Levyraati #18

Allo Darlin’ – Tallulah

Allo Darlin’ kunnioittaa uudella kappaleellaan yhtä esikuvistaan The Go-Betweensia. Lontoolaisen twee pop -yhtyeen kakkosalbumi Europe julkaistaan huhtikuussa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Ministry – 99 %

Viime vuonna rivinsä kasannut teollisuusmetallin pioneeri aloittaa jo neljännen vuosikymmenensä. Yhtyeen kahdestoista studioalbumi Relapse julkaistaan 30. maaliskuuta.

http://youtu.be/eY50tO3AUgA

Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong

Feistin ja Cat Powerin hengessä hönkivä australialaislaulajatar kuuluu Modular Recordingsin vaiettuihin salaisuuksiin. Viimevuotinen Always Want -albumi julkaistaan kevään aikana myös kengurumaan ulkopuolella.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Brothertiger – Lovers

Kiki Allgeierin ohjaama video ei ainakaan heikennä single- ja ep-julkaisuillaan kiinnostusta herättäneen Brothertigerin menestysmahdollisuuksia. Ohiolaisen John Jagosin esikoisalbumi Golden Years ilmestyy 7. helmikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Gonjasufi – Nikels and Dimes

Psykedeliaa, soulia, elektroa ja avantgardea iloisesti sekoitteleva Gonjasufi säväytti A Sufi and a Killer -esikoisellaan (2010). Kakkosalbumi Mu.zz.le ilmestyy Warp Recordsin kautta 23. tammikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Anton Majava-Corbijn
Allo Darlin’ – Tallulah Mukavan vähäeleisestä twihanuutta. Tähän oli kiva herätä. Taisin vähän rakastuakin. Täytyy tutustua tarkemmin.
8
Ministry – 99 % Hei, hei, hei, ei ei ei.
3
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong 5 sekunnin kohdalla tietää mistä kyse. Periaatteessa hyvä biisi, mutta järkyttävä ylitarjonta vähän karsii kiinnostusta.
5
Brothertiger – Lovers Meni kyllä ihan ohi enkä ennen aamukahvia jaksa kuunnella toistamiseen.
4
Gonjasufi – Nikels and Dimes Nyt sitä kahvia. Tykkän Gonjasufin soundista tosi paljon ja tässäkin on kiehtovasti heitetty yhteen pataan niin paljon kaikkea että lopputulos on tällainen harmaa mötkylä.
8
Milla Suomalainen
Allo Darlin’ – Tallulah Ihana. Lumoava. Hauras. Tää on niin ihana biisi että jaan Facebookkiin tän videon. Ainut miinus tässä on se ettei biisi oikein koskaan ala. Halusin sen julman kauniin maailma syleilevän kertsin jossa olisi nostettu ääntä. Semmonen kertsi joka soi päässä bussipysäkillä tai liikennevaloissa. Ja nyt olen vähän äkäienn ettei sitä ollut. Mä kuulin sen kyllä päässäni.
8
Ministry – 99 % Tykkäsin joskus ihan hirmusesti Ministrystä. Mitä nuo Cure-kitarat tuolla alussa tekee? Ehkä ekaks vammasin riffi, tylsää puuroa. Kuulostaa siltä että joku teini ois tän askarrellu tietokoneellansa. Kamala. Mitä tälle bändille tapahtu? Onks tää ees sama bändi?
1
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Tämmönen musiikki on tehty jo niin monesti paljon paremmin. Tylsää. Radiopoppia. Nyt tekis mieli vaihtaa tää CocoRosieen.
3
Brothertiger – Lovers Kasari ja homodisco uppoo aina. Vähän vaimeeks tää kyllä jää. Semmonen joka soi kalliimpien homobaarien loungemusana. "Meillä on täällä trendikästä mut tanssilattiaa ei kyllä ole. Ota mansikkamargarita." Ja minähän otan. Siemailen ja nyökyttelen ja huomaan paljon trendivaatteita.
