Levyraati #14

Busdriver – Kiss Me Back to Life

“Bussikuski” on Regan John Farquhar, 33-vuotias losangelesilainen räppäri, joka on kiinnitetty paremmin punkrockista tunnetulle Epitaph-levy-yhtiölle. Artistin kymmenes studioalbumi Beaus$Eros julkaistaan 16. tammikuuta. Levyltä löytyvän Kiss Me Back to Life -kappaleen näyttävän videon on ohjannut Chris Coats.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Grimes – Oblivion

Claire ”Grimes” Boucher on puolestaan 23-vuotias montrealilainen elektromuusikko, joka on herättänyt innostunutta kuplintaa pienjulkaisullaan ja kesällä d’Eonin kanssa julkaisemallaan Darkbloom-splitti-ep:llä. Oblivion on ep:näkin julkaistu lohkaisu artistin tammikuun lopussa julkaistavalta Visions-albumilta, joka herättänee ainakin Zola Jesusin ja Bat for Lashesin fanien kiinnostuksen.

http://youtu.be/CpKqQ8fsBQs

Diagrams – Tall Buildings

Diagrams on folktronicayhtye Tunngissa vaikuttaneen Sam Gendersin uusi projekti. Full Time Hobbyn (Timber Timbre, School of Seven Bells) kiinnittämä yhtye julkaisee tammikuun puolivälissä esikoisalbuminsa Black Light. Levyltä poimitun Tall Buildings -kappaleen videon on ohjannut lontoolaisduo Mathy & Fran.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Herra Ylppö ja Ihmiset – Mies murtuu

Maj Karma -keulakuvan ”realityrockyhtye” julkaisee 18. tammikuuta jo kolmannen albuminsa, jolla Ihmisten joukkoon liittyy Stonesta ja SubUrban Tribestä tuttu Janne Joutsenniemi. Ylpön mukaan Mies ja nainen on hänen uransa ensimmäinen teemalevy – miehestä ja naisesta, luonnollisesti. Mies murtuu -kappaleen videon on ohjannut Itkevä tyttö -yhtyeen Lauri-Matti Parppei.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Enter Shikari – Sssnakepit

