Levyraati #11

Apulanta – Pihtiote

Toni Wirtanen esitelköön yhtyeensä hengentuotteen tiedotteitse: ”Tavallaan tämä biisi, Pihtiote, on kuin paluu kotiin, jossa joku onkin poissaoloni aikana maalannut seinät. Diggailen todella paljon tästä rallista, vaikka oikeastaan en osaa sanoa miksi. Jotenkin tästä tuli osiaan suurempi juttu, ja se on ehkä parasta, mitä biisille voi tapahtua.” Apulannan yhdestoista studioalbumi ilmestyy ensi keväänä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Twilight Sad – Sick

Twilight Sad tulee Skotlannista, mikäli ette sitä laulaja James Grahamin aksentista arvanneet. Tummanpuhuvan indierockyhtyeen kolmas albumi No One Can Ever Know ilmestyy helmikuussa.

http://youtu.be/b-DbyThyVUQ

The Phenomenal Handclap Band – Following

Bryan Ferryä tämän Yhdysvaltain-kiertueella lämmitellyt “ilmiömäinen taputusyhtye” yhdistelee musiikissaan rohkeasti eri tyylejä soulista elektroon rockiin ja psykedeliaan. Monipäisen newyorkilaisryhmän kakkosalbumi Form & Control ilmestyy 31. tammikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The Saturnettes – Just a Song

Euroviisukarsinnoistakin tuttu tamperelaishujoppi Jann Wilde rockaa perinnetietoisesti uudella The Saturnettes -yhtyeellään, jonka nimetön esikoisalbumi julkaistiin viime viikolla. Albumi on jo ehtiväiselle Wildelle jo neljäs, ja niistä jokainen on julkaistu eri kokoonpanon kanssa.

