Levyraati #2

JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy)

Kunnioitettava siivu suomiräpin kuohkeinta kermaa yhdistää voimansa. Nuorgam kiittää.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Justice – Audio, Video, Disco

Nimikappale pariisilaisen elektrokaksikon lokakuussa julkaistavalta kakkosalbumilta, jota on kuvailtu ”elektroniseksi hardrockiksi” ja ”soittotaidottomien progeksi”.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kurt Vile – The Creature

Ensimmäinen kappale lopullisen läpimurtonsa tänä vuonna tehneen philadelphialaisrockarin tuoreelta So Outta Reach -ep:ltä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Los Campesinos! – By Your Hand

Ensimmäinen näyte ja avausraita walesilaisten tweepoppareiden neljänneltä albumilta, joka julkaistaan marraskuun puolivälissä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

French Films – Pretty in Decadence

Tuore näyte ”Suomen Drumsiksi” mainitun helsinkiläisyhtyeen Imaginary Future -esikoisalbumilta, joka julkaistaan näinä päivinä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Jani Vainio
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Aluksi äärimmäisen ärsyttävä, joka unohtui (osittain) biisin lähestyessä loppua.
6
Justice – Audio, Video, Disco ....zzz....
2
Kurt Vile – The Creature ehkä sunnuntai-aamun tärinöihin sopiva, ei oikein muuten.
3
Los Campesinos! – By Your Hand Tylsää...
3
French Films – Pretty in Decadence mitäänsanomatonta. Hivenen parempi kuitenkin kuin pari edellistä.
4
Tommi Forsström
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Heti ensikuulemalta tän vuoden ykkösbiisi mennen-tullen. Rudy ei ehkä kovimmillaan, mutta silti kovempi kuin koko muu maailma yhteensä. Video, Koiran kertsit, ysärifiilistely, kaikki... 100 pistettä kymmenestä ja pirkkoliinamaa-merkki
10
Justice – Audio, Video, Disco Miltä tahansa muulta bändiltä tämä olisi ollut sellainen vahva kutonen, jopa seiska. Justicen kakkoslevyn nimikappaleeksi tästä ei kyllä ole.
4
Kurt Vile – The Creature Kahden minuutin kohdalla jo tuntui, että olisin kuunnellut tätä vähintään viisi minuuttia. Just say no to akkarinrämpytys-indie. Olisin ehkä voinut tykätä, jos biisi olisi kestänyt guidedbyvoicesiaanisesti korkeintaan kaksi minuuttia, mutta tällaisenaan passaa lähinnä nukahduslääkkeeksi.
2
Los Campesinos! – By Your Hand Uh... koko biisin ajan sellainen viba, että tämänkin biisin on kuullut n. miljoona kertaa ennenkin. Ei tämä mitenkään ansioton tekele ole, mutta en keksi mitään skenaariota elämästäni, jossa pistäisin tämän uudestaan soimaan.
5
French Films – Pretty in Decadence Tykkäsin reilusti enemmän kuin olin odottanut. Etenkin kontrasti kahteen edelliseen auttoi, koska Milfsin matsku tuntui freeshimmältä kuin edelliset. Jos tällä vientipankki pitäisi räjäyttää, niin olisin nauhoituttanut laulut aika monta kertaa vielä uusiksi. Instruna ihan 2010-luvun indien kuuloista - hyvässä ja pahassa.
7
Valtteri Vääri
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Enpä jaksais toista kertaa kuunnella.
2
Justice – Audio, Video, Disco Aika mitäänsanomaton junnaus, mutta video oli ihan hieno.
5
Kurt Vile – The Creature Ep:n nimi sen kertoo.
3
Los Campesinos! – By Your Hand No hohhoijaa....
2
French Films – Pretty in Decadence Ei tää nyt oikein lähteny. Liian turvallista.
4
Tanja Oksa
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) "Koira ei käytä mitää väkkiii..." Mitä? Ärsyttävät sanat, ärsyttävä ääni. Tylsä ja ärsyttävä biisi. Nyt ärsyttää.
