duchy – Silver Boys pixies on yksi maailman parhaimmista bändeistä. tämä on lähestulkoon paskaa
3
Jukka Kuusisto
Light Asylum – Skull Fuct Varmaan painavaa asiaa, mutta itse kaipaisin lisää vaihtelua taustaan.
4
Jack White – Love Interruption Yksinkertainen biisi, josta kauniit stemmat ja hieno sovitus tekevät tyylikkään kokonaisuuden.
9
Orbital – Straight Sun Kuusnepalla kun pelasi Commandoa, niin jotain tällaistahan se taustamusiikki oli. Tähän pitää nyt kuvitella se räiskintäpeli.
3
Miike Snow – Devil’s Work Kyllähän tuosta melodiasta ja sanoituksesta olisi ihan toisenlaisella orkestraatiolla ja sovituksella saanut hyvän kappaleen.
5
Grand Duchy – Silver Boys Ihan lopussa oli noin puolen minuutin verran jotain kiinnostavaa.
2
Antoinette Olivia
Light Asylum – Skull Fuct Sinisestä maanantaita kelmeään keskiviikkoon. Ois kai näistä saanut jotain toimivaampakin aikaan, parissa kohtaa on kivaa eeppisyyttä tyyliin Section 25 järkkää orgiat Johnny Rottenin parempitapaisen pikkuveljen kanssa ja kyllähän tuo suht nälissään kuuluisi olevan. Intro toimisi ehkä run-off groovena vinyylissä.
6
Jack White – Love Interruption Ei tuosta tyylistä voi erehtyä. Short and sweet, menee hors d'oeuvres-listalta aika kivasta.
7
Orbital – Straight Sun HALCYON & ON & ON & on.. & argh? Tai hetkinen, tämähän alkaa kulkea aika kivasti. Muistuttaa että onhan näillä vaikka mitä hyvää.
6
Miike Snow – Devil’s Work Ekaks luulin että Robert Miles tekee comebackia. Harmiton, neutraali, kevyen mineraalinen. Ps. mikä vitun Miike?
3
Grand Duchy – Silver Boys Pixies ei oo koskaan Surfer Rosaa vaille miellyttänyt (kyllä, väitän että Doolittle on keskinkertainen) ja siksi Frank Blackin soolot olen skipannut. Mutta tää tyylihän toimii. Yllätyin!
7
Lauri Ojanen
Light Asylum – Skull Fuct Onks tää ny sitä goottii? Kovin on synkkä meno, tosin huudot toivat 30 Seconds To Marsin mieleen. Se tuskin lienee ollut tarkoituksena. Kaikesta vinkumisesta huolimatta pidin kyllä biisistä jopa aika paljon.
7
Jack White – Love Interruption Rennointa Whitea sitten Icky Thumpin. Juureva biisi, jossa laulumelodia vie kaiken huomion, koska se on vaan niin pirskatin hyvä!
9
Orbital – Straight Sun Onko ysäri nyt niin muodissa, että sieltä pitää kaivaa jopa se kaikkein kulunutkin soundi uudestaan esiin? Pölyt voisi sentään pyyhkiä päältä pois.
3
Miike Snow – Devil’s Work Pianomelodia on ihan kiva. Mikään muu ei voisi vähempää kiinnostaa.
5
Grand Duchy – Silver Boys Frank, mitä vittua?
1
Kuka Äijö
Light Asylum – Skull Fuct Alkurummuttelusta tulee heti Portisheadin Machine Gun, musavideosta mustavalkoinen lotri ja laulusta Robert Smith. Nyt kun tuon listasin niin kuulostaa melko hyvältä yhdistelmältä. Jotain meni kuitenkin vikaan. Hetken kuluttua laulaja kuulostaa joltain Linkin Parkin tyypiltä ja mietin mitä se oikein huutaa "we are jizz/jazz/church"? Hyviä puolia biisissä on, että se unohtuu mukavasti taustalle eikä edes ärsytä.
4
Jack White – Love Interruption Airin La femme d'argent -biisiä soinut studiossa liian kovaa, kun vähän jotain on eksynyt taustalle. Biisin sanat taisi olla "höpöhöpö höpö höpö".
3
Orbital – Straight Sun Eipä tämäkään maata mullista, paitsi videolla. Täydellinen biisi silti tähän aamuun. Tiedä sitten kuinka paranee/pahenee vanhetessaan.
7
Miike Snow – Devil’s Work Iha kiva. Itse kyllä muuttaisin tuota tylsää jankkaavaa pianoa.
4
Grand Duchy – Silver Boys Tän tahtiin vois tampatakkin tukevassa humalassa. Mukavat soundit. Tätä voisin kuunnella myös vähän hymyillen pyöräillen kesäyönä. Kolmannen kuuntelun jälkeen alan jo odottamaan tummia tunteja ja tukevaa humalaa.