Nu-rave meni jo, mutta Enter Shikari porskuttaa. Tammikuussa bändi julkaisee A Flash Flood of Colourin, ensimmäisen albuminsa kolmeen vuoteen. Tällä kertaa yhtyeen lupaillaan hyödyntävän post-hardcoressaan vielä entistäkin monipuolisemmin elektronisen musiikin hektisempiä alalajeja. Esimerkkinä levyn ensisingle Sssnakepit, jonka videon on ohjannut Alex Harman.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Arttu Ala-Jokimäki
Busdriver – Kiss Me Back to Life Project Blowed-kollektiivin persoonallinen backpacker-räppi kuuluu vieläkin Busdriverin ulosannissa, mutta tällä kertaa miehelle tyypillisiä outoiluja on ymmärretty hieman hillitä, ja se toimii. Mukavan häiriintynyt tunnelma ja koukku kertsi, tykkään.
9
Grimes – Oblivion Ei hassumpaa. Mukavan persoonallinen laulusaundi ja pari ihan hyvää melodista koukkuakin sieltä löytyy, mutta murisevat kasarisyntikat alkavat kyllästyttää jo biisin puolivälin paikkeilla.
6
Diagrams – Tall Buildings Komea groove heti alusta alkaen, mutta biisi jää vaille ansaitsemaansa kertosäettä. Hyviä perusjuttuja mutta ei mitään unohtumatonta.
7
Herra Ylppö ja Ihmiset – Mies murtuu Biisissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta tämäntapainen suomi-melankolia saa allekirjoittaneen aina tuntemaan olonsa vaikeaksi. Ei missään nimessä huono veto, mutta ei ole minun kuppini teetä.
6
Enter Shikari – Sssnakepit Nyt haisee AXE ja teini-ikäisen uho. Onneksi pomppuhevi meni jo.
4
Lauri Ojanen
Busdriver – Kiss Me Back to Life Kieroudessaan aivan mahtava. En tosin tiedä onko suht popahtava soundi omaan makuuni se kaikkein osuvin, mutta hyvältä kuulosti.
7
Grimes – Oblivion Ihan kiva ja samalla aika tylsä. Persoonallisuuden lisäksi kaipaisi biisiin muutakin sisältöä.
5
Diagrams – Tall Buildings Todella hyvä groove ja tarttuva melodiakin. Toimii!
8
Herra Ylppö ja Ihmiset – Mies murtuu Ehkä suuren taitelijankin pitää joskus olla kansan tuntojen tulkki. Ei tästä saa vaan mitään irti, mutta ei kyllä ärsytäkään.
5
Enter Shikari – Sssnakepit Pendulum-kansa kiittää ja kumartaa. Muut juoksevat saatanan äkkiä pakoon.
1
Jari Mäkelä
Busdriver – Kiss Me Back to Life Erittäin positiivinen tuttavuus!
8
Grimes – Oblivion Sinänsä miellyttävä, mutta aika tyhjänpäiväinen mikäliewave -viisu.
6
Diagrams – Tall Buildings Diagramsin paras kappale, muutaman viime vuoden aikana indiestandardiksi muodostuneella Paul Simon- / Peter Gabriel- soundilla.
7
Herra Ylppö ja Ihmiset – Mies murtuu Kräk!
4
Enter Shikari – Sssnakepit Ei.
3
Ville Anttonen
Busdriver – Kiss Me Back to Life sopivan nyrjähtänyttä mun makuun. videosta tulee mieleen busta rhymesin videot kultaisella 90-luvulla
8
Grimes – Oblivion lallallaa.taas kerran perusmukavaa retroilua. knife teki tämän kuitenkin mielenkiintoisemmin ja paremmin. eikö elektropoppiin edes yritetä enää keksiä mitään uutta?
4
Diagrams – Tall Buildings sarjassamme "ihan jees", mutta todella tasapaksua
5
Herra Ylppö ja Ihmiset – Mies murtuu Soolotuotannon paremman puolen materiaalia. Valitettavasti rima ei ole kauhean korkealla
6
Enter Shikari – Sssnakepit Nojoo... Alun vanhankoulun junkkahommat herätti mukavasti, mutta meni sitten paskaksi pomppuheviksi
3
Petri Hellgren
Busdriver – Kiss Me Back to Life Melko keskinkertainen sävellys, mutta hetkensä tällä on. Tekstissä laini : I´m a space program - mahtavaa.
6
Grimes – Oblivion Taas tympeäkö sävellys (Synabassoriffi on melkein yks yhteen Blondien One way or anotherin kanssa). Tuotannollisesti hyvä! Parhaat puolet kasarisoundeista! Tyylikäs! Kuulostaa "oikeasti" soitetulta. Kokonaisuuteen sopiva laulusoundi.
7
Diagrams – Tall Buildings Tää on kova. Hyvä biisi ja kiva kasarimeno (To Live And Die In LA aikainen Wang Chung tulee mieleen). Mahtavaa! Unohtunutta kasarisoundia tuotuna tähän päivään. Tuoreen kuulosta! Tätähän vois vaikka jorata!
9
Herra Ylppö ja Ihmiset – Mies murtuu Keskinkertaiseen sävellykseen on tässä saatu hieno sovitus. Biisissä tapahtuu koko ajan jotakin, vaikkakin tyylilajin puitteissa. Hieman totinen tulkintatapa, ehkä hieman pilkettä silmäkulmaan ja...niin.
