Levyraati #23

Sébastien Tellier – Pépito Bleu

Ranskan euroviisukuningas kuvailee uutta albumiaan näin: ”Älä kuuntele levyäni. Kuuntele viestiäni. Sallikaamme uniemme sekoittua, niin yhteisöllinen energiamme leviää valtavana sinisenä aaltona kaikkialle maailmaan – ja totuus astuu esiin.” Videon ovat ohjanneet Sanghon Kim ja Mathieu Tonetti. Albumi My God Is Blue ilmestyy 20. maaliskuuta. Sanoiko joku Jarre?
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

M. Ward – The First Time I Ran Away

She & Himistä ja Monsters of Folkista tuttu kalifornialainen folkpoppari palaa uudella singlellä, jonka videon on ohjannut Joel Trussell. Wardin seitsemäs studioalbumi A Wasteful Companion ilmestyy 10. huhtikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

M.I.A. – Bad Girls

Uudella Madonna-singlelläkin vieraileva M.I.A. pyöräytti toissa vuoden lopulla maailmaan Vicki Leekx -mixtapen. Siltä löytyi lyhyt versio kappaleesta Bad Girls, jonka päivitetyn version tuoreen videon on ohjannut Romain Gavras. M.I.A.:n vielä nimeämätön neljäs albumi ilmestyy vielä tämän vuoden aikana.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Juho & Computer – Pyramid Game

Juho on yhtä kuin Juho Kahilainen (BPitch Control, Prologue). Computer on puolestaan yhtä kuin saksalainen elektropoptrio Computer. Pyramid Game on heidän yhteistyönsä hedelmä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The Cult – Lucifer

