Levyraati #17

Cate Le Bon – Fold the Cloth

Ei, Cate ei ole sukua Duran Duran -laulaja Simon Le Bonille. Sen sijaan hän on yksi Walesin lupaavimmista tulokkaista, kaksi vuotta sitten esikoisalbuminsa Me Oh Myn julkaissut folkpopartisti, jonka ääntä on kuultu muun muassa Neon Neonin ja hiphop-tuottaja Boom Bipin levyllä. Kakkosalbumi CYRK julkaistaan 17. tammikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Howler – Back of Your Neck

NME valitsi minnesotalaisen Howlerin vuoden 2011 kolmanneksi parhaaksi tulokkaaksi. Rough Traden kiinnittämä kitararockyhtye seuraa elokuussa julkaistua This One’s Different -EP:tä esikoisalbumilla America Give Up, joka julkaistaan 17. tammikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Porcelain Raft – Put Me to Sleep

Mauro Remiddi on alkaneen vuoden kiinnostavia albumidebytantteja. Muun muassa Ariel Pinkiin ja Perfume Geniusiin verrattu italialainen laptop-poppari julkaisee Strange Weekend -esikoisensa 23. tammikuuta ja piipahtaa pian sen jälkeen Suomessakin M83:n lämppärinä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Speech Debelle – Studio Backback Rap

Muistatko vielä Speech Debellen? Parhaalle brittialbumille myönnettävän Mercury Music Prizen kuin tyhjästä vuonna 2009 napanneen hiphop-laulajattaren, joka katosi voittonsa jälkeen kuvioista yhtä nopeasti kuin ilmestyikin? Mercury-voitostaan huolimatta kaupallisesti flopannut Speech Therapy -albumi saa 13. helmikuuta seuraajan nimeltä Freedom of Speech.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The 2 Bears – Work