7
Markus Kahila
Light Asylum – Skull Fuct Kerran kun Portisheadin "Machine Gun" on Valopöpilälle niin suuri vaikute, niin verrataan nyt siihen sitten. MG etenee jatkuvasti pienten muutosten kautta, tässä ei tapahdu mitään. MG:n laulaa Beth Gibbons, tämä heppu kuulostaa krapulaiselta Chester Benningtonilta. MG:ssä sanoitukset merkitsevät jotain, tämän biisin nimi on "Skull Fuct". 3/10.
3
Jack White – Love Interruption On hienoa kun joku pitää hauskaa musiikin kanssa, mutta ei sitä aina innostu kuuntelemaan. Puhaltimet eivät perustele läsnäoloaan tässä biisissä mitenkään, eikä etenkään kun joutuu kalastelemaan laulun sanoja niiden tuhnun huhuilun takaa. Simppeli rämpytys, matala aita. Seuraava.
5
Orbital – Straight Sun Kuultavissa vieläkin kaikuja "In Sidesiltä", vaikka onhan siitäkin jo yli 15 vuotta vierähtänyt. Mukavaa perus-electronicaa, vaikka Orbitalilla on yhäkin se hieno kyky ympätä pieniä nyansseja pulputukseen mukaan. Matkantekomusiikkia, mikäpä ettei.
6
Miike Snow – Devil’s Work Voi luoja näitä lyriikoita...miksi? Ja kenelle? Kaiken lauluun liittyvän alta löytyy ihan mukiinmeneviä ideoita, mutta tämä ralli kaatuu kyllä suorin vartaloin esittäjänsä kengissä.
4
Grand Duchy – Silver Boys Onko Black Francis tässä kerrassaan vakavana? ja miksi hänen musiikkinsa kuulostaa suomalaisen elektropoppibändin demolta? Helvete också, kyllä tämäkin tekele pitää Klaus Järvisen hengessä kieltää jyrkästi. Mielummin Pixies.
3
Anna Viola Keskitalo
Light Asylum – Skull Fuct Koetan kirjoittaa tähän jotain siitä, kuinka ihanaa (ja newyorkilaiseksi yllättävän tyylipuhdasta suhteellisen käsittelemättömistä vokaaleista lähtien) tämä näiden futupoppi on, mutta tuon naisen ääni jättää sanattomaksi. They want your soul.
9
Jack White – Love Interruption Hyvin keskinkertainen kappale, mikä Jack Whiten kyseessä ollessa tarkoittaa melko surkeaa. Toivottavasti tulevalla albumilla on parempiakin vetoja.
4
Orbital – Straight Sun Yleensä Orbitalissa on riemullisinta jokin, mitä nyt paremman nimityksen puuttuessa voisin kutsua vaikkapa (instrumentaation) harmoniaksi. Tästä se uupuu tyystin. Näkemyksen puute upottaa kappaleen syvälle "sedät koettaa jaksaa heilua" -osastoon. Pettymys.
3
Miike Snow – Devil’s Work Joskus tällaisista ensimmäisillä kuntelukerroilla tylsiltä vaikuttavista kappaleista löytyy viimeistään kymmenennellä kerralla jokin koukku, joka saa kuulijan iki-ihastuksen valtaan. Tämän kappaleen kohdalla niin en usko ikinä käyvän.
2
Grand Duchy – Silver Boys Ihan kelpo sketsi, mutta eivät tämän ilmiselvän sisäpiirivitsin siivet kanna sen piirin ulkopuolella kovin kauaa.
4
Valtteri Vääri
Light Asylum – Skull Fuct "Hei, oota mä leikin vähän täl delaylla."..."Nyt löyty kova juttu! Laula tähä päälle jotain"."Jes! Tää toimii".
2
Jack White – Love Interruption "Kato tää on tää uus lo-fi meininki niinku less is more, you know".
6
Orbital – Straight Sun "Hei, mä en jaksa pukee sitä valojuttuu päähän enää!".. "Ok, no tehää sit maisemavideo, se kuvaa niin hyvin tätä biisii muutenki". "Okei, mut ei pelkkää landee, vähä jotai taloiki". "Joo, hyvä idea!"
4
Miike Snow – Devil’s Work "Tyypit, kuunnelkaa tää pianoriffi!".."Hei joo todellaki! Mä skulaan tähä jonku kompin"."Mites toi visuaalinen puoli?"."Soita Nilssonille, sil on aina hyvii idiksii."
5
Grand Duchy – Silver Boys "Itseasias tää tuli mun mielee viime yönä unessa. Kertsi menis sillee niinku: Silver boooys, Silver Giiiirls..sit jotai ja sit: Silver Giiiiirls, Silver Booooys. Niinku toisinpäin. Tajuuttekste?"
3