4
Gonjasufi – Nikels and Dimes Tää ei ole mun musaa, tulee mieleen Madventures. Ei tää sillai huono. Tätä vois ehkä tanssiakkin. Vähän liikaa kyllä kaikkee tavaraa. Mulle ois riittäny toi kiva syna tuolta taustalta, toi kiva biitti ja sit toi laulu vaimeemmalle. Tää ihan loppu on karkkia, sääli että jos tää jossain ikinä soi, se varmaankin vaimennetaan pois.
6
Ville Anttonen
Allo Darlin’ – Tallulah rämpytirällää uikuti uikuti.booring
2
Ministry – 99 % hieno paluu. kova ralli
8
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong mä en nyt jaksa ollenkaan nainen ja landolayhdistelmää tänä maanantaina mutta annetaan nyt neljä kun on nätti plikka ja hienosti se varmaan laulaa jne
4
Brothertiger – Lovers kasaripaskaa
2
Gonjasufi – Nikels and Dimes oikeasti mielenkiintoista ja hienoa matskua. kivoja juttuja ja hieno biisi. ehdottomasti tutustun tarkemmin tähän tapaukseen
9
Antti Lähde
Allo Darlin’ – Tallulah Se, että tässä on ukulele, hieno melodia ja sanoituksessa sopiva sekoitus liikuttavuutta ja huumorintajua, tuo väistämättömästi mieleen Jens Lekmanin. Naislaulajalla on vahva ja kerrassaan vireessä oleva ääni, mikä on kovin harvinaista tässä tyylilajissa – hyvä. Tässä ei ole mitään vikaa – ja se kaikki vähä, mitä tässä on, toimii.
8
Ministry – 99 % Aikä pysäyttävää tavaraahan tämä on paalujunttariffeineen, mihinkään-liittymättömine efekteineen ja sekavine rakenteineen – varsinkin, kun juuri hiljattain on tullut kuunneltua Burning Insideä ja Stigmataa naama virneessä. En pitänyt.
4
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Kovasti catpowermaisella äänellä siunattu folk-blues-tuttavuus tulkitsee vähän liikaa omaan makuuni, mutta muuten tämä kahden soinnun tuokiokuva miellyttää lämpimine äänimaailmoineen. Beth Ortonin, Terry Callierin ja 90-luvun alun Paul Wellerin ystävät huomio!
6
Brothertiger – Lovers Soundimaailma miellyttää – rekkalastillinenkaan kasarirevivaleja ei pysty tuhoamaan noin kivasti pomputtavaa bassosoundia. Hyvää koukkua on sävellyksessäkin, mutta (oletettavasti tietoisen) munaton meininki evää ihan huippupisteille pääsyn.
8
Gonjasufi – Nikels and Dimes Can-tyyppinen rytmi, vanhan miehen käninää, dub-pulputuksia ja hemmetisti kaikkea muuta. Tässä on oma tenhonsa, mutta vähän olisi kaivannut biisiin enemmän dynamiikkaa ja rakenteellista vaihtelua. Nyt tuntuu, että kaikki elementit läiskäistään tiskiin heti alussa.
7
Lauri Ojanen
Allo Darlin’ – Tallulah Söpöä ja kivaa, mutta tappavan tylsää. Pelottavaa, että kaipasin tuota kuunnellessa Sonata Arcticaa ja se on ehkä maailman paskin bändi.
4
Ministry – 99 % Ihme läpsyttelyä bändiltä, joka ennen "lopettamistaan" teki kaikkea muuta kuin läpsyttelyä. Olisivat pysyneet haudassa, kun lopetus oli niin täydellinen.
3
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Tätä kuuntelisin darrassa, kun huudan jumalalta apua ja hellyyttä.
8
Brothertiger – Lovers Kasari oli perseestä kasarilla, eikä se kolmekymmentä vuotta myöhemmin ole ainakaan parantunut.
