Scissor Sisters – Magic Hour

Polydor

Scissor Sistersin nelikko tykkää hevosista.

Tervetuloa karauttamaan Scissor Sisters -safarille! Vasemmalla näette flamingoyhdyskunnan ja oikealla seepralauman.

Kun kuulin tanssijytkeen ruhtinaan Calvin Harrisin tuottaneen Scissor Sistersin uuden sinkun, kuolasin ihan Homer Simpsonina.

Yhä toista kuukautta kestäneen tehosoiton jälkeen Only the Horses tarjoaa kolme ja puoli minuuttia vuoden euforisinta klubipoppia. Se nosti Night Work -edeltäjän asettaman, jo ennestään korkealla patjan yläpuolella keikkuneen riman Blanka Vlasic -tasolle. Ja kuin ihmeen kaupalla Magic Hour onnistuu jopa ylittämään sen.

Magic Hour saattaa osoittautua ajan myötä jopa Scissor Sistersin parhaaksi albumiksi. Ei hassummin yhdeksän vuotta pinnalla pysytelleeltä yhtyeeltä tänä lyhytjänteisen bisneksen aikana, jolloin suurin osa alan yrittäjistä käyttää kaiken energiansa yhteen singleen pyristelläkseen kuiville keskinkertaisen popmassan suosta.

Scissor Sistersin omassa diskografiassa Magic Hour vertautuu monipuolisuudessaan parhaiten miljoonia myyneeseen esikoiseen. Avausbiisi Baby Come Home tuo välittömästi Take Your Mama -fiiliksiä, Shady Love muistuttaa hieman Filthy/Gorgeousia ja Year of Living Dangerously Maryä.

Alex Ridha eli Boys Noize on tuottanut suurimman osan albumin kappaleista, kuten supertarttuvan Keep Your Shoes Onin ja jopa Only the Horsesille pärjäävän mainitun Year of Living Dangerously -balladin. Aurinkoinen San Luis Obispo -kitarapoppis vie ajatukset oitis etelän maille siihen hetkeen, kun on vielä todella lämmin, mutta aurinko on jo laskemassa mailleen. Bonusraidaksi merkitty F*** Yeah puolestaan on ratkiriemukas rytmimusiikin sekasotku.

Staravieraat sopivat mukaan kuin nakutettu vahvistaen hienoja biisejä omalla panoksellaan. Yhtäällä kiekuu Azealia Banks ja toisaalla John Legend pimputtaa pianoa. The Secret Life of Lettersillä jousia soittaa Joan Wasser (Joan as Police Woman) ja namiskoja vääntää Stuart Price.

Marmattamisen aihetta voi toki keksiä mistä vain pikkuseikasta, mutta tyydyn ihmettelemään harmaana variksena loistokkaiden iibisten ja flamingojen joukossa kököttävää Inevitablea, vaikka sekään ei ole huono kappale.

Mielentilasta riippuen Magic Hour on joko erinomainen tai erittäin hyvä albumi. Juuri nyt kallistun ensin mainittuun, sillä haluan nähdä flamingot.

83

Taianomainen tunti kestää vain reilut kolme varttia, mutta siinäkin ajassa ehtii hurmaantua Scissor Sistersin sateenkaaren väreissä loistavasta rakkaudesta popmusiikkia kohtaan.

 

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!