Levyraati #20

Elokuu – Soutaa huopaa

Elokuu on reggae-artisti Nopsajalan, rap-artisti Junon ja tuottaja Jonas W. Karlssonin yhtye. EMIn kiinnittämän trion esikoisalbumi Hääväki ilmestyy 11. huhtikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Great Lake Swimmers – Easy Come Easy Go

Kanadalainen folkrockyhtye julkaisee viidennen albuminsa New Wild Everywheren 3. huhtikuuta. Albumin on tuottanut ”alt-countryn Timbalandiksi” tituleerattu Andy Magoffin, jonka cv:stä löytyy tukku kanadalaissuosikkeja The Hidden Camerasista The Constantinesiin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Michael Kiwanuka – Home Again

Ugandalaissyntyinen brittilaulaja äänestettiin hiljattain BBC:n Sound of 2012 -pollissa vuoden kiinnostavimmaksi tulokkaaksi. Soulia ja folkia yhdistelevän Kiwanukan esikoislevy Home Again ilmestyy 28. maaliskuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Anti-Flag – The Neoliberal Anthem

Vuonna 1988 perustettu pittsburghilainen punkrockyhtye julkaisee kahdeksannen studioalbuminsa The General Striken 21. maaliskuuta. Bändi on tuottanut levyn itse.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bruce Springsteen – We Take Care of Our Own

