Stockers! – We Are The Numbers

Stupido

Onko tässä Suomen helsinkiläisin ja Helsingin punavuorelaisin yhtye?

Stockersissa on tyyliä, tyylitajua ja yhtä paljon Las Vegasia kuin The Killersissä.

Olin aivan varma, että tulisin vihaamaan tätä albumia, koska yhtye koettelee jo pelkällä nimellään hermojani. Bändi näyttää Hennes & Mauritzin keskiaukeamalta ja sen jokainen jäsen harvinaisen ärsyttävältä. Lähtökohdat olivat näin ollen erittäin epäsuotuisat yhtyettä ajatellen. Pidin Stockersia yhtä värittömänä kuin We Are The Numbersin kansikuvaa.

Levy kuitenkin lähtee käyntiin kuin Bloc Partyn klassikkoalbumi Silent Alarm konsanaan. Jo ensimmäiset kaksikymmentä sekuntia saivat minut vakuuttuneeksi.

Stockersissa on tyyliä, tyylitajua ja yhtä paljon Las Vegasia kuin The Killersissä. Sen, Editorsin ja jo mainitun Bloc Partyn yhteensulautumana Stockers! saa biiseihin hyvin ilmaa ja ennen kaikkea energiaa.

Yhdeksi levyn selvistä hitiksi nousee jo aikaisemminkin julkaistu albumin kakkosbiisi Closer. Sen jälkeen alkaa ilotulitus, joka jatkuu aina levyn päätökseen saakka. Jos Vanish ei saa jengiä liikkeelle Tavastian Lauantaidiskossa, niin jotain on pahasti vialla. Kyseinen polkka on niin tarttuva, ettei mitään rajaa. Stockers! tekee selväksi mistä yhtyeessä on kysymys: tautisen tarttuvista biiseistä.

Singlebiisi Times Before on kaikessa yksinkertaisuudessaan ehdoton ässä. Sometimes koukuttaa kliseisestä nimestään huolimatta heti näppärällä kitarariffillä, ja tähän kun lisätään vielä pari hyvää rallia, niin homma alkaa olla paketissa. Biisimateriaaliin on toki päässyt livahtamaan muutama heikompi ralli, mutta kun kokonaisuus toimii ja huippuhetket ovat todella vakuuttavia, niin annettakoon yhtyeelle anteeksi muutama ohilyönti.

Stockersilla on vain yksi ongelma. Se on liian punavuorelainen yhtye kalliolaisten makuun ja liian helsinkiläinen suomalaisille. Älkää kuitenkaan antako asian häiritä, vaan ottakaa We Are The Numbers vastaan ennakkoluulottomasti.

87 Stockers! nousee debyyttialbumillaan yhdeksi Suomen mielenkiintoisimmista uuden polven yhtyeistä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!