Levyraati #10

Caveman – Old Friend

The Nationalin ja Elbow’n hengessä melankolisten miesten indierockia soittava newyorkilaisyhtye julkaisee esikoisalbuminsa Coco Bewaren tällä viikolla. Syyskuussa digitaalisessa formaatissa ilmestynyt albumi on ehtinyt jo hullaannuttaa osan nuorgamilaisista.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Tycho – Hours

Sanfranciscolaisen Scott Hansenin kolmas albumi kuuluu loppusyksyn kiinnostavimpiin elektronisen musiikin julkaisuihin. Dive ilmestyy tällä viikolla, viisi vuotta edeltäjänsä Past Is Prologuen jälkeen.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Smith & Burrows – Funny Looking Angels

Editorsin Tom Smith on lyönyt hynttyyt yhteen muun muassa Razorlightissa ja We Are Scientistsissa rummuttaneen Andy Burrowsin kanssa. Unohdetun Delta-yhtyeen tuotannosta kaivettu näytebiisi on nimikappale marraskuun lopussa julkaistavalta albumilta, jolla kuullaan jouluiset versiot muun muassa Yazoon Only Yousta ja Blackin Wonderful Lifestä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Steen1 – 40 senttiä

Seppo Lampela ei lepää. Aiemmin tänä vuonna kirjailija-räppäriltä julkaistiin Jussi Lammen kanssa tehty yhteisalbumi Bensaahan ne pojat tuli hakemaan, minkä lisäksi tekeillä on levyt niin Timo Rautiaisen kuin Retaleen kanssa. Tällä viikolla julkaistavalla Jedin paluu –albumilla vierailevat muun muassa Paleface, Petos ja Pyhimys.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Chairlift – Amanaemonesia

Newyorkilaisduo Chairliftin kakkosalbumi Something kuuluu alkuvuoden kiinnostavimpiin indiejulkaisuihin. Levyn ensimmäinen single herättää huomiota jo nimellään, joka viittaa hämärällä tavalla Amanaeen, new age -henkiseen hierontatekniikkaan.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Jarkko Immonen
Caveman – Old Friend Hyvä biisi, intro lupaa väkevää tunnelmaa mut lässähtää vähän. En sitten tiiä onko syynä brittipop-vaikutteet vai mitkä, mutta näin parilla kuuntelulla uhkaa kyllä jäädä vähän keskinkertaisen puolelle.
6
Tycho – Hours Pfuuufh... Ihan jees pakahduttavaa elektronista homostelua kirkkaaseen talviaamuun, mut en kyl ostais. Instruelektro on kyl mulle aina vähän vaikee juttu.
4
Smith & Burrows – Funny Looking Angels Kuunnellessa taisin tykätä, jälkeenpäin en muistanut tästä mitään.
4
Steen1 – 40 senttiä Nyt on kyllä syylliset kitara- ja pimputussamplet. Vittuilu ja sarkasmi sopii Sepolle paremmin, toisaalta nopat toiveikkuudesta.
5
Chairlift – Amanaemonesia Näistä selvästi tempaavin ja mielenkiintoisin. Kiva video.
8
Arttu Ala-Jokimäki
Caveman – Old Friend Ei tässä suoranaisesti mitään vikaa ole, mutta ei kyllä myöskään mitään erityisen mieleenpainuvaa. Kokonaisuutena varsin passeli teos, mutta jää kaipaamaan jotain melodista koukkua tai persoonallisempaa otetta.
6
Tycho – Hours Alkupään bassolinja ei tuntunut istuvan tuonne kappaleeseen välillä yhtään, mutta noin niinkun muuten varsin mukiinmenevä biisi. Tuskin tulen kuitenkaan jatkossa oma-aloitteisesti kuuntelemaan.
6
Smith & Burrows – Funny Looking Angels Eipä tämä coverointi juuri mitään uutta tuohon alkuperäiseen kappaleeseen tuo, mutta ihan pirteän kuuloinen veto siitä huolimatta. Rummuista plussaa!