2
Justice – Audio, Video, Disco Huoh... Jos edellinen oli ärsyttävä, niin tämä oli rasittava (varsinkin lauluosuudet). Aika tosi kauas jää D.A.N.C.E:n tarttuvuudesta, nyt ei jalat vipattaneet yhtään. Piano oli kiva, siitä pisteet.
3
Kurt Vile – The Creature Tykkään Kurtin pehmeestä äänestä ja biisin pontevasta aloituksesta. Smoke Ring... oli hieman epätasainen (osa biiseistä vähän tylsiä), mutta tämä pääsee levyn parhaimmiston kanssa (mm. Baby's Arms) samalle viivalle. Ihanan melankolista syysmusiikkia.
8
Los Campesinos! – By Your Hand Ei tässä pitäisi olla mikään pielessä, mutta... En vain tykkää.
4
French Films – Pretty in Decadence French Filmsistä olisi niin kiva tykätä, kun puitteet on kunnossa ja on suomalainenkin. Ja ihan kiva ralli tämä on, mutta jätti silti vähän kylmäksi ja kertsi oli jotenkin tylsä. Laulajan äänessä voisi olla vähän enempi karismaa...
5
Vesa Rantama
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Tämä retroilu valuu pitkin elämän itäväylää laiskasti, jälkiä jättämättä. Kertsi on tosin raivostuttava ja Ruudolf esimerkillisesti taimissa.
5
Justice – Audio, Video, Disco Aika näyttää miten kestää kulutusta, mutta herättää ensikuulemalta ihailtavasti henkiin Ranskan parhaat houseperinteet. Goblin meets Discovery. Toimii.
8
Kurt Vile – The Creature Ei edes ole Kurtin parhaita biisejä, mutta hyvää keskitien musiikkia ei voi olla liikaa.
8
Los Campesinos! – By Your Hand Vasemmalla kädellä sutaistun oloinen vaisu veto, joka etenee rasittavan nykivästi. Silti sen verran monitahoinen, että voisi jopa kasvaa lisäkuunteluilla.
5
French Films – Pretty in Decadence Perushyvää kesämusiikkia ja mukavan pelkistetty sovitus. Näin syksyn saavuttua tuskin mikään erottaa tätä harmaasta massasta.
6
Jussi Mustonen
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Olipa ihanan itseironisen paska biisi. Kääntäisin kanavaa.
1
Justice – Audio, Video, Disco Monotoninen veisu, eikä monotoniassaan edes kovin tarttuva.
3
Kurt Vile – The Creature Ei aiheuta samanlaisia ärsyynnyksen tunteita kuin kaksi edeltävää, mutta eipä kauheasti liikautakaan. Lisäksi olisi toivonut kitarasoundiin enempi dynamiikkaa, nyt junnataan samalla tasolla koko (liian pitkä) biisi läpi.
4
Los Campesinos! – By Your Hand Hohhoijaa. Biisi ehkä menisi muuten, mutta kertakaikkisen paskoista lyriikoista kovalla kädellä miinusta.
2
French Films – Pretty in Decadence Niin. Kait tästä pitäisi tykätä, kun on suomalaista ja vientitoivoa ja muuta. Nousi tämä nyt tällä kertaa parhaaksi biisiksi, mutta lähinnä sen vuoksi että kaikki muut olivat vielä surkeampia tekeleitä. Ei tässäkään mitään ihmeitä nähty eikä tehty.
5
Samuel Abaijon
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Jou. Kivat viikset. Iha vittu läppä.
3
Justice – Audio, Video, Disco Hieno video! Puuttuu vain biisi.
4
Kurt Vile – The Creature Liian pitkä. Pidin kitaraosuuksista.
5
Los Campesinos! – By Your Hand Olen vanha. En ymmärrä.
5
French Films – Pretty in Decadence Suomen Echo & The Bunnymen
7
Jaakko Siitonen
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Ilman Jvg:tä olisi voinut pisteitä tulla enemmänkin.
6
Justice – Audio, Video, Disco Voin nähdä stadionyleisön pomppimassa tasatahtiin tämän biisin kanssa. Hyvä biisi, mutta ei ihan täyspotti. Hieno video myöskin vielä.
