Levyraati #22

TÄRKEÄ VIESTI JOOSE KESKITALON FANEILLE! IHANAA, ETTÄ RAKASTATTE JOOSEA JA ANNATTE HÄNELLE TÄYSIÄ KYMPPEJÄ, MUTTA NUORGAM POISTAA KAIKKI LEVYRAATIOSALLISTUMISET, JOTKA EIVÄT OLE AITOJA JA TASAPUOLISESTI TEHTYJÄ. TOIMIKAA SIIS HYVÄSSÄ JA REILUSSA URHEILUHENGESSÄ, NIIN PIDÄMME VASTAUKSENNE VOIMASSA. KIITOS JA PUSI PUSI!

Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka

Suvi Koivun ääntä on kuultu tähän mennessä lähinnä hänen veljensä Matti Johanneksen sekä Janne Laurilan sooloalbumeilla. Koivun ensimmäinen single ennakoi keväällä ilmestyvää esikoisalbumia, jonka kappaleet ovat Suvin itsensä ja Ultramariinin (ja Nuorgamin!) Ville Aallon käsialaa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset

Kärpäset on lohkaisu Joose Keskitalon kuudennelta albumilta, jonka jälkeen yhteistyö Kolmas maailmanpalo -taustayhtyeen kanssa päättyy. Videon on ohjannut Lauri Ainala. Albumi Vyötä kupeesi ja tule! ilmestyy 15. helmikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Polica – Lay Your Cards Out

Vain viisi kuukautta sitten ensimmäisen keikkansa tehnyt Polica tulee Minneapolisista ja kuuluu kevään mielenkiintoisimpiin indietulokkaisiin. Lay Your Cards Out -kappaleella vierailee Bon Iverin Mike Noyce. Videon ovat ohjanneet Chris Hadland, JoLynn Garnes ja Hannah Fidell. Albumi Give You the Ghost ilmestyy 14. helmikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Perfume Genius – Hood

Seattlelainen indietrubaduuri Mike Hadreas on saanut valmiiksi Learning-esikoisalbumilleen (2010) odotetun seuraajan, jonka ovat tuottaneet John Goodmanson (Blonde Redhead, Death Cab for Cutie) ja säveltäjä Andrew Morgan. Miehenmakuisen videon on ohjannut Winston H. Case. Albumi Put Your Back N 2 It ilmestyy 21. helmikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

bob hund – Harduingetmankandansatill?

Ruotsalainen indieveteraani lähestyy kappaleella, jonka nimi saa jokaisen itseään kunnioittavan dj:n ihon kuoriutumaan palkeenkielille. Videon on ohjannut Henry Moore Selder. Albumi Låter som miljarder ilmestyy 14. helmikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Ville Anttonen
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka tylsnää
3
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset jooselle ei voi oikein muuta antaa. lisäksi video ja biisi oli kokonaisuudessaan loistavuutta.
10
Polica – Lay Your Cards Out ihan ok mutten pystynyt keskittymään joosen jälkeen
5
Perfume Genius – Hood video oli ainakin jännä. biisikin meni siinä sivussa
7
bob hund – Harduingetmankandansatill? taattua laatua laatubändiltä. keikkaa vieläkin lämmöllä muistellen. tulispa pian taas ettei tarvitse odottaa 15 vuotta
8
Antoinette Olivia
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka Nöyryys tai joku vastaava tunne juoksentelee pääni sisällä hieman suuntaa vailla. Sanoitus nyt oli mitä oli mutta melodia piristi yllättävänkin paljon. I'll take what is given.
5
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Arvostan mutta en pahemmin lämpene. Did I say Tom Waits? Pisteytykseen suhteen lausuttakoon "Käsi kädessä Suvin kanssa nyt Juuso, ja 1, 2, 3.."
5
Polica – Lay Your Cards Out Pataviitonen, Ruuturouva, Herttaviitonen, Ristiysi, Herttanelonen, Ruutuysi..no, 2 paria siis. Ei kovin kummoiset kortit tässä. Ens kerralla tuplaan.