1
Gonjasufi – Nikels and Dimes Veti sanattomaksi, kuten Gonjasufin kuuluukin vetää. Ei kumminkaan mykistänyt, kuten A Sufi & A Killer.
7
Arttu Ala-Jokimäki
Allo Darlin’ – Tallulah No onhan tää nyt ihana hei. Villatakit ja kaik. Näin riisuttuna tää olis saanut olla vähän lyhyempi, mutta yhtye menee tarkistukseen kyllä!
8
Ministry – 99 % Emmää tätä.
1
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Silkkaa valiumia korville. Harmitonta mutta tylsää.
6
Brothertiger – Lovers Esittelyssä hissimusiikin serkku - vaatekauppamusiikki.
5
Gonjasufi – Nikels and Dimes Periaatteessa ihan mielenkiintoista meininkiä, mutta groove ei vaan tarttunut yhtään.
6
Elina H. Kivelä
Allo Darlin’ – Tallulah Kertooko tämä Sonata Arcticasta (eheh heh!)? Postikortti Berliinistä ja kirje surffilehden takana, exxxentristä. Minimalistinen soundimaailma miellyttää ja on kiva, ettei tämä paisunut tästä minnekään. On kuitenkin niin hallitun herkkistä ja kivaa että ääh.
4
Ministry – 99 % Soundimaailma aiheuttaa löysiä Killing Joke-assosiaatioita. Tästä puuttuu kaikki se kuiva rutkutus mikä Ministryssä aiemmin mahdollisesti mitenkään kiinnosti. Radio Rock voisi haluta soittaa tätä.
1
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Tummaääninen nainen tekee musiikkia, jollaista on moni muukin tumma nainen esittänyt. Henkilökohtainen "kaikki samaa mössöä"-genreni. Tuskinpa tulee kuunneltua/muistaa kuunnella enempänsä.
3
Brothertiger – Lovers Kyllä kasarijuusto on verrattain ihan kiva trendi-ilmiö, mutta biiseissä pitäisi olla edes vittu jokin koukku. Ei täällä voi olla miten tahansa. Hävytöntä panosyntikkaa, kiihkeää sähkörumpurytmiikkaa, mahtipontinen kertsi, jotakin! Tämä on lähinnä musiikkia S-ryhmän kahvilan taustalle.
2
Gonjasufi – Nikels and Dimes Monta elementtiä, mutta ei minkäänlaista ristiriitaa. Hienostuneesti vinossa on tämä, täyttää koko pääkopan. Laskuhumaladeliriumissa katsotaan kun kattotuuletin laskeutuu ihan just repimään nenän irti naamasta ja kaikki, mitä ympärillä tapahtuu, kuulostaa tältä. Haluan kuulla lisää.
8
Juho Sarkkinen
Allo Darlin’ – Tallulah Ukulele, tuo kielisoittimien Gary Coleman, kannattelee eteerisen tunnustuksellista huokailua noin kappaleen puoleen väliin asti, mutta sitten puolivälissä matkaa jäädäänkin pysäkille. Sonatamainen tykitys jäi puuttumaan.
4
Ministry – 99 % Ja näin Al Jourgensenista pilkistää jöötin pää! Kertosäkeen puolivillainen Killing Joke-pastissi vetää pakin sekaisin ja nihkeä Coal Chamber-aggroilu säkeistöissä saa lapsiveden nousemaan suuhun. Ihan Kornin Dubstep-kokeilujen veroisiin sfääreihin ei vajottu, mutta se ei tässä konkurssissa paljoa paina.
1
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Tunnustan junttiuteni toteamalla että kaikki nämä matalaääniset, samaa soonista uraa polkevat naisartistit kuulostavat mielestäni Didolta. Eikö näitä vois haudata Laurel Canyoniin tai jotain?
2
Brothertiger – Lovers Kokonaisuudessaan hämmentävää loungemössöä, kiva bassolinja tosin.