7
Kurt Vile – The Creature Hieno äänimaailma ja mainio laulaja. Toimii etenkin näin syksyn sateita katsellessa. Tämän kuultua ymmärrän paremmin artistin hehkutusta mediassa.
8
Los Campesinos! – By Your Hand IHan hyvää nostatusmusiikkia. Toimisi intiimeissä klubiolosuhteissa paremmin.
6
French Films – Pretty in Decadence Kuullostaa samalta kuin tusina muutakin "muotibändiä". Ei vaan sytytä.
3
Lauri Ojanen
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Ihana ysäribiitti, täydelliset Karri Koira ja Ruudolf, sekä kerrankin siedettävät Jare ja Villegalle. Pakko sporttaa snäpbäkkii!
9
Justice – Audio, Video, Disco Jäähän tuo "oodioviidioodiskoo" soimaan päähän, mutta muuten ihan saatanan tylsä biisi. Eihän tuossa tapahdu yhtään mitään!
2
Kurt Vile – The Creature Köyhän miehen Neil Youngilta ihan perussuoritus. Vähän olisi voinut tiivistää, mutta järkyttävässä pituudessaankin tätä kuuntelee mieluummin kuin ottaa turpaansa.
7
Los Campesinos! – By Your Hand Kai olen sitten niin jämähtänyt vuosiin 2004-2008, että tämäkin kolahtelee ihan kivasti. Harmi, että Los Campesinos!:n vanha riehakkuus on vähän laantunut tuoreimmilla vedoilla.
7
French Films – Pretty in Decadence Onneks kestää alle kolme minsaa. Kai se sitten kuulostaa coolilta, kun lauletaan niin, ettei vois vähempää kiinnostaa. Kitarariffi on sentään hyvä, mutta siihenpä tuon biisin ansiot jääkin.
4
Petri Mäkelä
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Tietämättä mitään suomiräpmaailmasta, jossa ilmeisesti pitäisi olla edes jotenkin mukana tästä mitään ymmärtääkseen, on vaikea uskoa että tässä olisi jotenkin kärkiryhmää.
1
Justice – Audio, Video, Disco Meinasi lähteä, muttei lähtenytkään. Video toi mieleen Flight of the Conchordsin.
3
Kurt Vile – The Creature Lopputeema pelasti. Perusbiisi yritetty änkeä täyteen.
6
Los Campesinos! – By Your Hand Pelkäsin kellopelipsykoosia, mutta tämähän oli ihan lälly.Miksi murjottaa, jos soittaa pirteää musiikkia?
5
French Films – Pretty in Decadence Mukavan simppeli sovitus hienon melodian ympärillä. Perusasioiden äärellä.
7
Timo Klimoff
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Poika saunoo! Kädet ilmaa!
3
Justice – Audio, Video, Disco Puolalaiset 80-luvun elektropoppoot ois ylpeitä. Toimisi ilman laulua paremmin.
3
Kurt Vile – The Creature Punaviiniä ja vihreä villapaita. Mutta silti ei kiitos. Kolmen minuutin popbiisit anyone?
3
Los Campesinos! – By Your Hand Walesista tulee MSP, se riittää mulle. Tämä on niin kuultu.
2
French Films – Pretty in Decadence Kattauksen paras "hyvä suomalaiseks!". Toki tulee mieleen jos jonkinlaisia vaikuttajia, joilta on käyty imemässä osumia soppaan.
4
Aki Pyykkö
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Karmeen näköisiä äijiä, mutta plussaa Rudista ja absurdista aiheesta. Guilty pleasure autolla ajelun taustalle.
6
Justice – Audio, Video, Disco Biisi ei ylly ihan niin mielenkiintoiseksi kuin lupailee, mutta ei ollenkaan huono. Yhdellä otolla tehtyä feikkaava video mukavan hypnoottinen.
7
Kurt Vile – The Creature Loppua kohti kauniimmaksi vaan kasvaa.
