Levyraati #21

The Magnetic Fields – Andrew in Drag

Stephin Merritt palaa juurilleen maaliskuun alussa ilmestyvällä Love at the Bottom of the Sea -albumillaan, joka yhdistelee akustista folkpopia syntikkapoppiin artistin 1990-luvun albumien tapaan. Mutta kuka on ristiinpukeutuja-Andrew?

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The Men – Open Your Heart

Tänään eli maanantaina 30. tammikuuta Kuudennella linjalla esiintyvä amerikkalaisyhtye julkaisee maaliskuussa uuden albumin, jonka nimikappaleen kuulette tässä. Punk elää ja surisee.

http://youtu.be/kFoPOgfq9D4

Olavi Uusivirta – Nuoruus

Kesällä 29 vuotta täyttävä laulaja-näyttelijä julkaisee maaliskuussa jo viidennen albuminsa. Nuoruus-singlen perusteella Elvis istuu oikealla -albumi tuo kaivattua röyhkeyttä valtavirran suomirockiin. Kiitos siitä!

http://youtu.be/m-fSMMPv65g

Ladyhawke – Black, White and Blue

Uusiseelantilainen Phillipa Brown sekoitti elektropopin ystävien päät neljän vuoden takaisella esikoisalbumillaan. Black, White and Blue on ensimmäinen näyte 19. maaliskuuta ilmestyvältä Anxiety-albumilta. Tule takaisin, Phillipa!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Johannes Laitila – November