Pomon seitsemästoista albumi julkaistaan reilut neljä kuukautta ennen hänen konserttiaan Helsingin Olympiastadionilla. Wrecking Ball ilmestyy 6. maaliskuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Antti Lähde
Bruce Springsteen – We Take Care of Our Own Springsteenin 2000-luvun levyt on olleet vähän mitä sattuu. Joistain tykkään paljonkin, joistain en edes vähää alusta. Tämän biisin perusteella Wreckin Ball taitaa kallistua jälkimmäiseen osastoon. Simppeli biisi ja supermahtipontinen sovitus/tuotanto elvät kohtaa alkuunkaan. ÄH.
4
Michael Kiwanuka – Home Again Hieno lauluääni, siitä ei ole kahta sanaa. Biisi on kiva, varsinkin kun tyylikkäästi sovitetut jouset tulee mukaan, mutta täysin harmiton. Vaikea sanoa, osoittautuuko Kiwanuka oikeasti kiinnostavaksi artistiksi vai onko hän vain Jack Johnson valepuvussa.
7
Anti-Flag – The Neoliberal Anthem Anti-Flag on Anti-Flag on Anti-Flag. Tässä ei ole varsinaisesti mitään vikaa, kelpo radiopunkia joo. Mutta se mystinen elementti puuttuu, joka tekee vaikka jostain Get Up Kidsista tai Against Mestä kolme pykälää innostavamman.
5
Elokuu – Soutaa huopaa Kun komppi lähti, toivoin, että lähtisi jotain yhtä ihanaa hömppahumppaa kuin Kelisin Trick Me (10/10). Ei lähtenytkään vaan lähti ihan hirveän laimea renkutus, jossa on huono teksti.
2
Great Lake Swimmers – Easy Come Easy Go Hienolla stemmalaulusoundilla etenevä folkrockrämistely, joka on harmillisen tavanomainen. Tykkään kyllä kamalasti Great Lake Swimmersista, mutta ennen kaikkea herkkänä, hauraana ja hienovaraisen humoristisena. Kuunnelkaa vaikka Backstage With The Modern Dancers!
6
Antoinette Olivia
Bruce Springsteen – We Take Care of Our Own Ahvenen perkaaminen ei sovi hipiälleni mutta pakkohan se on. Radiosta pauhaa pomon uutukainen. Peruskoukku joka on kuultu jo monesti, areena taputtaa tasaisesti. Nothing lost - nothing gained either, tämä nyt ei taida olla sitä pomon lupailemaa "vihaista materiaalia?"
5
Michael Kiwanuka – Home Again Naapurikin saapunut mökille, istuu kuistilla tuttuun tapaan kitara kädessä. Kauniisti se laulaa auringonlaskua kohden ja mukavat sovituksetkin. Harrastus se vain kuulemma on.
6
Anti-Flag – The Neoliberal Anthem Helvetti, kalaverkko repesi kun vastarannan mökillä on meluisia myöhäispunkkareita. Järvitaimen olisi kiva lisä päivällispöytään, mutta toimiihan tämä nyt muutaman minuutin anteeksipyyntönä. Ei vaan ole kuistille asti ole paljoa viemistä kun rannasta pääsen, sen verran ennalta-arvattavaa oli.
4
Elokuu – Soutaa huopaa No niin, maalaisteemalla mennään sitten tämä raati. Soutaminen ei oikein toimi - tää järvi on ainakin jäässä. Tästä syystä olinkin pilkillä jo ennen kahta minuuttia. Paistettua ahventa, anyone?
2
Great Lake Swimmers – Easy Come Easy Go Hyvät melodiat ja koukut - tältä bändiltä löytyy vielä parempiakin mutta tässä ei oo mitään vikaa - päinvastoin, ladonseinä on säästynyt tikoilta, melko keskelle osuvat. Pete Seeger on sammunut pellolle, viimeiset sanat ennen aamun pääkipua lienevät "That's a fine tune, boys."
8
Juha Tuominen
Bruce Springsteen – We Take Care of Our Own Pehmopoliittista lässynläätä joka kuulosti Arcade Firen uusimman levyn jämäbiisiltä.
4
Michael Kiwanuka – Home Again Kiwanukan pehmeä ääni ja soitto yhdistyvät täydelliseksi keitokseksi jota voi siemailla sohvan pohjalla silmät kiinni nauttien.
10
Anti-Flag – The Neoliberal Anthem Löysän vihaista rallattelua. Kertsin taustakitaroista plussaa, palautti mieleen vanhat hyvät ajat, kun tämänlainen musiikki vielä puri.
6
Elokuu – Soutaa huopaa Musamarkkinoilla on näköjään vielä tilaa kansansoittimilla ryyditetylle puhelaululle. Herättää myöhäiskesän tunnelmat, letkeetä ja huoletonta. Junosta ja itse videosta plussaa.
8
Great Lake Swimmers – Easy Come Easy Go Easy come, easy go. Liian yksinkertainen ja tasapaksu, vaikka kuulostikin "ihan kivalta".
5
Ville Anttonen
Bruce Springsteen – We Take Care of Our Own
7
Michael Kiwanuka – Home Again
6
Anti-Flag – The Neoliberal Anthem
6
Elokuu – Soutaa huopaa
6
Great Lake Swimmers – Easy Come Easy Go
6
Oskari Onninen
Bruce Springsteen – We Take Care of Our Own Pomo tietää, mitä tehdä kuulostaakseen mahdollisimman paljon itseltään.Turha sitä rimaa nostaa, jos tässäkin vaiheessa sen ali pääsee pujahtamaan näin kauniisti. Nimen perässä voisi hyvin lukea stadion demo. Missähän Born to Runini on?
4
Michael Kiwanuka – Home Again Ääni ja biisi on kohdallaan, vaikka vähän tämä tuntuu uuden kevytretroartistin harmittomalta brändäilybiisiltä. Jouset pelastaa paljon, mutta Kiwanukalle omaa rollinginthedeepiä ja sielua peliin ja äkkiä tai kohtalona on The New Boringin tylsempi pää.