Brittiläinen hardrock-klassikko palaa viiden vuoden tauolta! The Cultin yhdeksäs albumi Choice of Weapon ilmestyy 22. toukokuuta. Soundista vastaavat tuottajagurut Chris Goss ja Bob Rock.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Markus Kahila
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Canto Finlandia! Eikö Enigma tehnyt tämän biisin jo '90-luvun alussa? Lopetus on silkkaa nerokkuutta; kissanraapaisujousillä tenkkapoo kuin seinään ja äkkiä pois kun yleisö vielä ihmettelee mitä oikein tapahtui. Kyllä tämä hymyn nosti huulille...mutta ei helvetti, Sébastien, nyt oikeasti joku roti tähän touhuun.
2
M. Ward – The First Time I Ran Away Huhuu vaan itsellesi. Lupsakoita äänimaisemia jotka eivät loukkaa, yllätä tai liikuta juuri millään tavalla. Tästä tulee omituisella tavalla mieleen Chris Rean seesteisimmät keski-ikämaalailut. Italy!
5
M.I.A. – Bad Girls Ensimmäisten riimien myötä alkaa heti väsyttää...tätäkö taas? Onneksi synakoukut alkaa uppoilemaan yksi kerrallaan biisin jumputellessa itsepintaisesti eteenpäin. Mutta onhan tämä aika kertakäyttöistä ääntä näissä olosuhteissa, lieneekö sitten tanssilattialla eri asia.
6
Juho & Computer – Pyramid Game Sanoitukset pärähtävät sisään ja huutonauru on tosiasia. Mutta mutta, tämähän osoittautuu oikein mainioksi musiikiksi. Hyviä ideoita, kauniita ääniä, söpöjä melodioita ja passelisti tehty - kuuntelen mielelläni. Pirkko pyytää lisää, kiitos.
7
The Cult – Lucifer Toivoin kovasti alun junttausriffin aikana että biisi ei lässähtäisi, mutta niinhän se pannukakku tyhjenee kun aletaan hehkuttelemaan voima-asioita täysin yhdentekevän riffittelyn päälle. Minuutin jälkeen alkavat itkettävän huonot blues-rock -vedätykset keskitien Hendrix-plagioinnin päälle vetää virrat lopullisesti pois. Eikö näillä ollut joskus hyviäkin biisejä?
3
Johanna Santala
The Cult – Lucifer Alkuun ajattelin, että hyvältä kuulostaa. Mutta ei se sitten toiminutkaan.
5
Juho & Computer – Pyramid Game Ei kolahtanut.
2
M.I.A. – Bad Girls No jaa, ei tätä pysty edes tanssimaan.
1
Sébastien Tellier – Pépito Bleu En tiedä mitä sanoa. Ehkä tykkäsin, ehkä en.
3
M. Ward – The First Time I Ran Away Todella rauhoittavaa ja positiivisella tavalla unettavaa.
7
Arttu Ala-Jokimäki
The Cult – Lucifer Tämä poppoo kuuluu mun puolesta jo rock-musiikin museoon. Vanhan lämmittelyä, ja vaikka perusasiat ovatkin kunnossa, niin persoonallisuutta ja kekseliäisyyttä jää kaipaamaan.
5
Juho & Computer – Pyramid Game Kiinnostava lauluääni ja hienoeleistä tuotantoa. Parempi kuin osiensa summa.
8
M.I.A. – Bad Girls Itämaa-saundi ja räppääminen oli läpikaluttu luu jo Timbalandin huippuvuosina, eikä tämä tuo pöydälle mitään uutta. En ymmärrä suosiota.
4
M. Ward – The First Time I Ran Away Kuulostaa ihan samalta kuin M. Ward aina. Ei huono, ei hyvä, ja aavistuksen tylsä.
6
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Tellierin vinksahtanut olemus ja syystäkin Jarremaiseksi kuvailtu eeppisyys yhdistyy yllättävän saumattomasti. Itsenäisenä biisinä hämmentää, mutta herättää odotuksia levykokonaisuutta kohtaan.
8
Ville Anttonen
The Cult – Lucifer enpä ole koskaan pahemmin tästä orkesterista välittänyt. ihan ok rokettirollia
6
M.I.A. – Bad Girls tää on niin kuultu
3
Juho & Computer – Pyramid Game bored
3
Sébastien Tellier – Pépito Bleu vähiin kävi ennen kuin loppui. mukavan mahtipontista materiaalia
8
M. Ward – The First Time I Ran Away ei mitään mielipidettä
5
Anton Majava-Corbijn
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Hyvä intro jollekin joka voi olla tosi hienoa.
8
M. Ward – The First Time I Ran Away M. Ward on M. Ward on M. Ward. Olen niitä harvoja jotka nauttivat Tavastian riisutusta keikasta kovasti. Biisi lipuu ohi, ihanasti vähän kutittelee. Video näyttää R&A:n trailerilta.
6
M.I.A. – Bad Girls Biisi oli Viki Leekxin kohokohtia ja ehostettu versio täydellinen pop-sävellysartistilta, jota ei haittaisi tehdä yksi levyllinen ihan puhdasta tanssimusaa. Kun sen näin suvereenisti osaa. Gavras'n video on hyvä antiteesi kaikille hiphop-kliseille, tykkäsin.
8
Juho & Computer – Pyramid Game Pikkunättiä pulputusta. Lyriikasta en välittänyt.
6
The Cult – Lucifer Kitarat ei junttaa tarpeeksi. Rummut ei paukuta tarpeeksi. Solisti ei revittele tarpeexi.