6
Enter Shikari – Sssnakepit Onpas melko geneerinen biisi. Noi kitarariffit on joku muukin tehnyt ennen. Tyylien yhdistelmä tuntuu päälleliimatulta - kannattaisiko keskittyä vain jompaan kumpaan kunnolla?
4
Antti Lähde
Busdriver – Kiss Me Back to Life Erottuva. Iskee välittömästi, tosin ei välttämästä kestä hirveän monta kuuntelua. Jopa pienen crossover-hitin aineksia, ei kuitenkaan missään Gnarls Barkley -mittakaavassa.
7
Grimes – Oblivion Hypnoottinen bassokuvio (tulee mieleen State of Indepencence) ja biisin jälkipuolella mukaan tulevat hauskat elementit pelastavat pikkukivan elektropopbiisin mitäänsanomattomuudelta. Kaikki tässä on oikein viehättävää, tosin tässä ylipäänsä on aika vähän mitään.
7
Diagrams – Tall Buildings Tosi hyvä ja napakka popbiisi. Super Furry Animals kohtaa Hot Chipin tms. Pidän aika paljonkin ja odotan innolla albumin kuulemista.
8
Herra Ylppö ja Ihmiset – Mies murtuu Ei ärsytä. Mutta jättää kylmäksi. Biisin soundi ja sovitus ovat keskitietä vielä siinäkin vaiheessa, kun Kentin Volvo on ajanut penkkaan.
4
Enter Shikari – Sssnakepit Tietenkin ihan kamalaa, mutta jotenkin sympaattisella tavalla. Mieluummin tämä kuin Pendulum.
5
Tanja Oksa
Busdriver – Kiss Me Back to Life Hapokas video. Mut tiiättekö mitä, vastoin odotuksiani en inhonnutkaan tätä. Itse asiassa jopa tykkäsin kertsistä. Ja kuuntelenpa biisinkin uudestaan. Jostain syystä mulle tulee tästä kertsistä mieleen vääristynyt Twin Shadow. En osaa sanoa mikä muu tässä vetoaa, taustapompelit vai räppibiisin odottamaton melodisuus. Ilman sitä lyhyttä räpäytys-osiota olis tullut jopa 9, nyt "vain" 8.
8
Grimes – Oblivion Liian pikkutyttömäinen laulutapa ärsyttää, mielummin kuuntelen Bat for Lashesiä kuin tätä. Ja sitten noi lallatuksetkin vielä, ääh. Taustat ja jopa aa-attelutkin olis voineet olla kivat jollain toisella laulajalla, mutta tämän tytöt tyyli ei innosta. Lyriikoista ei jäänyt mitään mieleen ja en jaksa tai oikeastaan halua kuunnella tätä toista kertaa. Loppua oli venytetty liian pitkäksi, kuinka yllättävää.
5
Diagrams – Tall Buildings Jalat heiluu ja pää nytkyy, jee! Mutta loppua kohden alkoi kyllästyttämään korkeiden rakennusten hokeminen. Biisi lässähti. Laulajan äänestä tuli mieleen Kings for Convenience, mutta ei se ääni kuitenkaan ihan niin kiva ole kuin Øyella. Biisi olisi ihan hyvin voinut loppua kolmen minuutin kohdalla, siihen kuoro-osioon. Nyt siitä tuli pannukakku.
6
Herra Ylppö ja Ihmiset – Mies murtuu Tykkäsin Ylpön Sata Vuotta -biisistä aikoinaan paljonkin. Ja ei tämäkään huono ole, kovin samanlainen vain. Lyriikat ovat tosin sen verran angstiset ja kertsi kliseinen, että biisi melkein kallistuu korniuden puolelle. Siltikin Ylpön vähäeleinen laulu yhdistettynä pianoon tavoittaa sisäisen teinityttöni, joka ei voi vastustaa lauluja onnettomasta rakkaudesta. Ja jos mun pitäisi valita Ylpön ja Samuli Putron väliltä, niin mielummin kuuntelisin Ylppöä.
6
Enter Shikari – Sssnakepit Nu-etuliite meni mun kohdalla ohi jo 13 vuotta sitten, rave vuoden myöhemmin. Nu-ravesta en innostunut koskaan ja tämä biisi meni kokonaan ohi. Tuli mieleen huonosti tehty kopio At the Drive-Inistä.
2
V.S. Luoma-aho
Busdriver – Kiss Me Back to Life Tästä tulee aluksi mieleen Paska Räime eli Busta Rhymes sekoitettuna radioaktiiviseen Robert Smithiin, luultavasti ihan vain huohotuksen ja kasvoja kopeloivien sormien vuoksi, jonkunlainen Lullaby-flashback. Videosta siis tämä. Periaatteessa ihan miellyttävä laulusoundi, mutta kertsi on tätä nykyään niin kovin suosittua, muovisen eeppistä kiekumista tollasen retrosynakilkutuksen päälle. samaa pilipalia tuntuu olevan koko biisi. Tylsä, turvallinen, yhdentekevä. Ehdin aluksi jo innostua, kun luulin että nyt tulee abstraktia hipetihoppia. Paskanvitut.
5
Grimes – Oblivion Toi kivasti puhkeamassa oleva syntsabasso voisi toimia jossain klubilla ihan asiansa ajavasti, mutta kyllähän tästä muuten puuttuu sekä vaara että pop. Haluan painaa stoppia toisen minuutin kohdalla tämänkin tapauksessa.
