Lyhyt johdatus Jack & Jones -iskelmään – 5 oleellista mieslaulajaa

Suomi on iskelmäprinssien maa. Maatamme kiertää väsymättömästi miesjoukko, jonka edustamalle musiikilliselle tyylisuunnalle Nuorgam lanseeraa nyt termin Jack & Jones -iskelmä. Nuo tyylisuunnan mieslaulajat ovat kaikki noin 30-vuotiaita, heillä on muotoilutuotteilla sileäksi asetellut kampaukset. He kaikki pukeutuvat istuviin kauluspaitoihin ja kulutettuihin farkkuihin kuin heillä olisi Jack & Jones-vaateketjun sponsorisopimus. (Osalla heistä myös on oikeasti sellainen.)

Miesjoukko koostuu unelmavävyistä, joista pitävät niin äidit ja tyttäret kuin myös isät ja pojatkin. Ennen kaikkea he ovat työn sankareita. He kiertävät kesäiset toritapahtumat ja Tallinnan-laivat sekä osallistuvat television viihdeohjelmiin.

Nuorgam esittelee rakkaudella viisi miestä Jack & Jones-iskelmän kentältä.

Tommi Soidinmäki

Tommi Soidinmäellä on pyöreä kaulakoru.

Tommi Soidinmäki on artisti, joka pitää näin vielä vuonna 2012 verkkosivuillaan tekstiä: ”Toivotan Sinut lämpimästi tervetulleeksi uudistuneille verkkosivuilleni, olitpa sitten entuudestaan tuttu tai tuiki tuntematon vierailija. Näiltä sivuilta löydät jos jonkinlaista tietoa minusta ja tekemisistäni…”

Soidinmäki on vuoden 2004 tangokuningas. Hän julkaisee piakkoin ensimmäisen joululevynsä Joulun hiljaisuus. Yksi hänen yhteistyökumppaneistaan on – siis ihan oikeasti – Jack & Jones. Soidinmäki on uransa varrella kiertänyt Suomea Aikakoneen Sanin ja Tomi Metsäkedon kanssa. Verkkosivuilla noita keikkoja kuvaillaan ”Välimeren henkeen rakennetuiksi viihteellisiksi illoiksi”. How cool is that?

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikael Konttinen

Mikael Konttisen jakaus on oikealle.

Mikael Konttinen on televisiosta tuttu. Konttinen on juontanut MTV3:n Pitkä kuuma kesä -viihdeohjelmaa, mutta hän on vieraillut esiintyjänä lukuisissa ohjelmissa. Hänen cv:stään löytyvät niin Tartu mikkiin kuin Kesäillan valssikin. Siviiliammatiltaan Konttinen on lentäjä.

Lopuksi pitää siteerata hänen verkkosivujaan: ”Mikaelin vuoden 2012 mielenkiintoisimpia asioita ovat perhe-elämän ohella kolmannen albumin valmistelu sekä ahkera ja iloinen keikkailu ympäri Suomen.” Mitäpä tuohon enää lisäämään.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Pasi Vainionperä

Pasi Vainionperän parta on muotoiltu geometrisesti.

Pasi Vainionperä voitti vuonna 2009 Himoksen Iskelmäfestivaalilla järjestetyn Iskelmäartisti-kilpailun. Sen jälkeen hän verkkosivujensa mukaan kiersi Suomea noin 100 keikan vuosivauhdilla. Se on melkoinen määrä keikkoja.

Taannoin Ylen haastattelussa Vainionperä paljasti, ettei hänen ensimmäinen lempibändinsä todellakaan ollut Iron Maiden. Se oli Yölintu.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Janne Raappana

Janne Raappana on ostanut kaulakorunsa samasta kaupasta kuin Tommi Soidinmäki.

Janne Raappana on jollekulle tuttu Taikakuu-yhtyeen keulahahmona. Soololevyjä hän on julkaissut jo kolme.

Raappana uskaltaa tehdä asioita, joihin monet muusikot eivät suostu. Hän on antanut MeNaisille haastattelun laihduttamisesta. ”Keikkapaikat eivät tue terveellisiä elämäntapoja: esimerkiksi lavoilla tarjotaan pyttipannua, makkaraa ja pullaa. Nyt pidän mukana omia eväitä, kuten tomaattikeittoa, salaattia ja hedelmiä”, hän kertoo haastattelussa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Juha Metsäperä

Juha Metsäperä ei ole Pasi Vainionperä.

Juha Metsäperästä kertoo olennaisimman, että hän valmisti Isoäidin kaalilaatikoksi nimettyä ruokaa esiintyessään hiljattain Nelosen Neljän tähden illallinen -viihdeohjelmassa. Ennen joulua Metsäperän voi nähdä livenä esimerkiksi Helsingistä Tallinnaan kulkevalla Viking XPRS -laivalla.

Jesse Kaikurannan The Voice Of Finlandissa laulama Äiti-kappale on Metsäperän tuotantoa. Ettäs tiedätte. Nyt kuuntelemme kuitenkin alkuperäisversion.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!