Levyraati #12

fun. – We Are Young

Emopopin superlevy-yhtiön Fueled by Ramenin (Paramore, Cobra Starship, Panic at the Disco) tuore kiinnitys julkaisee kakkosalbuminsa 21. helmikuuta. Muun muassa Kanye Westiä ja Beyoncéa tuottaneen Jeff Bhaskerin hellässä ohjauksessa syntyneen Some Nightsin ensimmäisellä singlellä vierailee kesän Flow Festivalin kuningatar, Janelle Monáe.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The Maccabees – The Pelican

Brightonilaisen indierockyhtyeen ura on ollut toistaiseksi nousujohteinen: esikoinen Colour It In (2007) oli brittilistan 24:s ja Wall of Arms (2009) jo 13:s. Tammikuussa julkaistavalla Given to the Wildilla yhtye on tehnyt yhteistyötä tuottaja Tim Goldsworthyn (LCD Soundsystem) kanssa ja hakenut inspiraatiota muun muassa David Bowielta, Kate Bushilta ja Stone Rosesilta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Julma-Henri – Kauppaan kauppaan

Vuoden 2008 mixtape SRJTNT saa jatkoa 14. joulukuuta, jolloin ilmestyy levyn odotettu jatko-osa Radio Jihad. DJ Polarsoulin tuottamalla albumilla vierailevat muun muassa Jontti, Super Janne, Asa ja – kuten tässä tapauksessa – Pikkupiru.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Little Boots – Shake

27-vuotiaan Victoria Heskethin esikoisalbumi Hands (2009) nousi parhaimmillaan brittilistan viidenneksi ja myi saarivaltakunnassa lopulta kultaa. Särmikkään elektropopparin ura saa jatkoa ensi vuonna ilmestyvällä kakkosalbumilta, jota enteilee tuore single Shake.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kathleen Edwards – Change the Sheets

Kanadalainen countryrock-laulajatar on saanut neljännen albuminsa tuottajaksi Bon Iverin Justin Vernonin. Tammikuussa ilmestyvällä Voyageur-albumilla vierailevat myös muun muassa Norah Jones, Megafaun-yhtyeen Phil Cook ja suomalaissukuinen kitaristi Afie ”Bahamas” Jurvanen.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Janne Hannula
Kathleen Edwards – Change the Sheets
4
fun. – We Are Young
8
The Maccabees – The Pelican
5
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan
2
Little Boots – Shake
1
Juuso Janhunen
Little Boots – Shake Perushyvää jytkettä. Tänään mennään fiiliksillä näissä arvioissa, ei jaksa analysoida, maanantai.
7
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Ghettolarppi ei kiinnosta. Olen marcobjurströmmäisellä päällä, ei jaksa nasaalista negistelyä, vaikka se oiskin näennäisesti puettu hassutteluun.
3
The Maccabees – The Pelican Täytenumero. Tylsää ja yhdentekevää. Unohdin jo koko biisin.
2
fun. – We Are Young Ei ollenkaan mun musaa mutta jotenkin pakahduttavuudessaan toimi nyt. Kaksi lisäpistettä vaan siks että toi mimmi on niin kaunis. Haluun sen mun vaimoks.
7
Kathleen Edwards – Change the Sheets Jännää, miten joskus tosi tavallinen ja periaatteessa yllätyksetön musa voi tuntua niin mahtipontiselta. Jotenkin vaan kolahti.
8
Antti Lähde
Little Boots – Shake Todella, todella keskinkertainen ja kesy meininki. Ei mitään kiinnostavaa tuotannossa tai biisissä. Karismatyhjiö suorastaan kolossaalinen.
2
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Tuotanto on kivan röyhkeää pörinöineen ja kilinöineen. Vähän liian raskasta ja levotonta tavaraa kuitenkin; albumia ei monta biisiä kerrallaan pysty sulattamaan.
