Ke$ha – Warrior

RCA

Kesha – elämää isolla eellä.

Maistellaanpa tunti sateenkaaren väreissä loistavaa oksennusta.

”Fight for the fuck ups
Stand up for true love
We’ll never give up
Live like it’s our last night alive”

Jo hienolla Animal-albumillaan ja ennen kaikkea järisyttävillä hittisinkuillaan kohahduttanut Kesha saattaa olla parasta, mitä popmusiikille on viimeisen viiden vuoden aikana tapahtunut. Warrioria tehdessään hän on nauttinut aamiaiseksi popmusiikin 1980-luvulta lähtien, katsonut lounaaksi liikaa Jersey Shorea ja välipalaksi Terminator-elokuvan, kuunnellut päivälliseksi koko Risto Asikaisen tuotannon sekä huuhtonut kaiken alas Jack Danielsilla ja oksentanut sateenkaaren värisenä ulos. Kesha edustaa kaikkea tavoittelemisen arvoista: hän on yrittämisen, onnistumisen, pettymyksen ja voittamisen soturi, eikä mikään ole pyhää. Hän edustaa Elämää isolla e:llä.

Siksi Kesha tekee Warriorilla enemmän virheitä kuin keskiverrolla suomalaisella indiebändillä on Facebook-tykkääjiä. Kas tuolla soi karmiva dubstep-väliosa, toisaalla sävellys lässähtää reisille kuin myrskyisään vastatuuleen lirutettu virtsa, Thinking of Youn Daft Punk -nostatus meni muodista jo vuonna 2005 eikä neiti itse osaa vieläkään laulaa saati räpätä. Silti – tai ehkä sen takia – Warrioria ei voi olla rakastamatta.

Kaikki virheet antaa anteeksi, kun kuulee Kikan ja The White Stripesin risteytykseltä kuulostavan Dirty Loven (mukana Iggy Pop), Supernaturalin voimauttavaa popeuforiaa, All That Matters (The Beautiful Life) -kappaleen aurinkoisuutta tai vuoden parhaan slovarin tittelistä kamppailevan Love Into the Lightin huikean kasarisynan.

Kuin vittuillakseen Kesha on jättänyt 12 biisin mittaiselle varsinaiselle albumille nipun huonoja biisejä ja paljastaa todellisen neroutensa vasta deluxe-version neljällä helmellä, joista Last Goodbye nyt vain on lähes täydellinen poplaulu ja Past Lives mainio balladi, jonka sanoitus rinnastaa parisuhteen, öhöm, koko universumin historiaan:

”We made it through the Ice Age
But I lost you in the Crusades
I built the pyramids for you, babe
Just to see your face”

Keshalla on siis pokkaa. Popissa pitää tehdä mitä tahtoo ja tehdä se hyvin tai ainakin siten, että se kuulostaa hyvältä. Mielikuvituskaan ei ole pahitteeksi. Warriorilla Kesha tekee suvereenisti mitä haluaa, joten sinä voit vastapalvelukseksi tehdä Keshalla ja hänen albumillaan mitä haluat. Polta iPodisi, ripusta Warrior-cd kuuseen, käytä linnunpelättimenä tai aurausmerkkinä, hauku neiti Sebert lahjattomaksi lutkaksi. Todennäköisesti Kesha olisi kaikesta tästä vain hyvillään.

Koska salaa tykkäät kuitenkin.

85 W@rr10r 0n k€k$€L1ä1mp1ä j@ kuLm1kk@1mp1@ p0p@Lbum€1t@ m1€$mu1$t11n.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!