9
Los Campesinos! – By Your Hand Eikö tämmösiä biisejä ja videoita tehty 10-15 vuotta sitten? "Ihan kiva" rallatus.
4
French Films – Pretty in Decadence Aiheutti hyvää mieltä, vaikka koetin vastustaa, hmph.
6
Markus Kahila
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Ei käytä mitä…? "Wäkkii"? "Yäkkii"…? Ok, tunnustan että olen vanha ja kalkkeutunut enkä edes ymmärrä mistä tässä lauletaan, mutta sen ymmärrän että näin köykäinen musiikki ei kanna yli neljän ja puolen minuutin biisiä.
3
Justice – Audio, Video, Disco Alku oli oikein lupaava, mutta taisi pojilta loppua paukut siinä minuutin kohdalla. Loppu olikin sitten saman toistoa. Onko tämä jonkun proge-eepoksen päättävä osa? Laulaja muuten onnistui tuomaan mieleen Muppetien tanskalaisen kokin, joka on hienoa.
7
Kurt Vile – The Creature Laulajan äänessä kuului paljonkin eräs hra. Zimmerman, mutta sanoitukset painii hieman eri sarjassa. Mukiinmenevää - vaikkakin pitkäpiimäistä - akustista tunnelmointia. Viiden minuutin kohdalla tarve katkoa munashaker-soittajan sormet kävi jo korkealla.
6
Los Campesinos! – By Your Hand Kun biisin on kuunnellut läpi kolme kertaa eikä keksi kerrassaan yhtään mitään sanottavaa, joutuu nostamaan kädet pystyyn. Jäljellä on vain Pirkko Liimanaaman kuolemattomat sanat: "Ihan kiva".
6
French Films – Pretty in Decadence Suomi ilmiö: Musiikissa on kaikki enemmän kuin kohdallaan - aina siihen asti kunnes laulaja avaa suunsa ja tarjoilee pari tarkkaan valikoitua riviä. Sitten muistaa että ai niin, tämähän olikin kakkosdivari. Sääli.
4
Joni Kling
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Mulla taisi olla elämäni ainoa snapback '91 tai '92. En kokenut omaksi jutukseni silloin, enkä nytkään. Menevää nostalgialäpänderiä silti, joskin kertsi rasittaa
5
Justice – Audio, Video, Disco Pelkän kehittelyn asteelle jäi, mutta tuli hyvä mieli silti. Kiva huomata, että Justice on vuonna 2011 muutakin kuin entistä tavaramerkkikanttiaaltosoundiaan. Hieno video.
6
Kurt Vile – The Creature Tällä kertaa ei Kurt onnistu liikuttamaan puoleen tai toiseen... kelpo tunnelmapala, mutta se idea?
5
Los Campesinos! – By Your Hand Yksi lähivuosien raivostuttavimpia ryhmiä. Eikö nämä tajua lopettaa? Beg, borrow & weep. Lisäksi kamala video: 90-luvulla samat visuaaliset ideat olisi toteutettu asenteella, nyt vaan nolo.
3
French Films – Pretty in Decadence Suomalainen bändi kuulostaa suomalaiselta. Huoh. Pisteet kivoista kitaroista ja minimalistisesta tuotannosta (lue: tarpeeksi lyhyt, mikä tosin alleviivasi tunnetta siitä, että oliko tässä nyt edes varsinainen biisi kyseessä?). Soljui ohitse - meriitti kai sekin.
5
Olli Hämäläinen
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Jokainen lippis on laulun arvoinen. Sinänsä ihan hienoa kasaritaustaa, mutta tämä ei ollut niitä harvoja suomiräphelmiä. Kertsi aika kauhea.
5
Justice – Audio, Video, Disco Ranska - kahdeksan pistettä, France - huit points. Yksinkertainen on kaunista. Ei genrensä ehdoton huippu, mutta kyllä tämä tuli kuunneltua useampi kerta putkeen.
7
Kurt Vile – The Creature Launtai-illan viimeisenä biisinä festareilla voisi olla koskettava. Nyt olen selvin päin tietokoneella, joten ihan ei lähde. Venytetyltäkin tuntuu.