http://youtu.be/EE_OPWkFL94

Emeli Sandé – Daddy

Adele Emeli Sandé on brittiläisen soulin ja r&b:n suuri toivo. Eri yhteyksissä jo neljästi Iso-Britannian top 10 -listalle noussut Sanfé on kirjoittanut biisejä muun muassa Cheryl Colelle, Tinie Tempahille ja Leona Lewisille. Artistin tällä viikolla julkaistavan esikoisalbumin menestykselle antavat lisäpontta muun muassa Simon Cowellin ylisanat “parhaasta artistista juuri nyt”.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Ville Anttonen
Apulanta – Pihtiote hyvä biisi
7
Twilight Sad – Sick knives out skottilaisittain? toimii hyvin
8
The Phenomenal Handclap Band – Following tääkin oli ihan kivaa
6
The Saturnettes – Just a Song olihan se. eikä ees kauhean kummoinen laulu
4
Emeli Sandé – Daddy oon tainnut kuulla tältä toisenkin biisin jossa sama rumpulooppi suoraan unfinished sympathysta. retroilua mutta siedettävää sellaista
7
Veikko Danger Jalkanen
Apulanta – Pihtiote Hätäisesti voisi päätellä nuorison voivan niin huonosti kun nykyään vissiin voi, ihan vaan koska kuuntelevat näinkin hirveätä roskaa, mutta sehän nyt olisi typerää. Voi kun Apulanta vaan apinoisi vieläkin Nirvanaa. Nirvana oli kuitenkin hyvä bändi. Kuuntelisivat nuoret sitä.
2
Twilight Sad – Sick Joy Division kaikui päässä synien jälkeen. Silti hieman kyllästyin. Sitten aloin kuvittelemaan, että tuttu tamperelaishujoppi Jann Wilde laulaa tätä ja rupesin viihtymään. Näin jaksoin loppuun asti.
5
The Phenomenal Handclap Band – Following Eihän tässä hirveästi vikaa ollut. Mutta kovin vähän mitään muutakaan.
5
The Saturnettes – Just a Song Kappaleen nimeäminen vain 'Vain lauluksi' on joko typerää, rohkeaa tai molempia. Varsinkin kun kyseessä on erittäin vahvasti vain laulu eikä sen enempää. Olisi kiva kokea vahvoja tunteita musiikkia kuunnellessa joko puolesta tai vastaan. Mutta ei.
4
Emeli Sandé – Daddy Hyvin lauloi ja 'ihan kivaa' muutenkin.'Ihan kivaa' piirun verran positiivisemalla klangilla kuin mitä 'ihan kivaa' yleensä tarkoittaa.
6
Antti Lähde
Apulanta – Pihtiote Mahtipontisinta Apulantaa vähään aikaan. Ei sinänsä kiva juttu, että omaan korvaan bändi on ollut aina parhaimmillaan silloin, kun se ei ole yrittänyt näin paljon (eli liikaa). Ihan kiva alkupuolisko, mutta mitä enemmän elementtejä biisin kasataan, sitä alemmas fiilikset laskee.
3
Twilight Sad – Sick Editorsia älyttömän hassulla aksentilla. Paisuttelubiisi, jossa ei lopulta paisutella, ja sellaiseksi oikein nätti. Albumi kiinnostaa tämän bändin kohdalla yksittäisiä biisinäytteitä enemmän.
7
The Phenomenal Handclap Band – Following Tää on oikein kiva ja aika luontevakin kitara- ja konepopin liittymä. Sellainen kivan kömpelö new wave -fiilis. Ei kyllä vielä riitä siihen, että innostuisi kauheasti bändiin tutustumaan.
7
The Saturnettes – Just a Song Symppaan Jann Wildeä lähes varauksettomasti, mutta tämä on ihan kohtuuttoman laimea biisi. Todella kauas jäädään viimevuotisen soololevyn tenhosta.
3
Emeli Sandé – Daddy Eh. Unfinished Sympathya ja Back to Blackia. Ei sytytä, mitään henkilökohtaisuutta ei ainakaan tästä täsmäräätälöidystä hittiohjuksesta löydy. Hyvin laulaa, tietenkin.
5
Aki Pyykkö
Apulanta – Pihtiote Samalla kaavalla mennään kuin Apulannan biiseissä aina ennenkin. Onhan se ihan ok kaava, ei siinä mitään.
5
Twilight Sad – Sick Mukavan tunnelmallista kitarointia marraskuiseen apeuteen. Aksentti tuppaa kiinnittämään huomiota liikaakin (ns. Verjnuarmu-efekti).
6
The Phenomenal Handclap Band – Following Mahtavan nimiseltä bändiltä toivoi vähän vahvempaa biisiä, mutta miellyttävää indiefiilistelyä näinkin.
7
The Saturnettes – Just a Song Kahteen eri otteeseen yritin, mutta en vain kestänyt kuunnella loppuun asti. Videostakaan ei paljon pysty sanomaan.