5
Perfume Genius – Hood Kuiskauksia ja huutoja. Short and sweet mutta oliko tässä nyt oikein mitään? Muistuttaa välillä Antony Hegartyn ääntä. That is not a good thing at all.
4
bob hund – Harduingetmankandansatill? No en tiedä. Jotain. Någonting. Something. Vaikka neljä. Over and out.
4
Anna Viola Keskitalo
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka Maailma olisi parempi paikka jos radioaalloilla kelluisi enemmän näin utuisesti tuotettua poppia. Mitään suurempaa tunnemyrskyä kappale ei nostata, mutta se seilaa suht kivuttomasti korvasta sisään ja toisesta ulos. Koukut eivät naarmuta josko eivät tartukaan, mieleen jää vain melko miellyttävä kitaroiden kaiku.
4
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Joose jatkaa mukavan makaaberiin tyyliinsä elämän väistämättömyyksistä. Biisi on dramaturgialtaankin kuin jostain utopistisen hyvästä teatterikappaleesta.
8
Polica – Lay Your Cards Out Kylmänviileää tapettia urbaaneihin tiloihin. Ei häiritsisi taustamusiikkina, mutta tarkemmista kuunteluyrityksistä seuraa torkahtelua.
5
Perfume Genius – Hood Söpöä, sentimentaalista. Herkkyydenlajissaan varmaankin ihan ok tuotos, muttei sen kummemmin liikauta minua.
4
bob hund – Harduingetmankandansatill? Jos en jo kunnioituksesta hermojani kohtaan olisi lopettanut dj-hommia, soittaisin tätä takuulla jotain tanssittavampaa kerjääville. Musiikillisesti kappale on kuin aika-avaruutta leikkaavan madonreiän kautta kaikuvaa Dave Stewartia Greetings From The Gutterin ajoilta, mutta ehkä Bob Hund on tältä osin edelläkävijä, kun niin montaa muuta 90-luvun pintatyyliä on nykypopissa jo kuultu, vaan valkoisen miehen funkkia ei...
7
Antti Lähde
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka Maarit ja Anna Kuoppamäki mainittu. Nätti biisi, jonka soisi soivan sellaisilla radioasemilla, joiden soisi tällaista soittavan.
7
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Homma ihailtavasti hallussa. Vaikka löytyy Keskitalon tulevalta albumilta varmasti vavahduttavampiakin hektiä, kun tämä sympaattisesti eteenpäin kompuroiva rallatus.
7
Polica – Lay Your Cards Out Tykkään paljonkin. Policalla on kappale nimeltä Wandering Star, jossa tämä sama, ihan persoonallisen tuntuinen 4AD kohtaa The Weekndin kohtaa Serge Gainsbourgin -resepti toimii vielä vaikuttavammin.
8
Perfume Genius – Hood Komea, vähän turhankin lyhyt ja ytimekäs pianoballadi tältä miespuoliselta Feistiltä. Albumi kiinnostaa.
7
bob hund – Harduingetmankandansatill? Vähän hätäisen ja rasittavan kuuloinen, vaikka sieltä jostain metakan keskeltä bob hundin (ja Talking Headsin) nerokkuus vilahtaakin. Vähiten hyvä näistä.
6
Susa Murtomäki-Lehto
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka Köyhän miehen Regina tai Wilma. Se jokin puuttuu. Ja oli sitten kuitenkin tämän kattauksen parasta antia.
8
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Tässä ei nyt iskenyt oikein mikään. En jaksanut kuunnella loppuun.
5
Polica – Lay Your Cards Out Ei tämäkään nyt ihan minun makuuni ole, mutta menettelee.
7
Perfume Genius – Hood Potentiaali pilkahti välillä, mutta katosi sitten jonnekin. Ei tällainen kyynikko jaksa moista herkistelyä kuunnella.
