Röyhkä & Mattila – Kaksi lensi tuulen mukaan

Ranka

Kuvassa kaksi hienoa miestä, joista ainakin toinen on kova panemaan.

Kaukolla ja Rikulla on hyvä vaihde päällä.

Olin joskus aikoinaan jatkoilla jossain Turun Kaskenmäessä. Muuan neiti kertoi heittäneensä vaikeroivan Kauko Röyhkän niskaperseotteella rappukäytävään muutamaa viikkoa aiemmin.

Oululainen heilani taas teki aikoinaan Röyhkästä parityönä kouluesitelmän. Ja kuulemma vain kaveri antoi taiteilijalle nuoren vartensa. Riku Mattilan seksielämästä en tiedä mitään.

Turkulaistunut Röyhkä on saanut Mattilan kanssa aivan hemmetin hienon vaihteen päälle. Nykysoinnista saavat oman osansa puritaanisimmat Narttu-fanit ja myös myöhemmän tuotannon ystävät. Siinäpä tämä levy kiteyttynä on. Täydellinen jatko-osa sille edelliselle levyllä, jonka nimeä en enää muista. Eikä se Helvetti nyt niin järjettömän hyvä biisi ollut.

Röyhkä on suomalaisessa rockissa tällä hetkellä täysin omassa luokassaan. Kruunu sen kuin kirkastuu, jos Röyhkän pakotonta uusiutumiskysyä vertaa aikalaisartisteihin. Muut vanhenevat, Röyhkä näyttää koko ajan uskottavammalta.

Tämä kaikki suitsutus, vaikka uudelta albumilta löytyy pari hukkapalaakin. Tuntuu kuin nekin vain korostavat parempiensa hyvyyttä. Hetkinen? Tämähän on siis aikuisrockia. Olematta sitä alkuunkaan.

90 Kaksi lensi tuulen mukaan on niin suvereeni, että tähän tekisi mieli kirjoittaa ainoastaan, että tässä on vitun hyvä levy. Osta klassikko ja nauti. Tai niin, mikäs sen estää.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!