Johannes Laitila esittäytyi kaksi vuotta sitten sympaattista folkpopia sisältävällä Feathers-albumillaan. Uusi levy Hearts Somewhere ilmestyy maaliskuussa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Antoinette Olivia
The Magnetic Fields – Andrew in Drag Olen nälissäni, nälkäteema edessä. Keinuvat kahden virkkeen säkeistöt ja kertosäkeessä kunnolla puhtia, ja tämä herkkuhan loppuu aivan liian pian kuten tyttöystäväni tekemät keksit.
9
The Men – Open Your Heart Koetin etsiä tästä jotain, mikä ei toimisi. Mutta en löytänyt: tässä on tunne, riehuminen, melodia ja melu paketissa joka tuntuu nostavan pulssiani aika paljon, ja hypin ympäriinsä vaikka maha murisi loppupäivän.
10
Olavi Uusivirta – Nuoruus Nyt jotenkin alan vilkuilla jääkaapin suuntaan. Koukku on kyl hyvä mutta jotenkin ei pääse sisälle.
5
Ladyhawke – Black, White and Blue Onpas sokerinen tapaus mutta tuntuu hyvältä. Mikäs tällainen viikko on kun kolmas biisi jolle ysi tai enemmän. Rytmi jää luihin ja taustassa kivoja pikkujuttuja.
9
Johannes Laitila – November 13 tusinassa näitä. Nyt jääkaapille.
3
Antti Lähde
The Magnetic Fields – Andrew in Drag Alkaa vähän vaatimattomana puksutuksena, vaikka riimit toki alusta lähtien kohdallaan. Kertsi on sen sijaan suorastaan upea, sellaisella divinecomedymaisella tavalla. Tykkään kovasti siitä miten kertosäe syttyy ja sammuu hauskalla tavalla parin tahdin välein. Simppeli ja nerokas!
9
The Men – Open Your Heart Pari ekaa tahtia: Buzzcocksin Ever Fallen in Love? No ei kuitenkaan. Mahtavaa kolmen soinnun rämisevää indierockia kuitenkin. Kuin Walkmen tai Constantines parhaimmillaan. Toivottavasti on hyvä keikka tänään teillä onnellisilla siellä.
9
Olavi Uusivirta – Nuoruus Hra Uusivarta osoittaa ihailtavaa röyhkeyttä vetäisemällä hihastaan varsin eriskummallisen Don Huonot meets Bowie meets Lynyrd Skynyrd -glam-county-suomirockrenkutuksen. Ihan ihmeellinen biisi, joka on tavallaan ihan mahtava – ja tavallaan todellakaan ei! Sanoiko joku Hector?
7
Ladyhawke – Black, White and Blue Hauska mukamas-orgaaninen soundi ja 60-lukuinen kevytpsykedelia tuo mieleen Madonnan Beautiful Strangerin, jonka olin jo täysin ehtinyt unohtaa. Ei tämä yhtä kova biisi ole, mutta ihan lupaava näyte Ladyhawken kakkoslevyltä, jota odotan kyllä semi-innokkaasti.
7
Johannes Laitila – November En tykännyt kovinkaan. Kovin on kohteliasta ja varovaista musiikkia näihin edellisiin verrattuna. Pikkunätiksi jää, eikä biisi "lähde" oikein siinäkään vaiheessa, kun se periaatteessa "lähtee".
4
Markus Kahila
The Magnetic Fields – Andrew in Drag Siirtymä kertosäkeeseen tuo mieleen Paul McCartneyn Beatles-aikaiset kupletit. Vaikka kieltämättä olisikin elähdyttävää kuulla Maccan julistavan rakkauttaan ristiinpukeutuvaan Anteroon, on hänen oma tuotantonsa kuitenkin parempaa. Lyhyt mutta kivuton. Seuraava.
5
The Men – Open Your Heart Miehet. Tähän kyllästyy jo ensimmäisen kymmenen sekunnin aikana, mutta minuutin jälkeen jotain tapahtuu ja itsepintainen paalujunttaus alkaa osua kotiin. En voi kuvitella juurikaan innostuvani tästä levymuodossa, mutta luulenpa että livenä tämä saattaa potkia kaiken sorttisia ahtereita.
7
Olavi Uusivirta – Nuoruus Olavilla on ollut hienojakin kappaleita, erityisesti "Minä Olen Hullu" -plätyllä. Nyt ollaan selväjärkisiä, pohtivaisia ja vähän tylsempiä. Tämä jää kikkailuefekteistä huolimatta aika haaleaksi tapaukseksi, ja biisissä ei ole mitään joka rohkaisisi palaamaan siihen uudestaan. Siirrytäänpä siis suosiolla eteenpäin.
5
Ladyhawke – Black, White and Blue Biisi on oikein kunnollinen ja puksuttaa mainiosti eteenpäin. Mutta mutta, miksaajasetä saa nyt pyyhkeitä - en tiedä onko ongelma juutuubin klipissä, mutta tässä laulu on miksattu helvetinmoiseksi lyömäaseeksi joka mätkii kaiken tieltään. Tämä ei ole kompressointia vaan betonikengät. Soo Soo.
6
Johannes Laitila – November Peruspop suurella tunteella on hankala laji.
3
Ville Anttonen
The Magnetic Fields – Andrew in Drag teemasta +1 plussan puolelle. muuten tuo on kuultu näissä raadeissa yli 20 kertaa eri nimillä
6
The Men – Open Your Heart uijui!!
9
Olavi Uusivirta – Nuoruus mukavinta suomipoppia mitä olen kuullut pitkään aikaan.