6
Steen1 – 40 senttiä Rancid-samplen ja laulavan lapsen yhdistäminen on kyllä korniudessaan jo jonkinlainen saavutus. Sanoituksellisen sisällön puolesta solidaarisuus-pisteitä, mutta toteutus kuulostaa miltei amatöörimäiseltä.
5
Chairlift – Amanaemonesia Tämäntapainen kasarinostalgia ja itsetarkoituksellinen outoilu saa multa yleensä armotta keskisormea, mutta tätä en osaa vihata, koska kappaleen kertosäe on niin helkkarin hyvä. Saatan kuunnella uudestaankin.
8
Jukka Niittymaa
Caveman – Old Friend Luolamieheltä odottaisin hiukan enemmän kulmaa ja särmää tuotantoon. Nyt tämä on tälläistä "ihan kivaa" hymistelyä. Menee mukavasti taustalla, mutta aktiiviseen kuunteluun oli kaksi minuuttia liian pitkä.
5
Tycho – Hours Mainiota, taustamusiikkia. Bonuspiste jännän epävireisestä leadista. Ja miinuspiste kovin tylsästä kokonaisuudesta.
5
Smith & Burrows – Funny Looking Angels Kovin tylsiä ovat kappaleet tänä armon kertana #10. BOOORING.
3
Steen1 – 40 senttiä Jaksaako joku oikeasti kuunnella näitä sanoja? Parasta oli banaali lopetus lapsella.
3
Chairlift – Amanaemonesia Jokainen kappale ja video josta tulee vilpittömän hyvälle tuulelle ansaitsee 10 pistettä.
10
Antti Lähde
Caveman – Old Friend Komea kappale komealta albumilta, joka kasvaa kuuntelu kuuntelulta ja kääntää näennäisen flegmaattisuutensa vahvuudekseen.
9
Tycho – Hours Äärettömän miellyttävää tunnelmointia. Ehkä popahtavin ja tavallaan helpoin/laimein biisi hienolta Dive-albumilta, joka saa vanhan Boards of Canada -fanin silmäkulman kostumaan.
8
Smith & Burrows – Funny Looking Angels En kehtaa valehdella muistavani alkuperäistä biisiä, vaikka Delta jotain kelloja takaraivossa soitteleekin. Tämmöinen pikkukiva ja miellyttävä biisi, joka ajaa asiansa, muttei yhtään enempää.
6
Steen1 – 40 senttiä Soundi ei miellytä alkuunkaan, eikä sovituksessakaan ole oikeen mitään kiinnostavaa – lopun lallattelua lukuun ottamatta. Ei mulle.
4
Chairlift – Amanaemonesia Tosi amatöörimäisen esikoisalbumin jälkeen melkoinen yllätys tältä duolta. Sovituksessa ämpärillinen koukkuja, ja fiiliksessä juuri oikenlaista Trevor Horn -mielisairautta.
9
Olli Timonen
Caveman – Old Friend Biisi meni ihan ohi. Tasapaksu perus britti (indie)rock biisi. Ei biisi oikeestaan ärsyttänytkään, mutta kyllä kappaleen pitäisi edes jotain tunteita tai mielenkiintoa herättää.
3
Tycho – Hours Ihan kiva taustalle jätettävä biisi. Kuitenkin suhteellisen tasapaksu ilman huipennuksia. Soundit oli kutienkin kohdallaan ja tunnelma miellyttävä.
4
Smith & Burrows – Funny Looking Angels Enkeli ei ollut tarpeeksi hassun näköinen tuodakseen biisiin särmää. Paikallaan jumittava kappale. Alussa vielä uskoin biisissä tapahtuvan jotain jännää. Äh, tämän viikon biisit eivät taida olla meikäläiselle kovinkaan mieleisiä.
3
Steen1 – 40 senttiä Räp. Tuo genre, jossa ei biisien aikana tapahdu yhtään mitään. Mun kohdalla lyriikat eivät voi pelastaa, jos musiikki ei toimi. Annetaan nyt yksi ylimääränen piste, koska lopussa epävireistä lapsilaulua.