5
Anti-Flag – The Neoliberal Anthem Anti-Flag ei varmasti tekisi apulantoja ja lähtisi meidän vaaleissamme Niinistön kelkkaan. Aate palaa, mutta sen liekin koko kuuluu kyllä selvästi tässä biisissä. Pikaruokapunkia, tietää täsmälleen mitä saa, vaikkei se kovin hohdokasta olekaan enää kymmenettä kertaa maisteltaessa.
4
Elokuu – Soutaa huopaa Toivottavasti noiden hanuri repeytyy, eikä minun tarvitse kuulla tätä kappaletta enää ikinä. Lehmänpaska on silkkaa Chanelin vitosta verrattuna siihen opportunisminhajuun, mikä tästä leijailee.
1
Great Lake Swimmers – Easy Come Easy Go Suuri viisas väitti kerran Great Lake Swimmersiä maailman parhaaksi darramusiikiksi. Siihen nähden tässä on vähän liikaa latotansseja tällä kertaa. Koukku on hyvä, mutta muuten jää preerianpölyiseksi länkyttelyksi.
4
Jukka Niittymaa
Bruce Springsteen – We Take Care of Our Own Alku kuulosti tosi tykiltä, mutta sitten loppui paukut.
5
Michael Kiwanuka – Home Again Ei mitään uutta, mutta sarallaan toimivaa perussettiä.
7
Anti-Flag – The Neoliberal Anthem Tykkäsin, vaikka en tälläistä juuri jaksa kuunnella. Asenteesta huolimatta löytyy koukkua ja se on hyvä se. Hyvin miksattu.
8
Elokuu – Soutaa huopaa Ei mun kuppi kuumaa.
2
Great Lake Swimmers – Easy Come Easy Go Ois ollu kova juttu joskus 60-luvulla varmaan. Nyt kuulostaa vaan vanhalta.
3
Arttu Ala-Jokimäki
Bruce Springsteen – We Take Care of Our Own Brucehan kuulostaa ihan Brucelta. Sävellyspuolella ei siis mitään yllättävää. Tehty ilmeisesti mittatilaustyönä suoraan stadioneille.
6
Michael Kiwanuka – Home Again Hieno sekoitus vanhaa soulia ja uuden ajan pop-musiikkia. Olin myyty viimeistään kun jouset astuivat kuvioon.
9
Anti-Flag – The Neoliberal Anthem Jotenkin hellyyttävällä tavalla teini-ikäistä meininkiä. Ei silti niin kivaa, että tätä jaksaisin tätä ikinä oma-alotteisesti kuunnella.
5
Elokuu – Soutaa huopaa Kansanmusa-rap ei tänä päivänä ole omaperäisin idea, mutta kyllä tässä onnistutaan kuitenkin tekemään tarttuva täsmäase radio-soittoa varten. Hyväntuulinen meininki.
8
Great Lake Swimmers – Easy Come Easy Go Uimareiden saundi on saanut jostain vähän lisää takatukkaa, mutta sävellyspuoli ei tarjoa mitään kiinnostavaa.
6
Anton Majava-Corbijn
Bruce Springsteen – We Take Care of Our Own Yksinkertainen kappale tuutattuna stadion-luokkaan ei ihan kanna.
5
Michael Kiwanuka – Home Again Herkkää ja tavattoman tylsää.
6
Anti-Flag – The Neoliberal Anthem Tässä on hyvä meininki. Ei mitään omaa mutta energinen poliittis-skeittaava punk-fiilinki välittyy.
6
Elokuu – Soutaa huopaa En oikeasti tajunnut inhoavani Nopsajalkaa näin pohjattoman paljon. Ynfffffff.
2
Great Lake Swimmers – Easy Come Easy Go Tykkään kamalasti tästä latotanssimeiningistä. Mutta sitten stemmat on kuitenkin hissuttelua. Kivalta tilkettä iltapäivään.
7
Jukka Kuusisto
Bruce Springsteen – We Take Care of Our Own Perusvarma suoritus pomolta, kai. Tämäkään esitys ei kuitenkaan saa levyhyllyni Springsteen-pitoisuutta nousemaan nollasta.
8
Michael Kiwanuka – Home Again Odotin kappaleen kasvavan vielä isommaksi. Näin pelkistettynä olisi pitänyt olla vähän enemmän koukkua.
6
Anti-Flag – The Neoliberal Anthem Loistavaa. Vielä kun lauluun saisi vähän karheutta, olisi paketti täydellinen. Annan kuitenkin tällaisenaankin kympin, koska levyraadissa on harvoin mitään näin hyvää. Lopun nostatus toimi hyvin.
10
Elokuu – Soutaa huopaa Hyväntuulista musiikkia, ei kuitenkaan minun musiikkiani.
6
Great Lake Swimmers – Easy Come Easy Go Kappaleen nimi kuvaa sitä hyvin. Ihan kivasti rullaa, mutta paljon ei kuitenkaan jää käteen.
6
Lauri Ojanen
Bruce Springsteen – We Take Care of Our Own Perusvarmaa Brucea. Mitäpä sitä eläkepäiviä odotellessa itseään ylittelemään, kun kiertueen saa vähemmälläkin aikaiseksi, eikä sinne kukaan uusia biisejä tule kuuntelemaan.
5
Michael Kiwanuka – Home Again Pidän Kiwanukan kohdalla siitä, että tekee souliaan huomattavasti juurekkaammalla otteella kuin kanssaveljensä ja -sisarensa. Motownia ei tarvitse puskea joka paikkaan. Biisinä Home Again ei välttämättä ole mikään mieleenpainuvin tai sielua koskettavin, mutta ne jouset.
8
Anti-Flag – The Neoliberal Anthem Anti-Flag on tehnyt samaa biisiä koko 2000-luvun. Vähitellen alkaisi toivomaan jotain uutta näkökulmaa heidänkin touhuihin.
5
Elokuu – Soutaa huopaa Onhan se hieman surullista, ettei suomalainen reggae-artisti voi etsiä juuriaan Afrikasta, vaan pitää tyytyä Janakkalaan.
3
Great Lake Swimmers – Easy Come Easy Go Jos laulaja olisi ollut ärsyttävämpi, niin pisteet olisivat pudonneet ja ropisten. Country ei vaan toimi tässä taloudessa, oli se kuinka alttia tahansa.
5