5
The Maccabees – The Pelican Yksi 2000-luvun brittipopbändeistä, jotka olen onnistunut ohittamaan lähes täydellisesti. Samanlaista stadionkrautpopsoundia kuin jollain Secret Machinesilta. Parin kivan idean biisi, joka ei kuitenkaan kanna kovinkaan monta kuuntelua.
5
fun. – We Are Young Aikamoista tykitystä. Tulee mieleen muinainen Mull Historical Society miljoonan dollarin My Chemical Romance -suodattimen läpi vedettynä. Ison dollarin poprockiksi ihan kiva.
6
Kathleen Edwards – Change the Sheets Kathleen on yksi maailman kaunisäänisimmistä laulajista, tietty. The Failer -debyytti (2003) oli klassikko, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Tämä on kuitenkin lupaavaa: keskitien aikuisrockin sarjassa ihan timanttista tavaraa, jonka soisi soivan jokaisessa autoradiossa E1:ltä E29:lle!
8
Marjo Hämäläinen
Little Boots – Shake Pidin joistakin artistin edellisen levyn biiseistä kohtalaisen paljonkin, mutta tämä oli lähinnä tylsä ja junnaava..
4
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Tämä nyt oli genreä, jota en voi sietää ollenkaan.
1
The Maccabees – The Pelican Eipä oikein iskenyt tämäkään.Täytyy tunnustaa, etten ole bändistä kuullutkaan, mutta en ole tainnut menettää mitään.
5
fun. – We Are Young Ihan ok, mutta en ehkä jaksaisi kuunnella tätä yhtään enempää.
5
Kathleen Edwards – Change the Sheets Aina yhtä ihana Kathleen Edwards ei petä nytkään. Ei yllä ihan parhaimpien biisiensä tasolle, mutta nostaa odotukset levyn suhteen korkealle.
8
Olli Timonen
Little Boots – Shake Ihan menevää tanssilattia jytkettä. Omaperäisyys loistaa poissaoloaan, sillä biisi etenee varsin lajityypilleen ominaisesti. Soundi on hiottu varsin hyvin kohdilleen ja kuvittelisin tämän olevan keskimääräistä parempaa musaa teinijuottoloissa.
3
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Whoo. Taas räppibiisi, jossa ei oikeestaan tapahdu mitään. Kyllästyminen iskee jo ensimmäisen kertosäkeen jälkeen kun tulee todenneeks, ettei biisi muutu pätkääkään.
1
The Maccabees – The Pelican Ahaa, joo indierockia. Siltähän se kuulostikin. On nää ihan taitavia soittamaan, mutta aikalailla perinteitä kunnioittaen edetään.
3
fun. – We Are Young Nojoo. Jotenkin biisi sopisi johonkin isompaan kokonaisuuteen tuollaiseksi pysäyttäväksi mahtipontisuudeksi, mutta yksinään ei ehkä niin kummoinen. Hieman stadionrock tyyppinen viisu, jota ihmiset voisivat laulaa mukana yleisömeressä. Ihan kiva.
5
Kathleen Edwards – Change the Sheets Ihan nätti biisi. Laulaja erottui selvästi edukseen. Kappale jäi kuitenkin suurimmalta osin yllätyksettömäksi. Kuitenkin varman hyvä ote soitannassa ja äänimaaimassa.
5
Jukka Kuusisto
Little Boots – Shake
6
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan
6
The Maccabees – The Pelican
5
fun. – We Are Young
3
Kathleen Edwards – Change the Sheets
6
Ville Anttonen
Little Boots – Shake ihan kiva groove. ei mitenkään persoonallista tai erikoista tosin
6
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan toimii ja messitsii :)
8
The Maccabees – The Pelican näin kolkyt ja risat - henkilönä olen huolissani nykyalternativemusiikin tilasta
3
fun. – We Are Young loppuosassa tulevat kivankuuloiset jutut nostivat pisteet keskinkertaiseen laariin
5
Kathleen Edwards – Change the Sheets olen kyyninen ja kyllästynyt
4
Valtteri Vääri
Little Boots – Shake Kaipa tän tahtiin vois aamuyöstä heilua. Laulusuoritus on kyllä todella mitäänsanomaton. Ei mitään särmää.