5
Diagrams – Tall Buildings Kiesus, päästäänköhän me koskaan post-hipsterismin aikaan? Käytännössä ainoa retromeemibändi mitä siedän on Gang Gang Dance. Samalta ohjelmoidulta pinnalta tää kuulostaa kuin kaikki muutkin uudet bändit, mutta snadisti enemmän tässä on yritystä kuin kahdessa edellisessä pökäleessä.
6
Herra Ylppö ja Ihmiset – Mies murtuu Kauhea video. Suomalaiset video-ohjaajat taas vähän lite-eksisteerailemassa. Toi hienoinen sointunousu kertsiin tultaessa oli ihan symppis idea, mutta tylsähän tämä on sillä tavalla, millä Maj Karma / Ylppö pahimmillaan on. Eihän tää poikkea enää mistään sameasta kajaalipiporokkilannasta lainkaan. Voi voi, niin siisti EP ku se Iskelmä joskus vuonna kikkeli olikaan. Oh well. Onhan se hämärää että tätäkin matskua vielä tehdään. Video voisi olla ihan hyvin vuodelta 2001, samoin biisi. Ei siinä sinänsä mitään. Aika vitun paljon parempi biisi se "Sata vuotta" on.
4
Enter Shikari – Sssnakepit Hihihihihi. Oksennus turskahti suupieleen jo kättelyssä tuon helvetin tuulenpesäsivujakauksen kanssa. Melkein yhtä impotentin oloinen kaveri kuin se Prodigyn blondi peikko. Tähän pätee muuten samat sanat kuin Ylppöön, paitsi että tää voisi olla ihan hyvin jo vuodelta 1997. Annan ihan piruuttani tälle silti femman, koska Busdriver tai Grimes ei ollut yhtään sen parempi. Tai ehkä pinnan tasolla ja jonkun sosiaalipääomaisen tyylimeemin mukaan, mutta jeesus miten tyhjää ja helppoa paskaa. Synkeät oli biisit.
5
Olli Timonen
Busdriver – Kiss Me Back to Life Mitä?! Räppäri? Ei voi olla. Joka tapauksessa biisi saa minulta enemmän kuin 2 pistettä. Biisissä on syvyyttä ja siistiä äänimaailmaa. Vokaaleilla on toimivat efektit ja homma jää pyörimään päähän. Pistän Pirkkonaamaa kehiin kannustamaan räppäreitä tekemään enemmän musaa, josta jopa minä voin pitää!
7
Grimes – Oblivion En pitänyt tuosta yksinkertaisesta kompista noin dominoivana. Kaikki muut yksityiskohdat vaan katosi tuon bassojytkeen alle. Haluaisin kuulla tarkemmin nuo kivat lallattelut ja melodiat, mutta tämä basisti ei jaksa kääntää basson voimakkuutta vahvistimestaan nyt hiljasemmalle.
2
Diagrams – Tall Buildings Kivaa, menevää musiikkia hyvillä viulu ja kiippari lisillä. Biisissä oli jonkinlainen nostatus loppua kohden, mutta en silti jostain syystä päässyt tunnelmaan messiin.
4
Herra Ylppö ja Ihmiset – Mies murtuu Kyllä suomalainen mies on selvästi murtumispisteessä, kun hän vie auton pellolle ja löytää kaikki nuo työkalut auton hajottamiseen! Ylppö on kyllä löytäny suomalaisen mollisurkumusiikin ytimen ja toteuttaa sen tässä biisissä yllättävän hyvin. En tiedä johtuuko Ylpön halu tehdä näitä parisuhdekriisibiisejä vain huonosta menestyksestä naisrintamalla, mutta kuka minä olen tuomitsemaan. Antaa Ylpön tehdä perushyvää suomirockia.
5
Enter Shikari – Sssnakepit Ennen kertosäettä pystyin vielä uskomaan biisin etenevän johonkin jännään, mutta petyin. Varsin kliseinen kertosäe, jonka jälkeen biisi eteni normaalilla kaavalla. Jätkillä on ihan hyvän näkönen meno soittaessa, joten siitä parit pisteet.
3
Jukka Kuusisto
Busdriver – Kiss Me Back to Life
3
Grimes – Oblivion
6
Diagrams – Tall Buildings
6
Herra Ylppö ja Ihmiset – Mies murtuu
8
Enter Shikari – Sssnakepit
8
Valtteri Vääri
Busdriver – Kiss Me Back to Life Kiva pikku biisi, minkä kuunteli ihan mielellään, mutta josta ei seurannut tarvetta tutustua tämän sällin tuotantoon tarkemmin.
6
Grimes – Oblivion Ekalla kuuntelulla kappaleen alkupuolisko ärsytti. Tokalla kuuntelulla kuulosti paljon paljon paremmalta koko styge. Tuotannossa ois voinu olla enemmän jykevyyttä mutta ei hullumpi näinkään.
7
Diagrams – Tall Buildings Tämä tuntui junamatkalta suurkaupungin läpi. Mutta siten, että näki ainostaan harmaita korkeita rakennuksia, eikä mitään kivaa tai kiinnostavaa.
3
Herra Ylppö ja Ihmiset – Mies murtuu Ei huono, mutta ei kyllä erityisen hyväkään. Ihmiset on selvästi kuunnellu Interpolia.
5
Enter Shikari – Sssnakepit Ei jaksa.
1