Sansa – Savior

Texicalli

Folklaulajatar uudistuu navigoi aiempaa koneellisempiin maisemiin.

Helsingin Pop-ja jazz-konservatorion kasvatti Sansa julkaisi keväällä kolmannen albuminsa. Savior on ollut paljolti esillä ja saanut radiosoittoa lähinnä Sabrinan Boys-kasarihitistä tehdyn coverin ansiosta.

Sansan kekseliäissä käsissä kappale on muuttunut italodiskosta hennoksi folk-balladiksi. Boys onkin levyn parhaimmistoa jättäen Sansan omat kappaleet varjoonsa.

Saviour on kokonaisuutena, Boysia lukuun ottamatta, Sansan aikaisempia levyjä koneellisempi. Hento folktatsi on silti säilynyt, eivätkä kylmät koneet jyrää laulaja-lauluntekijän lämpöä taakseen. Sansa ei kuitenkaan ole elektronisessa äänimaailmassa yhtä kotonaan kuin luomummassa soundissa.

Faults in My Armor nousee levyn vetävimpien numeroiden joukkoon tuoden osittain mieleen jopa Lily Allenin. Black & Whitessa taas leijutaan köyhän miehen Massive Attack -hengessä. Levyn nimikappaleessa Sansa jaksaa liikkua omalla maaperällään omien ilmaisuunsa myös kantrivaikutteita. The Night on komea folkballadi, jossa laulaja pelaa parhaiten vahvuuksillaan, eikä konemaailma pääse liikaa valloilleen.

Sansan sävellyskynän terävyydestä ei silti ole epäselvyyttä. Hänen kitarastaan helponoloisesti irtoavat hennot folkpop-kappaleet sekä naisen kuulas lauluääni raikaavat musiikinystävien korissa vielä pitkään.

70Savior on hieno navigointiyritys musiikilliseen uudelleensyntymiseen. Maltillisempi konerytmien käyttö olisi tehnyt levystä tasaisemman ja linjakkaamman.

SANSA – Boys (Summertime Love) by Texicalli Records