2
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Tausta oli ihan jees, mutta räbäytys todella väkinäisen kuuloista.
3
The Maccabees – The Pelican Kyllä! Täähän oli varsin menevä ja hieno veto. Pitänee tutustua tähän bändiin tarkemmin.
8
fun. – We Are Young Ei ole todellakaan niin hyvä kertsi, että sillä voi ratsastaa koko 4-minuuttisen kappaleen. Jotain koukkua ois kaivannut. Laulajan ääni oli suht rasittava mun korvaan. Videokin ärsytti, koska arvasin että se tyrii sen veitsen kanssa. Ei ollu mun juttu tää.
2
Kathleen Edwards – Change the Sheets Mulla ei ole mitään adult contemporarya vastaan! Sillä on ansaittu paikkansa maailman musiikkikentällä. Ja vaikka en itse (vielä) kauheesti uhraa soittoaikaa tällaiselle musalle, niin voisin kuvitella, että jos oisin nyt 15 vuotta vanhempi ni tykkäisin tästä paljon enemmän.
7
Antti Soukka
Little Boots – Shake Kovin persoonaton ja mitäänsanomaton biisi. Jaa että tää oli nyt sitten eka single?
3
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Ärsyttävä kertsi pilasi tuosta kaiken potentiaalisesti toimivan. Instrumentaalina tätä olis voinut kuunnellakin.
4
The Maccabees – The Pelican Täähän oli hyvä! Kivan kuuloinen stemmalaulu alussa pani odottamaan, mitä kaikkea sieltä tuleekaan, ja tulihan sieltä. Innostavaa meininkiä.
9
fun. – We Are Young Loppunostatus alkoi jo alussa, että kertsin toistoon ehti jo kyllästyä. Parissa kohtaa oli kyllä ihan sykähdyttäviä hetkiä.
5
Kathleen Edwards – Change the Sheets Siinähän se soljui vaivattomasti ja joopajoo.
5
Jukka Niittymaa
Little Boots – Shake "Lallallaa, shake, lallallaa." Siinä vissiin ne tärkeimmät.
2
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Sellasta paskaa, että pahaa tekee.
1
The Maccabees – The Pelican Peruskamaa. Ei hyvää, ei huonoa. Kai tälläsellekin puhaltelulle on sitten tilaus.
5
fun. – We Are Young Tylsä. Ei jaksanut kuunnella. (Miksi tää biisi oli listassa ekana ja kuitenkin arvosteltavana vasta 4. Meinas mennä Shaken pojot tälle. Nyt Jukka V. se ATK-kuntoon, tää ei ollu eka kerta!)
3
Kathleen Edwards – Change the Sheets Tääkin on sellasta peruskamaa, että menee ihahn kivasti taustalla, mutta ei herätä tunteita suuntaan tai toiseen. 1:30 kohdalla katsoin, että jokos tää loppuisi. Ei loppunut, tuli vielä samaa jöötiä kolme minuuttia lisää. Blaah.
4
Janne Laurila
Little Boots – Shake Lupaavalla discopumppauksella lähti ja myöhemmin ysäridancebreikit kuulosti virkistäviltä. Silti vähän light versio Roisin Murphysta. Tuotanto oli kyllä vähäeleisyydessään kutkuttava.
7
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Mainio party track, vaikka teksti ei niinkään bailausta käsitellyt. Miellyttävän vanhanaikainen tuotanto, tuli jotkut kymmenen vuoden takaiset Missy Elliottit synasaundeista mieleen.
8
The Maccabees – The Pelican Säkeistöissä kivat stemmat, mutta rumpali ahistavasti "kompitteli", hyi helvetti. Liian kalliin kuulosta musaa eikä kertosäettä ollenkaan vaikka tällasessa kompressiotuubassa sellanen kai pitäis olla. Not my cup of pee.
3
fun. – We Are Young Tässä oli mukavat "rumpu"saundit, tuotanto muutenkin korvia miellyttävä. Biisi ei niinkään. Maailma tulessa kailotettiin Glee-henkisen autotunetuksen avulla. Yääh.
