Ministry – Relapse

13th Planet Records

Al-sedän biisinkirjoitustaidot ovat parhaillaan ruosteessa.

Annos melko yhdentekevää industrial-metallia.

Tummanpuhuvan synapopin kautta industrial-räimeeksi kehittynyt Ministry on tehnyt pitkän ja tuottoisan uran. Yhtyeen kulta-aikaa oli 1980-luvun loppu ja 1990-luvun alku, mutta myös tämän vuosituhannen puolella ilmestynyt ”George W. Bush” -trilogia on sisältänyt monia päräyttäviä thrash-metalliin kallellaan olevia industrial-biisejä.

Al Jourgensenin luotsaama orkesteri teki jo jäähyväiskiertueen muutama vuosi sitten, mutta päätti viime vuonna ottaa pillit takaisin pussista.

Edellisiltä levyiltä tuttua kaavaa jatkaa Ministryn uusin albumi, joka kantaa nimeä Relapse. Levy sisältää sahaavia, Slayer-henkisiä riffejä, koneen nopeudella hakkaavaa rummutusta ja Jourgensenin kähisevää paatosta siitä, miten perseestä USA ja sen ulkopolitiikka on. Levyn alussa tulevat Ghouldiggers ja Double Tap rokkaavat kohtuullisen hyvin, vaikka edellisten levyjen huippuhetkiin eivät ylläkään.

Kohtalaisen hyvin alkaneen alun jälkeen levy lässähtää varsin tasapaksuksi ja tylsäksi. Paahtoa löytyy, mutta biiseistä tuntuu puuttuvan koukut ja punainen lanka. Tuntuu siltä kuin levyn loppupuoli olisi edellisiltä levyiltä (syystäkin) pois jääneitä jämäbiisejä. Jämiä tai ei, niin levyn taso tippuu keskivaiheilla varsin yhdentekeväksi eikä parilla ihan kivalla rallilla levyä pelasteta.

Jourgensen on aina ollut tuottoisa kaveri ja projekteja on riittänyt, mutta nyt tuntuu siltä, että hänen täytyi vain julkaista jotakin Ministryn nimellä, vaikka ideoita ei selkeästikään täyspitkään levyyn riittänyt.

Taiteilija kaipaa muusaansa, ja nyt, kun Bush nuorempi on jo siirtynyt syrjään, niin ehkä Jourgensenilta puuttuu sitä raivoa, jota tarvitaan hyvän industrialmetallilevyn tekemiseen. Täytyy toivoa, että Obaman tilalle valitaan joku äärikonservatiivinen sotahullu republikaani, jotta Al löytää taas kohteen vihalleen ja alkaa kirjoittaa hyviä biisejä. Sitä odotellessa.

65 Al Jourgensen tarvitsee uutta raivoa ja inspiraatiota pikimmiten, nyt jäi käteen keskinkertaisuutta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!