2
Chairlift – Amanaemonesia En osaa oikeen kunnolla sanoa, miksi pisteet nousevat näin korkeiksi. Ehkä edellisten biisien latteuden vuoksi tämä kuulosti jopa jännältä ja mieltä rentouttavalta. Kertosäe otti ja jäi heti päähän soimaan. Melodiat olivat kohdallaan ja retrohenkinen äänimaailma toimi saumattomasti. Amnesia on hyvä peli :D
8
Anton Majava-Corbijn
Caveman – Old Friend Onhan näitä nähty, mutta Caveman on tylsästikin perusindierockia kauneimmillaan. Levyä jonkin verran kuunnelleena tajuaa, että tässä on paljon enemmän kuin ensivaikutelma.
8
Tycho – Hours Discoo feevaaahhh.. 1 L1K3 7H15. Nastaa epävireistä fiilistelyä ja tosi kivat soundit.
7
Smith & Burrows – Funny Looking Angels Kuulostaa coverilta biisistä, jota ei tämän perusteella tarvitse tuntea.
2
Steen1 – 40 senttiä En ole Stenkkaa koskaan diggaillut eikä tämä muuttanut mitään. Yllättävän toiveikas sävy, eli myös tosi korni. Ei ole älyllä pilattu.
3
Chairlift – Amanaemonesia Hyvää retroilua, mahtava kertosäe ja hyvä musavideo. Ei yritä liikaa.
8
Minna Suhonen
Caveman – Old Friend Kuulostaa vähän semmoselta bändiltä josta ei oo koskaan kuullukaan mutta tän perusteella ei oo mitään menettänyt. Kultainen keskinkertaisuus.
5
Tycho – Hours Tää ei lähe. Aineksia on mut ei kasva siitä mihkään. Mikko Alatalon pääksi jää.
4
Smith & Burrows – Funny Looking Angels Jouluiset versiot?! Justhan Antti Tuisku julkaisi toisen joululevyn, mihin tässä enää muuta ihminen tarvitsee. No mut itse biisiin. Tää on ihan ookoo. Aika iisiä kuunneltavaa eikä sen merkittävämpää, mut ok.
6
Steen1 – 40 senttiä Yhyy. Ei ärsyttävimmästä päästä, siitä pieni nyökkäys. Muuten iso ei.
3
Chairlift – Amanaemonesia Ihan kiva biisi tämä. Parisen minsaa liian pitkä tosin ehkäpä, mut muuten miellyttää kohtuullisessa määrin. Jää vähän mieleenkin.
6
Ville Anttonen
Caveman – Old Friend perus partailua
3
Tycho – Hours ei mitään uutta
4
Smith & Burrows – Funny Looking Angels samaa hipsteripaskaa
3
Steen1 – 40 senttiä ei säväyttänyt
4
Chairlift – Amanaemonesia mielenkiintoisin näistä, mutten tätäkään jaksanut kuunnella loppuun. tämä taisi olla huonoin levyraati mulle tähän mennessä. mikään uusista "indiehekumoinneista" ei jaksa enää säväyttää ja steen1ltäkin vähän munaton veto. kiitos ja anteeksi
5
Tanja Oksa
Caveman – Old Friend Joo! Tykkään! The Nationalista meni jotenkin maku Boxerin jälkeen ja Elbow ei ole ollut tarpeeksi kiinnostava, mutta Caveman voisi kiinnostaa toisenkin biisin verran. Sen sijaan toisen kuuntelukerran jälkeen mulle tuli mieleen Nada Surf ja se on kiva mielleyhtymä. Eihän tämä kovin yllätyksellinen ole, mutta ei aina tarvitsekaan olla (jos tekee tutun jutun hyvin). Lopun o-o-o-ooo-hyräilystä pois yksi piste (miksi noita on joka biisissä?) ja olihan se pikkasen liian pitkä. Mutta vahva aloitus tälle Levarille.
8
Tycho – Hours Kohdassa 0:30 alkoi jo jalka nykimään, hyvä merkki! Mukavan chilli, tulee kaukaisesti mieleen Boards of Canada ja teini-ikä. Ajatukset kelluu ja on rauhallinen fiilis. Jee, lisää Pirkkoa kehiin. P.S. Söpö aave-logo.