4
Kathleen Edwards – Change the Sheets Oon aina ihan Kathleenista tykännyt, nyt vähän kädenlämpöinen sävelmä. Vähempikin kaiku riittäisi tuotannossa, kiitos vaan Bon Iver. Autoilumusiikkia.
7
Aki Pyykkö
Little Boots – Shake "Tanssimaan!", sanoo Pirkko.
9
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Henrin omaperäinen tyyli on suomalaisen räpin suurimpia ilonaiheita.
9
The Maccabees – The Pelican Toimiva, pirteä rock saa Pirkon aina hyvällä tuulelle.
7
fun. – We Are Young Melko puuduttavaa junnausta. Videon pointin missasin täysin.
5
Kathleen Edwards – Change the Sheets Intro lupaili jotain tosi hyvää, mutta aikuisrockia sieltä tulikin. Voin kuvitella miten videossa kirmataan Keskilännen viljapelloilla lakanoita heilutellen.
3
Lauri Ojanen
Little Boots – Shake Jumalauta, levyraadissa on tanssibiisi, jonka tahtiin tekis jopa mieli tanssia. Ihan jo siitä syystä kymppi. Jostain syystä tuli Little Bootsin lauluäänestä tosi vahvat Kylie Minogue-vibat, mikä myös lisäisi pojoja, ellei kymppi olisi jo valmiina.
10
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Musta on helvetin hienoa, että Suomiräppäreistä löytyy tyyppejä, jotka eivät tyydy perusratkaisuihin. Välillä Henkka astuu paskaan, mutta nyt vuollaan julmaa kultaa.
9
The Maccabees – The Pelican Niitä bändejä, joita kuunnellessa tulee monta muuta brittibändiä mieleen, ja sitten muistaa, että Maccabees taitaa olla kyseessä ihan jokaisessa mielleyhtymässä. Vaikka biisi menikin mindfuckeillessa vähän ohi, niin jäi siitä edes jotain mieleen.
7
fun. – We Are Young Ihan kiva poppisbiisi, mutta tosi yhdentekevä loppupeleissä, eikä mulle oikein selvinny, että haluaako bändi olla r'n'b:tä vai poppia. Ei sillä että niillä juuri eroa nykyisin olisikaan.
4
Kathleen Edwards – Change the Sheets Aikuisrockiksi yllättävän ponteva. Onhan tässä vahvaa radioaaltomaisuutta ja keskitien hyväilyä, mutta se on toteutettu hyvällä tyylillä. Eipä tätä kyllä silti kovin montaa kertaa jaksaisi kuunnella.
6
Jari Mäkelä
Little Boots – Shake En lähde tällä kertaa sinun kanssas tanssimaan taikka marjaan. Ehkä joskus toiste (no en varmaan). Eikös tämän pitänyt olla seuraava La Roux silloin 2009? Niistä ajoista onkin kulunut iäisyys. Kuulostaa kiltisti sanottuna ajattomalta.
6
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Vittuun Kelat ja Tapiot, Henrissä on munaa.
8
The Maccabees – The Pelican Puitteet ja soundi hallussa. Missä se biisi on, kysyis Väinö?
5
fun. – We Are Young Söpöläinen videolla. Biisi niin perusperusperus, että itku tuli. Panic At The Discon stadionversio, jebu jee.
5
Kathleen Edwards – Change the Sheets Todella tylsää ja löysää, eikä tossa muijassa ole mitään persoonallista. Jos olisin 15 vuotta nuorempi, voisin ehkä jollain tasolla ymmärtää.
4
Sirkku Lehtonen
Little Boots – Shake Tanssilattialla ok, mut muuten aika tylsä.
4
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Mielummin kuuntelen vaikka porakonetta kuin tätä.
1
The Maccabees – The Pelican Kiva biitti, voisin kuvitella kuuntelevani lisää tätä bändiä.
8
fun. – We Are Young Ihan kuunneltava.