7
bob hund – Harduingetmankandansatill? No ei. Tällaista mukahauskaa.
5
Milla Suomalainen
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka Iskelmääkin on hyvää, tämä ei ole hyvää. Yh-hyh.
1
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Oikeesti ei toi Joosen musiikki ole kummaa mutta aina kun se aloittaa laulamaan, lamaannun ja löydän sisäisen hippini. Oi tuokaa mulle keikka jossa on Joose ja Leinonesen Ville ja Paavoharju ja lupaan. että olen sillä keikalla vaikka viikon jos tarve vaatii.
7
Polica – Lay Your Cards Out Kehtaattekin Joosen jälkeen tämmöstä. Mitä tolle laululle onkin tehty, se ei ainakaan ole muuttunut kivemmaksi. Hermostuttava tuo herätyskelloa muistuttava piipitys kans. En nyt jaksa tämmöstä, en sit yhtään.
2
Perfume Genius – Hood Voi herra jumala mikä ääni pojalla! Videosta tuli semmonen fiilis että siinä otettiin kantaa johonkin mut sit en tajunnut että mihin. Unohdin kuunnella sanatkin kun tuo ääni tiputti tuolilta. Taisin vähän tykästyä.
9
bob hund – Harduingetmankandansatill? Riemastuttava video! Tuli ihan kultainen ysäri ja MTV:n tekotaiteelliset ja hassut videot mieleen! Sääli, että biisi ei vaan herää eloon eikä rokkaa. Ei kai täällä ole tarkoitus videoita pisteyttää? No, pisteeni annan vain biisille, video itsessään on täysi kymppi.
4
Elina Iida Sofia
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka Radio ok
3
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset En enää jaksa kuunnella Joosea, vika on minussa. Kesäteatteri, tomwaits, puukirkko, vintti, linnunpelättimet, hillosipulit, turkiskuoriaisen toukat
4
Polica – Lay Your Cards Out Haluun tehdä autotune-kappaleen niin että nauhoittaisi kissannaukumista ja siitä autotuneen
5
Perfume Genius – Hood Oon jo koukuttunut Put your back n 2 it:n jo niin pahasti että vaikea lyhyesti analysoida. Juuri lyhyys ja äänimaailman tyhjyys tässä ekana viehätti, olisi karmeaa jos lähtisi kaikessa supersentimentaalisuudessaan rönsyämään
9
bob hund – Harduingetmankandansatill? Festarimeuhkaamista ja pmmp ja jotain
5
Arttu Ala-Jokimäki
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka Paranee loppua kohden, mutta kaikessa tylsyydessään kuulostaa lähinnä köyhän miehen Scandinavian Music Groupilta.
6
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Takuuvarmaa Joosea. Nokkelat lyriikat ja hienolla tavalla häiriintynyt tunnelma läpi biisin.
8
Polica – Lay Your Cards Out Yksinkertaisen hypnoottinen sävellys - toimii hienosti! Samanaikaisesti rauhallinen ja unelias, mutta kuitenkin pirun vahva.
9
Perfume Genius – Hood Itse kappale meni aavistuksen verran ohi hämmentävän videon takia, mutta eipä sieltä kyllä mitään erityisiä kohokohtia mieleen jäänyt. Hetken ajan tuli mieleen James Blake.
6
bob hund – Harduingetmankandansatill? Ruotsinkielisyys ja yleinen häröily hieman häiritsi, mutta kyllähän tuo kertsi on någon man kan dansa till. Mycket kivaa.
8
Johannes Pitkänen
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka Aikas perus poppia mukavan pehmee ääni on tytöllä mut ei herättänyt miussa mittään erikoista. menee mukavasti taustamusiikkina
5
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Kekkuli on Kekkuli. Vidis aikas rento
7
Polica – Lay Your Cards Out En oikein ymmärtänyt tätä biisiä, tää on vissiin jonkinlaista taidetta. Ihan hauska mutta ei vaan iskenyt.