2
Gonjasufi – Nikels and Dimes Huomioni keskittyi ihanan mekaaniseen biittiin, se on täydellinen soundtrack ihan mille tahansa jo itsessään. Äänimaisema sylkee karkkia hengästyttävällä tahdilla, ainakaan ensikuulemmalla ei mieleen tarttunut kuin jumalainen biitti ja huumeisen melankolinen tunnelma. Pinkan paras, pitää syventyä tarkemmin näihin Gonjasufin hommiin.
6
Aleksi Konttinen
Allo Darlin’ – Tallulah Voiko mikään biisi jossa on ukulele, olla muka huono. Olihan se vähän pitkähkö rämpyttely, mutta kuiteskin semmonen kiva hyvän mielen rämpytys.
7
Ministry – 99 % Ministry ja amerikkalaisen yhteiskunnan ja elämänmenon kritisointi kuuluvat yhteen kuin nenä korvaan. Kyllä se Al-sedän tatsi on vielä tallella.
9
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Sorry vaan Grace-beibi, mutta teittiä mahtuu kolmetoista tusinaan. Jos tää tulis paikallisen kitymarketin keskusradiosta niin ei huomais että mitään musiikkia ees missään soikaan.
4
Brothertiger – Lovers Voi moro. Ilman noita videon mötköjä kaikki kiinnostus katoaa nopeammin kuin ehtii tavata sanan syntikkapoppi.
1
Gonjasufi – Nikels and Dimes Vähän jäi jotain kaipaamaan mutta periaatteessa kelpo biisi. Erinomainen pituus tämmöselle kipaleelle, ei suotta pitkitetty ettei muutu tylsäksi.
7
Oskari Onninen
Allo Darlin’ – Tallulah Melodisesti juuri sitä priimaa, mihin Allo Darlinin kohdalla on totuttu. Sovitus on vaan ihan uskomattoman tylsä. Ukulele soi ja tee jäähtyy. Koko ajan odottaa, koska koko bändi tulee mukaan ja biisi herättää hengiltä tylsistyttäneen kuulijansa kuolleista.
5
Ministry – 99 % Pääni menee liukuhihnalla, jossa sitä murjotaan mekaanisesti vuoroin rautakangilla ja vuoroin tuhoamisprässillä. En olisi uskonut, että näin mitäänsanomaton biisi voi tuntua näin pahalta.
2
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Savuinen ääni, jonka takana ei ole mitään. Maailma olis parempi paikka, jos kaikki laulaja-lauluntekijättäret silti miettisi ennen kitaraan tarttumista muutaman kerran sitä, onko niillä oikeasti mitään annettavaa.
5
Brothertiger – Lovers Bassosta kolme pistettä, soundeista ja videosta yksi molemmista. Itse biisistä puolikas. Pyöristetään alaspäin, sillä olen kuullut tämän saman biisin yhtä unohdettavana noin miljoonan muun artistin esittämänä.
5
Gonjasufi – Nikels and Dimes Kuulostaa tripiltä, joka on jatkunut jo pitkään ja jonka loppua ei näy päänsisäisen höyryn lävitse. Albumimitta toimii varmasti yksittäistä biisiä paremmin, koska kaikki koukut oli oikeastaan tunnelmateknisiä.
7
Markus Kahila
Allo Darlin’ – Tallulah Ukulelepoppia, mikäpä ettei. Hienoa että homma pysyy jatkovasti kahden instrumentin kaavassa - tässä tapauksessa kaava toimii. Mutta onkohan sanoittaminen monellekin artistille välttämätön paha?
5
Ministry – 99 % Periaatteessa Jourgensenin kohkaaminen on aina tervetullutta - vaikka sitten pikacomebackin siivellä. Tästä kupletista ei tosin saa oikein kunnon otetta, vaikka mielenkiintoisiakin rakennuspalikoita on mukana. Ehkä tämä kasvaa kuuntelulla. Tai sitten ei.