The 2 Bears on yhtä kuin Hot Chipin Joe Goddard ja Raf Rundell (Greco Roman Sound System). Kaksikko seuraa viime kesän Bearhug-eepeetään esikoisalbumilla, jolta on lupa odottaa house- ja hiphop-sävytteistä elektroa. Work on 31. tammikuuta julkaistavan Be Strong -albumin ensimmäinen single.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Samuel Abaijon
Cate Le Bon – Fold the Cloth Loistavat soundit! Loistava biisi! Jostain syystä tuli SALAD mieleen.
10
Howler – Back of Your Neck I believe in 2012!!!
8
Porcelain Raft – Put Me to Sleep Kiinnostava mutta ei loistava.
5
Speech Debelle – Studio Backback Rap Tässäkin on jotain uutta ja lupaavaa.
7
2 Bears – Work Ei ole mun kuppi teetä.
4
Ville Anttonen
Cate Le Bon – Fold the Cloth ihan kivaa nyrpistelyretroilua
6
Howler – Back of Your Neck jeesus. taas tätä
2
Porcelain Raft – Put Me to Sleep mukavasti napsutteli siinä sivussa
6
Speech Debelle – Studio Backback Rap old school biach. periaatteessa ihan ok
4
2 Bears – Work herkistää kun karvaiset äijät tekee emodiskoa
8
Lauri Ojanen
Cate Le Bon – Fold the Cloth Ei jättänyt mieleen yhtään mitään, mutta ei kyllä vituttanutkaan. Ihankivaseiskasiis.
7
Howler – Back of Your Neck Retrorockia, joka toimii!
8
Porcelain Raft – Put Me to Sleep Läppäripopiksi soundit eivät ainakaan vituttaneet, mutta voisihan sitä sisällyttää biisiin muutakin kuin vain tasan yhden jutun, mitä junnaa neljä minuuttia.
5
Speech Debelle – Studio Backback Rap Ainakaan biiteissä ei ollut Guetta tai Tiesto. Särmää kaipaisi.
6
2 Bears – Work Housea, joka toimii!
8
Markus Kahila
Cate Le Bon – Fold the Cloth Ääni & Vimma -semifinalisti Vilmatus ja Violetit Hunsvotit esittää kappaleen "Shananaa! Tänään tätä tunteella, huomenna vähän hävettää". Lavakoreografiaan kuuluu kengänkärkien tarkastelua, mikin ohi puhuttuja spiikkejä ja tikkarien heittelyä yleisöön. Esiintyjillä arkivaatteiden päällä yhteensopivat tyllihameet ja iloisen väriset puuhkat.
4
Howler – Back of Your Neck Bändin nimi lupaa ulvontaa, ja sitähän tulee! Tästä ylimääräinen piste. Perusriffistä saisi oivallisen 5 sekunnin välimusiikin Frendit-sarjan kohtauksien välille ennen kun läpät alkaa. Muuta käyttöä tälle en keksi.
3
Porcelain Raft – Put Me to Sleep Taustat toimivat, tunnelma on alusta eteenpäin sopivan nyrjähtäneesti kohdallaan. Sanoituksista ei voi sanoa samaa, ja laulukin istuu biisiin aika vaikeasti. Eiköhän tällekin ystävänsä löydy, tervetuloa vaan.
6
Speech Debelle – Studio Backback Rap Kuuluu rytmit, äänet, ja sanatkin menee jakeluun mahtavasta paksusta murteesta huolimatta, mutta mikään ei rekisteröidy. Ei voi mitään, pakko jäävätä itsensä viitosella ulos - tästä en ymmärrä yhtään mitään.
5
2 Bears – Work Aivan loistavaa, Matin ja Tepon "Mä Joka Päivä Töitä Teen" -ikivihreän discoversio! Periaatteesta tätä pitäisi fanittaa, mutta kyseessähän on aivan holtitonta, viikkoduunarien viikonloppuörvellyksen ääniraidaksi tuutattua sparsaa. Kyllä Matin ja Tepon arktinen karisma nämä lökäpöksyt rökittää. Finnhits!!! http://www.youtube.com/watch?v=1-YiaQZz1zY
2
Antti Lähde
Cate Le Bon – Fold the Cloth OIkein kiva retropläjäys. Lelupsykedeliaa jonkun Jim Noirin ja Super Furry Animalsin malliin. Strawberry Fields -fiiliksiä, Ringo-rumpubreikkejä. Pidän.
8
Howler – Back of Your Neck Erittäin "punchablen" näköisiä kavereita. NME:n toimitus varmasti kuumana – ainakin kolmen kuukauden ajan. Kiva komppi, posketon riffi ja sopivan puupäinen meininki, että tätä jaksaa juuri yhden kappaleen verran.
6
Porcelain Raft – Put Me to Sleep Ilmava ja yksinkertainen, toimii varsinkin tunnelmansa puolesta. Ei räjäytä pankkia, mutta herättelee kiinnostusta albumia kohtaan.
7
Speech Debelle – Studio Backback Rap Säkeistössä kivaa pörinää ja vanhan koulun Neneh Cherry -meininkiä. Heikko kertosäe laskee valitettavasti fiilikset kovin alas. Ei lähde oikein vieläkään mulle tämä artisti.
5
2 Bears – Work Ei yhtä posketon kuin viimevuotinen Bear Hug, mutta taattua kamaa Hot Chipin kiihkeälle rakastajalle. Pöljää, ihanaa.
8
Milla Suomalainen
Cate Le Bon – Fold the Cloth Alun kitarat jo ärsyttivät, kun tuo ujellus alkoi teki mieli päästää laulaja kärsimyksistään. Yyyh.
1
Howler – Back of Your Neck Yeah! Tuli heti hyvä mieli ja siel on ne uuu uu uut! Ihana!!
10
Porcelain Raft – Put Me to Sleep Mukavan leppoisaa taustapoppia. Tän tahdissa vois juoda aamukaffit.
7
Speech Debelle – Studio Backback Rap Juu ei. Ei.
1
2 Bears – Work Ei paha. Livenä tanssittais. Levyllistä en kyllä jaksais.
6
Jukka Kuusisto
Cate Le Bon – Fold the Cloth Aksentista plussaa. Muuten ei oikein sytyttänyt. Tylsä sovitus ja viimeinen puolitoista minuuttia turhaa.
5