6
Kathleen Edwards – Change the Sheets Mukava ääni naisella ja silleen, mut ei kauheesti jää mieleen.
6
Tanja Oksa
Little Boots – Shake En innostunut Little Bootsin hehkutuksesta esikoislevyn aikoihin, mutta nyt pienessä viinipöhnässä voisin kuvitella tanssivani tätä jollain klubilla. Pää nytkyy biisin mukana, mutta ei tämä kyllä tuo mitään uutta mukanaan. Jos pitäisi valita tämän ja Molokon "Sing It Back"in välillä, valitsisin jälkimmäisen. Pakko antaa kumminkin ylimääräinen piste Saint Etienne-assosiaatiosta, vaikkei tämä yhtä hyvä olekaan. Nyt tekee mieli lähteä bilettämään.
6
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan "Kauppaan kauppaan"-hokema jää mieleen jo 30 sekunnin jälkeen, mutta valitettavasti se ärsyttää jo nyt. Ei jaksais kuunnella edes loppuun biisiä, "laulajalla" todella ärsyttävä ääni. Hokemaa lukuunottamatta muut sanat eivät jää mieleen edes biisiä kuunnellessa ja biisikin loppui kuin seinään. Hyvä, että loppui.
1
The Maccabees – The Pelican Inspiraation kohteet lupaavat paljon, saa nähdä miten käy biisille... Ensimmäinen ajatus: Hakuna matata! Ja kuulun siihen vähemmistöön, joka ei hirveesti välitä Leijonakuninkaasta (Dumbo on paljon parempi!). Enkä minä oikein kuule niitä inspiraation kohteitakaan tässä millään lailla. Ajoittaisia valonpilkahduksia lukuunottamatta (joista tuli vähän Arcade Fire mieleen) ärsyttävä ralli.
4
fun. – We Are Young Tässä ehkä haetaan jonkinlaista anthem-henkisyyttä, mutta ei ihan vetoa minuun. Ja Janelle toimii yksinään kyllä paljon paremmin. Kovasti on yritetty nostattaa biisiä kertsiin, mutta yritykseksi jää. Sekametelisoppa, joka ei maistu (= kuulosta) miltään.
5
Kathleen Edwards – Change the Sheets Tytöllä on nätti ääni. Harmi, että itse biisi on niin kovin tavanomainen. Jos biisin sanoitukset rakentuvat lakanoiden vaihtamisen ympärille, niin ei tee mieli kuunnella ko. sanoituksia tarkemmin. Alku lupasi hyvää, mutta loppua kohden biisi lässähti. Tylsää.
5
Jussi Mäntysaari
Little Boots – Shake Jotenkin tässä on sellanen 2009-haisu. Aika mitäänsanomaton. Sitä paitsi tuo videon idea on jo niin käytetty, How Deep Is Your Love -viraalivideolla nämä.
4
Julma-Henri – Kauppaan kauppaan Kenties yliarvostetuin suomiräppäri. Samat Kela-stoorit sieltä taas tuli, taustat ei niin kiinnostavia kuin sillä ekalla levyllä ,jolla silläkin räpit olivat ihan paskoja.
2
The Maccabees – The Pelican Tämähän oli hyvä! Melodia toki aika kuultu, mutta on mahtavaa että briteistä aina löytyy uusia tämän sarjan bändejä. Pitänee tutustua levyyn.
8
fun. – We Are Young Ärsyttävästi pre-kertsi on paras osa. Ei tämä oikein lähde missään vaiheessa. Kenties vähiten korni Fueled by Ramenin bändeistä, mutta myös vähiten hyvä - ainakin tämän biisin perusteella. Ei huono silti.
6
Kathleen Edwards – Change the Sheets Periaatteessa ihan omaa aluettani, mutta ilmeisesti Justin Vernonin vaikutuksesta tämä on väännetty kumman AOR:ksi. Olisi paljon parempi T-Bone Burnett -henkisenä perinnetuotantona. Tosin voisi biisikin olla parempi.
5