5
Perfume Genius – Hood aika rento vidis "hieman homoeroottinen" mut ei läheskään niin rento kun Joosen. biiisi oli miusta aikas tylsä mutta hyvin tuotettu.
4
bob hund – Harduingetmankandansatill? tää yrittää olla nero mutta ei toimi mulle
4
Arttu Tolonen
bob hund – Harduingetmankandansatill? Mahtava video ja biisistä tulee mieleen se Whalen yksi hitti. Eli toimii!
9
Perfume Genius – Hood Yliampuvammalla laulusuorituksella olisi voinut toimiakin. Siis ei tarttis mennä minnekään Florence + Machine-sfääreihin, mutta vähän enemmän jotain.
3
Polica – Lay Your Cards Out Tässä on niin monta juttua, josta tulee ekana mieleen, että "ette kai te tuota yritä nyt vielä?"
2
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Perusturvallista Joosea, joskin sanat ja melodia tuntuvat elävän omia elämiään toisistaan hiukan vieraantuneina... Hynttyyt yhteen lyötäessä tuntui ehkä hyvältä idealta, mutta nyt kun on toistensa piereskelyä haisteltu yö tai pari, alkoi ahdistaa.
7
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka Perushyvä ja utuinen poppis, mutta se lihaan iskevä koukku puuttuu.
7
Thomas Svedström
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka en ymmärrä tämmöistä mussiikkia enkä nyt jaksa yrittää
3
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset muistan joltain keikalta tykkääneeni mutta ei ihan niin hyvin toimi tallenteena. paras vidis!
7
Polica – Lay Your Cards Out aika näppärä mutta eipä tarttunu
6
Perfume Genius – Hood pienet ulkopuolisuus tahi daniel johnston vibat. henkilön historian tunteminen tuo sanomisiin vähän lisäkiinnostusta. sopivan lyhyt kesto
7
bob hund – Harduingetmankandansatill? ei oikein nyt tämmöinen soppa maistu
3
Aku Pakarinen
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka Biisi oli huono. Laulajan ääni oli ihan miellyttävä. Hyvällä biisillä voisi olla ihan kelpo iskelmää.
3
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Minunkin mielestäni biisi toimii paremmin livenä. Varmaa Jooselaatua, mutta ei aivan parhaimmistoa.
8
Polica – Lay Your Cards Out Perusmeiningiltään ihan sexikkään trendikästä. Laulun mukasiistit efektit häiritsevät minuakin. Sovitus kiva, biisi ei niinkään.
5
Perfume Genius – Hood Kova mies. Hieno video. Biisiä olisi voinut kasvattaa vielä isompaan kliimaksiin. Mielenkiintoinen artisti.
8
bob hund – Harduingetmankandansatill? Tämäkin oli aika jees. Kiva vanha funkki meininki. Justice tuli lasten huudosta hyvällä tavalla mieleen. Helposti kuunneltava biisi. Video ei oikein uponnut, ilman sitä olisi saanut ysin. Videosta puuttui jotenkin punanen lanka.
8
Ville Kettunen
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka "kaupunki on julma paikka. se herättää pedon minussa."
3
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset teksti poukkoilee persoonamuotojen välillä. muuten ihan ok.
8
Polica – Lay Your Cards Out liian plastinen.
6
Perfume Genius – Hood video saisi olla likaisempi, idis hyvä.
5
bob hund – Harduingetmankandansatill? onpas iloinen meiningki. ruotsalaiset osaa!
4
Johanna Santala
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka njääh...boooring.
2
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Puoleen väliin jaksoin kuunnella. Todennäköisesti en kuuntele enää uudelleen.
1
Polica – Lay Your Cards Out Hmmm... Ihan jees, vaikkakin ääntä oli hieman liikaa käsitelty.
6
Perfume Genius – Hood Ei,ei,ei. Ei tarjonnut mitään tämä kipale, mutta videosta plussaa.