1
Emeli Sandé – Daddy Hiukan eri mieltä täytyy olla Simon Cowellin kanssa, ei tämä nyt kovin erikoinen ollut. Videokin perustylsä, mitä nyt tukka oli kiva.
4
Tanja Oksa
Apulanta – Pihtiote LOPETTAKAA JO!!! Kaikki pieni kapina vuodelta -95 on vaihtunut Novan tehosoittoon, tosi-tv-sarjoihin, naistenlehtien haastatteluihin... Tykkäsin Apiksesta vuonna -95, vuonna -11 harmittaa, että yhtye ole osannut lopettaa ajoissa. Eihän Toni ole ikinä osannut laulaa, mutta ei tuo autotunetettu ääni ole yhtään sen parempi. Siihen kun yhdistetään vielä jouset ja tylsän mahtipontinen biisi, niin kuulijaa vain haukotuttaa.
2
Twilight Sad – Sick Biisissä kaunis melodia, mutta vahva irkku-aksentti vähän särähtää korvaan. Ehkä myös hivenen liian ylväs laulutyyli ärsyttää, loppupuolen pehmeämpi laulanta miellyttää huomattavasti enemmän. Olisin tykännyt enemmän eri laulajalla, mutta biisistä itsestään Pirkko.
6
The Phenomenal Handclap Band – Following Olin oikeastaan helpottunut, ettei biisi perustunut pelkälle taputukselle. Mutta miksi ihmeessä antaa bändille taputuksiin viittaava typerä nimi? Bändit tuntuvat nykyään kilpaileva siitä, että kenellä on typerin ja pisin nimi. En myöskään tykännyt robottiäänestä, enkä erityisemmin naisen monotonisesta laulannastakaan. Muuten mitäänsanomaton tekele. Next!
4
The Saturnettes – Just a Song Sunrise Avenue goes glam? Ai, eikö tämä ollutkaan Huberin renkutus? Yhtä tylsyydessään puistattava kuin Sunrise Avenuen biisit. Ja ensimmäinen Levarin biisi, jota en jaksanut kuunnella loppuun. Lopetin kitarasooloon, kertokaa jos menetin jotain.
1
Emeli Sandé – Daddy Mikähän Emelistä tekee "parhaan artistin juuri nyt"? Toki lauluääni on hyvä, mutta niin on monella muullakin. Biisissä ei ole mitään erikoista, perustaustat sekä -rakenne. Lyriikoista jäi mieleen vain isän perään hokeminen. Ainoa plussa on se, ettei Emeli revitellyt äänellään yhtä karmeasti kuin kanssasisarensa, mutta ei tästä kyllä jäänyt yhtään mitään mieleen.
5
Niina Virtanen
Apulanta – Pihtiote Jos angstinen Toni Wirtanen vuodelta 1994 tapaisi vuoden 2011 Toni Wirtasen - seestyneen, keski-ikää lähentelevän koko kansan artistin, joka esiintyy kaikenmaaliman Elämä Lapselle -konserteissa ja autotunettaa oman lauluna, vetäisi nuori Toni W. vanhaa Toni W:tä kuonoon. Ei keski-iälle saa olla vihainen, kaikkihan me sitä lähestytään, mutta pakkoko sitä on aina niin kovin tylsistyä?
3
Twilight Sad – Sick Vaati kolme kuuntelukertaa ennen kuin sain tästä saippuasta mitään otetta, mutta ihan laadukasta saippuahaan se sitten lopulta olikin. Hienovaraisesti herättelevää skottilaista dramatiikkaa, jonka toimivuus rakentui pääosin sympaattisen aksentin ja sopivan kiltillä kaiholla soivien kitaroiden varaan. Ei räjäytä tajuntaa, mutta nousee tämän kierroksen parhaaksi.
7
The Phenomenal Handclap Band – Following Kertaus on opintojen äiti, kyllä se jää päähän junnaamaan kun hoette vaan samaa koko biisin ajan. Melkein luulen jopa tykkääväni biisistä, tai ainakin siitä versiosta mikä päähäni jäi soimaan. Haluaisin kyllä nyt joinata taputusbändin mystiseen huoneseen, mitä ne oikein tekee siellä?
6
The Saturnettes – Just a Song Tää oli vaan laulu. Ja kymmenen euron budjetilla varustettu musavideo, joskin sekin kymppi käytettiin klaffijalluun. Just a song and a cheap video. That's all folks.
2
Emeli Sandé – Daddy Jazmine Sullivan? Ai eikö? Mistä sitä enää tietää, kun näitä komeaäänisiä naisia puskee nyt joka tuutista niin kuin säteilyä Tshernobylistä. Ei tässä sinänsä mitään vikaa ole, mutta eipä mitään omalaatuistakaan. Jatkossa erotan tämän muista pop-soul-laulajista ainoastaan kampauksesta.
4
Lauri Ojanen