8
Smith & Burrows – Funny Looking Angels Enkeleitä, taputuksia ja siirappia. Nuo kolme asiaa kuuluvat varmaan monen jouluun, mutta ei allekirjoittaneen jouluun. En ole muutenkaan joululaulu-fani, White Christmas ja Lumiukko on kiva kuulla aattona kerran. Mut tää oli aika kauheeta kuraa. Sääli, Tom Smith ja Editors oli vuonna 2005 mielestäni tosi kova juttu - tämä taasen oli vaan nolo.
3
Steen1 – 40 senttiä Suomihiphop kuulostaa mun korvissa jokseenkin samalta aina. Ei tää tee mulle mitään, tai no vähän haukotuttaa. Jos lyriikoiden parasta antia on Tuksun stringit ja budi, niin ei olla kovin vahvoilla. Tuntuu, et oon kuullut tän biisin satoja kertoja ja aina se on kuulostanut yhtä tylsältä. Ei jaksa.
2
Chairlift – Amanaemonesia Hauska video! Tulee mieleen Talk Talkin levyn kansi tosta laulavasta naamasta. Mut valitettavasti itse biisi ei ollutkaan sitten niin kiinnostava (huijasitte!). Kertsi oli ihan tarttuva ja laulajalla hyvä ääni. Mutta jotain jäi puuttumaan.
6
Leo Tomaszewski
Caveman – Old Friend Aika kivaa sunnuntai brunssi-musaa, just semmosta joka saa elämän takas raiteile edellisen illan örväilyn jälkeen.
7
Tycho – Hours laimee ja väsyny veto, ihan jees. melkein ku boards of canada mut jos haluun kuunnella hyvää letkeetä IDM:ää niin kyl se on mielummin boards of canada.
5
Smith & Burrows – Funny Looking Angels Tosi kilttiä kamaa, jos pitäis suositella Päivi Räsäselle uutta musiikkia niin se olis just tätä.
4
Steen1 – 40 senttiä ei mikään suomiräpin helmi. ottais raimost malliin niin uppois muhun paremmin
2
Chairlift – Amanaemonesia Ihan hauska mut ei naurata. Siisti typografia, animaatio ja tanssi. ehkä tää uppoo just tän yhen kerran.
4
Jukka Kuusisto
Caveman – Old Friend Hajuton, mauton, väritön, harmiton.
5
Tycho – Hours Ihan kivaa äänimaisemaa, mutta ei tästä muuhun ole kuin taustamusiikiksi. Muzak.
5
Smith & Burrows – Funny Looking Angels Kiva melodia. Torvet toivat taustaan elävyyttä. Pikkunätti kokonaisuus.
7
Steen1 – 40 senttiä Olisin halunnut pitää tästä enemmänkin, mutta biitin monotonisuus alkoi häiritä. Sanoitus oli aika yllätyksetön, eikä tarjonnut suurempia ahaa-elämyksiä. Perusteiltaan kuitenkin asiaa.
7
Chairlift – Amanaemonesia Muovista menoa. Hyvä video saattaa harhauttaa luulemaan, että kappaleessa olisi jotain ideaa, mutta ei siinä ole.
2
Valtteri Vääri
Caveman – Old Friend Hieno kappale. Pidin melodioista, mutta ois voinu vielä enemmän ottaa irti niistä Grizzly Bear -taustalaulustemmoista biisin loppuvaiheessa. Silti mainio.
8
Tycho – Hours Alku vaikutti hyvältä, mutta epävireinen synaleadi upotti biisin mukanaan tylsyyden suohon.
4
Smith & Burrows – Funny Looking Angels Ompas tylsä. Tavaratalon taustamusiikkia.
2
Steen1 – 40 senttiä Yhteiskunnan epäkohdista puhuminen saa aina tukeni. Harmi vaan, että toteutus oli näin huono.
5
Chairlift – Amanaemonesia Mahtava video ja upea kertsi. Ja kokonaisuudessaankin erittäin hyvä kappale. Lopussa ei tullut enää normaalia kertosäettä ja se vähän harmitti, mutta tavallaan ymmärrän tuonkin ratkaisun.
9