5
Los Campesinos! – By Your Hand Ei tämä kai varsinaisesti huono ollut, mutta jos ei ole hyvä tai huono niin on keskinkertainen.
4
French Films – Pretty in Decadence Pahempaakin on, parempaa sanottavaa en keksi.
3
Antti Hietala
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Kova biisi. Jos JVG:n tilalla olis joitain lahjakkaita heppuja niin tää olis lähes täydellinen.
8
Justice – Audio, Video, Disco Kiva biisi. Onneks levyllä on parempiakin.
7
Kurt Vile – The Creature Kaunis biisi. Yllätti!
8
Los Campesinos! – By Your Hand Paska biisi. Yäk.
2
French Films – Pretty in Decadence Kiva biisi. Onneks levyllä on parempiakin.
7
Jussi Hautala
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Vuoden 2011 kirkkaasti loistavin kertsi. Jarea ei edelleenkään pysty liittämään samaan lauseeseen rap-musiikin kanssa. Olematon flow, laiskat sanat ja ylipäätään mukanaoleminen tässä biisissä tiputtaa pisteet seiskaan.
7
Justice – Audio, Video, Disco Ei jaksa. Ei lähde.
3
Kurt Vile – The Creature Vahvasta tunnelmasta ropisee pojoja. Lopussa jos olis ollu rajua repimistä ni puhuttais täydellisyydestä.
8
Los Campesinos! – By Your Hand Todella ärsyttävää laulusoveltamista. En varmaan ole yksin jos kehtaan lausua, että tää ihmeellinen "indie-fraseeraaminen" on todella nähty? Video on siisti though
4
French Films – Pretty in Decadence Laiskaaaa. Ei mielestäni oikeen tuo juuri mitään uutta pöydälle kyseisessä genressä. Kiva kertsi.
4
Jussi Mäntysaari
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Teinit eivät ole määrässä, JVG on tärkeä. Tämän biisin tärkein anti on tietenkin Karri Koiran kertosäe, Rudy ei ole aivan parhaassa vireessä, mutta jäätävän kova biisi silti.
9
Justice – Audio, Video, Disco Tämä tuntui aluksi tyhmältä, mutta sitten se muuttuukin neroudeksi kun tarpeeksi monta kertaa kuuntelee. Helix on tosin parempi biisi, paljon. Kuten myös Civilization.
8
Kurt Vile – The Creature No joo, ymmärrän miks tästä pidetään, mutta ei se ihan loppuun asti jaksa kiinnostaa.
5
Los Campesinos! – By Your Hand Yhtä cool kuin Expressbus.
4
French Films – Pretty in Decadence Ei ihan levyn parhaita biisejä, meinaa lipsahtaa muoto ennen sisältöä -osastolle, onneksi levyltä löytyy paljon parempaakin matskua.
6
Antti Lähde
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Cameo-tyylinen synafunktausta toimii. Kertsi myös. Ja säkeistöistä ainakin toinen. Lyriikoista en edes yritä ymmärtää mitään.
7
Justice – Audio, Video, Disco Ei mikään single tai edes varsinainen biisi, mutta voi toimia hyvinkin osana albumia. Kiva soundi, aika lähellä sitä mitä Air on 2000-luvun levyillään laiskistellut. Justicen kakkoslevy kiinnostaa, vaikka luottoa ei kauheasti ole.
6
Kurt Vile – The Creature Miellyttävä soundi, mutta aika mitäänsanomaton kokonaisuus. Turhan paljon tilaa akustisen kitaran näpläilylle, joka on tässä aika joutavaa. Ns. hyvää musaa, muttei erityisen hyvä biisi.
5
Los Campesinos! – By Your Hand Raskasta kuunnella, kuten yhteislaulu-indie yleensä. Tottakai erittäin rasittava bändi, mutta joskus muinoin osui kyllä joillain biiseillään lähelle napakymppiä. Nyt ei lähellekään.
4
French Films – Pretty in Decadence Kitara tekee tässä kiinnostavimmat jutut. Biisi ei erityinen, mutta tykkään siitä, miten itsevarmasti ja ryhdikkäästi se esitetään. Parempaankin bändi kyllä pystyy.