5
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Omaperäinen lauluääni, kelpo hönkimistä. Biisillä ei tosin ole (ainakaan tälle sohvakriitikolle) juuri mitään annettavaa. Kaikki sovitukset ja soitinratkaisut bulkkitilattua Cardigansia. Eikö tämä ole tehty jo aika moneen kertaan?
5
Brothertiger – Lovers Tämä oli täysin mystinen kuuntelukokemus; sekä biisi että esitys oli niin heppoista kamaa, että jouduin suorittamaan äärimmmäisiä ponnisteluja pysyäkseni biisin mukana loppuun asti. Tällöinkin n. 30% kappaleesta lipui ohi korvien. Kyseessä voi olla taustamusiikki-genren multihuipentuma. Voisiko genren nimetä sanalla "vakuumi"? Pisteytys kaavalla 30% pois 10 pisteestä, josta turvallinen puolet artistille, eli 3.5 pistettä pyöristettynä ylöspäin = 4pt.
4
Gonjasufi – Nikels and Dimes Kaikki on hyvin kunnes "laulu" könähtää sisään. Kerrankin puolessavälissä alkava räpätys on tervetullut vaihdos. Kompit ja taustat toimivat hienosti, mutta biisi ei kanna loppuun asti. Kompastuu ennen maaliviivaa silkkaa flegmaattisuuttaan.
5
Antoinette Olivia
Allo Darlin’ – Tallulah Rorschachin testin tulos venyy ylipitkäksi. Symmetria on kaunista mutta tämä on haaleimpia mustetahroja tältä yhtyeeltä tähän mennessä.
4
Ministry – 99 % Tämä on aivan helvetin huonon kuuloista. Biisin alussa oleva "1,2,3,4,5,6,7,8" - no, muistetaanpa ystävämme Rorschach ja tehdään symmetriaa: 8,7,6,5,4,3,2,1
1
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Kovin hajutonta, mautonta ja harmitonta. Rorschachin testinä puhdas A4-arkki.
4
Brothertiger – Lovers Tusinakoukku jolle korvat ovat jo vuosia sitten puutunut kuin kymmenen vuoden mittaiseen Rorschachin testiin.
3
Gonjasufi – Nikels and Dimes Kontrasti on melko helvetin tyrmäävä ekan neljän biisin jälkeen. Jotenkin Oneohtrixmainen, paljon outoja yksityiskohtia. Apua, kolmiulotteinen Rorschachin testi!
8
Mikael Johannes Mattila
Allo Darlin’ – Tallulah Niin tämä oli tämä kaikkien rakastama ukulelebändi. Ihan leppoisa meno, vaikka toi kaiutettu huokailu minimalistisessa soundimaailmassa onkin vähän kulunut kikka. Ja vaikka tarina nähdäkseni kulkikin eteenpäin, ei samaa voi sanoa sovituksesta. Toisaalta ihan piristävän epätavallinen veto, ei sitä paisuttelua aina tarvitse. Ihan jees.
6
Ministry – 99 % Ylempien arvioiden perusteella odotukseni olivat aika nollissa. Ei tää silti nyt niin paha ollut mitä luulin, vaikka aika mitäänsanomatonta wrestling-taustamusaa olikin. Tuli siellä välissä yksi ihan hyvä riffikin.
3
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Tällaista eteeristä villasukkakahviloiden taustamusaa. Eipä tässä kai mitään vikaa ollut, muttei oikein särmääkään. Äänikin oli periaatteessa ihan kelpo, mutta onhan tämä venyvä ja vanuva soulahtava henkäily jo kuultu.
5
Brothertiger – Lovers Eiköhän viimeistään Destroyerin kasarijuusto-revival tehnyt kaikesta vastaavasta melkoisen turhaa. Androgyynit hahmot sukkahousukerrastoissa toisiaan syleilemässä on tosin aina jotenkin hauska näky. Jakaa tosin ylemmän kanssa saman kompastuskiven: tämä on jo kuultu.