Apulanta – Pihtiote Teinityttöjen oma Yö. Ei vaan jaksa, vaikka Apulantaa kymmenen vuotta kiusanneesta pomppumetalliriffittelystä oltiinkin päästy eroon. Silti aivan järkyttävän pliisua ja mitäänsanomatonta huttua.
1
Twilight Sad – Sick Skottiaksentti toimii aina, mutta biisinä ei oikein sykähdyttänyt. Toimii varmasti levykontekstissa paljon paremmin.
6
The Phenomenal Handclap Band – Following Pop & Jazz Konservatorio-versio tanssimusiikista. Elementit ovat kohdillaan, mutta kaikki särmä, potkivuus, seksi ja muut elementit, mitkä pakottaisivat tanssimaan puuttuvat kokonaan. Ihan ok, mutta ei yhtään mitään sen enempää.
5
The Saturnettes – Just a Song Ei tullut mieleen mitään muuta kuin ruotsinlaivan disko. Osaakohan tuo Wilde oikeasti yhtään mitään, kun kaikki kokeilut ovat menneet enemmän tai vähemmän vituiksi.
1
Emeli Sandé – Daddy Briteissä ei soul- ja r'n'b-sisarista totisesti pulaa ole, eikä Emelilläkään oikein ole mitään, millä erottautua massasta. Tämän viisikon selkeästi parhain biisi, mutta genressään hukkuu valitettavasti massaan.
7
Janne Samuli Sirviö
Apulanta – Pihtiote Ehjä, Kolme ja Aivan kuin kaikki muutkin on 1990-luvun kotimaisten äänilevyjen parhaimmistoa. Tämä oli tylsää silsasalsaa. 2000-luvun Yö autopilotilla. Iso soundi ja tarpeettomat, paisuttelevat jouset. Ärsyttävä autotune ja tylsä sävellys. Apulannan paras terä taisi katketa Plastikin jälkeen. Silti Wirtanen on yleensä osannut tehdä iskevät sinkut. Tämä, kuten edellinenkään single, ei minun korvissani sellainen ole.
2
Twilight Sad – Sick Biisissä oli hyvä tunnelma. Laulajan aksentti oli erilainen, mutta myös skidisti huvittava. Biisi itsessään ei oo erikoinen, mut tuotanto oli paikoin tosi hyvää. Keskikastia. Odotin kokoajan et koska tää lähtee.
5
The Phenomenal Handclap Band – Following Kierroksen paras tähän mennessä. Musassa vähän Roxy Musicia, vähän Bugglesia. Miellytti korvaa.
7
The Saturnettes – Just a Song Melody Club on parhaimmillaan tosi hyvä. Tää on vähän ku Melody Club mutta ei yhtään hyvä. Tässä on jotain tosi tökeröä, vaikka periaatteessa haluisin kovasti pitää tästä. Ei ainakaan vielä kahdella kuuntelulla sytytä. Laulajan ääni ei myöskään kanna riittävästi.
2
Emeli Sandé – Daddy Näitä on viime vuosina tullut kuin sieniä sateella. Tää oli kuitenki mun mielestä oikein hyvä. Hyvä tuotanto, ysärihtävä tuotanto ja sielukas ääni. Ei omaperäisintä kamaa mut ehdottomasti kierroksen paras biisi IMO.
8
Jari Mäkelä
Apulanta – Pihtiote Olen vieläkin "katkera" siitä, kun Virtanen joskus lyttäsi bändini singlen Soundissa. Pääsen vuorostani haukkumaan sen paskan bändin paskan biisin julkisesti, heh-heh.
2
Twilight Sad – Sick "Ihan kiva aksentti".
5
The Phenomenal Handclap Band – Following Minä tykkään roboteista.
6
The Saturnettes – Just a Song Wilde on siirtynyt soittamaan melodyclubmaista kasaridiscoa. Kriitikot vihaavat, joten pakko tämän on olla hyvää.
7
Emeli Sandé – Daddy Naispuolinen Cee Lo Green, ja se on kehu.
6
Iris Tomaszewski
Apulanta – Pihtiote Pateettista ja varman päälle. Beibi, tästä puuttuu nyt täysin se piiska.
2
Twilight Sad – Sick Ihan jeeeees. Hieman liikaa minun makuuni kliseistä kasarisaundia (ne kimeet syntikat). Uppoais paremmin angstisempaan olotilaan. Tykkäsin kuitenkin laulajan suloisesta ääntämyksestä!
5
The Phenomenal Handclap Band – Following Hei, jeee! Mukavalla tavalla kökkö meininki. Elektron ja vanhan kunnon diskosaundin yhdistelmä toimii!
7
The Saturnettes – Just a Song Pelkän biisin kuuleminen ei aiheuttaisi niin suuria väristyksiä, onhan se vain laulu, mutta videon nähtyäni tunnen myötähäpeää. Argh. Basisti ei selvästikään haluaisi olla paikalla. Ja vielä modulaatio! Eih! Minua myöskin häiritsee se, että tyypin englannin ääntäminen on niin suomalaisen kuuloista.
3