8
Ladyhawke – Black, White and Blue eipä jäänyt mitään käteen tästä vaikka kuinka pitäisikin olla kuuminta hottia
3
Johannes Laitila – November melko yhdentekevää muttei ärsyttänytkään. symppis pianopimputus
6
Joni Kling
The Magnetic Fields – Andrew in Drag Aina välillä huomaa pettyvänsä siihen, miten vähän uudistettavaa Stephenin sinänsä toimivassa formulassa on. Pikkunäppärä tuotos.
5
The Men – Open Your Heart Lähteen Antti sen jo mainitsi: Buzzcocks. The Meniä tässä kuulen vähemmän. Ei bändin parhaita ralleja.
7
Olavi Uusivirta – Nuoruus Biisi on hävyttömän kova. Valitettavasti se on (koska Suomi) taas teksti, joka laskee pisteet. Kömpelöä nostalgisointia, joka välittää tehokkaasti mielikuvan, mutta on ulosanniltaan jossain Mieskoneen tasolla
8
Ladyhawke – Black, White and Blue Antti Lähde ehti taas jo toteamaan, että ysärin Madonna-retroilusta ei olla kaukana. Hyvässä ja huonossa: kiillotettu soundi syö entisestään koukkua, jossa ei ihan tarpeeksi ole addiktiopotentiaalia
7
Johannes Laitila – November Solisi tippumaan jääneen kraanaveden lailla korvista ohi tässä muille pisteitä antaessa
3
Lasse Auranne
The Magnetic Fields – Andrew in Drag Ensimmäinen kosketukseni artistiin. Luulin, että tämä on jotain surinarockia. Eipä ollut. Hauska nuhainen ääni jätkällä, muuten aika yhdentekevä. Kuten jo mainittu, loppusoinnut olivat hauskoja. Jos tämä olisi nauhoitettu mankalla, soitettu paskasti julkaistu 30 kpl kassupainoksena ja kanteen olisi piirretty kyrpiä niin sekoaisin ja antaisin täydet pisteet.
5
The Men – Open Your Heart Täytyy taas komppailla muita arvioijia: Mulla on Singles Going Steady, jota voin kuunnella Buzzcocks-vajareissa. Tän biisin perusteella bändin ympärillä pyörivä hype on käsittämätöntä. Toisaalta, kuunteleehan jengi Fucked Upiakin ihan innoissaan. En mä tajua sitäkään.
4
Olavi Uusivirta – Nuoruus Tässä oli sellaista väkisin väännettyä ironista nostalgiaa ja ties mitä. Olavi yrittää hiessä olla 50-vuotias vittumainen mutta viisas Suomi-rockin Ääni. Mutta kas, hän ei ole. Tällainen musiikki sopii Provinssirockin päälavalle sunnuntai-iltapäivänä. Ei jatkoon.
3
Ladyhawke – Black, White and Blue Otsassa valuu tuskahiki. Mä sekoan, mä kuolen. En halua olla pyörällä päästäni siiderihumalassa. En halua hyppiä tasajalkaa. En halua juosta tähtitaivaan alla kesäyönä ihastuneena. En halua ottaa ystävistäni iPhonella kuvia. En halua näitä asioita elämääni.
2
Johannes Laitila – November Tämä oli jo niin härski, että saattaisin olla sanaton. Jos biisin laimeus, kliseisyys ja myötähävettävyys ei olisi näin galakseja räjäyttävää sorttia, en edes huomaisi sen soivan. Lontoon metro. Ihmisillä kiire, mutta minne? Kenellä on aikaa pysähtyä kuuntelemaan hiljaisuutta? Kysyn vaan.
1
Oskari Onninen
The Magnetic Fields – Andrew in Drag Merritt peluuttaa ykkösketjuaan juuri sillä tavalla kuin vastustaja pystyy odottamaan. Silti nämä magneticfieldsimäiset harhautukset toimivat ihan entiseen malliin. Ja kertsi on aikamoinen ilmaveivi perusvahvan suorittamisen päälle. Sitä miten lätkä liittyy ristiinpukeutumiseen voitte kysyä allekirjoittaneen alitajunnalta.
9
The Men – Open Your Heart Jos Replacements olisi ollut SST-bändi tai Our Band Could Be Your Life version 2012. Tän pohjalta väitän, että The Menistä tulee tän kevään puhutuin indiekitarajuttu.
9
Olavi Uusivirta – Nuoruus Where Is My Mind! Tekstin naiivi tunnelmointi toimi ekassa säkeistössä, mutta sitten tulee tosi pahat laskut. Muuten toki sellainen biisi, ilman tätä ja Olavin panosta ylipäätään ylpöt, sarat ja happoradiot olisivat kuseksineet suomirockin ikuisen liekin sammuksiin jo aikoja sitten.
7
Ladyhawke – Black, White and Blue Oi jospa saisin kuulla tästä jonkun halpasyntikkaversion. Se paljastaisi tän biisin laulunkirjoitukselliset heikkoudet, mutta todistaisi kuitenkin, että jossain suihkumoottorituotannon alla on olemassa sydän.
4
Johannes Laitila – November Jos laimeus olisi nykytaidetta, tuo metro veisi Johanneksen suoraan näytteille Tate Modernin turbiinihalliin.
1
Anton Majava-Corbijn