6
Iiro Emil Leino
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Joo!
10
Justice – Audio, Video, Disco ei
4
Kurt Vile – The Creature ei
3
Los Campesinos! – By Your Hand ei
2
French Films – Pretty in Decadence ei
3
Anton Majava-Corbijn
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Hyvä biisi. Koiran kertsit kovat, Rudykin kova vaikka ei, kuten mainittua, parhaimmillaan. En tiennyt että snäpbäkkii kutsutaan snäpbäkiksi. Nyt tiedän.
7
Justice – Audio, Video, Disco Video on hyvä ja biisi myös. Justice on uudella levyllään entistä rockimpi, kai se tässäkin vähän kuuluu. Ei levyn progeinta tai kiintoisinta kamaa mutta hetken tunnelmapalana oiva.
8
Kurt Vile – The Creature Tykkään, mutta ei tätä edellisen jälkeen jaksa.
6
Los Campesinos! – By Your Hand Walesin vastine All-American Rejectsille. Laulajan naama vituttaa ja video on aivan hirveä.
2
French Films – Pretty in Decadence Kuulostaa kotimaiselta indiepopilta. Aidompi olo kuin joillain kollegoilla ja hyvät soundit.
6
Juuso Janhunen
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) En pysty ymmärtämään, miten ketään voi ärsyttää Karri Koiran, tuon Suomen Nate Doggin ääni. Aivan nerokas kertsi, huikea, Mtumemainen soundimaailma ja ylistystä aikakaudelle, jonka pukeutumiskulttuuri on henk. koht. sydäntä lähellä, joten pakko tätä on rakastaa. Jos JVG:n tyypit hoitais riimittelyhommansa skarpimmin, niin tää ois täyden kympin biisi.
8
Justice – Audio, Video, Disco Mitäänsanomaton, yhdentekevä, ei koskaan todella käynnisty. Jos tästä on tehty video, niin miten paskoja ne loput biisit on?
2
Kurt Vile – The Creature Ok, peruskiva. Kaurapuuroa. Näitä riittää. Jonain sunnuntaiaamuna voisin ehkä tätä kuunnella aamupalaa tehdessä. Hyvin vahva ehkä.
4
Los Campesinos! – By Your Hand Britit ja puuttuva itsekritiikki. Onhan se ihan kiva, että nuoriso saa harrastaa, mutta onko niille kaikille pakko antaa levytyssopimus?
2
French Films – Pretty in Decadence Jos tätä tuotettaisiin lisää, niin ehkä tästä sais pop-helmen. Voisin kuunnella kesäisellä pyöräretkellä, jos Beach Boysin, Ramonesin ja n. 20 muun bändin biisit ois jostain syystä evätty soittimesta. Ei varsinaisesti huono, mutta jotenkin lattea.
4
Justus Pienmunne
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Eipä tätä jaksa toista kertaa kuunnella. JVG on syöpä ja Ruudolf on ainut tekijä, joka estää biisin olemasta täydellinen floppi. Yksinkertaisesti tylsä ja kertsi on puuduttava.
2
Justice – Audio, Video, Disco Verrattuna menneeseen Audio, Video, Disco on ärsyttävä ralli, joka ei koskaan lähde kunnolla lentoon. Mitä tapahtui? Loppu sentään tekee asiaan pienen parannuksen.
3
Kurt Vile – The Creature Äänimaailma on mukavaa kuunneltavaa, tunnelmaltaan maalaileva ja herkkä. Vilen solistintaidot eivät aina kiitosta ansaitse, mutta tällä kertaa herran yksi onnistuneimmista laulusuorituksista juuri tunnelatauksen takia. Alkaa Kurtista tulla aika haka akustisen kitaran kanssa. Sytyin, vaikka jäin odottamaan lopullista iskua!
8
Los Campesinos! – By Your Hand Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Biisin loputtua olisin halunnut murskata kaikki maailman leikkikosketinsoittimet. Los Campesinos! oli ennen kelpo bändi, jonka energinen soitto herätti vaikka koomasta - nyt haukottelin.