Emeli Sandé – Daddy Niin, näitähän tuppaa nyt joka tuutista, näitä hyvä-äänisiä soul/r&b-laulajia. Tämänkin ääni on sielukas toki, mutta itse biisi tylsä. En tykännyt överimassiivisesta äänimaalimasta. Mutta videon daddyllä oli kyllä hyvä beba! ;)
5
Jukka Niittymaa
Apulanta – Pihtiote Haluaisin pitää tästä, koska silloin olisin todella erilainen tässä seurakunnassa. Mutta mutta mutta... En pysty.
1
Twilight Sad – Sick Kerralla tästä en saanut kiinni. Ja toista kertaa en jaksanut kuunnella.
3
The Phenomenal Handclap Band – Following Kuulostaa hyvälle. Love the vocoder. Kiva bassline. Toimii edelleen, eikä vielä edes kertsissä. Nyt jännää kuinka käy. Kohta vois alkaa tapahtuu. Noniin, HANAA JUMALAUTA!!! Miksi tää ei lähde?!?! Miksi ryssitte hyvän biisin HÄ?! Äh. Taas perhana olis itte pitänyt kädestä pitäen näyttää miten homma tehdään. No ehkä joku tekee jonkun tykin remixin. Harmittaa oikein, kun tässä oli aineksia vaikka mihin. Höh. Annan silti seiskan. Tykkäsin kummiskin et ihan OK ja voco oli tosi ihana.
7
The Saturnettes – Just a Song Hämmentävä kappale. Turhanpäiväisen iskevää euroviisukamaa. Modulaatio, se on aina jotain jo sekin. Ja videolle annan -6 pistettä. Se oli aika riipaiseva kokemus.
3
Emeli Sandé – Daddy Hassusta tukasta huolimatta ihan jees.
7
Valtteri Vääri
Apulanta – Pihtiote Masentava biisi.
2
Twilight Sad – Sick Forget The Night Aheadilla oli muutama hienon hieno kappale ja loput melko tasapaksuja vetoja. Ei nosta odotuksia uuden levyn suhteen, kun eka sinkku on sieltä tasapaksummasta päästä. Mutta toivottavasti yllätyn sitten positiivisesti kun levy ilmestyy.
5
The Phenomenal Handclap Band – Following Ei lähteny ei. inthisroominthisroominthisroom.
3
The Saturnettes – Just a Song Robert Smith -tukkakaan ei pelasta, kun biisi on noin köykäinen. Videosta puhumattakaan.
2
Emeli Sandé – Daddy Tämä on kuultu tuhanteen kertaan. Kertakäyttökamaa, rahat pois ostavalta kansalta. (Mahdollisesti heikkotasoisin levyraati tähän mennessä)
2
Leo Tomaszewski
Apulanta – Pihtiote huono lauluääni yhdistettynä liialiseen mahtipontisuuteen ei toimi.
3
Twilight Sad – Sick yourrrr so frrrrail you know. rr... R ding dong ping. Ehkä tässä on haettu jotain Joy Divisioin henkistä juttua, lauluääni ei ollu kuitenkaan yhtä komea kun Ian Curtisilla.
4
The Phenomenal Handclap Band – Following aika hauska discopläjäys! voin kuvitella itseni tanssimassa tän tahtiin tosi dorkalla tavalla.
7
The Saturnettes – Just a Song vitun tylsä renkutus, hävettää näitten ihmisten puolesta.
1
Emeli Sandé – Daddy Todella hyvä lauluääni joka jää muuten lattean biisin varjoon, joka ei vaadi kuulialtaan huomiota. Harmi.
4
Markus Kahila
Apulanta – Pihtiote Tämähän kuulostaa Uniklubilta, …kele. Puistattavaa, ylituotettua mukatunnetta äärimmäisen korneilla sanotuksilla. Huh huh, kaukana ollaan punkimpien aikojen kuningasvedoista.
2
Twilight Sad – Sick Kyseinen bändi on pistänyt kaksi huolestuttavan kovaa plattaa ulos peräkkäin, ja laatu ei vaikuta vieläkään pahemmin notkahtavan. Graham vuodatelee laulullisen verran lyyristä akkuhappoa kauniiden ja painostavien taustojen päälle. Jos bändi ei huku omaan synkkyyteensä, se voi löytää vielä paljon ystäviä.
8
The Phenomenal Handclap Band – Following Kaksi sointua ja päämäärättömyys. Onko tämä tanssimusiikkia vai pop-taidetta? Molempia? Heppoinen sisältö ei inspiroi etsimään vastausta.
4
The Saturnettes – Just a Song Euroviisutunnelmissa mennään näköjään vieläkin. Tämä sopisi loistavasti Suomen, Moldovan tms. tärkeän maan musiikkilähettilääksi. Parodiana menee, muussa tapauksessa döö poeäng.
2
Emeli Sandé – Daddy Aika ysärihenkinen Massive Attack -voimaballadi. Tuotanto ja laulaja on paikallaan, biisi vain puuttuu - joskin "isukki" -hokema saa hymyn huulille.
5