4
Antoinette Olivia
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Ameno vaan sullekin, Sebastien. Kuulostaa Gainsbourgilta joka olisi liittynyt sxe-klubiin ja skientologeihin saadakseen alennuskuponkeja lentävää mattoa varten.
1
M. Ward – The First Time I Ran Away Transfiguration of Vincent, Transistor Radio ja muut hienoudet ovat vielä hyvässä muistissa. Soolouran kontekstissa kuulostaa oikein hyvältä mutta biisiähän tässä tuomitaan NRGMin pormestarin oikealta puolelta: huomattavasti vähemmän särmää kuin mihin olen tottunut Wardilta. Ei se haittaa, biisi kulkee kevyesti ja muuttuu hyräiltäväksi.
8
M.I.A. – Bad Girls En nyt jaksa avautua enempää muuta kuin että täysin tyhjä biisi.
1
Juho & Computer – Pyramid Game Jeepinvuokrausta harkitessa kannattaa varmistaa myös millaisessa maastossa tulee liikkumaan. Kheops häämöttää taivaanrantaa vasten mutta renkaat pyörivät tyhjää. Vaarana on hukkua Niiliin kun hiekka soseutuu liikaa: onneksi nämä sankarit työntävät menopelinsä kappaleen loppuun mennessä kuivalle hiekalle. Opetus? Next time, get a beach buggy.
5
The Cult – Lucifer Turhan perus, kokemus on kuultavissa mutta [runsauden]sarvet eivät nouse, eikä kappale riepottele Styx-virran rannalle. Sori Lucy, I love you but I've chosen Jesus + muita hätäisiä tekosyitä.
3
Jari Mäkelä
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Jarre & Ville-Gale. Ei, vaan armotonta menoa, eeppistä viihdettä ja riipivää gotiikkaa. Ostaisin.
6
M. Ward – The First Time I Ran Away Parasta taustamusiikkia ja mainio video.
5
M.I.A. – Bad Girls Helppo ja laiska. Ei lähde matto lentoon. Parempaa albumimateriaalia odottelen.
6
Juho & Computer – Pyramid Game Sielu on repeämäisillään. Askartelisin uuden, mutta metiköstä ei löydy tarpeita. Lappeenrantaan rakennetaan pyramidi.
5
The Cult – Lucifer The New Doors -pestin aikana Timo Saarniemen sielu siirtyi Ian Astburyyn. Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn. Pakkohankinta.
6
Matias Klemola
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Tylsäääää.
3
M. Ward – The First Time I Ran Away En muista enää miltä biisi kuulosti. Videostakaan ei jääny mieleen juuri mitään. Jätän femman paikalleen.
5
M.I.A. – Bad Girls Onpas väkinäistä. Kuitenki varmaan hitti, bad girlsit ihan fiiliksis.
1
Juho & Computer – Pyramid Game Ihan kiva taustamelodia ja kiinnostava lauluääni. Mukavaa taustamusiikkia.
6
The Cult – Lucifer Ärsyttävää paatosta.
1
Joni Kling
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Ranskalaisten käsitys sekä syntetisaattorimusiikista että scifistä on aina ollut kieroutunut. Eikä pelkästään hyvällä tavalla. Pelkkä teaser - Mitä tästä voi sanoa? 3p biisille ja 3 Sebun egolle.
6
M. Ward – The First Time I Ran Away Gentrifikaatio-distriktillä sijaitsevan kantabaarini tapetit ovat sävy sävyyn musiikin kanssa. Mutta miksi volyymi on niin hiljaisella? Vai onko korvissani vaikkua? Lisään ostoslistaan pumpulipuikot, kun menen kuitenkin Walmartin kautta kotiin.
5
M.I.A. – Bad Girls Joraisin tätä mielissäni kännissä jossain kebberavintolassa aamuneljältä. Sen verran mitä itseäni tunnen.
3
Juho & Computer – Pyramid Game Moi, oon Dieter ja teen monotonista liukuhihnatyötä Telefunkenin tehtailla. Unelmoin lomailusta paikoissa, joita nään vaan henkilökunta-alennuksella lunastetusta sontalaatikostani.
6
The Cult – Lucifer Haaroväliä pakottaa. Aikuisen miehen alapäätuska :(
2
Jukka Kuusisto
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Mahtipontista. En vain keksi mitään käyttöä tälle.
5
M. Ward – The First Time I Ran Away Pidin kitaroista, mutta vähän tylsä ja tasapaksu esitys.
6
M.I.A. – Bad Girls Tämä ei vain ole minun genreni.
2
Juho & Computer – Pyramid Game Jäi varsin yhdentekeväksi.
3
The Cult – Lucifer Se nyt vaan on niin, että vähän keskinkertaisempikin rokkibiisi erottuu tässä seurassa todella edukseen.
9
Milla Suomalainen
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Jarrelle ei saa nauraa. Pink Floydille ei saa nauraa. Eikä saa nauraa Enigmallekaan. Saako sit tälle? Mua vähän pelotti tuo video. Huomaan miettiväni Summoningin Dol Guldur-levyä. Kaikkee sitä. Reptiliaanit varmaan laittoivat juuri aivoni solmuun tuolla sinikeksimusiikilla. Äkkiä pois tuommoiset.