2
bob hund – Harduingetmankandansatill? No voi sun... Aika kehno tarjonta tällä viikolla.
1
Juha Tuominen
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka On kaunis ääni naisella ja kitaralla. Biisi jäänee sinkkuna pikkukivaksi ja sopinee paremmin levyn kokonaisuuteen.
7
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Video seurailee kivasti biisin tunnelmissa joka on taattua Joosea. Synkkää mutta elähdyttävää.
10
Polica – Lay Your Cards Out Bassolaini möyryää kivana vastapainona ilmavalle laulannalle. Tuntuu hyvälle.
8
Perfume Genius – Hood Ytimekäs kaksminuuttinen, turha pidentää biisiä kun olennaisen saa lyhyempäänkin. Hauska video tasapainottaa ettei mene turhan vakavaksi.
8
bob hund – Harduingetmankandansatill? Yff, eihän tästä svenskakivasta jää oikeen mitään käteen. Tällanen sillisalaatti pistää vaan vituttamaan, samaten miehen pärstä.
3
Jukka Kuusisto
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka Keskitien radiopoppia, kaunis ääni.
6
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Video tuhosi tällä kertaa kappaleen mahdollisen potentiaalin.
1
Polica – Lay Your Cards Out Sävellys oli ihan hyvä ja pidin bassokitarasta, mutta en ole noin autotunetetun laulun ystävä.
5
Perfume Genius – Hood Ei kyllä uponnut yhtään. Liian steriiliä.
2
bob hund – Harduingetmankandansatill? Ihan hauska.
7
Arto Brummer
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka "Kaupunki on julma paikka"? Screw this. Hiton maalaiset... Ammattimainen toteutus, ei riskejä.
3
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Kontrasti Suvin tylsyyteen on vähän liian ilmeinen.
10
Polica – Lay Your Cards Out Takaisin tylsyyteen. Laulu kuullostaa kreikalta. Kiva jos tykkää jostain jota on 13 tusinassa. Ei tunnetta, ei kosketa yhtään.
2
Perfume Genius – Hood Punk-mittainen balladi? Mikä ettei. Ei silti kovin omaperäinen ja joku intiimi elementti jää puuttumaan.
7
bob hund – Harduingetmankandansatill? Bob Hund -disko! Kyllä!
9
Markus Kahila
Suvi Koivu – Kaupunki on julma paikka Olipa aika heppoinen biisi ja demon kuuloinen paketti, esitystä ja tuotantoa myöten. Eihän tässä sinällään mitään vikaa ole, tuntuu vaan että se omin ilmaisu löytyy sitten sellaisen 10-20 äänitetyn biisin jälkeen.
5
Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Kärpäset Ja taas. Tässä kohtaa piti jo lukea läpi uudestaan tämän viikon levyraati että kyseessä ei ole demopalsta. Oli miten oli, mielenkiintoista raporttia ja vahvoja Waits -vaikutteita. Mikäs siinä, nähdään myöhemmin uudestaan sitten kun se oma juttu löytyy.
6
Polica – Lay Your Cards Out No kiitos, tämä kuulostaa jo valmiilta bändiltä. Hyvä biisi, laulajalla hyvä ääni (autotunesta huolimatta). Näillä on selvästi näkemys hommaan, pitää ehdottomasti tutustua kun platta tulee ulos.
8
Perfume Genius – Hood Jimmy Somerville? Intro lupaa, jatko lässähtää. Kokonaisuus jää välipalaksi. Levyllä voi toimia, en tiedä...tällaisenaan ei oikein seiso omillaan.
5
bob hund – Harduingetmankandansatill? Tylsä tavalla joka on vain ruotsalaiselle musiikille mahdollista. Ja sen lisäksi kuulostaa demolta, jälleen. Eikö nämä jätkät ole tehneet levyjä jo diskoikäisen ihmisen elinkaaren verran? On tainnut takki tyhjetä matkan varrella.
3