Johannes Laitila – November Videosta tuli mieleen sellainen nuori boheemi katusoittaja joka vetää että "aina matkalla jonnekin, miksette hetkeksi hiljenny mun kanssani?" No en halua kun vedät niin paskasti. Mutta laitan nyt euron tohon Starbucks-kuppiin että pysyt täällä Lontoossa etkä tuu meidän radioon.
2
Ladyhawke – Black, White and Blue Tykkään tosi paljon kappaleen pseudo-orgaanisesta soinnista ja pienistä pilinöistä siellä täällä. Kertsi ei koukuta tarpeeksi, ja on ehkä miksattu vähän liian tuhdiksi. Tuli kuitenkin tosi hyvä olo.
8
Olavi Uusivirta – Nuoruus Hieno biisi mutta kuten Joni Cling sanoi, tekstit pilaavat. Toleranssini suomenkielistä rock-lyriikkaa kohtaan vähenee alati, vaikka missään Ylppö-sfääreissä ei sentään liikuta. Tätä ehkä kehtaisi nousuhumalassa fiilistellä. Että oisipa sitä syntynyt Kauko Röyhkänä. Tai edes Olavina.
6
The Magnetic Fields – Andrew in Drag Aivan ihanasti kertsi vaan pulpahtaa esiin!
8
The Men – Open Your Heart Ihan älyttömän kova. Tulee mieleen nuori Josh Homme tequilapullon kanssa aavikolla. En varmaan levyä suurkuluttaisi mutta keikan missaus harmittaa.
8
Jukka Kuusisto
The Magnetic Fields – Andrew in Drag Tuli Lou Reedin Transformer mieleen, ja sehän ei voi olla huono asia.
7
The Men – Open Your Heart Uskottavan tuntuista menoa. Keikka oli varmaan hyvä.
8
Olavi Uusivirta – Nuoruus Ei ihan levyn Minä olen hullu tasoista materiaalia. Hyvä levy tulossa kuitenkin, epäilemättä.
8
Ladyhawke – Black, White and Blue Ihan kiva, muttei paljon enempää.
6
Johannes Laitila – November Täyttää kansainväliset mitat, mutta minun makuuni vähän särmätöntä.
7
Valtteri Vääri
The Magnetic Fields – Andrew in Drag Aika harmitonta ja sympaattista. Jos sanat olis ollut tylsemmät niin ois jääny Järviseks.
7
The Men – Open Your Heart Nyt tulee vahvasti mieleen The Rural Alberta Advantagen eka levy. Mutta ei siinä mitään, hyvin potkii tämäkin!
8
Olavi Uusivirta – Nuoruus Ekaan kertsiin asti olin sillee että täähän on iha hyvä. Sitte alkoi pitkästyttää. Ja lopussa jo melkein vitutti.
4
Ladyhawke – Black, White and Blue Mun fiilikset meni tän biisin aikana mustasta valkosen kautta siniseen, eli aika surullinen olo jäi.
3
Johannes Laitila – November Kovin on moneen kertaan tämä kuultu.
2
Milla Suomalainen
The Magnetic Fields – Andrew in Drag No olipas söpöä. Jotenkin tuo pulputus ja heiluminen hermostutti, muuten oisin tykännyt enemmänkin.
7
The Men – Open Your Heart Buzzcocks kuultu täälläkin läpi. Ei se väärin ole. Tämä on mainio. Ihanat kitarat, kiva laulu. Ältsin kiva meno. Jeaaaaa.
10
Olavi Uusivirta – Nuoruus Ei kerrota kelleskään mut mun mielestä toi poika on aina ollut aika söpö. Ja oon yrittäny siks tykätä sen musiikista. Ikävä kyllä se ei oel saanut aikaisiksi mitään ihmeempää. Tässäki sanat ärsyttää. Yh. Ei kai tätä tarvii kuunnella kokonaan?
3
Ladyhawke – Black, White and Blue Ihan kiva mutta ei tanssita enkä halua kaivaa tätä Juutubesta lisää.
6
Johannes Laitila – November Oisko tää ollut hyvä jos video oliskin ollut joku söpö ja melankolinen animaatio? Vaikka pupu ja kissa, etsimässä elämän tarkoitusta? Mulla ei ole oikein käyttöä tämmöselle musiikille, se on tehty jo niin monesti ja niin paljon paremmin. Tämä ei tavoittanut sydäntäni. Jos ois ollu se animaatiovideo ni sit ehkä ois tavoittanut.
6
Susa Murtomäki-Lehto
The Magnetic Fields – Andrew in Drag Ihana biisi! Heti lisää musiikkia tältä tyypiltä!
10
The Men – Open Your Heart Keskivertopunk.
7
Olavi Uusivirta – Nuoruus En ole koskaan pitänyt Olavi Uusivirtaa söpönä.
7
Ladyhawke – Black, White and Blue Valmistauduin inhoamaan, mutta eihän tämä hassumpaa ollutkaan. Pitänee tutustua.
8
Johannes Laitila – November Rauhallista ja miellyttävää, mutta vähän särmätöntä.
8
Johanna Santala
The Magnetic Fields – Andrew in Drag Laulajan äänestä plussaa, mutta muutoin ei kyllä iskenyt ei.
5
The Men – Open Your Heart Tässäpä oli ihan yritystä. Sopivasti potkii.
8
Olavi Uusivirta – Nuoruus Sanoitukset ei kosketa meikäläistä millään tavoin, eikä melodiatkaan sen puoleen..
3
Ladyhawke – Black, White and Blue Eipä jää jälkipolville kertomista tästä, huomenna olen jo unohtanut tämän laulelman.
4
Johannes Laitila – November Ihan kaunista sinällään, mutta ei tästä kyllä mitään käteen jää. Väritöntä, hajutonta, mautonta.
3