2
M. Ward – The First Time I Ran Away En nyt oikein jaksa tajuta. Täähän on kuolettavan tylsä. Sisäinen hipsterini yrittää liu'uttaa tuon pistepään tuonne oikealle, ei onnistu.
2
M.I.A. – Bad Girls Yhtä uskottavaa ja uutta kuin oli Jenny from the block. Melodia sentään on kiva ja tuo säksätys tavallaan varsin viihdyttävää. Säksätykseni tosin nautin tästäkin eteenpäin vaikkapa EMF:nä.
1
Juho & Computer – Pyramid Game Kaunis ääni laulajalla. Muuten on biisi vähän turhake. Tää vois olla kiva livenä, vaikka Flow:n sunnuntai-aamuna, pilvetön taivas, kädessä soijalatte ja alla nojatuoli. Puhaltelen savurenkaita ja tää biisi leijailee ilmassa kuin saippuakuplat.
6
The Cult – Lucifer Aina vaan hyvä bändi. Kyl toimii, vaikkei bändin parhaimmistoa missään nimessä olekaan.
6
Marjo Hämäläinen
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Kuulosti ihan joltain Enigmalta tai vastaavalta. Ei tätä kyllä pidemmän päälle jaksais kuunnella.
3
M. Ward – The First Time I Ran Away Ihanan rauhallinen tunnelma. Perus M. Wardia.
7
M.I.A. – Bad Girls Ei oikein iskenyt. Olen kuullut artistilta parempiakin biisejä.
5
Juho & Computer – Pyramid Game Tylsää.
4
The Cult – Lucifer No en nyt tiedä oisko kannattanut palata...
2
Veikko Danger Jalkanen
Sébastien Tellier – Pépito Bleu 'Älä kuuntele levyäni' Luultavasti en, vaikka ihan rentouttavan mahtipontista tuo oli.
6
M. Ward – The First Time I Ran Away Nukuttavaa. Ei positiivisella tavalla. Vaan sillä lailla täyttä paskaa -tyylisellä tavalla. Ja paljon rumempi kuin Zooey.
1
M.I.A. – Bad Girls Huimia temppuja nyt kyllä! Poikien lenkkareista lähti nyt kyllä pohjat! Vähän koettu tuokin kappale, mutta junnaa ihan mukavasti.
7
Juho & Computer – Pyramid Game NYT OIKEESTI!!!
1
The Cult – Lucifer Ei pitäisi verrata aikaisempiin urotekoihin, mutta ei tämä mikää Sweet Soul Sister ole. Ihan käypää rokkia vaikka en nyt enää muista kappaleesta mitään.
6
Lauri Ojanen
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Se alkoi... ja se loppui. Toimisi ehkä jonkun kappaleen alkusoittona.
5
M. Ward – The First Time I Ran Away Kivaa äänimattoa ja taisi siinä joku tarinoidakin.
5
M.I.A. – Bad Girls Eka mä olin silleen, ettei tää nyt oikeen kummonen biisi ole, mutta mitä enemmän tätä on kuunnellut, niin sitä paremmaksi se myös on muuttunut. Ihan ok, muttei todellakaan mikään uusi Paper Planes tai Galang. Jos tämä olisi videoraati, niin kymppi lävähtäisi ja kevyesti!
7
Juho & Computer – Pyramid Game Miellyttävää soundia! Ei liian minimaalia, mutta ei liian täyteen ahdettuakaan. Laulajan äänikin sopi tähän kuin nakutettu. Sanat nyt olivat mitä olivat, mutta eipä niistä muutenkaan juuri selvää saanut. Oikein mainio!
8
The Cult – Lucifer Kun on vuoden kuunnellut hard rockia, niin on kuullut kaiken, mitä sillä genrellä oli ja on annettavanaan. Enkä noin muutenkaan ole tykännyt nahkasta koskaan vaatemateriaalina.
2
Antti Lähde
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Joe Dassin kohtaa Vangelisin ja gregoriaanisen kirkkolaulun. Hieno biisi sikäli, että haluaisin kuollakseni tietää, mitä sen loputtua seuraa.
7
M. Ward – The First Time I Ran Away Hienoa äänimattoa. Paljon parempaa kuin Ward joskus.
8
M.I.A. – Bad Girls Ei erityisen huono, mutta ihan tynnyrinpohjanraaputtelukamaa M.I.A:n parhaisiin vetoihiin verrattuna. Varmasti parempi osana kokonaisuutta kuin näin videobiisiksi nostettuna
5
Juho & Computer – Pyramid Game Mikäs tämä sitten on? Ei nyt maailman rohkeinta ja uudistusmielisintä musiikkia, mutta miellyttävän melodinen ja haikea kokonaisuus. Morr Music 2001 -fiilikset.
6
The Cult – Lucifer Uuden The Cult -albumin kuunteleminen ei kuulu tulevaisuudensuunnitelmiini, mutta Astburyn mylvintää on aina kiva kuulla. Yhden biisin verran. On tämä parempi kuin noin puolet Mark Laneganin uuden albumin biiseistä.
6
Valtteri Vääri
Sébastien Tellier – Pépito Bleu Eeppisyys on vaikea laji.
4
M. Ward – The First Time I Ran Away Harmitonta ja ikävä kyllä myös melko tyhjänpäiväistä uu-uu-uttelua.
4
M.I.A. – Bad Girls Aina verrataan Paper Planesiin ja ymmärrän sen, mutta onhan tää nyt MAYAn jälkeen askel parempaan suuntaan.
8
Juho & Computer – Pyramid Game En jaksa.
1
The Cult – Lucifer Joo ens viikkoon!
1