Howler – Back of Your Neck Minun ei selvästikään kannata ruveta lukemaan NME:tä. Toivottavasti tuota rumpukomppia ei tarvitse hetkeen kuunnella.
4
Porcelain Raft – Put Me to Sleep No, se oli todellakin laptop-poppia.
3
Speech Debelle – Studio Backback Rap En kuuntele hiphopia, mutta kirkkaasti kiinnostavampi tämä oli kuin yksikään noista edellisistä.
7
2 Bears – Work Hyvä biisi, vaikkei tämäkään levyä saa ostamaan. Autotune (tms.) vielä pois.
8
Antoinette Olivia
Cate Le Bon – Fold the Cloth Edessäni on kuppi kahvia. Tuntuu ihan empaattiselta biisiltä - siis siinä ettei oikein lähde käyntiin eikä saa otetta. Soolon jälkeen piristyy melkoisen paljon mutta taidan ottaa toisen kupin.
6
Howler – Back of Your Neck No niin, toinen kuppi kahvia alkaa. Muistanpa taas miksi NME lausutaan "enemy." Tästä taitaa tulla irish coffee, ei vaan kestä ilman viinaa.
1
Porcelain Raft – Put Me to Sleep Aamun toinen kahvikupillinen lähestyy loppuaan, ja olo on tarpeeksi virkeä että huomaa ideoiden puutteen. Kertsissä onneksi vähän singsongkoukkua.
6
Speech Debelle – Studio Backback Rap Jossain tökkii - tai oikeastaan ei töki kun ei pääse edes kosketusetäisyydelle. Varastan "new age thespian"-termin mutta ei tästä enempää saa.
3
2 Bears – Work Ohoh, koukku ja tuntuu että suunta on muutenkin tiedossa. Tuntui hyvältä neljän ensimmäisen biisin jälkeen. Hot Chip-faneille menee varmasti ilman blandista. Mä juon nyt kolmannen kupin kahvia kuitenkin.
8
Markus Hilden
Cate Le Bon – Fold the Cloth Caten laulama Neon Neonin I Lust U on viime vuosien upeimpia elektropoppiksia. Kiva, keskitason laulu, joka kasvannee kuuntelukertojen myötä. Melodiasta tulee vähän mieleen Belle and Sebastian. Kirkuvat kitarat ärsyttävät.
7
Howler – Back of Your Neck Bändillä on selvästi kohtuullisen terävä sävellyskynä, mutta veto tuskin riittää hetken hypeä pidemmälle. Näitä kymmenen minuutin tähdenlentojakin tarvitaan. En tosin tiedä, osuuko onnenpyörä Howlerin kohdalle.
5
Porcelain Raft – Put Me to Sleep Äh, en tykkää kun mainiot popsävellykset upotetaan johonkin ihmeelliseen suhinaan. Biisissä tapahtuu paljon, muttei kuitenkaan oikeastaan mitään. Yllätyksellisyydestä tulee yllätyksetöntä. Onneksi tätä ei venytetty yli neljän minuutin.
6
Speech Debelle – Studio Backback Rap Speech Debellen Mercury-voitto on historian suurimpia mysteereitä. Tämä on parempi kuin aiemmat kuulemani kaksi biisiä Debelleltä.
6
2 Bears – Work Halvat soundit ovat kivat, mutta juuri tällä hetkellä kuuntelen mieluummin ehtaa ysärieuropoppia.
4
Tanja Oksa
Cate Le Bon – Fold the Cloth Kate Bush wannabe? Aika ohut ääni ja en tiedä tykkäänkö tuosta out of tune-laulutyylistä, laulu jää muutenkin liian paljon soitannan varjoon. Ja ei toi kitarasoolokaan estä mun tylsistymistä. Brittiläinen Felix on parempi, kuunnelkaa sitä.
4
Howler – Back of Your Neck Söpö laulaja, nuoren Bradford Coxin näköinen (ei sillä, että Bradford olisi vanha). Ja biisikin oli kiva, omassa genressään positiivinen tulokas. Toimiva riffi, jalat heiluu ja tykkään laulajan äänestä. Niin ja kuuntelin biisin kaks kertaa! Eli Pirkon arvoinen biisi.
8
Porcelain Raft – Put Me to Sleep Hyvä taustabiitti, mutta hieman liian hunajainen/lipevä lauluääni mun makuun. Ja onhan tää aika kesy Ariel Pinkiin verrattuna. Mutta kuitenkin jäi positiivinen fiilis, tosin vielä harkinnassa viitsiikö tämän katsoa ennen M83:sta.
6
Speech Debelle – Studio Backback Rap No en muistanut Speechiä ennen tätä biisiä, mutta en varmaan muista laulajatarta tämänkään jälkeen. Tää on mun mielestä äärettömän tylsää. Kohdassa 2:14 mielenkiinto vähän heräsi, mutta lopahti aika pian taas sen jälkeen. Ei tämäkään saa minua kiinnostumaan hiphopista.
3
2 Bears – Work Tää biisi toimis varmaan hyvin spinningissä. Mutta ei saa nousemaan kotisohvalta ylös kumminkaan. Tässä oli vähän liikaa kaikkea, en mie oikein tiedä. Äh.
5
Anton Majava-Corbijn
Cate Le Bon – Fold the Cloth Kiusaa korvia. Laulu on epävireessä ja kitarasoolo kuulostaa ihan kamalalta. Yksi niitä folkpop-mimmejä joita pääsee ehkä vielä parin vuoden ajan kuulemaan isojen räppäreiden biiseissä.
4
Howler – Back of Your Neck Nämä amerikan vompatit voivat ryömiä takaisin siihen denim-luolaan josta ne on paskalehden paskalistaa koristamaan kaivettu.
2
Porcelain Raft – Put Me to Sleep Hyvää rakastelumusaa.
5
Speech Debelle – Studio Backback Rap Kertsissä on jotain Missy Elliott -vibaa, mutta kaikin puolin nallepuhisti vedettynä. Vähän sellaista angloräppiä mitä joku suomalainen mamumimmi voisi seuraavaksi tehdä.
3
2 Bears – Work Vähän liiankin helposti tykättävää diskoa, ihan niinkuin Hot Chipkin. Huokuu vanhojen äijien varmuus.
6