3
French Films – Pretty in Decadence Kotikutoista indie poppia rockaavalla asenteella, eli kelpo yhtälö. Täytyy kyllä sanoa, että kelvollisella tuotannolla ja temmon nostolla Pretty in Decadence olisi kevyesti 8-9 biisi.
6
Mikko Lamberg
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Tämän sakin paras biisi, biitti tuo virneen suupieliin, Ruudolf ykkösiskussa ja JVG:kin siedettävä. Mahtava kertsi.
8
Justice – Audio, Video, Disco Hyvät jumitukset, onneks ei lähdetty sotkemaan millään turhilla ylimääräisillä koukuilla tätä, videosta en anna plussaa mut komea tapaus oli sekin.
7
Kurt Vile – The Creature Leonard Cohen tuli mieleen, ilahduttavan melankolista fiilistelyä. Onkohan mussa jotain vialla, kun tunnun pitävän näistä kaikista?
7
Los Campesinos! – By Your Hand Okei, paitsi tästä. Keskinkertaista indie-rämpytystä - tätä on maailmassa ihan tarpeeksi ja hyvin harvoin se kuulostaa vakuuttavalta. Turhauttavaa ja video oli ärsyttävän ironisen tapaan etäännyttävä, ei hauskan ironinen kuten vaikka Rudyn ja kumppaneiden tapauksessa.
5
French Films – Pretty in Decadence Tulipa jotenkin nostalgisen kesäinen olo jostain syystä. Kiva rallatus, joka tiesi loppua ajoissa niin että se tuntui vielä parinkin kerran jälkeen tuoreelta.
6
Iiro Hokkanen
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Rudi rules!
9
Justice – Audio, Video, Disco Tylsä biisi. Pelkään että kaikki paukut käytetty ekassa levyssä.
5
Kurt Vile – The Creature Tästä biisistä puuttu sielu. Sävellyksenä keskinkertainen.
5
Los Campesinos! – By Your Hand Todella surkeat sanat ja mielikuvitukseton tuotanto sekä sävellys.
2
French Films – Pretty in Decadence ...
4
Hannu Linkola
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Olen nähnyt Ruudolfin kerran livenä. Hän ja hänen kaverinsa törmäilivät toisiinsa ja puhuivat toistensa päälle. Sen enempää en ole oppinut kotimaisesta rapista ymmärtämään, vilpittömistä yrityksistä huolimatta. Taustojen Pet Shop Boys -sävyt hymyilyttävät, mutta tarina ei innosta ja kertosäe tuo mieleen 90-luvun alun mainosmusiikin. Ammattitaitoista, ehdottomasti - puhuttelevaa, eipä juuri.
2
Justice – Audio, Video, Disco Ranskalaiset juuret kuultavat musiikin läpi, vaikka niiden päälle kasaisi mitä. Vaikka voisihan tämä olla Ruotsistakin. "Både och... fri det jordiska..." Mukava intro, mutta jossakin vaiheessa olisi hyvä päästä itse kappaleeseen.
6
Kurt Vile – The Creature Melodista, hyvin tuotettua ja... perusvarmaa. Yksinäisen aamun eteerisiin hetkiin sopiva ääniraita, joka ei tee itseään liiaksi tykö. Eikä niin muodoin oikein kosketakaan.
5
Los Campesinos! – By Your Hand Ostin joskus taannoin yhden Los Campesinosin levyn vain oppiakseni ärsyyntymään yhtyeen musiikista. Allergia palaa puolen minuutin kohdalla. Ehkä vika on koko musiikkityylissä pikemmin kuin yhtyeessä, sillä onhan tähänkin osattu virittää asiantuntevia koukkuja. Enpä ole kuunnellut Dogs Die in Hor Carsiakaan hetkeen...
4
French Films – Pretty in Decadence Mainitaanpa ensin ulkomaat ja vientitoivo. Sen jälkeen mainitaan Suburban Kids with Biblical Names ja The Rollstons. Niin kivaa, niin sympaattista, mutta myös niin vähäveristä. Nirsk narsk.