5
Gonjasufi – Nikels and Dimes Jos polttaisin pilveä, olisi Gonjasufi sille oivaa taustamusaa: repaleiset äänimaailmat ovat sopivan huuruisia, ja rastamies kähisee kuin vanha ukko. Veikkaanpa, että kuten debyytilläkin, toimii tämä biisi varmasti paremmin osana albumikokonaisuutta.
7
Jukka Kuusisto
Allo Darlin’ – Tallulah Kaunis ääni. Olisi vaatinut vähän enemmän koukkuja parempiin pisteisiin.
6
Ministry – 99 % Kieltämättä mukaansatempaava biitti.
9
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Todella kaunis, mutta yksinkertainen kitaratausta. Hieno ääni tälläkin laulajalla.
8
Brothertiger – Lovers Muovinen tausta + efektoitu laulu = ei minun musiikkiani.
1
Gonjasufi – Nikels and Dimes Erikoinen, mutta ei kiinnostavalla tavalla.
3
Tanja Oksa
Allo Darlin’ – Tallulah Joskus biisi voi olla hyvinkin yksinkertainen ja silti kiinnostava. Tässä laulajan ääni on päässyt etualalle ja mikäs siinä, kun ääni on niin kauniin puhdas. Tämä sopii sunnuntain laiskaan iltapäivään oikein hyvin. Eihän tässä mitään erikoisia käänteitä tai kikkailuja ollut, mutta ei aina tarvitsekaan olla. Kyllä mun mielestä tälläiselle musiikille on aikansa ja paikkansa ja satuin kuuntelemaan sen juuri oikeaan aikaan.
7
Ministry – 99 % Yyh, tää kyllä pilasi mun rauhallisen fiilistelyn täysin. En jaksa yhtään tätä mölinää näin sunnuntaina ja tuskin muutenkaan. Oon mummompi kuin itse Pirkko Liinamaa, koska en keksi tästä oikein mitään positiivista sanottavaa. Loppuiko näiltä rahat, kun piti tehdä comeback? Koska ei tässä biisissä ole mitään, joka erottaisi tämän muista samanlaisista mölinöistä. Parasta tässä oli loppu. Hei hei!
2
Grace Woodroofe – I’ve Handled Myself Wrong Näitä uusia vahvoja ja sitlti herkkiä naislaulajia tulee kuin sieniä satteella ja mun sienikiintiö alkaa olla jo aika täynnä. Gracen erottaa kanssasisaristaan matala ääni, mutta eipä sitten juuri mikään muu. Ihan kiva, mutta jotain jäin kaipaamaan. Tai sitten syytän Ministryä, joka häiritsi mun chillausta.
6
Brothertiger – Lovers Minä tykkään kasarista! Mutta tykkään ehkä enempi kuitenkin siitä vanhasta kasarista, joka on tehty 80-luvulla. Tässä häiritsee vähän nuo lauluefektit, muuten biisi olisi voinut olla ihan mukava. Haluaisin Toro Y Moin tekevän oman versiosa tästä, voisin kuvitella tykkääväni siitä enemmän. Mutta plussan puolelle jäädään kumminkin.
6
Gonjasufi – Nikels and Dimes Tässä nyt ainakin oli paljon kaikkea, jopa ehkä liiankin kanssa. Alun kiljahdukset olivat häiritseviä, mutta rosoisesta laulusta kyllä tykkäsin. Biisi, josta en osaa sanoa, että tykkäänkö siitä vai en. Mutta ainakaan tämä ei ollut tylsä. Rosolaulu olisi voinut jatkua loppuun saakka, en tuosta puhelaulusta niin välittänyt. Mutta taustahurinoista tykkäsin. Eli levarin neljäs Pirkko! (Oho, oonpas ollut kiltillä tuulella tänään.)
6