5
Veikko Danger Jalkanen
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Paras!
10
Justice – Audio, Video, Disco Varmaan iha jees, ei jaksanu kattoa.
4
Kurt Vile – The Creature Ei oikeen nappaa.
1
Los Campesinos! – By Your Hand Jätän väliin.
1
French Films – Pretty in Decadence Onhan näitä. Räppäis mielummin suomeksi.
1
Tuukka Pietarinen
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Koira ja Ruudolf jatkaa siitä mihin jäivät, JVG:estä en sano mitään.
4
Justice – Audio, Video, Disco Lupaili kyllä todellista hittiä, muttei kyllä lopulta yltänyt juuri minnekkään. Video kiva.
4
Kurt Vile – The Creature Hieman tylsä, mutta kuunneltavaa.
6
Los Campesinos! – By Your Hand Jotenkin niin kuultu ja nähty teema heikkojen lauluosuuksien kuorruttamana.
2
French Films – Pretty in Decadence Hauska rallattelu oikeastaan todella paljon odottamaltani levyltä.
7
Matti Kupiainen
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Mä tiiän siitä sen, että mulla oli Cincinnati Bengalsin kotsa nuorna poikana.
6
Justice – Audio, Video, Disco Miksi mulle tulee mieleen Genesiksen Turn It On Again? No, cinqo siitä, tämä oli hilusti tylsä.
4
Kurt Vile – The Creature Rämpyti rämp. Haukoti hauk.
3
Los Campesinos! – By Your Hand Näiden pitäisi ryhtyä spiidin käyttäjiksi, voisi tulla hitusen räväkämpää jälkeä. Hyvä kertsi.
5
French Films – Pretty in Decadence No mutta, lopuksi tulikin sitten nasta kitarapoppis. Laulaja vielä englannin intonaation tehokurssille, niin a vot.
7
Jaakko Hirvonen
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Hyvää vaatekaupan taustamusiikkia.
6
Justice – Audio, Video, Disco Periaatteessa hyvistä elementeistä koottu ylettömän kliininen renkutus. Tuntuu olevan ranskalaisen klubimusiikin perisynti.
6
Kurt Vile – The Creature Lupaavan alun jälkeen biisi osoittautuu apaattiseksi ja ylipitkäksi. Oli pakko kelata.
4
Los Campesinos! – By Your Hand Tämä oli pakko kuunnella uudestaan, koska ensikuuntelun ja tämän kirjoittamisen välissä olin jo ehtinyt unohtaa miten se meni. Täytebiisiainesta.
4
French Films – Pretty in Decadence Drums-vertaus osuu ja uppoaa. Valitettavasti se ei ole kovin hyvä asia jos minulta kysytään; ollaan melko lailla geneerisen indien määritelmän äärellä.. Tämän soidessa on hyvä hakea tiskiltä lisää kaljaa, mutta kotiin ei vielä tarvitse lähteä.
4
Jan Markus Salminen
JVG feat. Ruudolf ja Karri Koira – Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) Ärsyttävää roskaa, kuten kaikki (suomalainen) räppi. Vaikea ymmärtää, miten joku jaksaa kuunnella tällaista renkutusta.
1
Justice – Audio, Video, Disco Puree ja lupaa, mutta ranskalaisen elektropopin tapaan viimeinen koukku puuttuu.
7
Kurt Vile – The Creature Ei kasva sellaisiin mittoihin kuin tällaisen kappaleen pitäisi kasvaa kantaakseen. Etäinen.
4
Los Campesinos! – By Your Hand Eikö Pulp tehnyt tämän sata kertaa paremmin jo vuosikymmen takaperin?
3
French Films – Pretty in Decadence Kivaa, että Suomessa tehdään tällaista musiikkia, mutta ei voi välttyä tunteelta, että ensin on kuunneltu kaikkia mahdollisia lajityypin bändejä Interpolista alkaen ja sitten päätetty, että tehdään itsekin samanlaista musiikkia - aika vain on ajanut tämän ohitse jo muutamia vuosia sitten.
6